Οριστικά Ιούλιο αναλαμβάνουν υπηρεσία οι νέοι Διευθυντές Σχολείων

Ανάλογη λύση εξετάζεται και για τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας

25/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Τον Ιούλιο θα αναλάβουν υπηρεσία οι νέοι Διευθυντές των σχολείων της χώρας.

Πρόκειται για οριστική απόφαση την οποία έλαβε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Ηδη η Ν. Κεραμέως  έχει ζητήσει τη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις νομικές διαδικασίες οι οποίες θα εφαρμοστούν γι αυτή την απόφαση.

Ανάλογη γνώμη, σύμφωνα με πληροφορίες του esos,  έχει ζητήσει η υπουργός Παιδείας και για την ανάληψη υπηρεσίας από τους  Συμβούλους Εκπαίδευσης του Α' και Β' Συμβουλίου (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας).

Κι αυτό διότι πάρα πολλοί από τους επιλεγέντες  Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, κυρίως στην Αττική, διδάσκουν μαθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων στη Γ' Λυκείου, και στην περίπτωση ανάληψης υπηρεσίας στα νέα καθήκοντα, θα δημιουργούσε κενά , αυτή τη χρονική στιγμή που οι μαθητές προετοιμάζονται για τις εξετάσεις.

Τις αποφάσεις της, η υπουργός Παιδείας  αναμένεται να τις ανακοινώσει  μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τις  τελευταίες  οδηγίες τις οποίες έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  στους Διευθυντές Εκπαίδευσης:

  • Τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής θα ανακοινώσουν τους τελικούς   πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων Διευθυντών , τηνΤετάρτη 5 Απριλίου.
  • Οι επιλεγέντες Διευθυντές Σχολείων θα κληθούν να δηλώσουν σχολεία προτίμησης τοδιήμερο 6 και 7 Απριλίου.
  • Στις 8 Απριλίουθα ανακοινωθούν οι τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών Σχολείων.

Ο Αλ. Κόπτης το ξεκαθάρισε προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης ότι η ανακοίνωση των τελικών πινάκων μοριοδότησης θα ανακοινωθούν ενιαία στις 5 Απριλίου, ανεξάρτητα εάν κάποια Συμβούλια ολοκληρώσουν τις διαδικασίες νωρίτερα.
 

Σχόλια (122)

Μάριος.
|

Πότε μπορεί να παραιτηθεί ένας καινούριος διευθυντής?

Τίποτα σωστό από την Υπουργό
|

Η Υπουργός Κεραμέως όχι μόνο δε φρόντισε να αλλάξουν στο τέλος της θητείας τους, αλλά μετά από συνεχείς παρατάσεις της θητείας τους, ακόμη και τώρα που επιτέλους πρόλαβε να τελειώσει η διαδικασία σκοπεύει να τους αλλάξει τον Ιούλιο. Για να πιούμε το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα.

MK
|

Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση είναι η σωστή και ήταν και μονόδρομος. Οι νέοι διευθυντές έχουν στη διάθεσή τους τέσσερα χρόνια για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, όπως προβλέπει ο νόμος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση βιασύνη από κάποιους; Παρόλα αυτά τους εύχομαι καλή θητεία.

κωστας
|

Αθλιοτητες κεραμεως μεχρι το τελος

@Δασκαλος
|

Αγαπητέ συναδελφε δάσκαλε
Γιατί δεν κανείς εσυ πρώτος την αρχή υποβάλλοντας την παραίτηση σου αφού τα βλεπεις όλα μαύρα και μηδενιστικα; Εμπρός λοιπον

Ε.Σ.
|

Στα κενά να βάλει τους πρώην συμβούλους που δεν εκλέχθηκαν

Sancho Pancha Versus:Άνυδρο τοπίο Μάντσας
|

Τα σχόλια έφτασαν στο 1 1 4 της δεκαετίας του 60! Ώσπου να βγει ο Λάζαρος θα βγει καπνός από τις καμινάδες των Α και Β Συμβουλίων!Με κουτσουρεμένο επίδομα Απριλίου ίσα θα πάει για τον οβελία ο νεόκοπος ΣΕ.Μετά το Πάσχα τον περιμένουν αγριεμένοι στη γωνία οι συνδικαλιστε΄ς.Σε 15 εργάσιμες θα αξιολογηθουν μερικοί νεοδιόριστοι.Οι υπόλοιποι μετά τον Σεπτέμβρη με τις νέες ταινίες ποιότητας στους κινηματογράφους και εφ' όσον παραμέινει η ίδια κυβέρνηση στην εξουσία.Άνυδρο το τοπίο..Είναι δύσκολο να παραδεχτείς ότι εδώ βάλτωσες...Μ' αυτό το ισχνό "μετά το Πάσχα θα αρχίσει η αξιολόγηση και στην Αττική,κλπ." που άρχισε να κυκλοφορεί, πάμε στο "ζήσε Μάη για να φας τριφύλλι και ..",αστεία πράγματα..

Δάσκαλος
|

Αγαπητοί Διευθυντές, αγαπητές διευθύντριες (και υποψήφιοι/ες) αυτό που θα έπρεπε να κάνετε όλοι/ες σας, είναι να καταθέσετε την παραίτησή σας ή να μην συμμετέχετε καν στις διαδικασίες επιλογής. Οι καθηγητές του Γεωπονικού Ιωαννίνων παραιτήθηκαν από τη θέση τους για τη μη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών τους. Κι εσείς εδώ και 3-4 χρόνια ανέχεστε μια Υπουργό και μια κυβέρνηση που έχει διαλύσει την Παιδεία και τα πάντα, συμμετέχοντας στο έγκλημα για 150-200 ευρώ. Τώρα που θα πρέπει και να αξιολογείτε και να επιμορφώνετε και να κάνετε άλλα 1000 πράγματα, μη διαμαρτύρεστε...

@John Wick
|

@John Wick:
αυτές οι αποφάσεις στη Διαύγεια αφορούν τοποθετήσεις από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων, κατόπιν συνταξιοδοτήσεων (ή άλλων λόγων) των συνολικά τοποθετημένων ΣΕΕ τον Σεπτέμβριο του 2018.
Μην τα μπλέκεις τα πράγματα.
Οι ΣΕΕ τοποθετήθηκαν όλοι μαζί.
Τώρα, για τις τμηματικές τοποθετήσεις των Σ.Ε. η ανακοίνωση που παραθέτεις μιλά για τμηματική τοποθέτηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσεων από τα Συμβούλια Επιλογής.
Το Β' ΄ Συμβούλιο Επιλογής απεφάνθη από τις 15 Μαρτίου.
Λογικά, οι αναλήψεις υπηρεσίας πρέπει να γίνουν τουλάχιστον αρχές Απριλίου (για να μην δημιουργηθούν ζητήματα όπως της Ξάνθης).
Πριν το Πάσχα οπωσδήποτε.
Αλλιώς, αυτό δεν είναι τμηματικά.
Αυτό είναι καταστρατήγηση της αρχής της ισονομίας.
Δεν μπορεί να υπάρχει τόσο μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ των τοποθετήσεων των ΣΕ. Εγείρονται θέματα προϋπηρεσίας, επιδομάτων, κλπ.
Εδώ χωράνε προσφυγές.
Δεν είναι νόμιμο.
Τελεία.

εκ δεξιών
|

Η έννοια της λέξης " μπάχαλο " είναι τίποτε μπροστά σ αυτά που έχουν γίνει με τις επιλογές όλων των στελεχών της εκπαίδευσης. Ειλικρινά ως εκπαιδευτικός αλλά και ως ανώτερο στέλεχος επί σειρά ετών αδυνατώ να κατανοήσω ποιους έχει ως συμβούλους η κα Υπουργός. Θεωρώ αδιανόητο μετά από 4 έτη κυβέρνησης να βρισκόμαστε σε επιλογές. Θεωρώ αδιανόητο να πλησιάζουν εκλογές και να βρισκόμαστε ακόμα σε επιλογές. Θεωρώ άκρως αντιδιοικητικό να μη δύναται το υπουργείο να έχει ως ειδικούς συμβούλους ανθρώπους της γνώσης, της εμπειρίας και της
αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας. Το υπουργείο με τους περισσότερους μόνιμους διορισμούς σε όλο το δημόσιο, να βρίσκεται με αρνητική εικόνα. Τί να πούμε και για το ΙΕΠ; Τραγωδία στο δρόμο με την αξιολόγηση και την εισαγωγική επιμόρφωση.

Μ&Μ
|

Από τους ΣΕΕ κάποιοι επέστρεψαν στις οργανικές τους και κάποιοι παραμένουν. Ισότητα; Από τους ΣΕ κάποιοι ανέλαβαν υπηρεσία και κάποιοι όχι. Ισότητα; Στην Αττική υπάρχουν αυτή τη στιγμή και ΣΕΕ και ΣΕ (π.χ. Προσχολική) με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αν γινόταν η τοποθέτηση όλων των ΣΕ τον Ιούλιο, θα ήταν αποδεκτό.
Όποιος κι αν είναι πάντως ο λόγος που οδηγεί στη σκέψη για αναβολή ανάληψης υπηρεσίας των τελευταίων ΣΕ δεν μπορεί να είναι ισχυρότερος της δίκαιης και ισότιμης μεταχείρισης τόσων ανθρώπων οι οποίοι δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση. Πόσοι είναι πια οι διδάσκοντες στην Γ' Λυκείου που θα γίνουν ΣΕ... και δεν υπάρχουν άξιοι αντικαταστάτες τους; Αν είναι αυτός ο λόγος... Κι αν είναι άλλος, ας βρεθούν λύσεις κι ας αξιολογηθούν για να εφαρμοστεί η καλύτερη και η νόμιμη. Ένα δημιουργικής επίλυσης πρόβλημα είναι. Οψόμεθα...

John Wick
|

Αν και είναι λίγο άσχετο με την όλη συζήτηση το πότε ανέλαβαν υπηρεσία οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, παραθέτω ενδεικτικά την απόφαση με ΑΔΑ:67Φ746533ΠΣ-ΗΒM (21-03-2019). Εύκολα μπορεί κανείς να αλιεύσει και άλλες παρόμοιες στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Θα υπενθυμίσω πάλι τη δήλωση για τμηματική τοποθέτηση των συμβούλων εκπαίδευσης που έκανε η Υπουργός στη Βουλή και την οποία βρίσκει κανείς εδώ: https://www.esos.gr/arthra/81401/n-kerameos-tmimatiki-topothetisi-symvo…
Είναι βέβαιο ότι η Υπουργός θα τιμήσει τον λόγο της όπως κάνει πάντα.

For ever.... never together
|

@Εκπαιδευτικός 26 Μαρ 2023 19:10
Γιατί, από την τσέπη τους θα τα βάλουν μήπως τα 400αρια? Λεφτά των Ευρωπαίων φορολογούμενων είναι. Λέτε να τα "λυπήθηκαν"?
Ο διάβολος λοιπόν κρύβεται μάλλον πίσω από την 4ετή ανικανότητά του..... πίσω από τον καλυτερότερο ever που τα ανακάτωσε όλα σε άλλο level..... και τέλος πίσω από τα ψηφαλάκια των εκλογών που δεν θα τα πάρουν never....

T.K
|

Καθυστέρηση σε ολοκληρωμένες διαδικασίες για ποιο λόγο να γίνει; Μέχρι τώρα είχαμε καθυστερήσεις διαδικασιών, τώρα που ολοκληρώθηκαν, βρίσκουμε άλλες καθυστερήσεις. Ποιος θα αναπληρώσει ποιον και χαζομάρες, σιγά τους αναντικατάστατους!!! Εδώ αντικατέστησαν οι τελευταίοι των πινάκων διευθυντές που συνταξιοδοτήθηκαν τα 4 τελευταία χρόνια. Τώρα σκεφτόμαστε πώς αυτοί θα μπουν στις τάξεις και στα υπόλοιπα καθήκοντα τους ως εκπαιδευτικοί; Προφανώς δεν υπάρχει λογική. Κουραστήκαμε.....

Εκπαιδευτικός
|

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομερείς !!!
Γιατί δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ΤΩΡΑ οι σύμβουλοι ?
Μήπως γιατί έχουν υπό την εποπτεία τους πολλά νησιά και πολλές μετακινήσεις ?
Μήπως αν αρχίσει τώρα η αξιολόγηση εκπαιδευτικών στα νησιά αυτά θα κοστίσει ακριβά και μάλιστα ακριβότερα μιας και πιάνει τουριστική περίοδος ?
για φανταστείτε πόσα 400ρια και 500ρια θα πρέπει να πέσουν ?
Αριστεία !!!!!!!!!

Sancho πεινασμενος
|

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα μόρια των ΣΕ του Α συμβουλίου,λογικά ως τις 31 θα δηλώσουν τις θέσεις προτίμησης,ως του Λαζάρου θα ανακοινωθεί που τοποθετούνται,θα βγει ο Λάζαρος θα αρχίσουν να ραντίζουν με βάγια και μετά την Κυριακή του άπιστου Θωμά,κάποιοι θα πιστέψουν ότι θα αναλάβουν υπηρεσία οι ΣΕ,εγώ βλέπω να αναλαμβάνουν μετά τη λήξη της διδασκαλίας των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων,ζήσε Μάη να φας τριφύλλι,,,

!!!!
|

Ας μας τοποθετήσουν 1η Ιουλίου, αν είναι για καλό...
Απλώς, ας το ανακοινώσουν σύντομα, γιατί μας έσπασαν τα νεύρα

ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ
|

Τελειώνει η τετραετία κι όλες οι παθογένειες παρούσες στον υπερθετικό βαθμό.Καμιά προσπάθεια διόρθωσης,καμιά προσπάθεια να μείνει μια τελευταία καλή εντύπωση.Αμετανόητοι.Θλίψη κι απογοήτευση.Κρίμα οι μεγάλες προσδοκίες.Χορτάσαμε αριστεία.Αξέχαστοι.

@Υποψήφια
|

@Υποψήφια:
τοποθετημένος ΔΙΔΕ με ανάληψη υπηρεσίας, παραιτήθηκε μετά από ένα μήνα και έκανε αίτηση για διευθυντής σχολικής μονάδας ενώ ήδη ήταν στην λίστα των υποψηφίων Συμβούλων.
Τοποθετήθηκε σε θέση Συμβούλου, ανέλαβε υπηρεσία και παράλληλα πέρασε και συνέντευξη ως υποψήφιος διευθυντής.
Τώρα περιμένει τα αποτελέσματα...
Υπάρχουν και άλλα παρόμοια παραδείγματα στη Ν. Ελλάδα.
Ρίξε μια ματιά στις λίστες....

Sancho πεινασμενος
|

Κρητικές διευθυντή,αν οι φωστήρες κατάργησαν το πεκες Κρήτης,περίμενε από Μάη με τριφύλλι να μπει ο επόπτης στη διεύθυνση δε ο οποίος θα φτιάξει το νέο σεντονακι με την κατανομή της παιδαγωγικής ευθύνης,είπαμε μια υποπαραμετρος να μη δουλέψει το σύστημα καθίσταται προβληματικό! Τάδε Έφη ο wilke στη συστημική του θεωρία...

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΤΩΡΑ!!!
|

Περιμένουμε έως τις 31/3.
Αν δεν γίνει μέχρι τότε η ανάληψη υπηρεσίας του Β Συμβουλίου, προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη.
Αν πάλι γίνει η ανάληψη, πρέπει να αρνηθούμε την αξιολόγηση σε αυτό το χρονικό σημείο. Όσο και αν πιστεύουμε στην αξιολόγηση, αυτό που μας ζητούν να κάνουμε στα τελειώματα της σχολικής χρονιάς, είναι μια διαδικασία εξευτελιστική, τόσο για εμάς όσο και για τους προς αξιολόγηση συναδέλφους.
Η αξιολόγηση δεν γίνεται με κρυφά ραντεβουδάκια! Η διαδικασία αυτή πρέπει να είναι μέρος (ή μάλλον κατάληξη) μιας ετήσιας επιμορφωτικής δραστηριότητας και όχι παρατήρηση του μαθήματος ενός αγνώστου από έναν άγνωστο!

ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
|

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τοποθέτηση κι ανάληψη υπηρεσίας όλων των στελεχών.Χωρίς πολιτικά παιγνίδια,εικασίες,παρατάσεις,τακτικές,πονηριές,καθυστερήσεις,πισωγυρίσματα.

"Κάνε κάτι λοιπόν να χάσω το τρένο"
|

Προς @Γιαννης 26 Μαρ 2023 13:33
Ε με την ίδια λογική, μπορεί να υπάρχει παραίτηση σε ΟΛΟΥΣ τους κλάδους. Και ο χειρουργός μπορεί να παραιτηθεί πριν από μια εγχείρηση.... και ο δικαστής πριν να βγάλει μια απόφαση.... και ο σταθμάρχης πριν να τρακάρει κανένα τρένο (εδώ ΔΕΝ παραιτήθηκε και το τράκαρε). Κανένας υπουργός γιατί δεν παραιτείται ποτέ?.... και μην μου πείτε για τον Υπ. Μεταφορών ε?

Επίλυση αιτήσεων θεραπείας
|

Και καθώς υπάρχει χρόνος, ας επιλυθούν ζητήματα μοριοδότησης των συμβούλων για τα οποία εκκρεμούν αιτήσεις θεραπείας, δεδομένου ότι για ζητήματα μετά την συνέντευξη δεν δόθηκε περίοδος ενστάσεων.

Ερωτημα
|

Είμαι διευθυντης σε επαγγελματικό λύκειο στην Κρήτη.Έχω ένα ζήτημα για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος που ο σύλλογος αποφάσισε αλλά δεν υπαρχει σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης να δώσει τη σύμφωνη γνώμη του.Σε ερωτημα μου μου απάντησαν πως δεν έχουν κατανεμηθεί τα σχολεία παιδαγωγικής ευθύνης!!!!Τι γίνεται τελικα;;

ΓΙΑΝΝΗΣ
|

Φίλε Γιάννη παραίτηση από την εκπ/ση ΟΧΙ.
Από την διεύθυνση 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΝΑΙ.
Ας βγάλουν μονοί τα κάστανα από τη φωτιά.

Δισκοβόλος
|

@ ΓΙΑΝΝΗΣ
Φίλε Γιάννη, δεν συμφωνώ μ' αυτό που λες. Είναι υπηρεσιακή και ηθική υποχρέωσή μας η ολοκλήρωση της δουλειάς που έχουμε αναλάβει. Δεν επιτρέπεται να προτάσσει κανείς τον εαυτό του απέναντι στους μαθητές και το σχολείο.
Φυσικά και έχεις ένα δίκιο, αν βρέθηκες παρά τη θέλησή σου σ' αυτή τη θέση, πράγμα που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην παροιμιώδη ολιγωρία της νυν ηγεσίας του υπουργείου παιδείας που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη του παρελθόντος σε ανεπάρκεια και αδιαφορία για το δημόσιο σχολείο.
Ωστόσο έτσι όπως έχουν τα πράγματα, εκείνο που προέχει είναι η ομαλή ολοκλήρωση του διδακτικού έτους και η διεκπεραίωση των πανελλαδικών εξετάσεων, διότι χάρις στους μαθητές μας υπάρχουμε και χάριν αυτών λειτουργούμε. Είναι προφανές όμως ότι αυτό το κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο (κυρίως ο Μάιος και ο Ιούνιος) είναι αδύνατον να αναλάβει τέτοια ευθύνη ένας καινούργιος διευθυντής που πιθανότατα θα έχει ελάχιστη έως μηδενική γνώση του αντικειμένου.
Κάντε λοιπόν υπομονή, ολοκληρώστε τη χρονιά ήρεμα για τους μαθητές σας κι ύστερα αποσυρθείτε όμορφα και ωραία και πράξτε τα δεόντα στις ερχόμενες εκλογές!

Τι είπατε;
|

«2. Όσοι τοποθετούνται σε θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης διαγράφονται, μετά από την έκδοση της απόφασης τοποθέτησης, από τον αξιολογικό πίνακα επιλογής και θεωρείται ότι έχουν αυτοδικαίως παραιτηθεί από άλλη θέση στελέχους της εκπαίδευσης που κατέχουν. Όσοι κατατάσσονται τόσο στους πίνακες: α) των περ. στ) έως ιζ) όσο και β) ιη) έως κ) της παρ. 2 του άρθρου 30 και τοποθετούνται σε θέση στελέχους της εκπαίδευσης διαγράφονται, μετά από την έκδοση της απόφασης τοποθέτησης, σωρευτικά από τους πίνακες επιλογής των περ. α) και β) της παρούσας.»

1) Ο κ. Χ τοποθετείται σύμβουλος, άρα διαγράφεται από τον πίνακα των συμβούλων (1ο εδάφιο).
2) Από ποιους ακόμα πίνακες διαγράφεται; Ο ευρών αμειφθήσεται με χρυσούν ωρολόγιον!

@Γιαννης
|

Υπάρχει και η παραίτηση στην εκπ/ση.

ΓΙΑΝΝΗΣ
|

Όχι άλλη καθυστέρηση.
Να αναλάβουν τώρα οι νέοι διευθυντές.
Εγώ λογικά λόγω μορίων δεν θα είμαι.
Δεν νομίζετε ότι είναι άδικο να βγάλω όλη τη δουλειά και μετά να πάω σπίτι μου.
Εγώ από 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ κατεβάζω μολύβια και κάνω διακοπές.
ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ