Τον Ιούλιο η ανάληψη υπηρεσίας των νέων Διευθυντών Σχολείων

Αλ. Κόπτσης: "Στόχος όλων των ενεργειών η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων"

22/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Τον Ιούλιο θα αναλάβουν υπηρεσία οι νέοι Διευθυντές Σχολείων της χώρας, οι οποίοι θα προκύψουν από τις τρέχουσες "κρίσεις", σύμφωνα με πληροφορίες του esos.

Την εγκυρότητα των  πληροφοριών αυτών ενισχύει και η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτση στο esos  ότι "Στόχος όλων των ενεργειών μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων".

Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου  να  αποφύγει  τις "καραμπόλες" μέσα στα σχολεία, λίγο πριν τις προαγωγικές , απολυτήριες και πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί θα επιλεγούν σε θέσεις Διευθυντών και η ενδεχόμενη ανάληψη υπηρεσίας θα δημιουργούσε πολλά κενά ,  

Σύμφωνα με τις  τελευταίες  οδηγίες τις οποίες έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  στους Διευθυντές Εκπαίδευσης:

  • Τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής θα ανακοινώσουν τους τελικούς   πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων Διευθυντών , την Τετάρτη 5 Απριλίου.
  • Οι επιλεγέντες Διευθυντές Σχολείων θα κληθούν να δηλώσουν σχολεία προτίμησης το διήμερο6 και 7 Απριλίου.
  • Στις8 Απριλίου θα ανακοινωθούν οι τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών Σχολείων.

Ο Αλ. Κόπτης το ξεκαθάρισε προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης ότι η ανακοίνωση των τελικών πινάκων μοριοδότησης θα ανακοινωθούν ενιαία στις 5 Απριλίου, ανεξάρτητα εάν κάποια Συμβούλια ολοκληρώσουν τις διαδικασίες νωρίτερα.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (77)

ΓΙΑΝΝΗΣ
|

Καλά τα λέτε νύν και υποψήφια διευθύντρια αλλά δεν είναι άδικο Μάιο και Ιούνιο να τραβήξουν όλο το κουπί αυτοί που δεν θα είναι ξανά διευθυντές.
Πρέπει να αναλάβουν άμεσα οι νέοι.
Αυτό δεν ήθελαν οι ΑΞΙΟΙ της κυβέρνησης.
ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Sancho πεινασμενος
|

Λάζαρος δευρον έξω!

Νύν και υποψήφια διευθύντρια
|

Μία συμβουλή...όσοι είστε ανυπόμονοι υποψήφιοι διευθυντές , πρώτη σας μέριμνα πρέπει να είναι η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου σας. Όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Και τα σχολεία αναστατώνονται πολύ εύκολα. Έχετε εικόνα τι γίνεται μέχρι να τοποθετηθούν όλοι οι καθηγητές στην αρχή της χρονιάς. Θα αναλάβετε... τι τώρα, τι σε τρείς μήνες...Να φροντίσετε μόνο να έχετε γερό στομάχι γιατί θα υπάρξουν στιγμές που θα λέτε ότι καλύτερα να μην είχα γίνει διευθυντής. Θα τρέχετε για όλα και για όλους. Γι'αυτό υπομονή!!!

εκπαιδευτικός
|

Οι τοποθετήσεις και ανάληψη εντός τριών ημερών. Δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης.
Που ακούστηκε τοποθέτηση μετά από δυο μήνες; Πιστεύετε είναι καλύτερα να γίνουν πανελλήνιες εξετάσεις από διευθυντές που δε θα είναι ξανά διευθυντές από ότι από τους νέους;
Θέλετε να ακυρώσετε τις κρίσεις των διευθυντών
Μετά΄ από τόσα χρόνια

εκπαιδευτίκος
|

Αξιολόγηση
4 χρόνια ανίκανοι να επιλέξουν Δ/ντες σχολείων και Δ/νσέων και 2 χρόνια συμβούλους.
Όταν το έκαναν έγιναν τα απίστευτα :
Έδιναν λεφτά για πλατφόρμες και όχι για επιτροπές με αποτέλεσμα μια διαδικασία που για ΔΔΕ-ΔΠΕ θα κρατούσε 3 μήνες κράτησε 6 για τους συμβούλους εκεί που θα κρατούσε 4-5 μήνες κράτησε 8 με 11 !!!!!!!!!!
Σύμβουλοι τοποθετούνται σπαστά λες και είναι .... αναπληρωτές, για να κάνουν την αξιολόγηση (ναι μη σας φαίνεται περίεργο) … τσάμπα.
Και τώρα το καλύτερο τοποθέτηση Απρίλιο ανάληψη υπηρεσίας Ιούλιο !!!!
Δηλαδή τοποθέτηση με ΝΔ ανάληψη με .... οικουμενική και τελικά τρέχα γύρευε.
Δηλαδή εγώ που είμαι σύμβουλος και δεν είμαι κορόιδο να πληρώνω από την τσέπη μου να πηγαίνω 40 χμ να αξιολογήσω κάποιον θέλω να γίνω διευθυντής ακολουθώ κανονικά τη διαδικασία και τοποθετούμαι στο Χ-Λύκειο τον Απρίλιο.
Τι κάνω φεύγω από Σύμβουλος ?? και πάει ο επόμενος ??? μένω και αναλαμβάνω υπηρεσία τον Ιούλιο ?? και αν εγώ μετανιώσω ??? τι θα γίνει θα πάει στη θέση μου ποιος ???? και δεν μετανιώσω ο επόμενος στην λίστα θα πάρει σχολείο ??? και αν πάει Σύμβουλος ποιος θα τον αντικαταστήσει ??? κλπ !!!
Μετά σου λένε αξιολόγηση ΦΥΣΙΚΑ αλλά σε όλους.
Κάποιος που είναι η χαρά των δικηγόρων τι πρέπει να πάρει ???
Απάντηση ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ !!!!!!

Λόλα
|

Πολιτικό κόστος μεγάλο θα έχετε απ τον εκπαιδευτικό κλάδο....γιατί μας έχετε εξοντώσει.. απελπισει...απογοητεύσει . Μαυροοοοοο
Μαύρο λεμεεεεεεεε.
Όλο δικό σας!!!!!!ΣΎΡΙΖΑ ΞΑΝΑ!!!!!

@ERY
|

Φυσικά και έχουν τα μούτρα!!! Επίσης, ευελπιστούν ότι θα πάνε καλα!! Αμ δε!!!!

alastor
|

Ο παλαιοκομματισμός στα καλύτερά του:
Από τη μια η πολιτική ηγεσία εκβιάζει την ψήφο των ΔΣΜ που θα επιλεγούν τον Απρίλιο, με πράξη ανάληψης ...το καλοκαίρι, μετά τις εκλογές. Τρεις μήνες σε ομηρία, για να έχουν το φόβο ότι μια πιθανή αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό μπορεί να σημάνει και ακύρωση/επανάληψη της διαδικασίας, πράγμα καθόλου απίθανο. (Σωστό βέβαια οι νέοι διευθυντές να αναλάβουν τον Ιούλιο, αλλά προς τι η σπουδή να ανακοινωθούν οι τοποθετήσεις τον Απρίλιο;)
Από την άλλη, υποψήφιοι νέοι ΔΣΜ εκβιάζουν το υπουργείο λέγοντας ότι αν δεν αναλάβουν άμεσα υπηρεσία στις 8 Απριλίου, θα πέσει μαύρο...Αν αναλάβουν, κανένα πρόβλημα, παραγράφεται το αδίκημα.
Ομορφιές στο επιτελικό κράτος των αρίστων, να χαίρονται οι μεν τους δε....

@ΦΕΚ 6141
|

Μα δεν θα βγάλει απόφαση.Απλα θα κοινοποιήσει τις τοποθετήσεις και το ΦΕΚ τοποθέτησης υα τι βγάλει τον ιουλιο

@αδιαβαστος
|

Από που να διαγραφεί;απι πίνακες που δεν υπάρχουν;κάνετε μέγα λάθος. Μπορεί να παραιτηθεί τώρα αν έχει τοποθετηθεί σύμβουλος εκπαίδευσης και να πάει κανονικά διευθυντης μόλις βγουν οι τελικοί πίνακες και φυσικά είναι σε επιλέξιμη θέση.

ERT
|

Επειδή τα έχουμε πάρει στο κρανίο κάποιοι με την ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ παράταση της διαδικασίας ώστε να συμπέσει με τις εκλογές, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να ψηφίσω ΝΔ αν δεν γίνουν πριν τις εκλογές οι αναλήψεις. ΑΡΚΕΤΑ το δούλεμα, ήρθε η ώρα του ταμείου. 4 χρόνια υπουργός, 4 χρόνια δούλεμα, παράταση, σήμερα αύριο, την άλλη εβδομάδα... και δεν κατάφερε να κάνει κρίσεις ΔΣΜ και θα έχουν τα μούτρα να θέλουν ψήφο;

Ξανθός
|

Η κοινή λογική λέει ότι δεν υπάρχει λόγος αναστάτωσης των σχολείων για 3 μήνες. Θα το έκανε κάποιος σε δικιά του δουλειά ; Δεν νομίζω .....όμως επειδή σχεδόν κανένας δεν νοιάζεται για τίποτα άλλο, εκτός των ατομικών συμφερόντων , όλα είναι πιθανά.
Δεν μπορώ να φανταστώ ένα συνάδελφο να κάνει πανελλήνιες πρώτη φορά σε ένα άγνωστο εργασιακό περιβάλλον . Γιατί εδώ μπορεί να μην γίνει "τράκα" όπως στον Ο.Σ.Ε .......αλλά μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα .....χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.
Εκεί που κάποιοι περίμεναν 5 χρόνια ας περιμένουν 3 μήνες ακόμη......δεν έγινε και τίποτα.....

Ηλίας
|

Εάν υπαρχει πρόβλημα να ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων Διευθυντών τέλη Μαΐου, αρχές Ιουλίου ανάληψη υπηρεσίας και έχουν και ένα μήνα για να ενημερωθούν από τους παλιους

@Αδιάβαστος
|

Εσύ είσαι σίγουρος ότι είσαι διαβασμένος κι ότι έχεις κατανοήσει τι λέει το άρθρο 42; Για παράδειγμα, έχουν αναμορφωθεί οι πίνακες Διευθυντών ώστε να εξαιρούν ΄όσους στο μεταξύ έχουν αναλάβει Σύμβουλοι; Λέω εγώ τώρα...

27 ΡΤ
|

Ομαλότητα το λέει ο ΤΚ το να τοποθετηθούν για ένα μήνα οι νέοι δντές στα σχολεία; Πού την είδε την ομαλότητα, μπορεί να μας πει; Έλεος πια με τις θέσεις. Δεν κρατιούνται μερικοί....Από που όμως είναι τόσο σίγουροι ότι θα εκλεγούν δε μας το λένε να ξέρουμε; Για να καταλάβουν μια θέση αυτοί πρέπει όλοι οι άλλοι να δεινοπαθήσουν και ειδικά οι της Δευτεροβάθμιας λίγες μέρες πριν τις πανελλήνιες και τις εκλογές.Έλεος....

Πέτρος
|

Δηλαδή, εγώ που είμαι Διευθυντής και δεν συμμετείχα στη διαδικασία, να φύγω τη Μεγάλη Εβδομάδα και να έρθει στη θέση μου ο Διευθυντής του διπλανού σχολείου που επιθυμεί να έρθει εδώ, εγώ να γυρίσω στην οργανική μου που είναι στο σχολείο όπου βρίσκομαι τώρα, να διώξω τη δασκάλα που ήρθε για να καλύψει κενό ως υπεράριθμη από άλλο σχολείο και να πάρω την τάξη της, αυτή να πάει στο άλλο σχολείο που φεύγει ο νέος μας Διευθυντής, αλλά εκεί επειδή δεν θα πάει κανένας για Διευθυντής, να βάλουν την αρχαιότερη και η δασκάλα που θα πάει να πάρει τη θέση της στην τάξη για να ασκήσει η αρχαιότερη καθήκοντα διευθύντριας.... Και όλο αυτό για 8 εβδομάδες μάθημα που απομένουν έως τη λήξη του διδακτικού έτους.. Καλά τόσο πολύ βιάζονται μερικοί να κάτσουν στην καρέκλα; και αν με το παραπάνω σας κούρασα, μη σας περιγράψω τι θα γίνει στο Λύκειο του γιού μου, αν φύγει ο βιολόγος διευθυντής και έρθει ο μαθηματικός....

@Μκ
|

Τα προβλήματα που θα προκύψουν όμως αν δεν τοποθετηθούν άμεσα, θα είναι ακόμη μεγαλύτερα. Τα σχολεία που θάχουν "φευγάτο" Διευθυντή θάναι ουσιαστικά ακέφαλα, άσε που πολλοί απ' αυτούς θα παραιτηθούν . Βιάστηκαν ν' ανακοινώσουν την τοποθέτηση των νέων διευθυντών χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες. Έτσι όπως έγινε, η άμεση ανάληψη είναι δυστυχώς μονόδρομος. Πάντως, οι απειλές των ενδιαφερομένων με την εκλογική τους ψήφο δείχνει πραγματικά κατάντια.

Δύο Διευθυντές
|

Δηλαδή από αρχές Απρίλη θα έχουμε δύο Διευθυντές στα σχολεία έναν υπατμόν και έναν που έρχεται και αυτό είναι εύρυθμη λειτουργία!!!!!

Λάθος "ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ"
|

τέσσερα χρόνια τώρα η Ιστορία μας εδειξε οτι πάτος δεν υπαρχει με την κεραμεως και Μητσοτάκη. Ψεμα στο Ψεμα, διαστρεβλωση της πραγματικότητας που ζουμε..ξεπεράσανε και τους προηγουμενους!

Εκπαιδευτικός
|

Πολύ σωστή απόφαση. Οτιδήποτε άλλο θα δημιουργούσε αδικαιολόγητη αναστάτωση στα σχολεία. Ας έχουν λίγη υπομονή οι νέοι διευθυντές. Έτσι και αλλιώς 4ετής είναι η θητεία σου. Δεν το ήξεραν αυτό;

Άριστοι.... (ειδικότητά μας ο πάτος)
|

@ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ
"δεν έχει το δικαίωμα"? Νομίζω ότι πολλοί μπορεί να πουν.... ότι έχει την υποχρέωση να το κάνει. Μπορεί επίσης, στο να οδηγηθεί-εξαναγκαστεί να το κάνει, όταν πέσουν οι "βροχές" των προσφυγών στη δικαιοσύνη.

ΦΕΚ 6141/3-12-2922
|

Ρύθμιση θεμάτων σχετικών ….
Άρθρο 17 παρ στ)

στ) Η ανάληψη υπηρεσίας των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Ε.Κ. πραγματοποιείται το αργότερο εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης τοποθέτησής τους.

Τι λένε οι νομικοί σας κ. Γενικέ;
Τι δεν καταλαβαίνεις ή δεν καταλαβαίνουμε;

Dimos
|

Αν είχαν σκοπό να αναλάβουν οι Διευθυντές Ιούλιο θα τους έβαζαν να κάνουν δηλώσεις τέλη Ιουνίου. Αν όμως ανακοινώσουν τώρα τις τοποθετήσεις με τις αναλήψεις τον Ιούλιο, στα σχολεία θα γίνει το έλα να δεις. Διευθυντές να παραιτούνται, Σύλλογοι και μαθητές να μην υπολογίζουν τους "φευγάτους" Διευθυντές και γενικώς θα ζήσουμε μια ωραία ατμόσφαιρα !

1..
|

ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΨΗΦΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Το πάμε για ... 7ετία!
|

Έχει γούστο η νέα κυβέρνηση να μην κάνει δεκτές της τοποθετήσεις των Δ/τνων ΣΜ της τωρινής κυβέρνησης και να μείνουν οι Δ/ντές του 2017 (όσοι απέμειναν) να συμπληρώσουν ... 7ετία στα σχολεία! Είπαμε, όλα τα "κακά" στην Ελλάδα κρατάνε 7 χρόνια!

Βηματοδοτης
|

Τα τοπικά συμβούλια έχουν μπερδέψει το άρθρο 33 με το άρθρο 35 στις συνεντεύξεις που αναφέρει το εξής :
"β) Για τη διεξαγωγή της συνέντευξης, δεν αξιοποιείται μελέτη περίπτωσης. Η συνέντευξη εστιάζει στην αυτοαξιολόγηση του έργου του υποψηφίου και τον σχεδιασμό του έργου του σε περίπτωση επιλογής του. Ο υποψήφιος καλείται να παρουσιάσει μια περίπτωση για την αυτοαξιολόγηση του έργου του και μια περίπτωση για τον σχεδιασμό του έργου του. Το Συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να ρωτήσει τον υποψήφιο οτιδήποτε σχετίζεται με τα θέματα αυτοαξιολόγησης και σχεδιασμού.".

Δώρα Χουλιάρα
|

Αφού φτάσαμε χρονικά ως εδώ, καλύτερα να μη γίνουν οι αλλαγές άμεσα. Ιδανικό βέβαια θα ήταν να γίνουν κοντά στο τέλος του διδακτικού έτους ( για την Πρωτοβάθμια λέω) δηλ. 15-20 Ιουνίου ώστε να υπάρχει μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας (ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το) του αποχωρήσαντος διευθυντή/τριας, του καινούργιου και του συλλόγου διδασκόντων. Βέβαια αυτό θα δημιουργούσε δυσκολίες στους εκκαθαριστές μισθοδοσίας, αλλά πώς αλλιώς να γίνει.

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ
|

μην πει κανείς ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να ανακοινώσει ότι οι κρίσεις θα γίνουν απ την αρχή με νέα μοριοδότηση κλπ κλπ

Κώστας@ERT
|

Κρίμα για το κουστούμι που ετοίμασες στο τέλος θα μείνει στο ράφι ! ! ! !

Κώστας
|

Επιτέλους επικράτησε στοιχειώδης λογική εκεί στο ΥΠΑΙΘ ! ! ! !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ