Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Ενιαία η ανάληψη υπηρεσίας των επιλεγέντων του Α και Β Συμβουλίου

22/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Ενιαία θα γίνει η ανάληψη υπηρεσίας των επιλεγέντων Συμβούλων Εκπαίδευσης Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας, του Α΄και Β΄Συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του  esos.

Οι πίνακες με τις τοποθετήσεις των Συμβούλων Εκπαίδευσης του Β Συμβουλίου ήδη έχουν ανακοινωθεί από τις 16 Μαρτίου.

Η τελική μοριοδότηση των υποψηφίων Συμβούλων Εκπαίδευσης  του Α' Συμβουλίου θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα , καθώς σήμερα αναμένονταν να παραλάβει το υπουργείο Παιδείας τους πίνακες από τα μέλη του Συμβουλίου.

Σχόλια (35)

@πιτσιφλής
|

Και γιατί να μη γίνουν οι αναλήψεις υπηρεσίας το 2024?

Sancho πεινασμενος
|

Πιτσιφλη όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστσρια,,,

@Που είναι ο κ.Καραγιαννης Σ;
|

Όλοι εδώ είναι αγαπητέ/τή μου. Απλά ξαναβαφτίστηκαν....

pazienza
|

Συμφωνώ με τα σχόλια του John Wick. Η ανάληψη υπηρεσίας δεν θα πρέπει να είναι ενιαία για όλους αυτούς τους λόγους.

Πιτσιφλής
|

Και Δον είναι εδώ και ο Στυλιανός!
Απλώς ο Στυλιανός είναι πλέον ποιητής, ποιον να συμβουλέψει αφού κανείς δεν θέλει! Άνυδρος, ταξιδεύει νοερά στα μέρη της Γρανάδας αναζητώντας κάποιον που να χρειάζεται συμβουλές.
Όσο για τον κύριο Γιάννη, αυτός διαβάζει, ετοιμάζεται γιατί πιστεεύει ότι τον περιμένουν πώς και πώς!
- Εσύ τι λες παπα-Μιχάλη;
- Ωχχ, Θεέ μου!

Sancho Pancha Versus:Άνυδρο τοπίο Μάντσας
|

Αγαπητέ John Wick.Οι αναλήψεις των ΣΣ του Α και Β συμβουλίου επιλογής θα γίνουν πριν το Πάσχα.Το Υπουργείο γνωρίζει ότι βάλτωσε η αξιολ΄όγηση των νεοδιόριστων και δεν έχει το σθένος να το ομολογήσει.Οι συνάδελφοι των σωματείων μας φάνηκαν πιο έξυπνοι.Με τους ελάχιστος εμποδισμένους να αξιολογηθούν η δουλειά έγινε.Κανείς εμποδισθείς δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά ως αρνητής της αξιολόγησης.Επίσης κανένας εμποδισμένος Σχολικός Σύμβουλος.Και μετά,θα μονιμοποιήσει τους αξιολογηθέντες μόνο? Τι θα κάνει με αυτούς που εμποδίστηκαν?Με την αλλάγή του πολιτικού σκηνικού θα μονιμοποιηθούν όλοι.Μπ΄καν με ΑΣΕΠ και είναι οργισμένοι.Οι φωστήρες του Υπουργείου μας ,πήγαν και έσπρωξαν την αξιολόγηση μέσα στις εκλογές!. Με τους ρυθμούς της χελώνας στις κρίσεις των ΣΣ στην Αττική "το καρπούζι πάει να βγει μάπα".Επανάληψις: απουσιαζει ο επιτελικός νους.Η βαθμολογία τους στη θεωρία των συστημάτων είναι "μη ικανοποιητική"...

John Wick
|

Να υπενθυμίσω μερικά συμβάντα:
19 Ιαν. 2023: "όσο βγαίνουν νέοι σύμβουλοι, αυτοί θα αναλαμβάνουν καθήκοντα και θα ξεκινούν αξιολόγηση" ανακοίνωσε στη Βουλή η Υπουργός Παιδείας.
25 Ιαν. 2023: Υπογραφή από Υπουργό της τοποθέτησης των συμβούλων του Γ και Δ συμβουλίου Επιλογής
01 Φεβρ. 2023: ανάληψη υπηρεσίας
14 Φεβρ. 2023: ανακοινώθηκαν οι κυρωμένοι πίνακες για τα Ε-Στ συμβούλια επιλογής.
23 Φεβρ. 2023: Τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας.
07 Μαρτ. 2023: ανακοινώθηκαν οι κυρωμένοι πίνακες για το Β συμβούλιο.
16 Μαρτ. 2023: ανακοινώθηκαν οι "τοποθετήσεις".
Από τότε εκκρεμεί η διοικητική πράξη τοποθέτησης.
Το σκεπτικό να αναλάβουν μαζί οι του Β συμβουλίου με το Α συμβούλιο δεν έρχεται σε αντίφαση με όσα είπε δημοσίως στη Βουλή η Υπουργός;
Θα το δούμε και αυτό, η Υπουργός να αυτοδιαψεύδεται!

Νομική σύμβουλος
|

Ερωτήθην και απαντώ. Θα το ονομάσω νομικό ατόπημα (άντε παραστράτημα) και άτοπο το να είναι τοποθετημένοι στη μισή Ελλάδα σύμβουλοι εκπαίδευσης και στην υπόλοιπη να μην είναι. Δείτε λίγο. Μπορεί να είναι τοποθετημένοι οι μισοί περιφερειακοί ή οι μισοί διευθυντές διεύθυνσης ανά την επικράτεια? Προφανώς υφίσταται νομικό έρισμα. Η τοποθέτηση όλων, ακόμα και των διευθυντών σχολείων (αυτό το σχολική μονάδα επιτέλους πρέπει να καταργηθεί ως αδόκιμος όρος) θα πρέπει να γίνει την 1η Αυγούστου, καθώς τον Ιούλιο εκκρεμούν ακόμα εργασίες ( μηχανογραφικά, σχε΄δια δράσης και αποτίμηση αυτών κ.λπ.). Άρα, άρση διαπιστωτικής πράξης για τους τοποθετηθέντες συμβούλους και ενιαία τοποθέτηση όλων την 1η/8/23 και κατάργηση των ΠΕΚΕΣ έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα πάντα ομαλά από 1ης Σεπτέμβρη. Ακόμα και τοποθέτηση περιφερειακών γίνεται. Το ζήτημα της αξιολόγησης των νεοδόκιμων λήγει ως εξής. Μονιμοποιούνται οι έχοντες συμπληρώσει διετία όπως προβλέπεται με έκθεση του διευθυντή, και ξεκινά για τους καινούργιους (διορισμένοι το 2022 και μετά). Τόσο απλά. Χρόνια πολλά και καλά για την αυριανή ημέρα.

@Που είναι ο κ.Καραγιαννης Σ
|

Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά ο κ. Πλατάρος όντως έχει εξαφανισθεί περιέργως από τότε που ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου? Αλήθεια θα πρέπει να εμφανιστεί να μας πει πόσους νεοδόκιμους έχει αξιολογήσει, πως πάει η αξιολόγηση στη Μεσσηνία, αν έχει αντιδράσεις κλπ. Τόσον καιρό ήταν λαλίστατος. Τώρα ξαφνικά τι έγινε?

Ανώνυμος εκπαιδευτικός
|

Τελικά καμία διόρθωση του νόμου για επιλογή προισταμένων ΚΕΔΑΣΥ. Εξακολουθεί να ισχύει ως προαπαιτούμενο η 3χρονη υπηρεσία Αν είναι δυνατόν! Να μην λαμβάνεται υπ' όψην η προυπηρεσία στα Ειδικά σχολεία!

Που είναι ο κ.Καραγιαννης Σ;
|

Στις προηγούμενες επιλογές ΣΕΕ σχολίαζε καθημερινά στο έσος και αρθρογράφησε.Εκτοτε αγνοείται η τύχη του.Συνταξιοδοτηθηκε μήπως;
Και ο Δον Κιχώτης εξαφανίστηκε ο δε κ .Πλατάρος περιέργως δεν σχολιάζει επισης

@John Wick @Άνυδρο τοπίο
|

Συμφωνώ απόλυτα . Οι εβδομάδες δε βγαίνουν για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στη Β/θμια. Συνεπώς οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης της Β/ θμιας δεν έχουν αντικείμενο εργασίας + ποιος θα διδάξει και ποιος θα διορθώσει τα γραπτά στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα εάν ο εκπαιδευτικός έχει γίνει σύμβουλος ; Άρα για τη Β/ θμια το βλέπω να αργεί η τοποθέτηση ………των Συμβούλων Εκπαίδευσης . Τι ενιαία ανάληψη έχει γραφτεί δεν καταλαβαίνω

@John Wick
|

άρα θα μονιμοποιηθούν χωρίς αξιολόγηση, για να ψηφίσουν και όπως... πρέπει

@τέως ΣΕΕ, νυν ΣΕ σε αναμονή...
|

@τέως ΣΕΕ, νυν ΣΕ σε αναμονή...
Μήπως θα πρέπει να φρεσκάρετε τις γνώσεις και δεξιότητές σας ως προς την κατανόηση κειμένου;
Που ακριβώς στο σχόλιό μου αναφέρεται ότι υποτιμώ την δουλειά του εκπαιδευτικού τάξης;

και αξιολογηση να γίνει
|

ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ , ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΤΕ;

Sancho Pancha Versus:Άνυδρο τοπίο Μάντσας
|

John Wick έχεις απόλυτα δίκιο.Αν ένας σύμβουλος έχει να αξιολογήσει 20 συναδέλφους πως θα το κάνει σε 15 εργάσιμες αφού θα χρειαστούν 40 παρακολουθήσεις? Η βαλίτσα της αξιολόγησης πάει λοιπόν και στο ερχόμενο σχολικό έτος.Είπαμε, απουσιάζει ο επιτελικός νους στο Υπουργείο μας που θα έβλεπε όλες τις παραμέτρους του συστήματος της αξιολόγησης των νεοδιόριστων.Και να φανταστεί κανείς ότι οι περισσότεροι απ' αυτούς τους συναδέλφους μας θέλουν να τελειώνουν με την αξιολόγηση για να μονιμοποιηθούν.Φυσικά αν αλλάξει το πολιτικό σκηνικό αυτή η βαλίτσα θα πάει στις ελληνικές καλένδες..

@τέως ΣΕΕ, νυν ΣΕ σε αναμονή...
|

"Μήπως πρέπει να πάω να υπηρετήσω στην οργανική μου (στα μέσα της χρονιάς) μέχρι να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα του Α' Συμβουλίου"

Μήπως ξεχνάτε ότι είστε κυρίως εκπαιδευτικός??? Τόσο υποτιμητικό πια να υπηρετήσετε στην οργανική σας?

John Wick
|

Τους νεοδιόριστους στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας που περιμένουν να αξιολογηθούν για να μονιμοποιηθούν τους σκέφτεται κανείς; Αν οι σύμβουλοι της Β/θμιας αναλάβουν μαζί με αυτούς της Α/θμιας γύρω στο Πάσχα, δεν θα απομένουν παρά μόνο τρεις εβδομάδες μαθημάτων. Πότε θα οργανωθούν οι αξιολογικές συναντήσεις; Στην Α/θμια αντίθετα θα έχουν έξι εβδομάδες χρόνο, μιας και τα μαθήματα εκεί σταματούν στις 15/21 Ιουνίου.

Sancho Pancha Versus:Άνυδρο τοπίο Μάντσας
|

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι οι κρίσεις στην Αττική με τις εκατοντάδες των υποψηφίων ανέντρεψαν όλο το σκηνικό.Δεν υπάρχει ένας επιτελικός νους στο Υπουργείο που να μπορεί να δει το θέμα της έλλειψης συγχρονισμού και να μπορεί να σχεδιάσει αλλιώς..Στο καλάθι της νοικοκυράς μπήκαν προιόντα με προβληματικές τιμές, η αξιολόγηση των νεοδιόριστων,οι κρίσεις των ΣΣ και των Διευθυντών,οι ακυρώσεις των αξιολογήσεων από τα σωματεία μας και κατάντησε να μοιάζει σουρρεαλιστικό!

Υπομονή...

@ Δημήτρης
|

Υποθέτω ότι όσοι δήλωσαν υποψηφιότητα και για τις 2 θέσεις τους ενδιαφέρουν και οι δύο. Μου φαίνεται ότι πρώτα θα τοποθετηθούν οι Διευθυντές σχολείων και μετά όλοι οι άλλοι….,

ΔΜ
|

Πρωταπριλιά θα γίνει η ανάληψη αφού έχει καταντήσει το μεγαλύτερο ψέμα. Πέντε χρόνια τώρα περιμένουμε αύριο θα βγει ο νόμος, αύριο τα αποτελέσματα. Βαρεθήκαμε την αναβλητικοτητα. Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει.

Δημήτρης
|

Τι θα γίνει με τους συμβούλους που είναι στους πίνακες των διευθυντων; θα δηλώσουν σχολεία; Αν ναι θα γίνει μεγάλο μπέρδεμα. Πρέπει βα τοποθετηθούν πριν τις 5 Απριλίου

Κάποιοι που επιλέχθηκαν σύμβουλοι
|

κάνουν αυτή τη στιγμή την οργανική τους σε σχολείο και βάσει αυτού του προγραμματισμού πήραν και νέα οργανική. Είναι παράλογο να γίνει τέτοια αιφνίδια και άδικη αλλαγή, για δύο μήνες που απομένουν ως τη λήξη του διδακτικού έτους. Τον Ιούλιο είναι εφικτό

Πρέπει να αναλάβουν 1 Ιουλίου
|

Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, καθώς πολλοί από αυτούς είναι επί του παρόντος διευθυντές σχολείων. Αλλά και απλοί καθηγητές να είναι, ποιος θα κάνει τα μαθήματα τους, αν φύγουν τώρα; Τα σχολεία προγραμμάτισαν προγράμματα, εκδρομές, εξετάσεις, δεν γίνεται να αναστατωθουν τη δεδομένη στιγμή. 30 Ιουνίου παραλαβή παράδοση διευθυντών ώρα 2, 1 Ιουλίου νέοι διευθυντές και νέοι σύμβουλοι.

Νίκος
|

Η τελική μοριοδότηση των υποψηφίων Συμβούλων Εκπαίδευσης του Α' Συμβουλίου θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα , καθώς σήμερα αναμένονταν να παραλάβει το υπουργείο Παιδείας τους πίνακες από τα μέλη του Συμβουλίου.

Δηλαδή, αφού το συμβούλιο θα παραδώσει τη βαθμολογία ετοιμη, τι θα την κάνει η Υπουργός μεχρι την άλλη εβδομάδα;

Ιουλία
|

Αρχίζω να σκέφτομαι ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα στην καθυστέρηση ανάληψης υπηρεσίας των επιλεγέντων από τα Α και Β Συμβούλια και κυρίως του Β'!
1) Τον Δεκέμβριο όταν όλα τα Συμβούλια όριζαν ημερομηνίες συνέντευξης, οι πρόεδροι των Α και Β παραιτήθηκαν.
2) Όταν ξανασυγκροτήθηκαν σε σώμα, άργησαν πολύ για να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες συνέντευξης.
3) Παρά την καθυστέρηση αυτή, οι συνεντεύξεις διήρκεσαν πάνω από ενάμιση μήνα.
3) Ενώ οι συνεντεύξεις του Β ολοκληρώθηκαν 23 Φεβρουαρίου τα σποτελέσματα ανακοινώθηκαν πάνω από δέκα μέρες μετά. Υποτίθεται ότι ο βαθμός της συνέντευξης μπαίνει αμέσως, άρα μετά από όλες τις προηγούμενες καθυστερήσεις, τα αποτελέσματα θα έπρεπε να βγουν τη μέρα που τελείωσαν οι συνεντεύξεις, άντε μια μέρα μετά. Ένα κουμπί σε ένα excel πατάς....
4) Οι τελικές τοποθετήσεις ανακοινώθηκαν πολλές μέρες μετά τη συμπλήρωση των προτιμήσεων από τους υποψηφίους Συμβούλους. Και εδώ πατάς ένα κουμπί για να βγούν. Ακόμα και με το χέρι να τις έκαναν σε λίγες ώρες θα ήταν έτοιμες!
5) Έχει περάσει μια εβδομάδα από τις τοποθετήσεις και ακόμα δεν έχει ορισθεί η μέρα ανάληψης υπηρεσίας. Τώρα λένε ότι θα γίνουν μαζί με αυτές του Α Συμβουλίου!!!!!
Κουίζ: Ας σκεφτούμε ποιοι κερδίζουν από αυτό!
Και όποιοι χάνουν ας κάνουν προσφυγές για διαφυγόντα κέρδη, για ανατροπή του προγραμματισμού τους, για άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους ήδη τοποθετηθέντες και ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς, μιας και η διαδικασία επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον προηγούμενο Σεπτέμβριο!

Sancho πεινασμενος
|

Αφού τελειώσουν οι κρίσεις των διευθυντών όπου στα συμβούλια επιλογής συμμετέχουν ΣΕΕ θα βγουν διαπιστωτικες κατάργησης των πεκες Αττικής,την επόμενη θα βγει εγκύκλιος για την ανάληψη υπηρεσίας των σε του α και β συμβουλίου,για αυτό θα αναλάβουν μαζί,ήτοι την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη,,,,

για ποιο λόγο;
|

Για ποιο λόγο να είναι στον αέρα οι τοποθετημένοι ήδη ΣΕ του Β' Συμβουλίου;
Σε τι αποσκοπεί αυτή η εμμονή να αναλάβουν μαζί υπηρεσία οι του Α' και του Β' Συμβουλίου;
Στο μεταξύ, οι των Γ, Δ, Ε, ΣΤ Συμβουλίων έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία, πληρώνονται κανονικά τα επιδόματά τους, μοριοδοτούνται για την προϋπηρεσία τους σε θέση ΣΕ, κλπ., κλπ., εδώ και δύο μήνες.
Για ποιο λόγο αυτή η καθυστέρηση;
Τι φταίνε οι του Β' Συμβουλίου που τοποθετήθηκαν κανονικά, αλλά δεν τους επιτρέπουν να αναλάβουν υπηρεσία;

τέως ΣΕΕ, νυν ΣΕ σε αναμονή...
|

Δηλαδή, εγώ που ήμουν ΣΕΕ, αλλά δεν είμαι πια
(αφού υπογράφηκε η διοικητική πράξη λήξης της θητείας μου)
και τοποθετήθηκα ΣΕ, αλλά δεν έχω αναλάβει ακόμα υπηρεσία
(αφού δεν υπογράφηκε ακόμα η διοικητική πράξη, ώστε να κάνω ανάληψη υπηρεσίας)
τι ακριβώς είμαι τώρα;
Που ακριβώς υπηρετώ και για πόσο καιρό;

Μήπως πρέπει να πάω να υπηρετήσω στην οργανική μου (στα μέσα της χρονιάς) μέχρι να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα του Α' Συμβουλίου, να δηλώσουν προτίμηση οι του Α' ΄Συμβουλίου, να ανακοινωθούν οι πίνακες τοποθετήσεων του Α' Συμβουλίου, κλπ., κλπ., κλπ., ώστε να κάνω κάποια στιγμή (στο μέλλον) ανάληψη υπηρεσίας μαζί με τους τοποθετηθέντες του Α' Συμβουλίου;

Μα είναι σοβαρά πράγματα όλα αυτά;

Δηλαδή πότε;
|

Τι εκτίμηση υπάρχει για το χρόνο ανάληψης υπηρεσίας; Πριν ή μετά το Πάσχα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ