Δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο: Συνδικαλιστές εμποδίζουν Σύμβουλο Εκπαίδευσης να εισέλθει στο σχολείο για να αξιολογήσει νεοδιόριστο εκπαιδευτικό

Τα "αίματα" άναψαν όταν ο Σύμβουλος είπε απευθυνόμενος στους συνδικαλιστές "ο συνάδελφός σας κινδυνεύει".

19/03/2023

Ενημερώθηκε: 20/03/2023, 06:58

Άκουσε το άρθρο

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο δημοσιοποίησε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας από τη στιγμή που οι συνδικαλιστές εμποδίζουν Σύμβουλο Εκπαίδευσης να εισέλθει στο σχολείο για να αξιολογήσει νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.

Τα "αίματα" άναψαν όταν ο Σύμβουλος  είπε απευθυνόμενος στους συνδικαλιστές "ο συνάδελφός σας κινδυνεύει".

Τελικά το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, μαζί με το ΣΕΠΕ Κέρκυρας, ακύρωσαν την πρώτη απόπειρα ατομικής αξιολόγησης, μέσω της ζωντανής παρατήρησης του μαθήματος από Σύμβουλο Εκπαίδευσης.

Δείτε πως αντέδρασε ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης

Οι συνέπειες όσων εκπαιδευτικών η αξιολόγηση κριθεί "μη ικανοποιητική"

Καμία οικονομική ή άλλη αρνητική επίπτωση δεν θα έχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όταν έχουν  "μη ικανοποιητική" ατομική αξιολόγηση, ενώ  για τους  νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς  προβλέπεται ότι    δεν θα μονιμοποιούνται και θα επαναλαμβάνουν τη διαδικασία τα αμέσως επόμενα δύο (2) έτη. 

Για τους εκπαιδευτικούς που θα πιάνουν το "άριστα" στην ατομική αξιολόγηση, προς το παρόν δεν προβλέπεται οικονομικό "μπόνους"   (σ.σ. αν και η Κυβέρνηση το αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στο μέλλον), αλλά πριμοδότηση με μόρια όταν θα είναι υποψήφιοι για θέσεις στελεχών εκπαίδευσης.

Ειδικότερα:

Α. Στην περίπτωση που το έργο ενός εκπαιδευτικού, καθώς και μέλους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) αξιολογηθεί οριστικά ως «μη ικανοποιητικό» κατά την αξιολόγησή του σε ένα από τα πεδία Α1, Α2 ή Β ή Α ή Β, κατά περίπτωση, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ή μέλος του Ε.Ε.Π. ή Ε.Β.Π. παρακολουθεί υποχρεωτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα, το οποίο εκπονείται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Β. Στην περίπτωση που το έργο ενός δόκιμου εκπαιδευτικού, καθώς και μέλους του Ε.Ε.Π. ή Ε.Β.Π. αξιολογηθεί ως «μη ικανοποιητικό», κατά την αξιολόγηση που λαμβάνει χώρα στη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου, έστω και σε ένα από τα πεδία Α1,Α2 ή Β ή Α’ήΒ’,κατάπερίπτωση, δεν μονιμοποιείται αλλά μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία τα αμέσως επόμενα δύο (2) έτη. 

Γ. Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού ή του μέλους του Ε.Ε.Π. λαμβάνεται υπόψη στις διαδικασίες επιλογής για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης. Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού ή του μέλους του Ε.Ε.Π. ή του Ε.Β.Π. δύναται να λαμβάνεται υπόψη σε διαδικασίες επιλογής για την ανάθεση επιμορφωτικού ή άλλου επιστημονικού-εκπαιδευτικού έργου.

Ο προγραμματισμός, ο συντονισμός, η οργάνωση, η υλοποίηση και η εποπτεία του επιμορφωτικού προγράμματος βελτίωσης της απόδοσής του και της εξειδικευμένης υποστήριξής του αποτελούν αρμοδιότητα και ευθύνη του Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης, ο οποίος συνεργάζεται με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Επιστημονικής Ευθύνης/ Ειδικότητας και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Η θεματολογία της επιμόρφωσης και η χρονική διάρκειά της καθορίζονται με απόφαση του Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης, μετά από εισήγηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Το έργο των μόνιμων εκπαιδευτικών αξιολογείται στη διάρκεια της τετραετίας από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Επιστημονικής Ευθύνης (ειδικότητας), ως προς τη γενική και την ειδική διδακτική του γνωστικού αντικειμένου   και από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, ως προς το παιδαγωγικό κλίμα και τη διαχείριση της τάξης , καθώς και ανά δύο (2) έτη από τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης, ως προς την υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκειά τους.

Σχόλια (30)

@@Ρανταπλαν
|

Όχι συνάδελφε κάνεις λάθος. Ο διευθυντής και τα παιδιά είναι μέσα στο σχολείο και οι συνδικαλιστές παρεμποδίζουν τον σύμβουλο να εισέλθει. Αλήθεια, πόσο νόμιμο είναι αυτό? Μετά από αυτό το βίντεο τι περιμένει το ΥΑΠΑΙΘ για να παρέμβει?
ΣΗΜ: Στο βίντεο ακούγεται από συνδικαλιστή ότι πουθενά δεν προκύπτει εκ του νόμου ότι ο νεοδιόριστος συνάδελφος κινδυνεύει από κάτι. Τότε πού ακριβώς είναι το πρόβλημά τους στην αξιολόγηση της συναδέλφου, που η ίδια έχει αποδεχτεί? Έχουν ευθύνες οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές? Θα βγάλουν ανακοίνωση συγνώμης που είναι και της μόδας?

@ρανταπλάν
|

Είσαι λάθος. Την ευθύνη έχει ο διευθυντής εντός του σχολικού χώρου, από τη στιγμή που θα περάσει την πόρτα. Έξω από το σχολείο δεν έχει καμιά ευθύνη, κι εδώ δεν τον αφήνουν να περάσει την πόρτα...

Maria
|

Άρχισαν τα όργανα / σήκω από τη θέση σου / χόρεψε ζεϊμπέκικο / λύγισε τη μέση σου.......
Έπεται και συνέχεια......

@φανη αττικη
|

Παντως οι νέοι συμβουλοι πρωτοβάθμιας θα αργήσουν πολύ ακόμα.Ψάξε το γιατι

Φανή Αττική
|

Σκηνές απειρου κάλλους θα διαδραματιστουν Αθήνα και Αττική. Όταν αναλάβουν ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ οι νέοι Σύμβουλοι...

Ραταπλάν
|

Η ευθύνη είναι του Δ/ντη του σχολείου που διαπιστώνει ότι παρεμποδίζεται η είσοδος στελέχους εκπαίδευσης για εργασία στο σχολείο. Έπρεπε να καλέσει την αστυνομία, όλα τα άλλα είναι αστειότητες.

Εκπαιδευτικός
|

Η συνάδελφος ήταν αντίθετη στο να αξιολογηθεί; Εάν ΝΑΙ γιατί δεν δήλωσε απεργία-αποχή έτσι ώστε ο σύμβουλος να μην έχει καμία δουλειά να πάει στο σχολείο ; Εάν ΟΧΙ κακώς η τοπική ΕΛΜΕ απαγόρευσε την είσοδο του συμβούλου.

Ίσως αυτό που θα πω να μην αρέσει, αλλά ας κοιτάξουν τα σωματεία τι δεν κάνουν καλά και ο κόσμος δεν τους ακολουθεί και τους έχει σε ένα μεγάλο βαθμό απαξιώσει (γενικές συνελεύσεις-απεργίες) . Ας κάνουν την αυτοκριτική τους και ας αλλάξουν γιατί έρχονται δύσκολες μέρες και τους χρειαζόμαστε.

Παρανομιες
|

Παρανομία πρώτη η αξιολόγηση δεν έπρεπε καν να είχε ξεκινήσει καθώς δεν λειτουργούν πληρως οι νέες δομές.Δεν υπαρχει επόπτης ποιότητας,περιφερειακός επόπτης.γραφεία κλπ
Παρανομία δεύτερη σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλείνεται η είσοδος σχολειου από εκπαιδευτικος και να απαγορεύεται η είσοδος σε συνάδελφο τους.ευθύνη φέρει κσι ο διευθυντης

@ΝΤΡΟΠΗ
|

Μεγάλη πόρτα πάτε ν' ανοίξετε... Ρωτήστε τον Υπουργό Μεταφορών που ξέρει...

Πιτσιφλής
|

Αχ.... Ο Ανδρέας!...

"Σώσε με.... Δώσ' μου να πιω το δηλητήριο"*
|

Κατάλαβε κανείς γιατί "ο συνάδελφός σας κινδυνεύει"??? Από τί? Μην τον πατήσει κανένα τρένο? Και είναι αυτό επιχείρημα εκ μέρους του κου Συμβούλου, για την αξία-σημασία-αναγκαιότητα της αξιολόγησης? Ή μήπως του έδωσαν τέτοιες "οδηγίες", στην σχετική επιμόρφωση που παρακολούθησαν?
* Ατελείωτη Ρίτα, αγαπημένη του Ανδρέα....

Να λέμε όλη την αλήθεια please
|

@Αρνητές της λογικής
"Κανένας υπάλληλος (με πανεπιστημιακή μόρφωση) δεν εργάζεται" με μισθό ανειδίκευτου εργάτη.... ούτε "στην κομμουνιστική κίνα".

ΝΤΡΟΠΗ
|

Όταν υπάρχει ατιμωρησία αυτά γίνονται.

ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
|

1. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΝΑ ΕΙΣΑΛΘΕΙ ΓΙ ΑΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ?
2. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΥΝ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΟΥΝ?
3. ΕΧΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ?
4. ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ (ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ) ΟΠΟΤΕ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ.
5. ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΕΣ. ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣ ΚΛΠ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥΣ. ΘΑ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ

οεα2
|

@ΕΛΜΕ
Διαβάστε κανένα νόμο ρε παιδια΄....όχι μόνο συγκεντρώσεις...
Τεύχος A’ 136/03.08.2021

"3. Στην περίπτωση που το έργο ενός δόκιμου εκπαι-
δευτικού, καθώς και μέλους του Ε.Ε.Π. ή Ε.Β.Π. αξιολο-
γηθεί ως «μη ικανοποιητικό», κατά την αξιολόγηση που
λαμβάνει χώρα στη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου,
έστω και σε ένα από τα πεδία Α1, Α2 ή Β ή Α’ ή Β’, κατά πε-
ρίπτωση, δεν μονιμοποιείται αλλά μπορεί να επαναλάβει
τη διαδικασία τα αμέσως επόμενα δύο (2) έτη."

οεα
|

@ ΕΛΜΕ
Δηλαδή δεν αναφέρει ο νόμος πως ο εκπαιδευτικός που δεν θα αξιολογηθεί προβαίνει σε πειθαρχικό παράπτωμα?

"4. Η παράλειψη στελέχους της εκπαίδευσης, εκπαι-
δευτικού ή μέλους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. να λάβει μέρος, να
διευκολύνει ή να προβεί, ατομικώς ή συλλογικώς, ως
μέλος του συλλόγου διδασκόντων ή ομάδων δράσεων
σχολικών μονάδων και λοιπών εκπαιδευτικών ή υποστη-
ρικτικών δομών, σε επιβαλλόμενη ή απλώς προβλεπόμε-
νη από τον νόμο άσκηση αρμοδιότητας ή ενέργεια που
αφορά στον προγραμματισμό, στην αυτοαξιολόγηση
ή εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση του έργου των
σχολικών μονάδων και των ως άνω δομών ή σε οποιοδή-
ποτε στάδιο της αξιολογικής διαδικασίας στελέχους της
εκπαίδευσης ή εκπαιδευτικού ή μέλους Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.
και ιδίως η παραβίαση οιασδήποτε από τις υποχρεώσεις
τους, όπως αυτές καθορίζονται στα άρθρα 47, 47Α, 47Β
και 48 του ν. 4547/2018 (Α’ 102) και στα άρθρα 57, 61,
72 παρ. 3, 73 -76 και 97 του παρόντος περί αξιολόγησης
των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και
των μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., συνιστά ειδικό πειθαρχικό πα-
ράπτωμα, το οποίο τιμωρείται με τις πειθαρχικές ποινές
του άρθρου 109 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πο-
λιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων ν.π.δ.δ.
(ν. 3528/2007, Α’ 26), όχι κατώτερη του προστίμου ίσου
με τις αποδοχές ενός μηνός."

Παναγιώτης
|

Γιατί φοβάστε την αξιολόγηση ;

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
|

Προς esos: ο νόμος δεν αναφέρει τι γίνεται αν δεν αξιολογηθεί. Δε λέει ότι δε μονιμοποιείται. Άσχετα αν αυτό θα κάνει το υπουργείο. Είναι σαφές στο νομό και στο Σύνταγμα ότι η συμμετοχή σε μια νόμιμα προκηρυγμενη απεργία, δεν μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον υπάλληλο.
Προς γονέας: αν βλέπατε όλο το βίντεο (που μάλλον δεν το είδατε), θα ακούγατε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι εκεί, έχουν κάνει τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ και χάνουν λεφτά κάθε φορά που σταματούν μια αξιολόγηση

ΩΡΛ πινακωτή πινακωτή....
|

@Αν αυτά είναι επιχειρήματα...
Εξαρτάται από ποιό αυτί ακούτε.... Από το δεξί πχ όλα έτσι ακούγονται....

Δημοδιδάσκαλος
|

Να επιμορφωθούν οι σύμβουλοι. Οι εκπαιδευτικοί δεν ''κινδυνεύουν''...
Τα έλεγα εγώ... η αξιολόγηση χρειάζεται μόνο για την επιστημονική υποστήριξη του εκπαιδευτικού. Μόνο έτσι θα ευδοκιμήσει.
Πετάξτε τις ''ταμπελίτσες''!
Τα ίδια προσπάθησε να κάνει και το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 80...
Σαράντα χρόνια ο δάσκαλος παλεύει ολομόναχος.
Ντροπή!

Μπράβο (με ανοιχτή παλάμη)
|

@Ωραία παράσταση
Εγώ πάλι δεν αντέχω να δω ούτε μέχρι τη μέση Πρετεντέρη και Πορτοσάλτε.
Καλός κι Άγιος ο σκοπός αλλά α) δεν αγιάζει τα μέσα και β) εάν ο σκοπός είναι άλλος, τότε κάηκε η γούνα μας.
Τέλος, μας έχουν πει τόσες φορές μπράβο για τη δουλειά μας, αφού μέχρι που την ανταμείβουν ως αυτή του ανειδίκευτου εργάτη. Βαρεθήκαμε να μας λένε μπράβο δηλαδή.

Θοδωρής
|

Ερωτήματα:
1. Πώς μπήκαν στο σχολείο οι συνδικαλιστές;
Ποιος τους ενημέρωσε;
2. Που βρίσκεται ο διευθυντής του σχολείου;
3. Γιατί ουρλιάζουν οι μαθητές;

σπυρος
|

Μπράβο!!!!

Αν αυτά είναι επιχειρήματα...
|

Μόνο ξύλινο λόγο, καθαρά κομματικό ακούω,

@ Αρνητές της λογικής
|

Αγαπητέ(ή), για ποια αξιολόγηση μιλάς; Όπως αυτή του σταθμάρχη στη Λάρισα; Ή όπως αυτή του ογδοντάχρονου πριν 2 χρόνια που τον έβαλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός διοικητή στο νοσοκομείο της Καρδίτσας με τα γνωστά ευτράπελα που ακολούθησαν . Μην ακούτε παραμύθια. Ο εκπαιδευτικός στην Ελλάδα είναι ο μόνος που αξιολογείται καθημερινά, γιατί στο παραμικρό λάθος εξευτελίζεται ενώπιον των μαθητών του. Καλύτερα να κάνεις λάθος ενώπιον του συμβούλου παρά των μαθητών, γιατί με τι κύρος θα ξαναμπείς στην τάξη που θα σε πάρουν στο ψιλό; Βγαίνω στη σύνταξη μετά από 40 χρόνια κι σκόμη και τώρα είμαι στην τσίτα για το τι θα πω και πώς θα το πω. Ασφαλώς και υπάρχουν και οι τεμπέληδες. Αυτοί όμως θα επιβιώσουν με όσες αξιολογήσεις κι αν γίνουν .

Ωραία παράσταση
|

Δεν αντέχει κάνεις να το δει μέχρι το τέλος. Ζείτε σε άλλο πλανήτη. Η αξιολόγηση έχει σκοπό τη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας έργου. Θα μου άρεσε να μπει κάποιος να δει το μάθημα μου και να συζητήσουμε πώς θα το βελτιώσω. Να μου πει κι ένα μπράβο για την τόση δουλειά που κάνω.

Γονέας
|

Οι υπόλοιποι εκτός από το Σύμβουλο δεν έχουν μάθημα, όλοι ολοκλήρωσαν το ωράριό τους;

Αρνητές της λογικής
|

Κανένας υπάλληλος δεν εργάζεται δίχως να αξιολογείται. Αυτά δεν γίνονται πουθενά. Να πάτε στην κομμουνιστική κίνα να δείτε από αξιολόγηση.

Κ.Α.
|

Ευχαριστούμε για το ρεπορτάζ του esos με πραγματικά δεδομένα.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δημοσιεύει σε ρεπορτάζ φιλοκυβερνητικών μέσων ότι δήθεν ήδη έχει προχωρήσει η αξιολόγηση 3.000 εκπαιδευτικών και είναι στα σκαριά η διαδικασία για χιλιάδες άλλους!
Πρόκειται για την τελευταία εμμονή της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ που θέλει να "πανηγυρίσει" την υλοποίηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών επί των ημερών της μετά από 41 χρόνια!
Το αποτέλεσμα των εκλογών θα οδηγήσει σε αλλαγή στάσης στο πεδίο αυτό. Κανένα κόμμα συνεργαζόμενο σε κυβερνητικό σχήμα δεν θα δεχτεί να υποστεί τη φθορά που θα του προξενήσει η συνέχιση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών. Εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν αλήθεια ότι είναι δυνατόν να υπάρξει μετά το καλοκαίρι αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ....

Δημήτρης
|

μπράβο συνάδελφοι, φεύγω εφέτος με σύνταξη και συγκινούμαι βλέποντας αυτή τη σκηνή. Με ευπρέπεια, με επιχειρήματα, με θάρρος, με αυτοπεποίθηση, μπράβο είστε ΦΟΒΕΡΟΙ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ