Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα "υποδεχθεί" την υπ. Παιδείας,στην Κέρκυρα, η τοπική ΕΛΜΕ

ΕΛΜΕ: " Η υπουργός Παιδείας είναι ανεπιθύμητη στην Κέρκυρα".

22/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας για την αυριανή "υποδοχή" της υπουργού παιδείας και Θρησκευμάτων στο νησί, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Πρυτάνεων.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Μαράσλειο , και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς  το   CORFU PALACE.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στην ανακοόνωση η ΕΛΜΕ τονίζει ότι " η υπουργός Παιδείας είναι ανεπιθύμητη στην Κέρκυρα".

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Η Υπουργός Παιδείας έρχεται για μια ακόμα φορά στην Κέρκυρα, αυτή τη φορά για τη σύνοδο των Πρυτάνεων.

Η επίσκεψή της, πραγματοποιείται στη σκιά του εγκλήματος στα Τέμπη, ενός εγκλήματος για το οποίο, τόσο η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και όσοι κυβέρνησαν μέχρι τώρα, επιχειρούν να κρύψουν την πραγματική αιτία του. Ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και κρύβουν τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης που υπηρετούν πιστά όλοι τους. Πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε., της πολιτικής της «απελευθέρωσης» των μεταφορών, θυσιάζουν την ασφάλεια των επιβατών στον βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων, μετράνε την αξία της ανθρώπινης ζωής με κριτήριο το κόστος.

Όλες αυτές τις μέρες γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι: Κυβέρνηση, ΜΜΕ, παπαγαλάκια φτάνουν τις ευθύνες μέχρι το σταθμάρχη και τον επιθεωρητή. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Η προσπάθεια συγκάλυψης έχει πέσει στο κενό. Η πολιτική τους έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Η ενοχή τους είναι αποδεδειγμένη. Τα κροκοδείλια δάκρυά τους δε συγκινούν κανέναν.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ!

Αυτή την πολιτική του «κόστους-οφέλους» τη γνωρίζουμε καλά στα Δημόσια Σχολεία. Όλοι βιώνουμε τα τεράστια προβλήματα στις σχολικές υποδομές, την έλλειψη προσεισμικού ελέγχου, την εγκατάλειψη και την υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Σχολείου, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες μας από τον άδικο χαμό του μαθητή μας στις Σέρρες από τον λέβητα που έσκασε, ενώ από τύχη δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς από τα ταβάνια που πέφτουν μέσα στις τάξεις, από τα απαρχαιωμένα εργαστήρια που βάζουν σε κίνδυνο εκπαιδευτικούς και μαθητές, από τις βροχές που πλημμυρίζουν προαύλια και τάξεις. Τρέμουμε με την ιδέα της πιθανότητας ενός σεισμού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου! Ειδικά στην Κέρκυρα, με τα απαρχαιωμένα και ετοιμόρροπα κτίρια.

Παράλληλα, η επίσκεψη της Υπουργού επισκιάζεται από τους μεγάλους αγώνες των εκπαιδευτικών, ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ενάντια στη λεγόμενη «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών, η οποία ως στόχο έχει την καθυπόταξη των εκπαιδευτικών, προκειμένου να περάσει αναίμακτα το νέο σχολείο της αγοράς, των ιδιωτών, των χορηγών.

Δεν σταματούν ούτε τώρα, με ένα έγκλημα να βαραίνει τις πλάτες τους, με τους μαθητές και τους εργαζόμενους στο δρόμο να νομοθετούν: Από τη μία, περνάνε νόμο, ο οποίος ποινικοποιεί κάθε μαθητικό αγώνα και κινητοποίηση. Κι από την άλλη, στα μουλωχτά, ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση κι άλλου δημόσιου αγαθού, του νερού! 

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τη νέα γενιά.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης για όλο τον λαό.

Δε θα περιμένουμε το επόμενο τραγικό δυστύχημα για να φωνάξουμε, δε θα περιμένουμε στα σχολεία μας να μετρήσουμε θύματα κατά τη διάρκεια ενός νέου σεισμού, από ένα πεσμένο ταβάνι, από μια καταστροφική πυρκαγιά, από έναν κακοσυντηρημένο καυστήρα ή από ένα τροχαίο κατά τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο ή σε μια σχολική εκδρομή!

Δε θα δεχτούμε την άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της, ότι «όλοι φταίμε» ή ότι «φταίνε οι συντεχνίες που δε θέλουν την αξιολόγηση». Η πολιτική όλων όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν αξιολογήθηκε και αποδείχτηκε επικίνδυνη και εγκληματική. Μήπως φταίει η απουσία αξιολόγησης για τα ανύπαρκτα συστήματα ασφαλείας στα τρένα, για τους 64 νεκρούς εργαζόμενους στους ΟΤΑ από 2015 μέχρι, σήμερα, για το κομμένο ρεύμα στον «Ευαγγελισμό» - το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, για τη μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων, την απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην πανδημία επειδή δεν βρήκαν κρεβάτι σε ΜΕΘ; Κανέναν πια δεν μπορούν να εξαπατήσουν όλοι όσοι έχουν σαν θεό το κέρδος και αντιμετωπίζουν την ζωή μας ως κόστος. 

Για μια ακόμα φορά η Υπουργός Παιδείας είναι ανεπιθύμητη στην Κέρκυρα. Της χαλάσαμε μια φορά τη φιέστα, ήρθε η ώρα να της χαλάσουμε και δεύτερη.

 

Σχόλια (11)

Έλεν ##
|

Όπου και να πάτε , μάλλον θα είστε ανεπιθύμητη . Οι καινοτομίες σας που υποτίθεται ότι είχαν ως στόχο ένα σταθερό και με δυνατότητες εξέλιξης εργασιακό περιβάλλον για τους εκπαιδευτικούς και ένα αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα για όλους απέτυχαν παταγωδώς!

Πε86
|

Δημοκρατία δεν έχουμε στην Ελλάδα;Δεν μπορούμε να δείξουμε την δυσαρέσκεια μας με διαμαρτυρία;Δεν θα της καταστρατηγισουν κανένα δικαίωμα. Θα διαμαρτυρηθουν.Μηπως απαγορεύεται και δεν το ξέρουμε;

Γιάννης
|

Κανείς δεν θα ταξιδεύει πουθενά πλέον στη χώρα χωρίς έγκριση της τοπικής ΕΛΜΕ.

Τάσος
|

Σιγά μην της στρώσουν και ροδοπέταλα... Καλά για ποιαν μιλάτε; Για την υπουργό παρατάσεως, την υπουργό ανικανότητας, την υπουργό προπαγάνδας και διαλύσεως της παιδείας; Και φυσικά είναι ανεπιθύμητη, κι όχι μόνον στην Κέρκυρα αλλά σε όλη την Ελλάδα, αλλά κι εκτός αυτής.

@Φανταστείτε σε μια επιχείρηση
|

Επιχείρηση και υποκατάστημα η δημόσια παιδεία? Οκ!...
Με τις υπόλοιπες επισημάνσεις της ΕΛΜΕ, διαφωνείτε σε κάτι?

Φανταστείτε σε μια επιχείρηση
|

να έλεγε ο υπάλληλος κ. Διευθυντά/Πρόεδρε είστε ανεπιθύμητος στο υποκατάστημά σας

Oh mon Dieu
|

@Έλεος!!!
Όταν η Υπουργός τα έχει κάνει θάλασσα.... και πάει και σε νησί.... ένα δίκιο το έχουν μην τους πνίξει το κύμα.... Δείτε λίγο και κανένα Γαλλικό κανάλι, για να μην νομίζετε ότι "μόνο στο Ελλαδιστάν γίνονται αυτά".
ΥΓ. Πως στεναχωριούνται όμως μερικοί, όταν δεν ραίνουν πάντα με ροδοπέταλα τους άριστους....

ΜΟΝΟ...
|

Μόνο στην επίσκεψή της στην Ηλεία δεν υπήρξαν αντιδράσεις...

Δημοδιδάσκαλος
|

-Τον Μάιο έχουμε εκλογές...
- Αν ενωθούν όλα τα ΚΚ και ετοιμάσουν ένα καλό πρόγραμμα, μπορεί να...
- Εεεε...
- Μμμμ....
- Εσύ τι λες παπα-Μιχάλη;
- Ωωωχ, Θεέ μου!

Έλεος!!!
|

Είναι δυνατόν δημόσιοι υπάλληλοι να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες εναντίον υπουργού? μόνο στο Ελλαδιστάν γίνονται αυτά.

Ζητήσατε την άδεια???
|

MEGA λάθος να πάει η υπουργός χωρίς τη συναίνεση των συνδικαλιστών της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ