Πανελλαδικές 2023: Αλλαγές στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων

Ορίζεται "εκτιμητής" των θεμάτων επιλογής- Πλέον στην ΚΕΕ μπορούν να οριστούν  και ομότιμοι ή αφυπηρετήσαντες  καθηγητές

18/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Αλλαγές ως προς  τη σύνθεση των μελών της   Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων στα Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων προβλέπει απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως.

Ειδικότερα με την τροποποιητική απόφαση:

Α. Τα τακτικά μέλη της Επιτροπής αυξάνονται απο 4 στα 6 έως 8, ενώ πλέον μπορούν να οριστούν  και ομότιμοι ή αφυπηρετήσαντες  καθηγητές.

Β. Ορίζεται "εκτιμητής" των θεμάτων επιλογής. Για κάθε εξεταζόμενο μάθημα ορίζεται ένα (1) μέλος Δ.Ε.Π. ή Ε.Ε.Π. ή Ε.ΔΙ.Π. των Πανεπιστημίων αντίστοιχης ή συναφούς ειδικότητας με το εξεταζόμενο ειδικό μάθημα, ή εκπαιδευτικός Δ.Ε. με βαθμό Α’,στο πλαίσιο της εκτίμησης των προς επιλογή θεμάτων, ενώπιον της Κ.Ε.Ε.Μ.   

Γ. Στη Γραμματεία οι βοηθοί αυξάνονται από τρεις  στους οκτώ.

Δ. Για υποβοήθηση του έργου της επιτροπής οι υπάλληλοι αυξάνονται από επτά στους είκοσι.

Ε. Ορίζεται ένας ιατρός του δημοσίου, ανά ημέρα εξέτασης, ο οποίος θα  παρευρίσκεται εντός του ΥΠΑΙΘ για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης των μελών της Επιτροπής.

Ειδικότερα η τροποποιητική απόφαση έχει ως εξής:

Άρθρο ΜΟΝΟ Τροποποιητικές διατάξεις

1. Η παρ. 2 του άρθρου 10 αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Η Κεντρική Επιτροπή Ειδικών Μαθημάτων (Κ.Ε.Ε.Μ.) συγκροτείται από τακτικά και έκτακτα μέλη και τη γραμματεία ως ακολούθως:

α. Τακτικά μέλη.

Στα τακτικά μέλη περιλαμβάνονται έξι έως οκτώ (6-8) μέλη αντίστοιχης ή σχετικής ειδικότητας με τα εξεταζό-μενα ειδικά μαθήματα, εκ των οποίων το ένα ορίζεται ως Πρόεδρος και άλλο ένα ως αντιπρόεδρος. Ως τακτικά μέλη μπορούν να οριστούν μέλη Δ.Ε.Π. ή μέλη Ε.Ε.Π. ή μέλη Ε.ΔΙ.Π. των Πανεπιστημίων, ή Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ή εκπαιδευτικοί Δ.Ε. με βαθμό Α’ των κλάδων ΠΕ05 ή ΠΕ06 ή ΠΕ07 ή ΠΕ08 ή ΠΕ34 ή ΠΕ81 ή ΠΕ79 ή ομότιμος ή αφυπηρετήσας καθηγητής. Επίσης ως τακτικό μέλος ορίζεται και ένας διοικητικός υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με βαθμό Α’.

β. Έκτακτα μέλη.

i) Για κάθε εξεταζόμενο ειδικό μάθημα ορίζονται δυο (2) έκτακτα μέλη τα οποία εισηγούνται στην ολομέλεια της επιτροπής τα θέματα που θα δοθούν στους εξεταζόμενους. Τα δυο (2) έκτακτα μέλη μπορεί να είναι μέλη Δ.Ε.Π. ή Ε.Ε.Π. ή Ε.ΔΙ.Π. των Πανεπιστημίων αντίστοιχης ή συναφούς ειδικότητας με το εξεταζόμενο ειδικό μάθημα ή Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ή εκπαιδευτικοί λειτουργοί Δ.Ε. με βαθμό Α’ των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ34, ΠΕ79 και ΠΕ81 ως εισηγητές των θεμάτων ανάλογα με το εξεταζόμενο ειδικό μάθημα. Για το ειδικό μάθημα των Ισπανικών μπορούν να ορίζονται εκτός των προβλεπομένων παραπάνω ειδικοτήτων και μέλη Δ.Ε.Π. ή Ε.Ε.Π. ή Ε.ΔΙ.Π. των Πανεπιστημίων ή εκπαιδευτικοί λειτουργοί Δ.Ε. με βαθμό Α’ των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07 και ΠΕ34 οι οποίοι έχουν και πτυχίο Πανεπιστημίου της Ισπανικής γλώσσας ή έχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε Πανεπιστήμια της Ισπανίας ή μεταφραστές της Ισπανικής γλώσσας του Υπουργείου Εξωτερικών ή καθηγητές της Ισπανικής γλώσσας του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ii) Για κάθε εξεταζόμενο μάθημα ορίζεται ένα (1) μέλος Δ.Ε.Π. ή Ε.Ε.Π. ή Ε.ΔΙ.Π. των Πανεπιστημίων αντίστοιχης ή συναφούς ειδικότητας με το εξεταζόμενο ειδικό μάθημα, ή εκπαιδευτικός Δ.Ε. με βαθμό Α’,στο πλαίσιο της εκτίμησης των προς επιλογή θεμάτων, ενώπιον της Κ.Ε.Ε.Μ., σύμφωνα με τις διαδικασίες της παρ. 1 του παρόντος άρθρου.

γ. Γραμματεία.

Η Γραμματεία αποτελείται από το γραμματέα και μέχρι οκτώ (8) βοηθούς γραμματείς από εκπαιδευτικούς Δ.Ε. ή διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ή άλλων δημοσίων υπηρεσιών ή Ν.Π.Δ.Δ..»

2. Η παρ. 5 του άρθρου 10 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«5. Με απόφαση του Προέδρου της Κ.Ε.Ε.Μ., ορίζονται μέχρι είκοσι (20) υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για υποβοήθηση του έργου της επιτροπής. Με την ίδια απόφαση μπορεί να ορίζεται ένας (1) ιατρός του δημοσίου, ανά ημέρα εξέτασης, ο οποίος παρευρίσκεται εντός του ΥΠΑΙΘ για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης των μελών της Επιτροπής.»

3. Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την τροποποιητική απόφαση
  • Πατήστε εδώ  για να ανοίξετε την αρχική απόφαση η οποία τροποποιείται

Σχόλια (3)

Κεντρικό Σταθμαρχείο
|

@Γονέας
Μην μου στεναχωριέστε κσθόλου... τρένο θα πάνε φέτος οι εξετάσεις...

Γονέας
|

Κι αυτό που πρέπει να προσέξει το ΥΠΑΙΘ φέτος, είναι να αγοράσουν και το σωστό χαρτί, πάνω στο οποίο θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι για το μάθημα του Σχεδίου. Γιατί πέρσι το μελάνι διαχέονταν παντού και έγινε της κακομοίρας! Και τα μέλη θα πρέπει να είναι έμπειρα, για να μην έχουμε πάλι παρατράγουδα με τα θέματα.

ένας απλός εκπαιδευτικός
|

Δεν κατανοώ τη συμμετοχή καθηγητή Γ ΄ ΄βάθμιας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ