3.770 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, με διαδικασίες "εξπρές", ανακοίνωσε η Ν. Κεραμέως- Υπογράφονται οι αποφάσεις την ερχόμενη εβδομάδα

28.500 διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών , από το έτος 2020

25/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Τον διορισμό 3.770  μονίμων εκπαιδευτικών  ανακοίνωσε, με σημερινές δηλώσεις στον ΣΚΑΙ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η  υλοποίηση των νέων διορισμών,σύμφωνα με πληροφορίες του esos, δεν μεταφέρονται για μετά τις εκλογές, αλλά θα ξεκινήσουν άμεσα,με "εξπρές" διαδικασίες .

Ηδη οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας έχουν ετοιμάσει τις σχετικές πράξεις , τις οποίες μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, η υπουργός Παιδείας θα τις υπογράψει.

Οι διορισμοί θα γίνουν με τους ισχύοντες πίνακες του ΑΣΕΠ για τη Γενική Εκπαίδευση  και με τους υπό κατάρτιση   νέους πίνακες στην Ειδική Αγωγή.

Το σύνολο των διορισμών, οι οποίοι ξεκίνησαν το 2020 , θα ανέλθει στις 28.500, ενώ όπως υποσχέθηκε η Ν. Κεραμέως κάθε χρόνο θα γίνονται νέοι διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών , με στόχο οι αναπληρωτές να αναπληρώνουν μόνο έκτακτα κενά.

Σχόλια (77)

Φάνης
|

Κανένας διορισμός σε προεκλογική περίοδο γιατί συνιστά εξαγορά ψήφων

Διορισμοί
|

Τα σχόλια και μόνο στην πλειοψηφία τους φανερώνουν την μεγάλη δυσπιστία και δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών.

Νίκος Μαυραδάκης(καρά)
|

@Νίκος Ασπραδάκης
Γιατί ποιος ήταν καλύτερος πριν 50 χρόνια? Μη λέμε ότι θέλουμε. Η καλυτερότερη ever λέμε....

Πως;;;
|

@Νίκος Ασπραδάκης30 Μαρ 2023 20:15
Κύριε Ασπραδάκη λυπάμαι αλλά σε λίγο καιρό θα γίνεις Μαυραδάκης. Η αγαπημένη σου υπουργός απλά θα εξαφανιστεί. Περαστικά.

Νίκος Ασπραδάκης
|

Ψήφος στη Νίκη Κεραμεως την αξίζει η καλύτερη υπουργός παιδείας και θρησκευματων τα τελευταία 50 χρόνια το πιθανότερο είναι να πάρει την πρωτιά σε ψήφους στις εκλογές που έρχονται

Μαρία
|

Οι διορισμοί είναι απαραίτητοι. Ωστόσο... Δε συστήθηκαν νέα οργανικά κενά. Το Υπουργείο αγνοεί τις ανάγκες τις εκπαίδευσης γιατί κανένας τους δε γνωρίζει εκ των εσω τα σχολεία. Επίσης, δεν έχει διοριστεί κανένας. Όλοι είναι και θα παραμείνουν δόκιμοι, καθώς με το υπάρχον σύστημα αξιολόγησης όλοι οι δόκιμοι μέχρι να αξιολογηθούν.... Θα έχουν βγει στη σύνταξη. Οπότε φέρτε κι άλλους δοκιμους και ξοδεψτε χρήματα σε οδοιπορικά.

Τη χάσαμε τη Mercedes πατριώτη
|

@ @Ελληνικής οικονομίας το ανάγνωσμα
Κι εμένα μου άρεσε πολύ το συγκεκριμένο σχόλιο, γιατί μου θύμισε τον εαυτό μου το 2019 όταν ήμουν ένα βήμα πριν παραιτηθώ από εκπαιδευτικός.... ακούγοντας τον κ. ΠΘ να τάζει πολλές και καλές δουλειές για όλους, επενδύσεις, ανάπτυξη, βιομηχανία, αριστεία, αξιοκρατία, διαφάνεια και επιστροφή στην κανονικότητα. Μετά βέβαια ζήσαμε τις 10 πληγές του Φαραώ, με τελευταία (ελπίζω) αυτή με τα "ασημένια βέλη" των ιδιωτικών μας σιδηροδρόμων. Οπότε μια χαρά είναι και το σαραβαλάκι, τα πιτόγυρα και η μπυρίτσα. Έκανα όνειρα για την καινούργια Mercedes.... αλλά τελικά μου έμεινε ο τενεκές.....
ΥΓ. Δυστυχώς για εμάς, η νεολαία φεύγει (και μένει) στις "σοβαρές χώρες του κόσμου".

Γρηγόρης
|

3.700 νεοδοκιμους.

@Ελληνικής οικονομίας το ανάγνωσμα
|

Μακράν το πιο εύστοχο σχόλιο....

"Ποιος να συγκριθεί μαζί σου"?
|

@ΣΠΥΡΟΣ
Πράγματι η κα Κεραμέως δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν. Νομίζω ότι πρέπει να την συγκρίνουμε μόνο με τον Κανένα. Όσο για τα 4 σημεία που αναφέρατε, ακόμα και ο Σόιμπλε εάν ήταν Υπ. Παιδείας, μάλλον θα είχε κάνει περισσότερα και καλύτερα. Άρα θα την ψηφίσουν-επιβραβεύσουν 10 εκατομμύρια Έλληνες! Τί? Όχι?

@Μαρία
Και για τα έργα και για τις ημέρες της, θα μείνει στην Ιστορία. Θα κάνουμε πολύ καιρό να την ξεχάσουμε.

Φιλόλογος ΕΑΕ
|

Είναι δυνατόν σύμβουλοι γενικής εκπαίδευσης χωρίς εμπειρία στην ειδική αγωγή να αξιολογούν και να κρίνουν ως κατάλληλους εκπαιδευτικούς ειδικής; Πόσο σωστή μπορεί να θεωρηθεί ατού του είδους η αξιολόγηση;

Σχέδια
|

Σχεδιάζεται γραπτός διαγωνισμό ΑΣΕΠ σε βάθος χρόνου, ισχύει;

ΣΠΥΡΟΣ
|

Την κα Κεραμέως θα πρέπει να την συγκρίνετε και να την κρίνετε σε σχέση με τους προηγούμενους Υπουργούς Παιδείας και όχι σε σχέση με αυτό που φαντασιώνεστε ως τέλειο.
1. Έχει κάνει τους περισσότερους διορισμούς από οποιονδήποτε άλλο Υπουργό (την τελευταία 10ετια δεν διορίστηκε ούτε ένας)
2. Έχει πάρει τους περισσότερους αναπληρωτές. Νέοι εκπαιδευτικοί 22-23 ετών εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα σχολεία!
3. Οι περισσότεροι τοποθετήθηκαν στην 1η προτίμηση τους
4. Για 1η φορά την 1η Σεπτεμβρίου ήταν σχεδόν όλοι στη θέση τους ακόμα και ειδικότητες και παράλληλες
Και πολλά ακόμα
Και φυσικά ξεκινά την αξιολόγηση διότι δε μπορεί κανένας λογικός άνθρωπος να λέει ότι θέλει να εργάζεται χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν!
Συνεχίστε το κράξιμο
Αλλά να ξέρετε ότι εμάς μας κράζουν 10 εκατομμύρια Έλληνες

Μαρία
|

Μπράβο στην κυρία Κεραμεως που είναι υπουργός των έργων και το αποδεικνύει καθημερινά. Παρόλη την γκρίνια και την μιζέρια που υπάρχει στον εκπαιδευτικό κόσμο η κυρία Κεραμεως αγωνίζεται καθημερινά για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Κωστας
|

Πανικός λόγω εκλογών...
Ο πρωθυπουργός των απολύσεων θα κάνεις στο παρά πέντε προσλήψεις..
Τοποθετήσεις δντων μετά από 3 χρόνια παράταση...
Που νομίζουν ότι απευθύνονται? Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαίδευση έχουν αντιληφθεί την επόμενη μέρα με την ίδια κυβέρνηση.

Παρακαλούμε για τις διαπιστωτικές πράξεις διορισμού.
|

Απλά δεν θέλατε να κάνετε ποτέ διορισμούς και με πρόφαση την αξιολόγηση τους ανακαλεσατε. Λάθος μας που σας δείξαμε εμπιστοσύνη.

Master chef (menu με ανατολίτικο άρωμα)
|

@Γιάννης 26 Μαρ 2023 16:01
Ευχαριστούμε θερμά για την ανάλυση, για ποιο λόγο είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, με το 30% του εκπαιδευτικού προσωπικού να είναι μόνιμα αναπληρωτές. Κι εγώ μπορώ να αναλύσω τους 10 λόγους, για τους οποίους ένας συνάδελφος βάζει πχ 30% φρυγανιά στους κεφτέδες κι άλλο 10% σε μπαχαρικά (και στο τέλος χάνει τους πελάτες). Ένα σοβαρό μαγαζί πάντως, δεν το κάνει αυτό να ξέρετε.

Δεν ξεχνάμε
|

οτι πριν λίγο καιρό η ίδια ανακοίνωσε οτι το ωράριο για σύσταση οργανικής είναι 20 ώρες. Αναπληρωτές λοιπόν μια ζωή, και οι ανακοινώσεις στα κανάλια για διορισμούς στάχτη στα μάτια λόγω εκλογών.

Της Παρατάσεως;
|

Έρχονται εκλογές. Αν ο λαός (λόγω των προσβάσεών της στα κανάλια) δεν στείλει σπίτι της την χειρότερη υπουργό της μεταπολίτευσης (και δυστυχώς αυτό δεν το λέει κάποιος αντίπαλος της παράταξής της), θα πρέπει ο πρωθυπουργός να την αφήσει απλή βουλευτή, μεχρι να την ξεχάσουμε. Οποιαδήποτε παράταση της παρουσίας της στη δημόσια ζωή ζημιά κάνει (όχι βέβαια στο εκατομμύριο των καταθέσών της στη μεγάλη γερμανική τράπεζα).
Αυτή με τις παρατάσεις δεν δικαιούται καμία παράταση.

Γιάννης
|

Ο αυξημένος αριθμός αναπληρωτών οφείλεται στην πολύ μεγάλη αύξηση στις παράλληλες στηρίξεις, στην επέκταση του ολοημέρου, στην πολύ μεγάλη αύξηση σε άδειες ανατροφής που πήραν νεοδιόριστοι που παλιότερα ως αναπληρωτές δεν μπορούσαν να πάρουν. Όλα αυτά δεν είναι οργανικές θέσεις και δεν μπορούν να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς. Οι συνταξιοδοτήσεις τα 4 τελευταία χρόνια σε καμία περίπτωση δεν είναι παραπάνω από τους 28500 διορισμούς. Οι διορισμοί ήταν περισσότεροι. Με τον τρόπο που έχει δομηθεί το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, ακόμα και αν καλυφθεί και η τελευταία οργανική θέση με διορισμούς οι αναπληρωτές θα εξακολουθήσουν να είναι δεκάδες χιλιάδες σε θέσεις που δεν μπορούν να γίνουν διορισμοί.

Εκπαιδευτικος
|

Πανικός λογω εκλογων

Εκπαιδευτικος
|

Τι λες τωρα;;;
Τοσο χαλια πανε οι δημοσκοπησεις;;;;

Stamatia K
|

Γιατί; Γιατί μας κοροϊδεύετε; Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι χρειάζονται μόνο 3.700 μόνιμοι εκπαιδευτικοι σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε όλες τις ειδικότητες; Και οι υπόλοιποι αναπληρωτές που δουλεύουν κάθε χρόνο,τόσα χρόνια; Δεν καλύπτουν οργανικές θέσεις; Όλοι οι αναπληρωτές καλύπτουν έκτακτες περιπτώσεις; Ποιον κοροϊδεύουν και για πόσο ακόμη;

Γιώργος
|

Άμεσος διορισμός των επιτυχοντων ΑΣΕΠ 2008. Ως πότε θα περιμένουμε τη δικαίωση; Πως γίνεται να είναι διορισμένοι εκπαιδευτικοί με χαμηλότερη βαθμολογία;

ΠΕ04
|

Να είναι καλά τα … ψηφαλάκια!!!
Μετά τα Τέμπη είναι ό,τι πρέπει !!!
Αυτή είναι η Ελλάδα και οι πολιτικοί της!!!

Αναπληρωτής μέλλον Όμηρος νεοδιόριστος
|

Νέα σχέση εργασίας ετοιμάζεται πλέον, αντί για αναπληρωτής, δόκιμος, μόνιμος όταν και αφού γίνει αξιολόγηση, ποιος ξέρει με ποιον τρόπο, γιατί το παρόν σύστημα αξιολόγησης στερείται οράματος και στοχοθεσιας. Μάλλον βαφτίζουν τα όσπρια ως φιλέτο.

Δασκάλα
|

Οι 3700 διορισμοί αναπαράγουν και χειροτερεύουν την άθλια συνθήκη του 1/3 των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης να είναι περιπλανώμενοι αναπληρωτές, την άρση της οποίας η υπουργός της αριστείας είχε υποσχεθεί προσφάτως με 10.000 διορισμούς. ΜΕΓΆΛΗ ΑΠΟΓΟΉΤΕΥΣΗ!

Πάλης ξεκίνημα
|

κ. Κεραμεως απευθύνεστε σε εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές κ μόνιμους, πετώντας σανό προεκλογικά, θεωρώντας ότι θα σας ανάψουν λαμπάδα για την ελεημοσύνη σας; Καταφέρατε μέσα σε 4 χρόνια να αυξήσετε τον αριθμό των αναπληρωτών κ θέλετε να σας χειροκροτήσουμε; Θα μας φορέσετε κ έναν γραπτό διαγωνισμό για να δουλέψουν τα φροντιστήρια κ τολμάτε να μας κάνετε τη χάρη να διορίζοντας 3700 ;
Υ.Γ προς συναδέλφους: να θυμάστε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά κ η βλακεία δεν έχει όρια. Κ αυτό γιατί αν προσλάβει 10.000-15000 από 100.000-150.000 υποψήφιους κ τότε είστε άξιοι της μοίρας σας. Θα πάρετε αυτό που σας αξίζει.

Γιώτα
|

Με τους 180 εκπαιδευτικούς που έχουμε αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις από ΣτΕ εδώ και μήνες τι θα κάνει η κ. υπουργός;; Αυτοί δε βλέπω να αναφέρονται στις εξαγγελίες της... Αναρωτιέμαι πού είναι ο σεβασμός της κυβέρνησης προς τις δικαστικές αποφάσεις...

Τάκης
|

Είμαι ήδη 10 χρόνια αναπληρωτής. Σας παρακαλώ να με ενημερώσετε πόσα χρόνια θα παραμείνω δόκιμος σε περίπτωση διορισμού μου, για να δω αν με συμφέρει. Επίσης αυτός που θα με αξιολογήσει ως διευθυντής, ελπίζω να έχει τις αντίστοιχες επιμορφώσεις, δύο πτυχία, δύο μεταπτυχιακά τρεις ξένες γλώσσες, διδακτορικό και πολλά άλλα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ