Διάταξη για τη στελέχωση και λειτουργία του παιδικού σταθμού του υπ.Παιδείας

26/03/2023

Ενημερώθηκε: 26/03/2023, 11:59

Άκουσε το άρθρο

Διάταξη για τη στελέχωση και λειτουργία του παιδικού σταθμού του υπ.Παιδείας,  κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη Βουλή, σε  πολυνομοσχέδιο.

Ειδικότερα, η διάταξη  έχει ως εξής:

1. Η περ. στ) της παρ. 3 του άρθρου 329 του ν. 4072/2012 (Α ́ 86), περί της στελέχωσης του παιδικού σταθμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αντικαθίσταται ως εξής:

«στ) Ο παιδικός σταθμός στελεχώνεται από διοικητικούς υπαλλήλους των κλάδων ΠΕ Παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας, ΤΕ Παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας, ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και ΠΕ Ψυχολόγων, καθώς και από μόνιμους εκπαιδευτικούς ή μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) των κλάδων ΠΕ87.09 Βρεφονηπιοκόμων, ΤΕ01.30 Βοηθών Βρεφοκόμων – Παιδοκόμων και ΠΕ23 Ψυχολόγων που αποσπώνται σύμφωνα με την περ. α) της παρ. 6 του άρθρου 6 του ν. 2740/1999 (Α ́186). Αν δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν οι διοικητικοί υπάλληλοι ή οι εκπαιδευτικοί των κλάδων του πρώτου εδαφίου, ο παιδικός σταθμός μπορεί να στελεχώνεται και από διοικητικούς υπαλλήλους του κλάδου ΠΕ Νηπιαγωγών ή από αποσπασμένους μόνιμους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ 60 Νηπιαγωγών. Αν δεν καθίσταται δυνατή η κάλυψη των αναγκών του παιδικού σταθμού σύμφωνα με τα δύο πρώτα εδάφια, στον παιδικό σταθμό μπορεί να διατίθενται μόνιμοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. των κλάδων των εδαφίων αυτών που υπηρετούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα (1) σχολικό έτος, με απόφαση του Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής. Ως προϊστάμενος του παιδικού σταθμού επιλέγεται διοικητικός υπάλληλος ή εκπαιδευτικός σύμφωνα με το άρθρο 84 του π.δ. 18/2018 (Α ́ 31), περί των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων.».

2. Στην υποπερ. ζζ) της περ. ζ) της παρ. 3 του άρθρου 329 του ν. 4072/2012, περί του καθορισμού με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του παιδικού σταθμού του αριθμού των εκπαιδευτικών που αποσπώνται για τη στελέχωση του παιδικού σταθμού σε αναλογία προς τον αριθμό των νηπίων, ύστερα από τη λέξη «εκπαιδευτικών» προστίθεται η φράση «ή μελών Ε.Ε.Π.» και η υποπερ. ζζ) διαμορφώνεται ως εξής:

«ζζ) Ο αριθμός των εκπαιδευτικών ή μελών Ε.Ε.Π. που αποσπώνται για τη στελέχωση του παιδικού σταθμού σε αναλογία προς τον αριθμό των νηπίων.».

3. Στο τέλος της υποπερ. θθ) της περ. ζ) της παρ. 3 του άρθρου 329 του ν. 4072/2012, περί του καθορισμού με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του παιδικού σταθμού του ωραρίου λειτουργίας του, προστίθεται η φράση «, καθώς και το χρονικό διάστημα παύσης της λειτουργίας του για λόγους συντήρησης χώρων ή παιδαγωγικούς ή άλλους λόγους που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του» και η υποπερ. θθ) διαμορφώνεται ως εξής:

«θθ) Το ωράριο λειτουργίας του παιδικού σταθμού, καθώς και το χρονικό διάστημα παύσης της λειτουργίας του για λόγους συντήρησης χώρων ή παιδαγωγικούς ή άλλους λόγους που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του.».

Σχόλια (1)

dimitris
|

Θα πρέπει να συσταθεί ο ενιαίος φορέας προσχολικής αγωγής και να τελειώνουμε από τις Ελληνικές Πατέντες του διαχωρισμού παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων και της πολυνομοθεσίας και ότι βολεύει την κάθε κοινωνική ομάδα. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ