ΒΟΥΛΗ

Την παραίτηση του ΔΔΕ Πειραιά ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

"Πρωτοφανή, προκλητική και αδιανόητη για δημόσια υπηρεσία απόφαση του ΔΔΕ Πειραιά, να διαφημίσει με την οργάνωση διημερίδας την «προσφορά» των ιδιωτικών σχολείων του Πειραιά, λίγο πριν τις εγγραφές του νέου σχολικού έτους"
Δημοσίευση: 17/03/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν.  Φίλης  και Γ. Ραγκούσης με αναφορά την οποία κατέθεσαν στη Βουλή καλούν  την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας  να ακυρώσει τη διημερίδα  της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά για τα Ιδιωτικά Σχολεία και το Διευθυντή της σε άμεση παραίτηση .

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Με τις ευλογίες της κας Κεραμέως,  η ΔΙΔΕ Πειραιά διαφημίζει προκλητικά ιδιώτες σχολάρχες, καταγγέλλουν η ΟΙΕΛΕ και η ΕΛΜΕ Πειραιά».

Ο Τομεάρχης Παιδείας και Βουλευτής Α’ Αθηνών, Νίκος Φίλης, από κοινού με τον Τομεάρχη Διαφάνειας και Βουλευτή Β’ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, έχοντας υπόψη τους: α) την από 16-3-2023 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), β) την υπ. αρ. 52/16-3-2023 ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πειραιά και γ) το υπ. αρ. 6806/13-3-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά,  τα καταθέτουν ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας να πάρει θέση για την πρωτοφανή, προκλητική και αδιανόητη για δημόσια υπηρεσία απόφαση του Διευθυντή της παραπάνω Διεύθυνσης, να διαφημίσει με την οργάνωση διημερίδας την «προσφορά» των ιδιωτικών σχολείων του Πειραιά, λίγο πριν τις εγγραφές του νέου σχολικού έτους.

Στην ανακοίνωσή τους  η ΟΙΕΛΕ και η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

  •  Από τρίτους (!!) πληροφορηθήκαμε για την εξαιρετικά προκλητική ενέργεια της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά… με κεντρικό, μάλιστα, ομιλητή Καθηγητή από το χώρο των ανεξέλεγκτων ιδιωτικών Κολλεγίων που, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, επιχειρούν να υποκαταστήσουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο!
  • Η Διηµερίδα διοργανώνεται “σε συνεργασία µε τα Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά … και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, µαθητές, γονείς και κηδεµόνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά”!
  • Σε μια περίοδο γιγάντωσης της εργοδοτικής παρανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση (φυσικά και στον Πειραιά…), με το 30% και πλέον των εκπαιδευτικών να έχουν αποχωρήσει από τα ιδιωτικά σχολεία από τον Ιούλιο του2020 κι έπειτα, λόγω της δραματικής επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών!
  • Αναρωτιέται εύλογα κάποιος: Πώς θα ελέγξει αυτούς τους οποίους διαφημίζει; Ποια δημόσια εκπαίδευση υπερασπίζεται, όταν κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από το πιο «σκοτεινό» και ανεξέλεγκτο τμήμα της ιδιωτικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης;
  • Πρόκειται για αίσχος! Την πολιτική ευθύνη φέρει το Υπουργείο Παιδείας, η Κυβέρνηση, τόσο γιατί µε τη γενικότερη πολιτική της υποθάλπει ενέργειες όπως αυτές…όσο και για την επιλογή του συγκεκριµένου Προϊσταµένου στον Πειραιά, τα έργα και τις ηµέρες του οποίου, έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη η ΕΛΜΕ Πειραιά.
  • Φυσικά, στην εκδήλωση αυτή δεν τόλμησαν να καλέσουν εκπρόσωπο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών… να ακούσουν… τη θλιβερή εικόνα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Της εργασιακής εξουθένωσης και της απλήρωτης εργασίας σε Σαββατοκύριακα, απογεύματα, αργίες, διακοπές, των ελεύθερων απολύσεων, των παράνομων αμοιβών, της μετατροπής των ιδιωτικών λυκείων σε φροντιστήρια.
  • Φαίνεται όμως ότι η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και οι εποπτικοί της φορείς έχουν λάβει τις αποφάσεις τους. Τα ιδιωτικά σχολεία δεν πρέπει να εποπτεύονται, αλλά να «προστατεύονται».

Καλούµε τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά, όλα τα σωµατεία της πόλης µας, το Εργατικό Κέντρο, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, να πάρουν µέρος στην κινητοποίηση την Παρασκευή 17/3 14:30 έξω από το Δηµοτικό Θέατρο Πειραιά, ζητούμε παράλληλα την παραίτηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Επισυνάπτονται:

1.      Η από 16-3-2023 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

2.      Η υπ. αρ. 52/16-3-2023 ανακοίνωση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πειραιά.

3.      το υπ. αρ. 6806/13-3-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Ο καταθέτοντες Βουλευτές

Φίλης Νικόλαος

Ραγκούσης Γιάννης

Σχόλια (22)

 
Χμ
20 Μαρ 2023 09:50

Φίλης: αν δεν μιλάμε για τα ιδ. σχολεία, θα είναι σαν να μην υπάρχουν, οπότε όλα καλά. Απίστευτες εμμονές.

 
Sancho Pancha Versus:Άνυδρο τοπίο Μάντσας
19 Μαρ 2023 09:47

Το έχω ξαναγράψει.Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ένας ΔΔΕ πάει στην Αστυνομία και ένα κόμμα ζητά την παραίτησή του.Θα την ζητούσε αν ο ΔΔΕ προέρχονταν από τις τάξεις του? Προέβη στο απονενοημένο,Έκανε ημερίδα γισ την ιδιωτική εκπαίδευση στην οποία φοιτούν τα παιδιά της πολιτικής μας elite.Ας πρόσεχε!

 
@Ελεος
18 Μαρ 2023 11:17

Δεν μυριζει υποκρισια. Ειναι ανερυθριαστη υποκρισια.

 
@Εκπαιδευτικος
18 Μαρ 2023 11:14

Σωστα γραψατε. Υποκρισια και μονο υποκρισια.

 
Ηλίας
18 Μαρ 2023 08:01

Μετά αναρωτιόμαστε γιατί ….

 
Εκπαιδευτικός!!!
18 Μαρ 2023 05:02

Ερώτηση, αφού η Ιδιωτική Εκπαίδευση είναι κακή....γιατί οι Προοδευτικοί..
της Βουλής των Ελλήνων έχουν τα παιδιά τους σε Ιδιωτικά Σχολεία και μάλιστα σε Ξένα?? και γιατί τα παιδιά τους και οι ίδιοι σπούδασαν σε Ιδιωτικά Σχολεία του εξωτερικού?? Εκεί δεν είναι ταξικό...το θέμα?? Υποκριτές μια ζωή!!

 
ΝΔ δε θέλατε
17 Μαρ 2023 21:30

@Γιάννης

Καμία αποστροφή. Έκαστος εφ ω ετάχθει. Αν στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά ας παραιτηθούν και να πάει στη θέση τους κάποιος άλλος που αγαπάει το δημόσιο σχολείο.

 
@Sancho Pancha Versus:Άνυδρο τοπίο ΜΆΜΤΣΑς
17 Μαρ 2023 16:32

Sancho Pancha Versus:Άνυδρο τοπίο Μάντσας17 Μαρ 2023 11:59
...."Εχοντας κάνει καμιά εικοσαριά ημερίδες για τα δημόσια σχολεία της ευθύνης του ο ΔΔΕ Πειραιά...." Πού τις είδατε?Πότε πρόλαβε? Μπορείτε να μας τις απαριθμήσετε ή έτσι στον βρόντο το νούμερο??

 
Μαρία Παντελή
17 Μαρ 2023 16:29

Εμμονές που τις ζήσαμε κατά την θητεία του ΣΥΡΙΖΑ κ για αυτό το λόγο ότι κ αν γίνεται δεν αποτελούν σοβαρή αντιπολίτευση.

 
Μανώλης
17 Μαρ 2023 13:58

Ο κ Φίλης απευθύνεται στο δικό του κοινό, αφήστε τον

 
@να καλεσει και τα ιταλικά πανεπιστήμια τότε
17 Μαρ 2023 13:38

Και τα Κινέζικα, και τα Νοτιοαφρικανικά, θα συμπλήρωνα. Αλλιώς να τα ακυρώσει όλα! Η όλα ή τίποτα.

 
Sancho Pancha Versus:Άνυδρο τοπίο Μάντσας
17 Μαρ 2023 11:59

Εχοντας κάνει καμιά εικοσαριά ημερίδες για τα δημόσια σχολεία της ευθύνης του ο ΔΔΕ Πειραιά τόλμησε το απονενοημένο,να οργανώσει μια διημερίδα για τα ιδιωτικά σχολεία της ευθύνης του! Τώρα οι κήνσορες του δημόσιου σχολείου ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι!Έβαλε και εισηγητή τον κ.Μπουραντά του ΝΥ Κόλετζ προσθέτοντας το κερασάκι στην τούρτα που το βάφουν γαλάζιο!.Εδώ λάθεψε.τα κερασάκια στην τούρτα είναι πάντα κόκκινα.

 
ΔΕΠ
17 Μαρ 2023 11:47

Γιατί αγκυλώσεις; Γιατί ιδεοληψία κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης;
1) Κάθε γονιός που πληρώνει για ιδιωτικό σχολείο ελαφρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους. Λιγότεροι μαθητές στο δημόσιο σημαίνει μικρότερο κόστος, και οι πόροι κατευθύνονται προς όφελος των υπόλοιπων μαθητών
2) Η ιδιωτική παιδεία, όπως όλες οι οικονομικές δραστηριότητες σημαίνει και θέσεις εργασίας, λήψη υπηρεσιών, και πολλά άλλα.

Αλλά είναι εύκολο να "πουλάμε" ιδεολογία και να δαιμονοποιούμε μια το ένα μια το άλλο.

 
Ελεος
17 Μαρ 2023 11:44

Ο κ. Φίλης φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο. Ο αρχηγός του κόμματός του έστελνε το παιδί του σε ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά. Έξωθεν, αγωνία κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Μυρίζει υποκρισία ή μου φαίνεται;

 
να καλεσει και τα ιταλικά πανεπιστήμια τότε !
17 Μαρ 2023 11:16

είναι ασύμμετρη με τόσα λίγα σχολεία ιδιωτικά στον έλεγχό του , καθώς και η ιδεοληπτική θεματική. για όποιον ξέρει ανάγνωση .
για τα περισσότερα δημόσια τι κάνει ο εν λόγω κύριος; τον έχουν πάρει χαμπάρι εκπαιδευτικοί, σύμβουλοι και όλοι στον πειραιά με τα περίεργα που κα΄νει. όλοι οι άριστοι κάτι παρουσιαζουν τελικά.

 
Δημοδιδάσκαλος
17 Μαρ 2023 09:57

ΕΛΛΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 
ΦΙΛΗΣ
17 Μαρ 2023 09:45

Ποιο σχολείο τελείωσε ο πειραιώτης κ. Φίλης είπαμε ?

ααα ναι το Ιδιωτικο σχολείο ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ του Πειραιά .

Κοντή μνώμη υπουργε μας

 
Χωρίς λόγο
17 Μαρ 2023 09:05

Διαμαρτυρία για να γίνεται ντόρος.

 
εκπαιδευτικός δημοσίου
17 Μαρ 2023 08:28

Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο διαμαρτύρεται ο κ. Φίλης.
Ο ΔΙΔΕ είναι αρμόδιος για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης της περιοχής του.
Στο ΠΥΣΔΕ υπάρχουν εκπρόσωποι της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Που το κακό;
Ιδού το κείμενο της πρόσκλησης:

«Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση – Παρόν και Μέλλον»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σε συνεργασία με τα σχολεία: 1) Γυμνάσιο και Γ.Ε.Λ. «Θεμιστοκλής», 2) Γυμνάσιο «Αικατερίνη Καραχάλιου», 3) Γυμνάσιο «Α.Δ.Λ. Στέγκα Ο.Ε.», 4) Ιδιωτικό Λύκειο «Εκπαιδευτήρια Στέγκα», 5) Γυμνάσιο και Γ.Ε.Λ. «Jeanne d' Arc», 6) Γυμνάσιο και Γ.Ε.Λ. «Saint Paul», 7) Ίδρυμα Προστασίας Νεότητος «ΑΓ. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Γυμνάσιο και Γ.Ε.Λ. Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, 8) Ιδιωτικό Γυμνάσιο και Γ.Ε.Λ.: Ευρωπαϊκό Πρότυπο European Philosophy of schools, διοργανώνει Διημερίδα με τίτλο: «Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση – Παρόν και Μέλλον», στo Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 32), η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά,

 
filologos
17 Μαρ 2023 08:17

Ο κάθε ΔΙΔΕ είναι αρμόδιος για τα ιδιωτικά σχολεία, τα φροντιστήρια και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών της περιοχής ευθύνης του.
Δεν ανοίγει ιδιωτική δομή χωρίς απόφαση ΔΙΔΕ.
Ο κάθε ΔΙΔΕ επισκέπτεται και ελέγχει τις ιδιωτικές δομές της περιοχής ευθύνης του, εκ του νόμου.
Τα παιδιά που φοιτούν στις ιδιωτικές δομές και οι γονείς που πληρώνουν τις ιδιωτικές δομές είναι και αυτοί Έλληνες πολίτες και έχουν δικαίωμα στην αιγίδα του ελληνικού δημοσίου, έστω ως επόπτρια αρχή.
Στο ΥΠΑΙΘ υπάρχει ειδικό τμήμα που διεκπεραιώνει θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Γιατί τόση άγνοια, γιατί τόσο μένος από έναν πρώην υπουργό Παιδείας;
Ας κοιτάξει λίγο την θεματολογία της εκδήλωσης.
Πουθενά δεν θίγεται η δημόσια εκπαίδευση.

 
Γιατί τόση φασαρία ;
17 Μαρ 2023 08:08

Οι συνεργασίες είναι ανοιχτές και συνεχείς μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων. Κι έτσι πρέπει να γίνεται. Δε πρόκειται για διαφήμιση .

 
Γιάννης
17 Μαρ 2023 08:05

Γιατί έχουμε αγκυλώσεις; Δείτε καλύτερα τις θεματικές. Γιατί η λέξη ιδιωτικό μας προξενεί αποστροφή; Πολλοί συνάδελφοι στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά που αναφέρεται.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.