Διευθυντές Σχολείων (Πρωτοφανές γεγονός): Επαναλαμβάνονται όλες οι Συνεντεύξεις υποψηφίων , λόγω αλλαγής μέλους Τοπικού Συμβουλίου

Τι είπε στο esos η ΔΠΕ Ξάνθης

16/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Διπλές Συνεντεύξεις θα δώσουν  οι υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων Ξάνθης, λόγω αντικατάστασης ενός μέλους του Τοπικού Συμβουλίου, γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά, στις διαδικασίες "κρίσεων" στελεχών εκπαίδευσης .

Συγκεκριμένα  στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης:

Α. Ενώ οι περισσότεροι υποψήφιοι Διευθυντές  έχουν ήδη περάσει από την περασμένη εβδομάδα, την  προβλεπόμενη συνέντευξη,   καλούνται εκ νέου  να ξαναπεράσουν από  Συνέντευξη.

Β. Εκδόθηκαν, χθες Τετάρτη,  εκ νέου οι πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων Διευθυντών , από το "σημείο" εξέτασης των ενστάσεων.

Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν λόγω αντικατάστασης μόνο ενός μέλους του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής, το οποίο έχασε αυτή την ιδιότητα ,γιατί,  πιθανότατα, να μην έπρεπε να είχε τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση.

Το esos επικοινώνησε με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Στυλιανίδου Ευμορφία , η οποία για το γεγονός μας δήλωσε:

"Οι ενέργειες της διοίκησης πρέπει να περιβάλλονται   από νομιμότητα και σε περίπτωση που εντοπιστεί έστω και πιθανότητα να αποδειχθεί μη νόμιμη συγκρότηση του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής οφείλουμε να επαναπροσδιορίζουμε τις ενέργειες μας στο ορθό και από το σημείο που εντοπίζεται η πιθανότητα μη νόμιμης συγκρότησης του Συμβουλίου. Μπορεί να ταλαιπωρούμαστε αλλά διασφαλίζουμε τη νομιμότητα των ενεργειών μας για τώρα και το μέλλον".

Σχόλια (23)

@Γιωργος16 Μαρ 2023 20:36
|

Τη συγκρότηση του τοπικού συμβουλίου την έκανε αποκλειστικά η διευθύντρια πρωτοβάθμια εκπαίδευσης Ξάνθης, που επέλεξε έναν προς έναν προσεχτικά τα άτομα που έβαλε... (καταλαβαίνεις τι εννοω...!). Απλά η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης ΑΜΘ έχει την τελική υπογραφή. Αν δεν έγινε κάτι σωστά λοιπόν φταίει και η Διευθύντρια εκπαίδευσης Ξάνθης και η Περιφερειακός μετά. Όπως λέμε, φταίει και ο Σταθμάρχης και ο Επιθεωρητής του Σταθμάρχη....

Γιαννης
|

Γιατι να δινουν συνεντευξεις σε τοπικους παράγοντες και οχι σε επιτροπές που να μη τους γνωριζει ουδεις!

και όλα αυτά , επειδή πέθανε κόσμος
|

λόγω ασφαλών μεταφορών (βουλή , απόσπασμα) και δεν προκήρυξε εκλογές ο ΠΘ ! μάλιστα . ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ !

Συνεντεύξεις
|

Και στην Πελοπόννησο έρχονται...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

Συγχαρητήρια στην κυρία Στυλιανίδου, έπραξε αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο καθένας/μία που ενδιαφέρεται για τη νομιμότητα. Αλήθεια, πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα στην τήρηση του Νόμου ή όχι;

Σεμερτζίδης Νικος
|

Εγώ μια απορία έχω. Διευθυντές στη ΝΑΣΑ θα ορίσουν;Τι πράγμα είναι αυτό .Ηρεμήστε λίγο.Πουθενα δεν γίνεται αυτό.

Γιωργος
|

Τη συγκρότηση του τοπικού συμβουλίου δεν την κάνει η διευθύντρια πρωτοβάθμια εκπαίδευσης Ξάνθης αλλά η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Κομοτηνής. Αν δεν έγινε κάτι σωστά λοιπόν μόνο η Διευθύντρια εκπαίδευσης Ξάνθης δε φταίει.

Παναγιώτης
|

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Διευθύντρια ΔΠΕ Ξάνθης, η οποία κοσμεί τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης, λόγω και των σπουδών της στη Νομική Επιστήμη. Φανταστείτε να μην ήταν και Νομικός τι θα συνέβαινε...

Ξανθιωτης υποψήφιος διευθυντης
|

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΟΣΜΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΘΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Απλό δεν είναι
|

Αν ξέφυγε σε μια κάτοχο πτυχίου Νομικής κάτι τέτοιο φανταστείτε τι έχει συμβεί σε άλλα συμβούλια που τα μέλη τους είναι απλοί δάσκαλοι που απλώς δεν μπόρεσαν να πουν όχι στη συμμετοχή τους σ' αυτά.

Αρχή της Νομιμότητας
|

Πολλά συγχαρητήρια στην Διευθύντρια ΔΠΕ Ξάνθης η οποία κοσμεί τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης λόγω και των σπουδών της στη Νομική Επιστήμη.
Μακάρι να υπήρχαν κι άλλα Στελέχη Εκπαίδευσης με τέτοιες νομικές γνώσεις.
Η αρχή της νομιμότητας εφαρμόζεται πάντα με θάρρος και πυγμή από Άριστα καταρτισμένα διοικητικά στελέχη που δεν διστάζουν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τα πάντα ώστε να μη βρεθεί κανένας να μιλήσει για αναξιοκρατία.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ
|

Συνάδελφοι αυτό δε γίνεται!! το ίδιο αυτό συμβούλιο μοριοδότησε τα κριτήρια, άρα είναι άκυρη όλη η διαδικασία εξ αρχής. Πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή κι όχι μόνο η συνέντευξη. Και φταίνε σε κάτι οι εκπαιδευτικοί να υποστούν την ""ιερά εξέταση "" του συμβουλίου για δεύτερη φορά;
Η κυβέρνηση για κάποιο λόγο βιάζεται να κάνει απλώς τα πράγματα, όχι να κάνει τα σωστά πράγματα. Τα συμβούλια μπάζουν από παντού.
Εκπαιδευτικός υποψήφιος για α) σχ. σύμβουλος β) Δντων σχολείων γ)πειραμ σχολείων, τα συμβούλια α και β μοριοδότησαν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις μεταπτυχιακό και συγγραφικό έργο, το γ συμβούλιο απορρίπτει το μεταπτυχιακό χωρίς αιτιολόγηση!!! και απορρίπτει την ένσταση χωρίς αιτιολόγηση!!! Το θέμα είναι η αναζήτηση της αιτίας, η αδικία που σε πνίγει, η φθορά η ψυχολογική και η οικονομική και πού θα το φτάσεις. αξίζει άραγε;

Γιώργος
|

Αγαπητό esos, τι σημαίνει: " Πιθανότατα, να μην έπρεπε να είχε τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση;" Έπρεπε ή δεν έπρεπε; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την τοποθέτησή του; Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης ή ο Περιφερειακός Διευθυντής που διόρισαν αυτόν στο συμβούλιο; Ή μήπως φταίει πάλι η κακιά η (χ)ώρα; Επιτέλους σε αυτό το κράτος θα πρέπει κα΄ποιοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους! (Για την ταλαιπωρία των υποψηφίων διευθυντών ή για την τιμωρία των υπευθύνων, ας το αφήσουμε καλύτερα...)

Ελένη
|

Ω ρε γλέντια..! Χαρά που θα έχουν οι δικηγόροι! Βούτυρο στο ψωμί τους... Τις αποζημιώσεις όμως θα τις πληρώσει ποιος;

Γιάννης
|

Eπρεπε να συμβουλευτούν τον αρθρογράφο του ΥΠΑΙΘ κ.Πλάταρο ,θιασώτη και FAN του καλύτερου νόμου από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους ! ! ! !

ERT
|

Ναι, αλλά παραιτούμαστε κιόλας αν έχουμε ταλαιπωρήσει με το λάθος μας τόσο κόσμο.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ
|

Το συγκεκριμένο πρόβλημα όπως αναφέρεται, αφορά τη διοίκηση και την αποτελεσματικότητά της. Οι υποψήφιοι Διευθυντές δεν έχουν καμία μα καμία ευθύνη και όσοι/όσες προσήλθαν στην συνέντευξη θα καταφύγουν σίγουρα στα διοικητικά δικαστήρια και ίσως αργότερα και στα ποινικά. Αυτό που πρέπει να διευκρινισθεί επακριβώς με διοικητικό έγγραφο της ΔΠΕ Ξάνθης και ιδιαίτερα του Συμβουλίου Επιλογής (το οποίο είναι το αποκλειστικό όργανο επιλογής), είναι ο λόγος που δημιουργεί την επανεξέταση της συνέντευξης. Δεν είναι δυνατόν να προσέλθουν σε συνέντευξη για δεύτερη φορά χωρίς να τους κοινοποιηθεί ο λόγος της επανεξέτασης. Δυστυχώς η υπόθεση και κάτι κρύβει και θα τραβήξει σε μακρύ χρόνο με τις δικαστικές προσφυγές αυτών που έχουν έννομο συμφέρον. Υπομονή και καλά ξεμπερδέματα.

Αλέξανδρος
|

Χαχαχα... άλλη μία επιτελική κοτσάνα της α(χ)ρίστου κυβερνήσεως του Παιδείας!!! Χαρείτε τους και ξαναψηφίστε τους!!!

ΔΕΠ
|

Μπράβο! Άριστα! Πότε θα γίνουμε κανονικό κράτος άραγε...

ΓΙΑΝΝΗΣ
|

Συγχαρητήρια στους ΑΡΙΣΤΟΥΣ........

Επιτελικό κράτος παντού
|

Απίστευτη ταλαιπωρία τόσων ανθρωπω΄ν λόγω φοβερής ανικανότητας. Μα είναι δυνατόν, τώρα το κατάλαβαν ότι το Τοπικό συμβούλιο δεν είναι σύννομο; Και καλά οι συνεντευξεις θα στερούνται νομιμότητας ενώ οι επιμετρήσεις των αντικειμενικών μορίων θα είναι σύννομες, όταν συμμετείχε σε αυτές το μέλος που τω΄ρα αποκαλύφθηκε παράνομο; Σε όλη την Ελλάδα το ΄διο επιτελικό κ΄ρατος. Από πού να αρχίσει κανείς και πού να σταματήσει; Από τα πιο τραγικά και θλιβερά μέχρι τα πιο κωμικά και γελοία. Μα πώς ήταν δυνατόν και τους πίστεψα; Πώς ήταν δυνατόν; Αυτούς που μας είχαν φέρει στο χείλος του γκρεμού... Πώς τους ξαναπίστεψα...

Φουα γκρα ντ' αχταρμά (σπεσιάλ)
|

Πως το λέει ο Master chef εκείνο το φαγητό, που για να το φτιάξεις ανακατεύεις ότι περίσσεψε όλη την εβδομάδα..... και που το σερβίρεις με την κουτάλα σε βαθύ πιάτο?.....

Παρατηρητής
|

Σίγουρα η νομιμότητα προέχει. Ωστόσω δεν θα έπρεπε με βάσει πάντα την νομιμότητα να είχε προβλεφθεί η μη παραίτηση του μέλους του συμβουλίου και να είχε αποφευχθεί η ταλαιπωρια κυρίως των υποψηφίων?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ