ΔΑΚΕ Καθηγητών Πειραιά: Από πότε η νόμιμη άσκηση καθηκόντων χαρακτηρίζεται ¨Διαφήμιση¨ και ¨Ντροπή¨ ;

19/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Η ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών σχολείων έχει απασχολήσει την Ελληνική πολιτεία ήδη από το Πολιτικό Σύνταγµα του 1827, µε το άρθρο 20, στο οποίο αναφέρεται ότι οι Έλληνες έχουν δικαίωµα να ιδρύουν σχολεία και να επιλέγουν δασκάλους, για να µορφώνονται και ότι η Βουλή επαγρυπνεί για τη δηµόσια εκπαίδευση, µε την έννοια ότι φροντίζει για την παροχή της δωρεάν υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Ανάλογη διάταξη περιείχε και το ¨Ηγεµονικό Σύνταγµα¨ του 1832 (άρθρο 28).

Η πρώτη ιδιωτική πρωτοβουλία στην εκπαίδευση καταγράφεται το 1836 µε την ίδρυση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ενώ το 1843 ιδρύεται το Βαρβάκειο και το 1849 το «Ελληνικόν Εκπαιδευτήριον» µε εκπαιδευτικά κυρίως προγράµµατα κλασικής κατεύθυνσης.

Η Υπουργική Απόφαση  Φ.353.1./324/105657/Δ1, Αρ. Φύλλου 1340/16 Οκτωβρίου 2002, του Νικολάου Γκεσούλη, στο Άρθρο 20, «Αρμοδιότητες των Διευθυντών Εκπαίδευσης σχετικές με την ιδιωτική εκπαίδευση», στη παράγραφο 10, αναφέρει : «Είναι διοικητικοί και πειθαρχικοί προϊστάμενοι των ιδιωτικών σχολείων , των Φροντιστηρίων και των αντιστοίχων εκπαιδευτικών. Ασκούν διοικητικό και πειθαρχικό έλεγχο, όταν διαπιστώνουν πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων ή παραβάσεις».

Στο πλαίσιο των καθηκόντων – αρμοδιοτήτων τους, κάθε σχολικό έτος, όλοι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης συμμετέχουν σε ημερίδες και των Ιδιωτικών Σχολείων, όπως είναι απολύτως λογικό.

Η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι βαδίζουμε προς τις βουλευτικές εκλογές και κάποιοι ίσως θέλουν να προβληθούν, με οποιονδήποτε τρόπο, μήπως και συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια κομμάτων της ¨αντίδρασης¨.

Το Δημόσιο Σχολείο, που  παρέχει υψηλή Εκπαίδευση,  για την οποία με μεθοδικότητα εργαζόμαστε η συντριπτική πλειοψηφία των Εκπαιδευτικών, τίποτε δεν έχει να φοβηθεί από την Ιδιωτική Εκπαίδευση, αντίθετα η ανταλλαγή καλών πρακτικών, ιδίως στις καινοτόμες δράσεις μόνο στη βελτίωση του αποτελέσματος του εκπαιδευτικού έργου δύναται να οδηγεί.
«Η πρόοδος είναι ωραία λέξη, αλλά αυτό που τη δημιουργεί είναι η αλλαγή και η αλλαγή έχει πολλούς εχθρούς ». Robert Kennedy, 1925-1968.

Χωρίς ίχνος Δημοκρατίας, χωρίς διάλογο , χωρίς να ακούσουν την άλλη άποψη μια ομάδα 30 – 35 ατόμων ¨Εκπαιδευτικών¨ και ¨Άλλων¨, με το έτσι θέλω…, αποφάσισαν να ματαιώσουν μια Εκπαιδευτική Εκδήλωση που διοργάνωνε η ΔΔΕ Πειραιά για την Ιδιωτική Εκπαίδευση.   Σύμφωνα με την δήλωση του ΔΔΕ Πειραιά: "Στο χώρο εισέβαλαν 30 με 35 άτομα, τραμπούκισαν, εξύβρισαν και έφτυναν  εμένα και επισήμους προσκεκλημένους"

Όσον αφορά την ¨ διαφήμιση των Ιδιωτικών Σχολείων ¨ είναι προφανές ότι το κατόρθωμα των Τραμπούκων ήταν να κάνουν γνωστή στο Πανελλήνιο μια απλή διημερίδα ρουτίνας.
Αν είχαν και την πρόθεση της διαφήμισης, το επέτυχαν, αν όχι είναι πια καιρός να επανεξετάσουν τις πρακτικές που ακολουθούν. Ας αναλογισθούν ποια` γνώμη σχημάτισαν και πώς τους ¨αξιολογούν¨ όσοι προσήλθαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, που τρομοκρατήθηκαν, καθώς και όλοι όσοι  διαβάζουν και βλέπουν τις ασχήμιες στο διαδίκτυο.  Τέτοιες πρακτικές δεν συνάδουν με τον ρόλο του Δημόσιου Λειτουργού – Παιδαγωγού – Συνδικαλιστή.  Και μην τολμήσει κανείς να εμπλέξει το

Συνδικαλιστικό Κίνημα με τους τραμπούκους και τους παραβάτες του Κοινού  Ποινικού Κώδικα.

Οι Εκπαιδευτικοί, ανεξάρτητα Ιδεολογικών, Πολιτικών, Κομματικών και Παραταξιακών Πεποιθήσεων, δεν έχουν καμία σχέση με τους τραμπούκους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (14)

ΔΩΚΕ
|

Είναι καλό πο γίνεται ιδεολογική αντιπαράθεση στον φιλόξενο χώρο του ΕΣΟΣ. Δύο κύριες απόψεις από τη Μαρία και από τον Χρήστο.
Σαφές: όποιος έχει λεφτά στέλνει τα παιδιά του στο ιδιωτικό (δικαίωμά του).
Σαφές; ο άνθρωπος που έχει καθήκον να βελτιώνει την παιδεία που παρέχει το δημόσιο σχολείο, προμοτάρει το ιδιωτικό.
Εείναι ένα τεράστιο φάουλ, αν δεν είναι κάτι άλλο...
Έχουν δικαίωμα οι συνδικαλιστές να παρεμποδίζουν μια ημερίδα;
Όχι, αν η ημερίδα γίνεται από τα ιδιωτικά σχολεία.
Ναι, αν η ημερίδα γίνεται από τον εντεταλμένο της δημόσιας εκπαίδευσης.
Ταξική είναι η παιδεία (ελάχιστα χρήματα για το δημόσιο σχολείο), οι έχοντες σπουδάζουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά και τα στέλνουν χωρίς εξετάσεις στα Χάρβαρντ και στα Τάφτς και στα Κέμπριτζ.
Δεν έχουν δικαίωμα, λοιπόν, οι συνδικαλιστές να υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο (που αφορά το 85% του λαού) αλλά έχουν υποχρέωση.
Πολύ καλά έκαναν.

ΕκπαιδευτικόςΧ
|

Δείτε ποιος ήταν οι βασικός ομιλητής. Ιδιωτικό κολλέγιο. Συνήθως τα ιδιωτικά κολλέγια απασχολούν άξιους και προσοντούχους εκπαιδευτικούς, ακόμη και αν δεν είναι πανεπιστημιακοί....

@Ελευθερας βοσκής
|

Αυτό ακριβώς ανέδειξα τη διάκριση νόμιμου και ηθικού και ρωτάς εμένα αν το γνωρίζω;;;;
Σε άλλους σχολιαστές να απευθυνθείς
Παραθέτεις αρχαία ελληνικά χωρια και δεν αντιλαμβάνεσαι απλά νέα ελληνικά και προσβάλλεις και από πάνω

ελευθέρας βοσκής
|

Το αρχαίο παράθεμα του προηγούμενου σχολίου μου είναι από το Δημοσθένη, συγνώμη για την παράλειψη.

ελευθέρας βοσκής @ Maria
|

" ει τι μη καλώς επράχθη, ουκ οι πράττοντες αίτιοι εισίν, αλλ' οι άγοντες επί τα μη ορθώς έχοντα. Με άλλα λόγια: η διαφήμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης από έναν κρατικό λειτουργό πόσο ηθική είναι, έστω κι αν είναι νόμιμη; Η διάκριση νόμιμου - ηθικού έχει γκρεμίσει υπουργούς στη χώρα μας, αν βεβαίως το γνωρίζεις.

@Maria
|

Είπατε για την αστυνομική συνοδεία...ΑΥΤΟ σας πείραξε; Ή το ότι ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ να έχει αστυνομική συνοδεί ο άνθρωπος; Για τους γνωστούς-αγνώστους που πήγαν εκεί για να διαλύσουν την εκδήλωση έχετε να πείτε κάτι, ή δε σας ενοχλεί αυτό; Στραβός είν ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;

Ενσυναίσθηση, η μαγική λέξη
|

Περιμένω με ανυπομονησία να κάνει η ΔΕΗ ενημερωτική ημερίδα για τους παρόχους..... Θα μπορούσε ομοίως, να κάνει μία αντίστοιχη ημερίδα και ο ΟΣΕ.
Όταν στα δημόσια σχολεία (που φοιτά το 95% των μαθητών) εν έτη 2023 πέφτουν σοβάδες και θερμαίνεσαι με τον διαδραστικό πίνακα.... οι ημερίδες για τα ιδιωτικά, καλό είναι να περιμένουν λίγο.....

Maria
|

Δεν απαντώ σε αγενείς τύπου κυρία Μαρία που μάλλον πρέπει αυτοί να διαβάσουν ποια είναι τα καθήκοντα του ΔΔΕ τα οποία ΔΕΝ περιλαμβάνουν την προβολή της ιδιωτικής αλλά την εποπτεία της μέχρι και η ΔΑΚΕ αυτό γράφει
Απαντώ στο γιατί είναι κακό να κάνει promo
Διότι εάν διοργάνωνε ο Πλεύρης ημερίδα με τίτλο το παρόν και το μέλλον της Ιδιωτικής Υγειας και Καλες Πρακτικές στα Ιδιωτικά Θεραπευτήρια θα πέφτατε όλοι να τον φάτε, να γιατί

@Maria
|

Τι θα πει κάνει πρόμο; Αν εποπτεύει τι πιο λογικό αυτό που πηγαν να κάνουν; Και γιατί είναι κακό να ενημερωθεί ο κόσμος; Αν περισσότεροι πληρώσουν τα δικά τους λεφτά για ιδιωτικό, μένουν περισσότεροι πόροι για τους υπόλοιπους στο Δημόσιο. Είναι κακό αυτό;

@μαρια
|

Διάβασε τα καθήκοντα του διδε κυρά Μαρία με την κομματική νοοτροπία και δες πόσες επιμορφώσεις μας έχει οργανώσει αυτός ο άνθρωπος στον πειραια: πάνω από 23 ημεριδες και επιμορφωσεις για καθετί, λίγη ντροπή για το φτύσιμο και ένα συγγνώμη κυρά Μαρία δεν βλάπτει

@Χρήστος
|

Και γιατί όχι; Το ίδιο δεν κάνουν οι πρωθυπουργοί, βουλευτές; Αν έχεις τα λεφτά να στείλεις το παιδί σου σε κάποιο καλύτερο περιβάλλον, πιο καθαρό, λιγότερο συνωστισμό, περισσότερη λογοδοσία, καθαρό αέρα, γιατί να μην το κάνεις;

Maria
|

Τα έχετε μπερδέψει μερικοί. Δεν ισχυρίζεται κανείς πως η Ιδιωτική εκπαίδευση είναι βδελυρή η παράνομη.
Αν η ημερίδα είχε οργανωθεί από τους εκπροσώπους της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης όχι μόνο θα επιτρεπόταν αλλά θα επιβαλλόταν ο κατά τον νόμο Προϊστάμενος να απευθύνει χαιρετισμό.
Εδώ μιλάμε για οργάνωση ημερίδας από αυτόν που κατά το νόμο έχει καθήκον να στηρίζει τη Δημόσια Εκπαίδευση και να εποπτεύει την ορθή λειτουργία της Ιδιωτικής όχι να της κάνει promo
Ενημερωτική ημερίδα που απευθύνεται σε γονεις και μαθητές ; Με ποιο σκοπό; Να ενημερωθούν οι γονείς για τι ακριβώς ; Για το πόσο καλά λειτουργεί η Ιδιωτική ; Δεν είναι παράνομο αλλά κινείται πολύ επικίνδυνα στα όρια του ηθικού
Η εμφάνιση δε του Διευθυντή με αστυνομική συνοδεία μιλάει από μόνη της

πρόεδρος ΟΛΜΕ προ εβδομάδων :
|

καλή αυτοδυναμία στον Κυριακο.
ίδιο μήκος κύματος
δακε πειραια΄: ένα μικρό δίκιο για τον τρόπο μεγάλο άδικο για τη θεματική της ημερίδας, εκτός αν δεν κατάλαβαν καλά. να ξαναδιαβάσουν και πίσω από τις λέξεις . φιλικά. ντροπή , δεν μαζεύεται η οργή από τα 4 χρόνια ανικανότητας (και οι άλλοι ανίκανοι ήταν αλλά δεν φώναζαν αριστεία), κακώς τους ζήτησαν από τη δεεπ ή το μαρούσι να τα μαζέψουν.

Χρήστος
|

Πόσοι εκπαιδευτικοί στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια του Πειραιά; Πολλοί επίσης και στην Ιωνίδειο και Ζάνειο . Με εξετάσεις . Γιατί άραγε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ