ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντές Σχολείων: "Κενό" νόμου προκαλεί επανάληψη κρίσεων υποψηφίων

Οσοι τοποθετήθηκαν στα ΤΣΕ ως εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια απέκτησαν την ιδιότητα του Συμβούλου Εκπαίδευσης, θα πρέπει να αντικατασταθούν και οι "κρίσεις" όπως συνέβη και με τη ΔΠΕ Ξάνθης να επαναληφθούν
Δημοσίευση: 16/03/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μία "χαραμάδα" την  οποία άφησε η τελευταία τροπολογία της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως για τις "κρίσεις" των Διευθυντών Σχολείων, προκάλεσε την επανάληψη των Συνεντεύξεων των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ξάνθη, και την νέα μοριοδότηση των τελικών πινάκων.

Η τελευταία τροπολογία η οποία ρύθμισε το θέμα της συμμετοχής των Συντονιστών Εκπαίδευσης στα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών Σχολείων, δεν προέβλεψε για τα μέλη που τοποθετήθηκαν, σε αυτά, ως εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια έγιναν Σύμβουλοι Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα στα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής, όσοι τοποθετήθηκαν ως εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια απέκτησαν την ιδιότητα του Συμβούλου Εκπαίδευσης, θα πρέπει να αντικατασταθούν και οι "κρίσεις" όπως συνέβη και με τη ΔΠΕ Ξάνθης να επαναληφθούν από την ημέρα που αποκτήθηκε η νέα ιδιότητα.

Για τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων που τοποθετήθηκαν με την ιδιότητα του Συντονιστή Εκπαίδευσης και στη συνέχεια έγιναν Σύμβουλοι Εκπαίδευσης , δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα , καθώς το θέμα ρυθμίστηκε με την τελευταία τροπολογία , η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή.

Το ζήτημα απασχόλησε και την διαδικτυακή  συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Αλ. Κόπτση με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, όπου δόθηκαν η οδηγία να αντικατασταθούν τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν ως εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια απέκτησαν την ιδιότητα του Συμβούλου Εκπαίδευσης.
 

Σχόλια (23)

 
Ο παλιός
17 Μαρ 2023 15:27

H AΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ:
Με τις τελευταίες τοποθετήσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης παύθηκαν μόνον όσοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Εργου αντικαταστάθηκαν από Συμβούλους Εκπαίδευσης ίδιας ειδικότητας στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις. Δεν αντικαταστάθηκαν, ωστόσο, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Εργου των οποίων η έδρα καταργήθηκε και η αρμοδιότητα τους ανατέθηκε σε Συμβούλους Εκπαίδευσης άλλων Περιφερειακών Διευθύνσεων που πρόσφατα τοποθετήθηκαν.
Συνεπώς, αυτή τη στιγμή υπάρχει επικάλυψη αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε νέους Συμβούλους Εκπαίδευσης και παλιούς Συντονιστές Εκπαιδευτικού Εργου ίδιας ειδικότητας.

 
Μαρίνα
17 Μαρ 2023 14:53

Κι αν εγώ μετακινήθηκα από άλλον νομό για να περάσω συνέντευξη σε άλλον, θα πρέπει να υποβληθώ και πάλι σε έξοδα;;; Θα πρέ΄πει να χρεωθώ ξανά και άλλη άδεια, που δε μου τη χαρίζει το κράτος;;; Να λείψω ξανά από την τάξη μου και να χάσουν κι α΄΄λλη μέρα μάθημα τα παιδιά;;; Και η κυρία Υπουργός να ισχυρίζςεται ότι δημιούργησε τον καλύτερο νόμο ever....!!!

 
Teacher
17 Μαρ 2023 10:27

Όταν στη συνέντευξη βρίσκονται τέσσερα άτομα του συμβουλίου κι όχι πέντε, όλα καλά;

 
@ από Πάσχα που ξεκίνησε έφτασε πάλι Πάσχα
17 Μαρ 2023 09:12

υπερβολικό και αχάριστο σε βρίσκω ! με τον έτοιμο προεκλογικά καλυτερότερο έχουμε : παράταση και μετά 2 χρόνια προσωρινούς άριστους δπε-δδε (ούτε χρόνο δεν έχουν οι νέοι άριστοι), διευθυντές σε παράταση δεν θυμάμαι πόσα χρόνια, άριστους συμβούλους σε τέσσερα μέρη (τοποθετημένους, με εξελάκι, σε αναμονή, σε αντικατάσταση). εεεεεεεε, υπερβολικά τα σχόλιά σου , ΟΛΑ ΡΟΛΟΪ πάνε ! και οι εκλογές περίπατο μέχρι να φτια΄ξουν το σιδηρόδρομο (όλα τα άλλα φτιαγμένα κουκλί)

 
Νίκος
17 Μαρ 2023 08:55

Μέλος, τακτικό σε συμβούλιο επιλογής σε νομό της Θεσσαλίας έγινε σύμβουλος ...Ξάνθη ακούει,, γελάει ο κάθε ο πικραμένος ...Η βιασύνη λοιπόν φέρνει και παραβιάσεις της νομοθεσίας ..Το λέγαμε -το φωνάζαμε όλα με την σειρά για λόγους ηθικής και νομιμότητας αλλά εκεί στο ΥΠΑΙΘ περί άλλων ασχολούνταν..Ο αρθρογράφος Πλάταρος αναζητείται ! ! ! !

 
Νίκος
17 Μαρ 2023 08:54

Μέλος, τακτικό σε συμβούλιο επιλογής σε νομό της Θεσσαλίας έγινε σύμβουλος ...Ξάνθη ακούει,, γελάει ο κάθε ο πικραμένος ...Η βιασύνη λοιπόν φέρνει και παραβιάσεις της νομοθεσίας ..Το λέγαμε -το φωνάζαμε όλα με την σειρά για λόγους ηθικής και νομιμότητας αλλά εκεί στο ΥΠΑΙΘ περί άλλων ασχολούνταν..Ο αρθρογράφος Πλάταρος αναζητείται ! ! ! !

 
Κώστας
17 Μαρ 2023 08:50

Και στην ... στο συμβούλιο επιλογής ΔΣΜ στην Α/θμια εκπ/ση μέλος του συμβουλίου που συμμετείχε στο συμβούλιο ως τακτικό μέλος έγινε σύμβουλος (ειδικότητα) . Δηλαδή ότι εγινε στην Ξάνθη..Σύμφωνα με την νομοθεσία άκυρες οι επιλογές και ξανά από την αρχή μετά από αντικατάσταση του μέλους ,γιατί υπάρχει δεδικασμένο .... Ε΄ ρε γλέντια ! ! !

 
ΔΜ
17 Μαρ 2023 07:57

Και καλά τους Δντες μέσα σε 3 μήνες τους τελειώνουν. Εκείνο το Α Συμβουλιο Επ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ που από Πάσχα που ξεκίνησε έφτασε πάλι Πάσχα δηλ. 1 χρονο για να κρίνει 250 υποψήφιους; ό, τι και να πει κανείς είναι λίγο.

 
@ΔΑΣΚΑΛΟΣ
17 Μαρ 2023 06:55

Και σε Διεύθυνση της Στερεάς επίσης ρωτούν θεωρίες μάθησης και διδακτικές τεχνικές!!! Φαίνεται πως δεν έχει διαβάσει κανείς το άρθρο 35 για το τι μπορεί να ρωτήσει το συμβούλιο. Η χαρά των δικηγόρων είναι...

 
Πιτσιφλής
16 Μαρ 2023 23:11

Μ’ άσπρα πουλιά και σύννεφα
τον ουρανό θα ντύσω
και τ’ όνομά σου αθάνατο
στην πέτρα θα κεντήσω.

Στο περιβόλι τ’ ουρανού
θα μπω για να διαλέξω
δάφνη μυρτιά κι αμάραντο
στεφάνι να σου πλέξω.

Αθήνα Αθήνα*
Χαρά της γης και της αυγής
μικρό γαλάζιο κρίνο
Κάποια βραδιά στην αμμουδιά
κοχύλι σου θα μείνω.

*Μαρούσι

 
ΔΑΣΚΑΛΟΣ
16 Μαρ 2023 22:14

Σε επιτροπή μεγάλης διεύθυνσης της Αττικής τους ρωτάνε τις Θεωρίες μάθησης. Μου το είπαν και δεν το πίστεψα!

 
Κωνσταντίνος
16 Μαρ 2023 20:45

Άχρηστη και άχρηστοι!!!!!

 
Ορέστης
16 Μαρ 2023 19:10

Εύγε και πάλι εύγε! Αυτό το μπάχαλο είναι πρωτοφανές. Δεν έχει ξανασυμβεί να ακυρώνονται και να επαναλαμβάνονται συνεντεύξεις για λόγους νομικής αβλεψίας του ΥΠΑΙΘ. Τι να πω; Κρίμα για την εκπαίδευσή μας. Η πιο ανίκανη Υπουργός από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Και είναι νομικός με μεταπτυχιακά στη Γαλλία, μην το ξεχνάμε...

 
Δημοδιδάσκαλος
16 Μαρ 2023 18:55

- Έλα, πάμε πάλι από την αρχή!
- ...
- Έλα, πάμε!
- Δεν θυμάμαι, καλοί μου άνθρωποι...

 
ΥΠ. ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ
16 Μαρ 2023 18:10

Όλα λάθος,όλα στραβά κι ανάποδα΄,δεν μπορούν να κάνουν κάτι σωστό.Και νομίζουν ότι είναι οι άριστοι του πλανήτη.

 
Κουλης
16 Μαρ 2023 18:07

Τελικά αυτό το ιππουργειο ειναι το καλύτερο ever
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ

 
Ακυρότητα
16 Μαρ 2023 17:58

Καλώ την επόμενη κυβέρνηση να ακυρώσει όλη την διαδικασία διότι πάσχει νομικά. Και να πάμε από την αρχή με ίδιους κανόνες για όλους

 
Ούτε στην Ανάσταση (στα κοντά δηλαδή)
16 Μαρ 2023 17:40

@Anastasia
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας άλλα μόνο για το πρώτο σκέλος. Πιστεύω ότι εάν δεν είναι προβοκάτσια του Φίλη..... τότε σίγουρα θα φταίει η ΟΛΜΕ.
Για το δεύτερο σκέλος.... ένα μόνο θα σας πω! Η λέξη "ευχαριστημένοι" είναι πολύ μικρή-λίγη, όταν ο ίδιος ο ΠΘ δηλώνει "ενθουσιασμένος" από τα έργα και τις ημέρες "Κεραμέως" στο Υπουργείο.
Μέχρι και κομματική παράσταση.... εεε συγγνώμη συγκέντρωση ήθελα να πω.... έκαναν στο Μέγαρο Μουσικής(Πανελλήνια πρώτη), για να μας πουν πόσο άριστοι είναι εδώ και 4 χρόνια! Κι εσείς τώρα μας λέτε για "αυτο αξιολόγηση"? Μα αυτή είναι ΜΟΝΟ για τους εκπαιδευτικούς είπαμε....

 
Ανωνυμους
16 Μαρ 2023 17:24

Κι ενώ διορίστηκαν ως "εκπαιδευτικοί με τουλάχιστον 15 χρόνια υπηρεσία" ΞΑΦΝΙΚΆ, έχασαν την εκπαιδευτική ιδιότητα και μειώθηκαν τα έτη υπηρεσίας τους κάτω από 15!
Ποιος ερμήνευσε τον νόμο;;;;;
Έχει πάει στο πρώτο έτος της Νομικής;;;

 
Άρης
16 Μαρ 2023 17:06

Μιλάμε για αριστεία,όχι αστεία!

 
Είναι πολλά τα κενά τελικά? Ποιος θα τα κλείσει?
16 Μαρ 2023 16:56

Σας το λέγαμε παιδιά. Που πάτε με νόμο έτοιμο, μόνο σε 3 χρόνια και με μόλις 250 άρθρα κι άλλες τόσες τροποποιήσεις???
Κανονικά έπρεπε να τον μελετήσετε προσεκτικότερα ολόκληρη την 4ετία..... να τον αφήνατε κι άλλα 4 να ωριμάσει όπως το καλό κρασί..... και κατά το 2033, ξεκινούσατε σιγά σιγά να τον σερβίρετε.....
Μάλλον σας πήρε στο λαιμό του κανένας προσοντούχος, που σας είπε ότι ήταν ο καλυτερότερος ever.... και το πιστέψατε και οι ίδιοι στο τέλος.

 
Anastasia
16 Μαρ 2023 16:29

Αυτό που γράφεις αγαπητό esos δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Η Υπουργός μας έχει σπουδάσει Νομική στα καλύτερα Πανεπιστήμια και είμαι σίγουρη ότι έχει και άριστους συνεργάτες. Κάποιος κάνει προβοκάτσια. Δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό. Τέσσερα χρόνια τώρα λειτουργούν όλα ρολόι στο Υπουργείο. Έχει αναβαθμιστεί η δουλειά μας, οι οδηγίες έρχονται στην ώρα τους, οι επιμορφώσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση έγιναν όταν χρειαζόταν κ.λ.π.
Και για να κόψουμε την πλάκα. Αλήθεια εσείς στο Υπουργείο είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας; Αυτό αξιολόγηση έχετε κάνει;

 
Ευτυχώς συνταξιουχος
16 Μαρ 2023 15:09

Πάλι οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ του υπουργείου παράτασης και καθυστέρησης την έκανε!!!!! Τέσσερα χρόνια και ακόμα να τελειώσει τις κρίσεις!!!!!!!!! ΑΧΡΗΣΤΗ και ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.