Δεν κατατίθεται σήμερα η τροπολογία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των Γεωπονικών τμημάτων

Η τροπολογία βρίσκεται, προς επεξεργασία, από χθες στο υπ. Παιδείας

22/03/2023

Ενημερώθηκε: 22/03/2023, 16:55

Άκουσε το άρθρο

Η  τροπολογία  για τα επαγγελματικά δικαιώματα των νέων Γεωπονικών Τμημάτων και αυτών που προήλθαν από τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια, δεν θα κατατεθεί σήμερα, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Η πρόθεση αυτή του υπουργού Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά, που αρχικά ήταν να ψηφιστεί η τροπολογία σήμερα στο νομοσχέδιο  για τον Ελληνικό  Γεωργικό  Οργανισμό - ΔΗΜΗΤΡΑ, μεταφέρεται για πριν ή μετά τις εθνικές εκλογές.

Το Σχέδιο Τροπολογίας απέστειλε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως και βρίσκεται υπό επεξεργασία.

Ανώτατη πηγή του γραφείου της υπουργού Παιδείας ανέφερε στο esos ότι η Ν.  Κεραμέως δεν διαφωνεί με την τροπολογία, αλλά πριν αυτή κατατεθεί χρειάζεται επεξεργασία.

Σε ερώτησή μας πότε θα κατατεθεί η τροπολογία, προς ψήφιση, στη Βουλή, μας απάντησε ότι υπάρχουν και άλλα, υπό ψήφιση, νομοσχέδια για να ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση,  πριν ή μετά τις εκλογές.

Η ίδια πηγή διέψευσε τις "διαρροές" ότι η υπουργός Παιδείας διαφωνεί να κατατεθεί η τροπολογία αυτή τη χρονική στιγμή,  και ότι έθεσε θέμα  ότι μια τέτοια τροπολογία  θα "ξεσήκωνε" τους φοιτητές και πτυχιούχους  των νέων πενταετών Τμημάτων Μηχανικών οι οποίοι θα ζητήσουν Επαγγελματικά Δικαιώματα με τον ίδιο τρόπο.

Τι είχε γίνει στις 25/11/2021

Μία παράγραφος για την επαγγελματική  εξίσωση των πτυχίων των Κολλεγίων  με τα αυτά των ελληνικών Πανεπιστημίων ,  οδήγησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης , στην απόσυρση  της τροπολογίας, η οποία θα ψηφίζονταν  , για τα επαγγελματικά δικαιώματα των  πτυχιούχων των νέων Γεωπονικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας.

"Η τροπολογία  αποσύρεται  για νομοτεχνικούς λόγους και θα επανέλθει ως άρθρο σε επόμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Δεν είναι λοιπόν, προς συζήτηση σήμερα ούτε προς ψήφιση" ανακοίνωσε στη Βουλή ο τότε  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανός.

Σχόλια (25)

Απόφοιτος Γεωπονίας ΔΙΠΑΕ
|

ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΟ ΠΤΥΧΙΟ.

ΠΟΥ ΤΟ ΒΓΑΛΑΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΠΟ 5 ΧΡΟΝΩΝ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΜΕΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ BRAIN-DRAIN ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕ.

ΝΤΡΟΠΗ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ.
ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ Τ Ω Ρ Α.

Γεωπονια ΔΙΠΑΕ
|

είναι απλά τραγικό να συζητάμε τα αυτονόητα για νέα τμήματα που έχουν ήδη εισακτεους και θα βγάλουν τους πρώτους πτυχιούχους ή θα αναβαθμίσουν τους ήδη υπάρχων (από ΤΕΙ σε ΑΕΙ) απλά έχεις ένα πτυχίο που μέχρι στιγμής δεν μπορείς σε καμία δουλειά να το καταθέσεις ως προσόν. ΕΛΕΟΣ!! . Εχει περάσει ήδη μια κυβέρνηση κοντεύει να περάσει άλλη μια και εμείς δεν ξέρουμε αν θα δουλέψουμε ακόμα. Σας παρακαλώ περάστε όλοι οι αρμόδιοι πολιτικοί εκτός θέσεων και αφήστε τα σε άλλους ικανοτερους και αν δεν μπορεί πια κάνεις να το κάνει (πράγμα αδυνατον) θα τα κάνουμε εμείς

Μας έμεινε ο πάπυρος!!
|

Είναι αδιανόητο να θυσιάζουμε τα χρόνια μας και τη ζωή μας στις σπουδές για να είμαστε στο μηδέν. Στο τέλος θα βρεθούμε και υπόλογοι που αποφασίσαμε να σπουδάσουμε. Αλλά φυσικά οι βουλευτές μας μιλάνε εκ του ασφαλούς, εμείς πασχίζουμε κάθε μέρα δουλεύοντας σε δουλειές του ποδαριού απλά για να μπορέσουμε να βιοποριστούμε. Κοπιάσαμε για να φτάσουμε εδώ που είμαστε δεν μας το χάρισε κανένας το πτυχίο. Πολλοί απο μας είμαστε ήδη σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Αλλά φυσικά όσο το χρήμα ρέει δεν σας αφορά.
Το κράτος δικαίου σας μάρανε. Αλλά ποιος έχασε το φιλότιμο να το βρείτε εσείς...

ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
|

ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΩΜΕΙΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΛΥΠΑΜΑΙ ....

Εεερχεεεεταιιιιιιιι
|

Καλύτερα να έρθει ο επόμενος να το κάνει σωστά. Κουρααααααασατεεεεε

Υποκριτές
|

Σας έπιασε ο πόνος για τη νέα γενιά... Σας ακούω τώρα στο κανάλι της βουλής.
Σαν δε ντρέπεστε... Δώστε λύση τώρα!

Β.Α
|

Και με αυτά… και με αυτά…(όπως το φαντάζομαι.. )αυτό που θα γίνει στο τέλος θα είναι να περάσει η τροπολογία και θα μπορούμε να γραφτούμε στο γεωτεε!!
Θα σου πει θα γραφτείς στο Επιμελητήριο και θα έχεις δικαιώματα!
Χαρές και πανηγύρια οι νέοι απόφοιτοι γιατι θα ακούγεται ωραίο ( γεωπόνος ΠΕ)!!γεωτεε!!!κτλ!!
Χαρές και πανηγύρια και το γεωτεε γιατι θα δει τα ταμεία του να γεμίζουν!!
Όμως έτσι όπως το φαντάζομαι θα γράφεσαι κανονικά στο γεωτεε… θα πληρώνεις κανονικά στο γεωτεε… αλλά θα μπεις σε κάποια ξεχωριστή κατηγορία! Όπου τα επαγγελματικά δικαιώματα θα είναι περιορισμένα και λιγότερα από αυτά που έχουν μέχρι τωρα οι τεχνολόγοι γεωπόνοι!
Τπτ δεν θα μπορείς να πεις!!
Κερδισμένοι το γεωτεε
Χαμένοι εμείς!
Η κυβέρνηση θα έχει κάνει το επικοινωνιακό της κομμάτι και μέχρι εκεί.
Οι νέοι απόφοιτοι που τωρα οι περισσότεροι είναι σε νεαρή ηλικία! Μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται δυστυχώς θα είναι αργά!

ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ
|

Ξεκουμπηστείτε τώρα!

π@@@@@ όλα
|

Κρατιόμαστε για να μην βρίσουμε. Εκτός από το esos τι κάνουν τα άλλα κανάλια και οι σεβαστοί δημοσιογράφοι. Το θέμα καίει και όχι η Ρωσίδα κατάσκοπος....

Γεωπόνος διπαε
|

Η οργή και ο θυμός έχει φτάσει στο απροχώρητο!! Θα υποστούν τις συνέπειες.

Β.Α
|

Είστε απλά τραγικοί!!
Προφανώς και δεν είναι νομικό το ζήτημα αλλά οι πιέσεις και τα τηλέφωνα που πέφτουν ώστε να βρεθεί μια πατέντα για την μη αναγνώριση των δικαιωμάτων!!
Δυστυχώς δεν πρόκειται να βρεθεί λύση.
Εγώ προσωπικά εχω αποφοιτήσει εδώ και δυο χρόνια και αναγκάζομαι στην ιδιόκτητη επιχείρηση μου να πληρώνω άλλο γεωπόνο αντι για εμένα!!!!
Όπου το λέω γελάνε!!!
Αυτό είναι κύριοι οι ανάπτυξη σας!
Αυτά είναι τα χάλια σας!

Δυστυχώς
|

Η μόνη λύση είναι να φύγετε. Καταστρέφετε τις ζωές μας.

Κατερίνα
|

Ντροπή τουλάχιστον! Από μετάθεση ημερομηνίας σε μετάθεση ημερομηνίας το πάτε. Μιλάμε για το αυτονόητο αγαπητοί μου ανοίξτε τα μάτια σας και κάντε αυτό που πρέπει.. Μόνο ψήφο ξέρετε να ζητάτε γελοίοι και μέχρι και την Παιδεία την καταστρέψατε!!

Απογοήτευση και οργή
|

Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν τη συμπεριφορά σας. Επιεικώς απαράδεκτοι.

Δεν είμαστε βλάκες
|

Το ΓΕΩΤΕΕ δεν έχει αντίρρηση τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα συμφωνούν εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τα ιδιωτικά και τα κολέγια. Αντε γεια!

Αναστάσιος Τσίνας
|

Το «βαθύ κράτος» καλά κρατεί. Δεν πρέπει να ικανοποιήσουμε το αυτονόητο γιατί …ίσως, …ενδεχομένως, …πιθανόν ξεσηκωθεί κάποιος άλλος κλάδος που σήμερα κρατάμε σε ύπνωση. Δεν πρέπει να τους ξυπνήσουμε και ζητήσουν κι αυτοί δικαίωση!
Αν κύριοι κυβερνώντες έχετε αυτοκτονικές (εκλογικά) τάσεις είναι δικαίωμά σας. Μέχρι τις εκλογές όμως εσείς έχετε την ελληνική Πολιτεία στα χέρια σας και ΟΦΕΙΛΕΤΕ να κυβερνήσετε. Διατηρώντας όμως το καθεστώς ομηρίας των αποφοίτων των νέων γεωπονικών Τμημάτων, αμφισβητώντας στην πράξη τις σπουδές και τα πτυχία τους, ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ. Όπως φαίνεται, δεν βάλατε μυαλό από τα Τέμπη. Τελικά, πόσο αίμα θέλετε στα χέρια σας για να ικανοποιηθείτε;

Ανίκανοι και επικίνδυνοι
|

Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε! Τα άλλα κόμματα τι κάνουν;;;

Έπεσαν οι μάσκες
|

Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα. Παίζετε με τις ζωές μας και τους κόπους μας. Φύγετε τώρα!

ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟΙ
|

Δεν υπάρχει τέτοιο χάλι σαν το δικό σας. Θα μας βρείτε μπροστά σας. Από τον Άννα στον Καϊάφα μας πάτε. Φύγετε τώρα!

Θύμιος
|

Το Π.Δ. 344/2000 το οποίο αλλάζει η συγκεκριμένη τροπολογία λέει:

β) σε όσους έχει αναγνωριστεί το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του γεωτεχνικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 38/2010 «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, και άλλες διατάξεις» (Α΄ 78), όπως ισχύει, καθώς και των κανονιστικών πράξεων που εκδίδονται σύμφωνα με αυτό.

Δηλαδή ό,τι ακριβώς λέει και η τροπολογία. Προστίθεται μόνο η πρόβλεψη για όσους έχουν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας.

Η απόσυρση της τροπολογίας έχει δύο αναγνώσεις:

1) Μια κρατική επιτροπή αναγνωρίζει ως επαγγελματικά ισοδύναμο ένα πτυχίο. Αλλά το κράτος αρνείται να εφαρμόσει την πράξη της επιτροπής. Τότε τι θέλουμε την επιτροπή, να την καταργήσουμε να τελειώνουμε και να πούμε στους αποφοίτους ότι δεν έχουν δικαίωμα να δουλέψουν.

2) Είναι φοβερό νομοτεχνικό πρόβλημα να σβήσει μια πρόταση από την τροπολογία που πρόκειται να στηριχθεί από όλα τα κόμματα. Τόσο μεγάλο που πρέπει να μείνει στο συρτάρι να ωριμάσει.

Τι έχεις Γιάννη....
|

Με δυο τρεις ακόμα τροποποιήσεις και επεξεργασίες, έτοιμο το βλέπω κατά το 2033....

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
|

Μας δουλεύουν αγρίως. Η κοροϊδία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Μαύρο δαγκωτό!
|

Ας ενημερώσει κάποιος τον Μητσοτάκη!

ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΓΟΝΕΑΣ
|

ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 7 ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ, ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΜΗΡΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΩΣ ΠΟΤΕ;
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Γεωπόνος διπαε
|

Είναι κοντά ο καιρός! Θα τα βρείτε μπροστά σας. Ήρθε η ώρα να ξεβρωμίσει ο τόπος από αυτούς που κυβερνάνε και όλο το σάπιο σύστημα. Δεν σέβεστε τους νέους και τις οικογένειες τους. Θα προβούμε σε ευρωπαϊκό δικαστήριο και σε ότι άλλο χρειαστεί .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ