Φοιτητές: Από 21 Μαρτίου έως 5 Μαΐου οι δηλώσεις για τα συγγράμματα

Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων αρχίζει την Τρίτη 21 Μαρτίου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου

20/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Οι δηλώσεις διδακτικών συγγραμμάτων των φοιτητών μπορούν να υποβάλλονται από την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 5 Μαΐου 2022, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας  και Θρησκευμάτων.

Επισημαίνεται ότι εφόσον η Γραμματεία του Τμήματος έχει ορίσει μεταγενέστερη ημερομηνία έναρξης ή προγενέστερη ημερομηνία λήξης δηλώσεων διδακτικών συγγραμμάτων, θα ισχύσει αυτή.

Μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η υποβολή αιτήσεων προμήθειας διδακτικών συγγραμμάτων μέσω του συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» από τις βιβλιοθήκες των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α.

Αντίστοιχα η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων αρχίζει την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023. Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία παράδοσης από τους εκδοτικούς οίκους των παραγγελθέντων από τις βιβλιοθήκες διδακτικών συγγραμμάτων.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκδότες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων, μεριμνώντας για την άμεση αποστολή αποθεμάτων στα σημεία διανομής και τον ορισμό της ορθής διαθεσιμότητας μέσω της εφαρμογής εκδοτών του πληροφοριακού συστήματος «Εύδοξος». Επισημαίνεται ότι η μη διανομή διδακτικών συγγραμμάτων εκτός από προβλήματα τα οποία θα προκαλέσει στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενδέχεται να οδηγήσει και στην επιβολή κυρώσεων προς τους εκδότες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με μερική ή ολική διαγραφή τίτλων ανά περίπτωση, αφού συνιστά παραβίαση των όρων σύμβασης με την υπηρεσία «Εύδοξος».

Σχόλια (1)

εντωμεταξύ πολλές σχολές δεν έχουν ξεκινήσει
|

τις δηλώσεις μαθημάτων (αδύνατον να πάρεις σύγγραμμα). όλα ανακοινω΄σεις στον γάμο του καραγκιόζη. καλό να υπάρχει μεγάλη προθεσμία βεβαια, έτσι να βρίσκεται

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ