Πρόσκληση για χρηματοδότηση 12 ΑΕΙ με 52 εκ. ευρώ, για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των φοιτητικών εστιών και των υποδομών σίτισης

21/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε Πρόσκληση για τη χρηματοδότηση  12 ΑΕΙ με 52 εκ. ευρώ,  για την αναβάθμιση  και εκσυγχρονισμό των φοιτητικών εστιών και των υποδομών σίτισης.

Η πρόσκληση αφορά τα εξής ΑΕΙ:

 1. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε)-ΠΡΩΗΝ Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.
 2. ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
 3. ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
 4. ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΔΙ.ΠΑ.Ε.)
 5. ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
 6. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
 7. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
 8. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 9. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 10. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
 11. ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
 12. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Η δημόσια δαπάνη (ΕΠΑ) που διατίθεται    ανέρχεται σε 52.000.000 ευρώ.

Η δράση αφορά σε έργα τα οποία θα προταθούν από τους δυνητικούς δικαιούχους προκειμένου να ενταχθούν στο ΤΠΑ 2021-2025 του ΥΠΑΙΘ (Α.Σ.3, Α.Π. 3.8, Δράση 3.8.1), και αποκλειστικά για παρεμβάσεις ως εξής:

 • Αγορές ακινήτων για τις ανάγκες των ΑΕΙ αποκλειστικά για φοιτητικές εστίες και χώρους σίτισης: Περιλαμβάνονται αγορές ακινήτων (εδαφικών εκτάσεων ή/και κτηρίων), με οποιαδήποτε μορφή (συμπεριλαμβανομένων διαδικασιών "με το κλειδί στο χέρι"), που θα εξυπηρετούν τα ΑΕΙ για την κάλυψη των αναγκών σε φοιτητικές εστίες και χώρους σίτισης και την αύξηση της δυναμικότητας τυχόν υφιστάμενων δομών.
 • Μελέτες υποδομών για τις ανάγκες των ΑΕΙ αποκλειστικά για φοιτητικές εστίες και χώρους σίτισης: Περιλαμβάνονται πάσης φύσεως μελέτες για την ανέγερση νέων ή/και τη βελτίωση-αναβάθμιση-εκσυγχρονισμό υφιστάμενων υποδομών φοιτητικών εστιών και χώρων σίτισης των ΑΕΙ.
 • Έργα υποδομών για τις ανάγκες των ΑΕΙ αποκλειστικά για φοιτητικές εστίες και χώρους σίτισης: Περιλαμβάνονται πάσης φύσεως έργα για την ανέγερση νέων ή/και τη βελτίωσηυφιστάμενων υποδομών φοιτητικών εστιών και χώρων σίτισης των ΑΕΙ. Στην κατηγορία αυτή δύναται να περιληφθεί και η προμήθεια εξοπλισμού των υποδομών αυτών ή/και η βελτίωση-αναβάθμιση-εκσυγχρονισμό υφιστάμενου εξοπλισμού.
 • Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τις ανάγκες των ΑΕΙ αποκλειστικά για φοιτητικές εστίες και χώρους σίτισης:

Περιλαμβάνονται πάσης φύσεως προμήθειες εξοπλισμού για τη βελτίωση-αναβάθμιση-εκσυγχρονισμό υφιστάμενων ή/

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ