Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων για την ημερίδα της ΔΔΕ Πειραιά

20/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Γενικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας, όπως και σε όλη την Ευρώπη, έχει δύο συνιστώσες, την Δημόσια Εκπαίδευση και την Ιδιωτική Εκπαίδευση. Τα δύο αυτά υποσυστήματα είναι σε ένα βαθμό συγκοινωνούντα δοχεία και κατά συνέπεια βελτιώσεις που επιφέρονται σε ένα από αυτά μεταφέρονται σε ένα βαθμό και στο άλλο.

Η Ιδιωτική Εκπαίδευση εκ της φύσης της, διαθέτοντας μεγαλύτερη ευελιξία και αυτονομία, έχει διαχρονικά λειτουργήσει ως εργαστήρι δοκιμής καινοτόμων πρακτικών, που λειτούργησαν επιτυχημένα αρχικά στα ιδιωτικά σχολεία αλλά υιοθετήθηκαν τελικά και από τα δημόσια, βελτιώνοντας συνολικά την παρεχόμενη εκπαίδευση προς όλους τους μαθητές της χώρας μας.

Επιπρόσθετα, να επισημάνουμε τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ύπαρξη της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στην ισχυροποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών και στην ενίσχυση του πλουραλισμού στην κοινωνία, καθώς ικανοποιεί βασικό άρθρο του Χάρτη των Δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών, που αναφέρεται στο γονεϊκό δικαίωμα επιλογής του τύπου εκπαίδευσης που θα λάβει το παιδί του κάθε γονέα.

Με αυτά τα δεδομένα, καθίσταται φανερό πως το Υπουργείο Παιδείας έχει δύο ‘θυγατέρες’ την Δημόσια και την Ιδιωτική Εκπαίδευση και κατά συνέπεια οφείλει να φροντίζει και να υποστηρίζει χωρίς διάκριση και τις δύο, γιατί αυτή η τακτική λειτουργεί προς όφελος των μαθητών τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία. Όπως είναι όμως γνωστό, άτομα εμφορούμενα από ιδεολογικά στερεότυπα του παρελθόντος, λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν ενάντια στην αυταπόδεικτη λογική, προς ζημίαν τόσο των σχολείων όσο και των μαθητών.

Αυτά τα κατάλοιπα του παρελθόντος, ξεσηκώθηκαν χθες, στρέφοντας το μένος τους κατά του Διευθυντή Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Διονύση Αναστασόπουλο, ο οποίος διέπραξε το εξής ανήκουστο έγκλημα, ανάμεσα στις δεκάδες ημερίδες, σεμινάρια και εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τις υπηρεσίες του και προβάλλουν το έργο των δημοσίων σχολείων και της δημόσιας εκπαίδευσης, τόλμησε να διοργανώσει μία και μόνο που αναφέρεται στο έργο που παράγεται στα ιδιωτικά σχολεία και στην αγαστή συνεργασία ιδιωτικών και δημοσίων σχολείων.

Με τέτοια μυαλά πως να ξεκολλήσει η εκπαίδευση από τη μιζέρια του χθες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΙΣ

Σχόλια (14)

Master chef (ακούω βιολιά?)
|

@Δισκοβόλος
Σας βγάζω τη σκούφια μου για άλλη μια φορά. Βάλατε πολύ υψηλά τον πήχη (ή την μπαγκέτα αν προτιμάτε) στην ορχήστρα. Μόνο ο Herbert von Karajan με τη φιλαρμονική του Βερολίνου θα μπορούσε καλύτερα. Οι "βαράτε βιολιτζήδες", είναι κατάλληλοι μόνο για θερινές πανηγυρικές(sic) βραδιές.... κι εκείνο ελλείψει ανταγωνισμού. Και πάλι συγχαρητήρια.

ilias
|

Σε ερωτήσεις για το εάν η κόρη της σπούδασε στο εξωτερικό και φοίτησε σε ιδιωτικά σχολεία απάντησε η γ.γ. του ΚΚΕ στον Ν.Χατζηνικολάου και τον Ενικό.

«Το παιδί το πήγα και σε ιδιωτικό σχολείο όταν δεν είχα που να το αφήσω. Είχα και δεύτερο παιδί και πήγαινε σε παιδικό σταθμό μέχρι να το χάσω στα 3 του χρόνια» υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα

Ούτε από τον Ερντογκάν δεν μαθαίνουμε
|

Προς @Ερωτήματα 21 Μαρ 2023 09:48
Σύμφωνοι, οι πολιτικοί δεν πρέπει να ζουν σε παράγκες. Όταν όμως ζουν σε χρυσά παλάτια.... ενώ ο λαός χειμάζεται από την ακρίβεια και την ανεργία και όταν οι τράπεζες παίρνουν σπίτια.... είναι τουλάχιστον προκλητικό αν όχι ανήθικο, να υπερασπίζεσαι δήθεν το λαϊκό νοικοκυριό και τη μόρφωση των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο.... που σε τελική ανάλυση, ΕΣΥ ως κυβέρνηση έχεις υποβαθμίσει(αν δεν το έχεις κάνει παράγκα).

Επειδή λοιπόν συμβαίνει όλο και περισσότεροι "συνάνθρωποί μας να είναι άστεγοι", άνεργοι, ανασφάλιστοι, μετανάστες, να χάνουν το σπίτι τους, να μην μπορούν να μορφώσουν-σπουδάσουν τα παιδιά τους.... ενώ εσύ ζεις ως Ωνάσης(με τα λεφτά του λαού), καλό λοιπόν είναι να μην προκαταβάλουμε, το πώς και ποιόν θα ψηφίσουν αυτοί οι πολίτες στις επερχόμενες εκλογές....

Δισκοβόλος
|

@Βαράτε τον Μητσοτάκη

Αν αυτό λοιπόν βρήκατε ως ισχυρό δείγμα υποκρισίας, επιτρέψτε μου να σας πω τη γνώμη μου για το τι πραγματικά σημαίνει υποκρισία και παρακαλώ πολύ να διορθώσετε, αν μπορείτε, κάτι απ' όσα παραθέτω παρακάτω:
__Υποκρισία είναι να καταλογίζεις λαϊκισμό στους άλλους τη στιγμή που έχεις αντιπρόεδρο της κυβέρνησής σου έναν Άδωνι!
__Υποκρισία είναι να ανάγεις σε μείζον εθνικό ζήτημα ότι αντίπαλός σου πολιτικός πήγε για ένα Σαββατοκύριακό σε κότερο γνωστού του, ενώ τα δικά σου στελέχη αρμενίζουν καμαρωτά στα πελάγη με τα αστραφτερά ιδιωτικά τους κότερα!
__Υποκρισία είναι να αυτοαναγορεύεσαι σε υπερπατριώτη καταγγέλλοντας με διαπρύσιο τόνο τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ως κυβέρνηση να την υπηρετείς σεμνά και ταπεινά και να εισπράττεις τα εύσημα για τη συνέπειά σου!
__Υποκρισία είναι να επιβάλεις μεσαιωνικής λογικής απαγορεύσεις επί πανδημίας, αλλά ο πρωθυπουργός να βολτάρει αμέριμνος με το ποδήλατό του ή να συμμετέχει σε δεξιώσεις κομματικών του Μαυρογιαλούρων, ενώ ο χαϊδεμένος ανεψιός του ως δήμαρχος να συγχρωτίζεται περιχαρής με τα πλήθη του περιοδεύοντος θιάσου εκλεκτών του καλλιτεχνών!
__Υποκρισία είναι να απευθύνεις βαρυσήμαντα διαγγέλματα στον ελληνικό λαό δίκην εθνοσωτήρα ή πατερούλη, κι από την άλλη να μην γνωρίζεις τίποτε ούτε για τις υποκλοπές, ούτε για τους κάθε λογής Πάτσηδες, ούτε για την κατάσταση των σιδηροδρόμων, ούτε για τίποτε απ' όσα αναστατώνουν καθημερινά τον απλό κόσμο, ενώ στην παρατήρηση εκείνου του άμοιρου δασκαλάκου που το σχολείο του έχει πρόβλημα με τη θέρμανση να του απαντάς ότι αφού έχει ...διαδραστικό πίνακα όλα είναι μια χαρά!
__Υποκρισία είναι ο υπουργός μεταφορών να ωρύεται στη Βουλή εναντίον όσων επισήμαιναν τους μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα, ενώ λίγες ημέρες αργότερα η τραγωδία να κατεδαφίζει τις αυτοκρατορικές του πόζες και να παραιτείται αναλαμβάνοντας τάχα μιαν απροσδιόριστη ευθύνη, αλλά αμέσως μετά να ετοιμάζεται να κατέβει στις εκλογές και στη Βουλή να διατείνεται ότι όλα τα συστήματα ασφαλείας λειτουργούσαν σωστά!
__Υποκρισία είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να δηλώνει ότι ήταν γνωστοί οι κίνδυνοι για τις μετακινήσεις επιβατών με το σιδηρόδρομο, αλλά δεν τους έλεγαν στον κόσμο, γιατί δε θα ταξίδευε κανείς!!!
__Υποκρισία είναι να εκφράζεις τη θλίψη σου για τα θύματα των Τεμπών και την ίδια ώρα να ξυλοκοπείς ανελέητα τα πλήθη των διαμαρτυρομένων για την τραγωδία!
__Υποκρισία είναι να διαφημίζει η υπουργός παιδείας τους μόνιμους διορισμούς που έκανε (χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη μόνιμοι!!!) κατηγορώντας τους αντιπάλους της για μηδενικούς διορισμούς, ενώ γνωρίζει καλά ότι με απόλυτη ευθύνη του δικού της πολιτικού χώρου η χρεοκοπία και τα μνημόνια που φορτώθηκε η χώρα απαγόρευαν ρητά τους διορισμούς!
__Υποκρισία είναι η υπουργός παιδείας να καμαρώνει διεθνώς για το επίτευγμα της τηλεκπαίδευσης, την ώρα που όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι δεν έκανε απολύτως τίποτε πέρα από την ωμή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, ενώ καρπώθηκε τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν με ζήλο θέτοντας στην υπηρεσία της δημόσιας εκπαίδευσης τον ιδιωτικό τους εξοπλισμό!
__Υποκρισία και ακραίος λαϊκισμός είναι να επιβάλλεις την ΕΒΕ με το πρόσχημα της αποτροπής εισόδου στα πανεπιστήμια υποψηφίων του 2 ή του 3, αλλά να αποδεικνύεται τελικά ότι αυτό μπορεί να γίνει φραγμός και για άριστους υποψηφίους μέσω της ΕΒΕ των ειδικών μαθημάτων (τα οποία εσύ κατήργησες από το λύκειο ως διδασκόμενα μαθήματα!!!), και την ίδια στιγμή να επιτρέπεις χωρίς κανένα βαθμολογικό κριτήριο την εγγραφή σε κάθε ιδιωτικό κολλέγιο επί πληρωμή βεβαίως και τελικά να εξισώνεις των τίτλους τους!
__Υποκρισία είναι η υπουργός παιδείας να δηλώνει ότι ήταν πανέτοιμη αναλαμβάνοντας το υπουργείο, αλλά επί τρία χρόνια να μην είναι σε θέση να διεκπεραιώσει τις κρίσεις διευθυντών σχολείων ακολουθώντας την εξοργιστική τακτική των συνεχών παρατάσεων.
__Υποκρισία δηλαδή είναι να μιλάς για υποκρισία των άλλων, όταν ο ίδιος λειτουργείς μέσα στην απόλυτη υποκρισία της σοβαροφάνειας!

@Ερωτήματα
|

Είδες κανέναν ποτέ να καταψηφίζει βουλευτή, κόμμα, λόγω του σχολείου στο οποίο στέλνουν τα παιδιά τους; Οχι, ποτέ. Υπάρχουν πιο σημαντικά ζητήματα. Οι έχοντες και οι πλούσιοι πάντα αγοράζουν το καλύτερο. Και εσυ και εγώ, σύμφωνα με τις δυνάμεις μας. Δεν είναι κακό. Δηλαδή οι βουλευτές πρέπει να ζουν σε παράγκες γιατί κάποιοι συνάνθρωποί μας συμβαίνει να είναι άστεγοι, π.χ.;

Τοίχοι και ντουβάρια
|

@Βαράτε τον Μητσοτάκη
Σιγά μην βαράει κανείς τον Μητσοτάκη. Μόνος του θα βαράει το κεφάλι του στον τοίχο, για τις επιλογές και τον "ενθουσιασμό" του για το Υπουργείο Παιδείας.
Όταν αναφέρεται κανείς σε συγκεκριμένα πρόσωπα και κυρίως στα παιδιά του, νομίζω ότι πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός. Κάνατε δυστυχώς τεράστιο σφάλμα, σχετικά με την κα. Παπαρήγα. Εγώ θα χτύπαγα το κεφάλι μου στα ντουβάρια στη θέση σας.

Ερωτήματα
|

Είναι προσβλητικό για το δημόσιο σχολείο οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας όλων των ιδεολογικών και χρωματικών αποκλίσεων να στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία.
Είναι υποκριτικό για τους διαμαρτυρόμενους-όχι άδικα- να μη ζητάνε πρώτα από όλα οι εκλεγμένοι πολιτικοί να στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία.
Στην περιφέρεια δεν υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία. Στα μεγάλα αστικά κέντρα απαιτούμε οι αιρετοί άρχοντες μας να τιμούν τους ψηφοφόρους στέλνοντας τα παιδιά τους στο δημοκρατικό, ασφαλές και πολυδιάστατο δημόσιο σχολείο.

Βαράτε τον Μητσοτάκη
|

Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ που στέλνει τα παιδιά του ?
Η κυρία Παπαρήγα που ?
Η κυρία Διαμαντοπουλου που ?

Η υποκρισία περισσεύει

Master chef (τώρα και με φοιτητικές τιμές)
|

@Είναι σίγουρο ...
Συγκρίνετε κάποιες καινοτόμες δράσεις που γίνονται "σε συγκεκριμένα ιδιωτικά" σχολεία, με αυτές που γίνονται σε όλα τα δημόσια σχολεία. Συγκρίνετε δηλαδή 10-20 ιδιωτικά, με τα 10.000 δημόσια σχολεία της χώρας.
Είναι σαν να λέω κι εγώ, ότι τα πιάτα στο τριάστερο ρεστοράν μου στο Κολωνάκι είναι καινοτόμα..... και "δεν εμφανίζονται ούτε στα καλλίτερα όνειρα" των συναδέλφων μου στις φοιτητικές εστίες.
Βέβαια εγώ χρεώνω 20 ευρώ τα 100gr τηγανιτές πατάτες. Μη σας πω και για το κρέας.
Δεν μπορείτε να συγκρίνεται αυτό που γίνεται

Είναι σίγουρο ...
|

είναι σίγουρο πως καινοτόμες δράσεις που γίνονται σε συγκεκριμένα ιδιωτικά, δεν εμφανίζονται ούτε στα καλλίτερα όνειρα των εκπαιδευτικών του δημοσίου...
συνεργασίες με πρωτοβουλίες ευρωπαϊκού επιπέδου και υψηλά ποσοστά επιτυχιών σε καλές σχολές με ιδιαίτερα υψηλές βάσεις. Εμείς στο δημόσιο ας παίζουμε το παιχνίδι της οπισθοδρόμησης.

ΞΑΝΘΟΣ
|

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΣ , ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ , ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ.

Δυο συνιστώσες...
|

Μάλιστα και αυτό δεν το ήξερα ότι έχει δύο συνιστώσες... Ευτυχώς υπάρχουν οι σχολάρχες και μας το θυμίζουν... Πλην όμως κύριοι "ιδιώτες" το Δημόσιο Σχολείο από γεννήσεως του ελληνικού κράτους έχει να προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική κοινωνία, μέσα από την οποία δημόσια εκπαίδευση πήρατε τα ¨φώτα¨ σας κι εσείς...
Δεν έχω όρεξη να μπω σε αντιπαράθεση με κανέναν, θα μου επιτρέψετε να διαφωνώ όμως πλήρως με τις απόψεις σας και τα σχολειία που έχετε... ότι και να κάνετε δεν πρόκειται ποτέ να αντικαταστήσετε εσείς τη Δημόσια Εκπαίδευση... Απλά βρήκατε έδαφος και μιλάτε, έχοντας και άποψη μάλιστα, που αν σας αριθμήσει κάποιος τις αδυναμίες σας θα βρεί δυστυχώς πάρα πολλές... Μία λοιπόν είναι η εκπαίδευση στην Ελλάδα και αυτή είναι η Δημόσια με τους καλύτερους εκπαιδευτικούς/επιστήμονες , μόνο που οι εκάστοτε κυβερνήσεις αποδυναμώνουν το έργο τους και τους κρατούν χαμηλά στις οικονομικές απολαβές τους... Καλό Πάσχα!!!

Εκπαιδευτικός
|

Κανείς δεν μέμφεται τα ιδιωτικά σχολεία. Λειτουργούν νόμιμα. Όμως το 95% των μαθητών φοιτούν σε δημόσια σχολεία και αυτά θα έπρεπε να είναι το πρώτιστο μέλημα του διευθυντή εκπαίδευσης.
Αν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων έκαναν την διημερίδα προσέλκυσης παιδιών απο το δημόσιο σχολείο, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. ΄Όμως, η διαφήμιση των ιδιωτικών σχολείων στα οποια φοιτά ένα ποσοστό περίπου 5% των μαθητών της χώρας που προέρχεται από την άρχουσα-εύπορη τάξη, είναι αθέμιτη όταν γίνεται από εκείνον που έχει υποχρέωση να φροντίζει για την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας.
Αυτή είναι η αλήθεια, ή έστω μια αλήθεια.

Πικρές αλήθειες για τους συνδικαλιστες
|

Χρυσόστομε πέστα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ