Στο αστυνομική τμήμα ο ΔΔΕ Πειραιά για υποβολή μήνυσης- Ομάδα διαδηλωτών διέκοψε την ημερίδα για τα Ιδιωτικά Σχολεία

ΔΔΕ Πειραιά: "Στο χώρο εισέβαλαν 30 με 35 άτομα, τραμπούκισαν, εξύβρισαν και έφτυναν  εμένα και επισήμους προσκεκλημένους"

17/03/2023

Ενημερώθηκε: 18/03/2023, 14:49

Άκουσε το άρθρο

Στο αστυνομικό τμήμα του Πειραιά  μετέβη . το μεσημέρι, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Δρ. Διονύσης Αναστασόπουλος,   όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεσε  μήνυση κατά συγκεκριμένων εκπαιδευτικών , ύστερα από την εισβολή διαδηλωτών, στο χώρο διεξαγωγής της διημερίδας για τα ιδιωτικά σχολεία.

Το esos επικοινώνησε με τον ΔΔΕ Πειραιά, ο οποίος μας δήλωσε ότι "στο χώρο εισέβαλαν 30 με 35 άτομα, τραμπούκισαν, εξύβρισαν και έφτυναν  εμένα και επισήμους προσκεκλημένους".

Η ημερίδα , η οποία έχει θέμα «Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση – Παρόν και Μέλλον», προκάλεσε την αντίδραση της  τοπικής ΕΛΜΕ η οποία υποστηρίζει ότι πρόκειται για διαφήμιση για να βρουν τα Ιδιωτικά Σχολεία νέα πελατεία.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ  με αναφορά τη Βουλή ζήτησε την παραίτηση του ΔΔΕ Πειραιά.

Ανακοινώσεις κατά της ημερίδας εξέδωσαν επίσης η ΟΛΜΕ (Δείτε εδώ) , η ΔΟΕ (Δείτε εδώ) και ο  Γραμματέας  του τομέα παιδείας  ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Ν. Τσούλιας (Δείτε εδώ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (35)

Μερικοί δε σκέφτονται....
|

“Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον”
Άλλο και τούτο!!! Είναι δυνατόν ο ΔΔΕ να πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα την προσφορά των ιδιωτικών σχολείων? Ας κάνανε αυτοί ημερίδα και ας τον καλούσαν να μιλήσει!!!
Τι κάνει δηλαδή διαφημίζει τα ιδιωτικά σχολεία???
Ας έκανε αν ήθελε οπωσδήποτε να πραγματοποιήσει ημερίδα πχ "Καλές πρακτικές σε σχολικές μονάδες Δημόσιες και Ιδιωτικές του Πειραιά"
Σε μια εποχή που τα σχολεία ψάχνουν διαρκώς χρηματοδότηση και οι Δήμοι τη δίνουν με το σταγονόμετρο ο ΔΔΕ διαφημίζει πως με τα χρήματα-δίδακτρα τα ιδιωτικά σχολεία διαπρέπουν!!! Ωραία!!!
Ήθελα να ξερα ποιος το σκέφτηκε, ελπίζω όχι ο ίδιος και από την άλλη να εμπλακεί η αστυνομία.....στην εκπαίδευση τα προβλήματα λύνονται διαφορετικά, διαφορετικά κάποιοι θεωρώ βρίσκονται σε λάθος θέση..... ας το σκεφτούν....

Μαρία
|

Τα έχετε μπερδέψει μερικοί. Δεν ισχυρίζεται κανείς πως η Ιδιωτική εκπαίδευση είναι βδελυρή η παράνομη.
Αν η ημερίδα είχε οργανωθεί από τους εκπροσώπους της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης όχι μόνο θα επιτρεπόταν αλλά θα επιβαλλόταν ο κατά τον νόμο Προϊστάμενος να απευθύνει χαιρετισμό.
Εδώ μιλάμε για οργάνωση ημερίδας από αυτόν που κατά το νόμο έχει καθήκον να στηρίζει τη Δημόσια Εκπαίδευση και να εποπτεύει την ορθή λειτουργία της Ιδιωτικής όχι να της κάνει promo
Ενημερωτική ημερίδα που απευθύνεται σε γονεις και μαθητές ; Με ποιο σκοπό; Να ενημερωθούν οι γονείς για τι ακριβώς ; Για το πόσο καλά λειτουργεί η Ιδιωτική ; Δεν είναι παράνομο αλλά κινείται πολύ επικίνδυνα στα όρια του ηθικού
Η εμφάνιση δε του Διευθυντή με αστυνομική συνοδεία μιλάει από μόνη της

ERT
|

Ελπίζω μόνο να μην ανακαλέσει τη μήνυση .

flutedoctor
|

Ο προϊστάμενος είναι προϊστάμενος για όλα τα σχολεία του Πειραιά. Ιδιωτικά και Δημόσια, είτε μας αρέσει είτε όχι. Το σύστημα επιτρέπει τη δημιουργία ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και τα όρια και η λειτουργία τους θα έπρεπε να μπαίνουν σε τέτοιες ημερίδες και καλές πρακτικές μπορούν να βρεθούν παντού. Μόνο καθεστώτα απαγορεύουν λειτουργία ιδιωτικού τομέα. Εξάλλου οι γονείς έχουν το δικαίωμα επιλογής. Ο προϊστάμενος της ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την δημόσια παιδεία και στηρίζει τα σχολεία της εποπτείας του.

Νίκος
|

Το ότι έγινε μήνυση δεν σημαίνει τίποτα. Έπρεπε να γίνει διαμαρτυρία απλά και καθαρά. Να εξελιχθεί η διημερίδα και να τους αφήσουν να φανερωθούν πραγματικά.
Η ΕΛΜΕ βιάστηκε να τσιμπήσει το δόλωμα.
Αυτό μόνο

Μάλιστα....
|

@ΓΡΗΓΟΡΗΣ, Ακριβώς έτσι!

Ανέστης
|

Σε μια δημοκρατική κοινωνία κανεις δεν έχει δικαίωμα να τραμπουκίζει κατά το δοκουν και να διακόπτει διαδικασίες. Υποτίθεται αυτό έπρεπε να υποστηρίζουν. Θα μπορούσαν Βα διαναρτυρηθουν σε συνάντηση στο γραφείο του με επιχειρήματα. Αλλά θέλαμε το θεαθηναι. Ας τους χαιρόμαστε.

xa
|

Θα ήταν αποδεκτό αν είχε κάνει πρώτα μια ημερίδα για την προσφορά του δημόσιου σχολείου.

Polar_Fish
|

Tι σημαινει δημοκρατία?

ΓΡΗΓΟΡΗΣ
|

Αγαπητοί σχολιαστές, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι Δντές Εκπαίδευσης είναι και Δντες για τα ιδιωτικά και όχι μόνο για τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Ανήκουν και τα ιδιωτικά στη δικαιοδοσία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Πέραν τούτου οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών είναι συνάδελφοι μας και όχι ανταγωνιστές μας. Αφήστε λοιπόν τα ιδεολογήματα και ασχοληθείτε επιτέλους με τα αυτονόητα και όχι με τα αδιανόητα. Ο εκπαιδευτικός είναι οργανικά διανοούμενος και κοινωνικός αναμορφωτής σύμφωνα με τον Γκράμσι και όχι κατά περίπτωση επαναστάτης.

Ο παλιός
|

Δρ. Διονύσιου Αναστασόπουλου, ΚΑΤΑΛΗΞΗ

"TA ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ" Η ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΡ. ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ
(Αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του ίδιου, όταν ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά).

Ο εκπαιδευτικός είναι στήριγμα, ιδέα, γιορτή, συζήτηση...

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απρόσιτες, παγερές μορφές… έχουν Ιστορία, κουβαλούν μια Ζωή, αναζητούν την Αλήθεια...

Σας προσκαλώ όλους στην φετινή εκπαιδευτική διαδικασία, σαν μια Πράξη Αγάπης και Δημιουργίας, για να μπορέσουμε μαζί να πάμε ακόμη πιο ψηλά το Δημόσιο Σχολείο...

ΡΕΝΑ
|

Σε ποιο ιδιωτικό πάνε τα παιδια των πολιτικών που φωνάζουν?????

Κρίθηκε ήδη....
|

@Θωμάς
Καλά έκανε.... Και?.... 100δες μηνύσεις καταθέτονται κάθε μέρα και δεν έχουν καμία τύχη. Σε κάποιες περιπτώσεις ξέρετε όμως, υπάρχουν και "καταδίκες" χωρίς καν μηνύσεις, διώξεις και δικαστήρια....

Σαλτερής Νίκος
|

Μια διευκρίνιση θα ήθελα από τον κ Τσουλια. Η εν λογω ανακοίνωση είναι ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ή δίκη του; Τυπικά στις ανακοινώσεις Τομέων Κομμάτων η υπογραφή δεν έχει ονοματεπώνυμο. Όποτε υπάσχει ΣΟΒΑΡΟ θέμα με τη συγκεκριμένη. Αφήνω για την ώρα το σχολιασμό του περιεχομένου, ύψους και γλώσσας που παραπέμπει ευθέως σε αριστερίστικα και μένω για την ώρα στον τύπο. Κύριε Τσουλια αναμένω.

Αμ τους θέλετε και τους αφήνετε....
|

Η Κεραμέως, ο Μητσοτάκης δηλαδή και εντέλει η ΝΔ δεν θέλει να τελειώσει αυτά τα φαινόμενα επειδή ενίοτε τους βολεύουν.
Π.χ. Έχουμε κρίσεις διευθυντών: Ρώτα όλους τους υποψήφιους (κυρίως τους επαναστάτες) αν θα εφαρμόσουν την αξιολόγηση που είναι ψηφισμένη και κόψτους να τελειώνουμε. Ομοίως υποδιευθυντές τομεάρχες κλπ.
Επίσης στις περιπτώσεις όπως αυτή που κάποιοι τραμπουκίζουν στείλε τους και στο πειθαρχικό για ανάρμοστη για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφορά να τελειώνουμε.
Οι νόμοι στις δημοκρατίες ψηφίζονται για να εφαρμόζονται και νόμος ΔΕΝ είναι το "δίκιο" των συνδικαλιστών.

ΝΔ δε θέλατε
|

@Θωμάς

H Δεξιά πέφτει και χάνει καθημερινά τον έλεγχο. Κάθε μέρα και πιο κάτω.

ΥΓ: Οι μηνύσεις αυτές είναι παράσημα. Η διάλυση του Δημοσίου σχολείου δεν θα περάσει.

Σωτήρης
|

Η προσφορά σε τι αναφέρεται; Στο γεγονός για παράδειγμα πως ό,τι δεν παρέχεται από το δημόσιο σχολείο το βρίσκει ο άλλος πληρώνοτας στο ιδιωτικό; Αλήθεια αφού μπαίνουν βαθμοί αβέρτα στο δημόσιο τι πληρώνει ο άλλος στο ιδιωτικό και ιδιαίτερα σε μια περιοχή που δεν είναι Εκάλη, αλλά Πειραιάς; Μαζεύτηκε ξαφνικά στο μεγάλο λιμάνι όλη η πλουτοκρατία για μήπως δίνουν οι γονείς από το υστέρημά τους για να μπορέσουν να πάρουν τα παιδιά τους αυτό που δεν μπορεί να τους δώσει το δημόσιο;

Ολμε
|

Η ΟΛΜΕ θα τοποθετηθεί;που είναι;αληθεύει ότι ο πρόεδρος της κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος η είναι fake???

Kathigitis
|

Νομίζω ότι ο ΔΙΔΕ Πειραιά τα κάνει αυτά επίτηδες, για διαφήμιση.
Του αρέσει η δημοσιότητα.

ΜΕΛΙΝΑ
|

Απαράδεκτος κι ο ΔΔΕ και οι δήθεν επαναστάτες , είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε στην Εκπαίδευση..

Νίκος
|

Επειδή δεν κατάλαβα, ο διευθυντής είναι για το δημόσιο υπεύθυνος ή για τον ιδιωτικό τομέα;

Πιτσιφλής
|

- Να κλείσουν όλα τα ιδιωτικά για να γίνει επανάσταση.
Η πρώτη επανάσταση όλων των επωνύμων!
- Όλων;
- Ναι, παπα-Μιχάλη, όλων!
- Ο γαλάζιος με τον πράσινο και τον κόκκινο;
- Ναιαιαιαι!
- Έλα Χριστέ και Κύριε!

Ωχ
|

Κάποιος από τον Άλιμο μου είχε πει πριν από καιρό "καλά ξεμπερδεματα"
Πόσο δίκιο ειχε

Δρ.
|

τραμπουκισμος στη δημόσια εκπαίδευση ήταν η διοργάνωση της εκδηλωσης. Δεν ήταν καλεσμένος ο Δρ. δδε αλλά ήταν ο διοργανωτής!!! . Κάπου - κάπως "χάσανε" το δρόμο τους και όχι μόνο ξέχασαν το θεσμικό τους ρόλο αλλά προσβάλλουν με τις ενέργειες τους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους όσους υπηρετούν σε ανάλογες θέσεις με ήθος και αξιοπρέπεια.

Αρεστός
|

Η δημοκρατία τους δεν αντέχει την άλλη άποψη.

ΠΟΛΙΤΕΣ
|

Η ΒΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

ΕΛΜΕ Πειραιά
|

Έχουμε καταλάβει όλοι οι Πειραιώτες εκπαιδευτικοί ότι η ΕΛΜΕ εδώ και χρόνια έχει ξεφύγει από το ρόλο της. Γι' αυτό και στις συνελεύσεις τις δεν μαζεύονται πάνω από 30 άτομα... στις εκλογές τρεις και ο κούκος... πρέπει να αλλάξει στρατηγική για να την πλησιάσουν οι εκπαιδευτικοί.

Φ. Κώστας
|

Κατά τα άλλα έχουμε παιδεία. Σκατα έχουμε.

Κουλης
|

Γιατί ο ΔΔΕ δεν κάνει και μια ημερίδα για τα φροντιστήρια , και μια ημερίδα για τα ιδιαίτερα μαθήματα ;

Μη χειρότερα...
|

Μπράβο στον ΔΔΕ, και ντροπή σ αυτούς που νομίζουν ότι όταν δε σου αρέσει μια εκδήλωση μπορείς να την διακόπτεις. Ελπίζω να τιμωρηθούν, αν και στη χώρα μας...χλωμό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ