ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: Το νέο "κύμα" διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών θα εξαρτηθεί από το χρόνο των εκλογών

Η υπουργός, διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν τις εξετάσεις των μαθητών
Δημοσίευση: 16/03/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το νέο "κύμα" διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών  θα εξαρτηθεί από το χρόνο των εκλογών, δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, στο κρατικό ραδιόφωνο.

"Ο στόχος μας είναι κάθε χρόνο να προχωρούμε σε διορισμούς προκειμένου ακριβώς σιγά σιγά να φύγουμε από τη στρεβλή εφαρμογή του όρου του αναπληρωτή", τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε: "Είναι όλα δρομολογημένα από πλευράς υπουργείου Παιδείας και ειδικά για τις προσλήψεις αναπληρωτών έχουν κατοχυρωθεί και οι σχετικές πιστώσεις".

Η Ν.   Κεραμέως, διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν τις εξετάσεις των μαθητών. «Έχει γίνει ένας σχεδιασμός σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί από πέρσι. Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν την 1η Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και στις 2 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και τα ειδικά μαθήματα τελειώνουν περί τα τέλη Ιουνίου. Δηλαδή, όλος ο Ιούνιος θα είναι αφιερωμένος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτό προφανώς είναι σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Και δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά φέτος, από σεβασμό στους υποψηφίους, όλο το πρόγραμμα των Πανελλαδικών δημοσιοποιήθηκε την περσινή χρονιά για την φετινή» τόνισε η υπουργός.

Σχετικά με την εισαγωγή στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Κεραμέως, η πλατφόρμα είναι ήδη ανοιχτή, για υποβολή αιτήσεων για εξετάσεις στα πρότυπα και για ηλεκτρονική κλήρωση για εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία, έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και ώρα 2 το μεσημέρι. Οι εξετάσεις εισαγωγής θα λάβουν χώρα το Σάββατο 29 Απριλίου και η ηλεκτρονική κλήρωση για εισαγωγή στα πειραματικά θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28 Απριλίου.

Όσο αφορά στην αύξηση κατά 29% της τακτικής χρηματοδότησης των ΑΕΙ από το 2019 στο 23, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι τα πανεπιστήμια έχουν το αυτοδιοίκητο, ωστόσο για πολλά χρόνια ήταν υποχρηματοδοτούμενα «εξαιτίας των μνημονιακών υποχρεώσεων και άλλων προτεραιοτήτων ίσως της προηγούμενης κυβέρνησης».

«Πάντως, αυξήθηκε η χρηματοδότηση σχεδόν κατά 30% στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Η μεγάλη αλλαγή είναι ότι για πάρα πολλά χρόνια στη χώρα, το πώς κατανέμονταν κάθε χρόνο αυτά τα χρήματα στα 24 πανεπιστήμια της χώρας αποφασιζόταν μέχρι το 2019 κατά την αυθαίρετη κρίση του εκάστοτε υπουργού. Εμείς το αλλάξαμε αυτό και περάσαμε ένα νόμο που προβλέπει ότι η κατανομή αυτή γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, δηλαδή αριθμός φοιτητών, αριθμός καθηγητών, αριθμός πανεπιστημιακών τμημάτων, γεωγραφική διασπορά του Ιδρύματος. Αφενός λοιπόν με αντικειμενικά κριτήρια, αφετέρου ποιοτικά, κατόπιν αξιολόγησης από ανεξάρτητη αρχή, την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης» εξήγησε η κ. Κεραμέως, τονίζοντας πως όσο καλύτερο είναι ένα πανεπιστήμιο τόσο περισσότερα χρήματα παίρνει.

Σχόλια (17)

 
ilias
17 Μαρ 2023 12:17

Από ΟΛΜΕ (για απεργία-αποχή) "Η παραμονή στη δόκιμη κατάσταση επηρεάζει τις εργασιακές συνθήκες/δικαιώματα;

Όχι. Οι δόκιμοι/ες εκπαιδευτικοί δεν έχουν καμία διαφορά με τους μόνιμους. Για όσο καιρό και αν παραμένουν δόκιμοι/ες μετράει κανονικά η προϋπηρεσία τους για όλα τα εργασιακά δικαιώματα (ωράριο, μισθολογική εξέλιξη, προσμέτρηση μορίων, δυνατότητα υπηρεσιακών μεταβολών κλπ)."

 
Αδιόριστος ΠΕ86
17 Μαρ 2023 10:34

Μόνο εμπαιγμός, εάν θέλατε να πραγματοποιήσετε νέους διορισμούς οι εκλογές δεν θα ήταν εμπόδιο!Μεγάλο όπλο η ψήφος στις ερχόμενες εκλογές!

 
@Επιτέλους μόνιμος όπως και χιλιάδες άλλοι
17 Μαρ 2023 10:05

αχαχαχαχαα επί Κεραμέως;;;;;; Αν στείλεις στο esos χαρτί μονιμοποίησης (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ) , στείλε και λογαριασμό τραπέζης να βάλω 50.000 ευρά. πάει το στοίχημα ;

 
Ιωάννης
17 Μαρ 2023 09:19

@Μόνιμος17 Μαρ 2023 09:06
Σε κάποιο άλλο πλανήτη ίσως. Επι ΝΔ δεν έχει μονιμοποιηθει κανείς ακόμα. Όλοι είναι δόκιμοι. Επιτέλους σταματήστε την παραπληροφόρηση! Είναι ντροπή να λέγονται και να γράφονται ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ!!!!

 
Μόνιμος
17 Μαρ 2023 09:06

Επι ΝΔ και όχι επι ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέλους μόνιμος όπως και χιλιάδες άλλοι. Όχι λόγια αέρα αλλά πράξη.

 
Δημήτριος
17 Μαρ 2023 09:01

H αξιολόγηση θα πάει πίσω τους διορισμούς.

 
@ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ Ελληνικό Δημόσιο
17 Μαρ 2023 08:42

4 χρόνια δεν έχει μονιμοποιήσει, κρίνει, τοποθετήσει, νομοθετήσει σοβαρά, διορθώσει κομματοκρατίες και ημετέρους που έβαλε , διορθω΄σει προβλήματα στα σχολεία.
α, ούτε στα τρένα , ούτε στην ασφάλεια των πολιτών ούτε ΠΟΥΘΕΝΑ . αυτο το κράτος λες ερδογότη/ελληνικό δημόσιο;

 
@xa
16 Μαρ 2023 22:51

Το καλύτερο σχόλιο ever !!!!!
Εκλογές 21 Μαΐου και ...αντίο σας!!!!!

 
Άμα θέτε ελάτε, άμα δε θέτε μην έρχεστε.
16 Μαρ 2023 20:02

Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ Ελληνικό Δημόσιο (και όχι το κράτος πρόνοιας πού είναι κάτι διακριτό) προσλαμβάνει με διετή δοκιμαστική θητεία εκπαιδευτικούς και τους μονιμοποιεί μετά από αξιολόγηση σύμφωνα με ψηφισμένο νόμο.

 
Ζήσης
16 Μαρ 2023 19:17

Ποιο νέο κύμα διορισμών; Εδώ δεν έχουν μονινοποιηθει οι προηγούμενοι. Ουσιαστικά μόνιμοι διορισμοί δεν υφίστανται από την στιγμή που παραμένουν ακόμη δόκιμοι οι νεοδιόριστοι 2020.

 
@ Faust
16 Μαρ 2023 19:15

Σε 2 γραμμές τα είπες όλα!

 
xa
16 Μαρ 2023 18:34

Το "κύμα" δεν είναι διορισμών, είναι αυτό που θα σας πάρει μακριά!

 
lamia
16 Μαρ 2023 18:26

Κυρία Υπουργέ να απομακρύνετε από την ΚΕΓΕ αυτούς που δεν έχουν επίγνωση το τι βάζουν. Δηλαδή αμέτρητες σελίδες, θέματα που παρόμοια δεν υπάρχουν στο σχολικά βιβλία κλπ. Να μη γίνει αυτό που έγινε στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με θέματα 23 σελίδων. Έλεος!!! Οι πανεπιστημιακοί μπορεί να έχουν 100 διδακτορικά, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την Β-θμια εκπαίδευση. Την ύστατη στιγμή σώστε την παιδεία!!!

 
σιγά-σιγά
16 Μαρ 2023 18:25

Σιγά-σιγά-σιγά ... αλήθεια, πώς πέρασαν 15 χρόνια αναπληρώτρια ... σιγά-σιγά

 
Μαρια
16 Μαρ 2023 17:20

Εννοείται ότι προτεραιότητα έχει η γ λυκείου.

 
Faust
16 Μαρ 2023 17:11

1.Αυτοδιοικητο με χρήματα ετεροδιοικητα γινετα;
2.Μονιμοι υπό αίρεση "αξιολόγησης" γίνεται;

 
Πιτσιφλής
16 Μαρ 2023 15:10

Και η ρυτίδα της θάλασσας κύμα είναι. Το ίδιο και το τσουνάμι. Κι αυτό το "σιγά σιγά" παραπέμπει σε ρυτίδες που μόλις φαίνονται, ένα σιγανό φου του ανέμου και τίποτα άλλο.
Για να δούμε τι θα πει κι Αρχιμάγειρας!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.