Μετάδοση αγώνων από το Ράδιο Πάντειον Sports για άτομα με οπτική αναπηρία

29/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Tο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών συνεχίζοντας τις δράσεις του που αφήνουν ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα και προωθούν την ισότιμη αντιμετώπιση των ευάλωτων ομάδων, υπέγραψε την Τρίτη 28/03 στο «Γ. Καραϊσκάκης», μετά από συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, μνημόνιο συνεργασίας με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Aντικείμενο της συνεργασίας είναι η μετάδοση, με ακουστική περιγραφή για τα άτομα με οπτική αναπηρία, των εντός έδρας αγώνων της ομάδας. Στην υλοποίηση της μοναδικής αυτής δράσης μετέχουν οι φοιτητές και φοιτήτριες του Ράδιο Πάντειον, Μάνος Αγγουριδάκης, Βαγγέλης Βαλαβάνης, Βασίλης Βουτσινάς, Βασίλης Γκουζέλος, Στελίνα Δαρδούγια, Αλέξανδρος Κωνσταντώνης, Χρύσα Μαργαρώνη, Ραφαέλα Μητροπούλου, Νίκος Ναούμ, Σοφία Σακαβέλη, Ιζαμπέλα Τουγλή, Αντώνης Χαλάς, Αίαντας Χαρωνίτης και Μάρθα Χωριαννοπούλου, που έχουν λάβει τη σχετική εκπαίδευση.

Η ανθρωπιστική αυτή δράση θα βοηθήσει ανθρώπους με οπτική αναπηρία να συμμετέχουν ισότιμα στην παρακολούθηση του αγώνα και στην στήριξη της αγαπημένης τους ομάδας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το προσδοκώμενο και επιθυμητό όφελος έγκειται στη διασφάλιση των δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών των ατόμων με αναπηρία και στην ισότιμη αντιμετώπισή τους, ενώ καταπολεμούνται στερεότυπα, προκαταλήψεις και πρακτικές αποκλεισμού σχετικά με τα ΑμεΑ. Έτσι, μετουσιώνεται σε πράξη η αποκλειστική προσδοκία του προγράμματος που έγκειται στο γεγονός ότι τα άτομα με αναπηρία θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική ζωή της χώρας.

Η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Tο Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών θεωρεί στρατηγική του επιλογή τη δημόσια παρέμβαση υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την προώθηση πολιτικών ισότιμης πρόσβασης για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του. Ταυτόχρονα ενισχύει την πρωτοβουλία και τη δημιουργικότητα των φοιτητών μέσα από δράσεις όπως το Ράδιο Πάντειον. Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τον Ολυμπιακό, γιατί προσφέρουμε υπηρεσία στα άτομα με οπτική αναπηρία αξιοποιώντας παράλληλα το Ράδιο Πάντειον. Εξάλλου το μνημόνιο συνεργασίας με μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δίνει στο Πανεπιστήμιό μας ένα σημαντικό άνοιγμα στην κοινωνία και αποδεικνύουμε ότι είμαστε ένα σύγχρονο ακαδημαϊκό ίδρυμα που αφήνει τη σφραγίδα του στην περιοχή».

Μίλησαν επίσης τρεις φοιτητές του Παντείου που θα κάνουν την ακουστική περιγραφή:

Αρχικά ο Βασίλης Βουτσινάς σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Ολυμπιακός που μας έδωσε την πρόσβαση στο γήπεδο. Θέλαμε να κάνουμε βήματα προς τα μπροστά, να εξελιχθούμε και να προκαλέσουμε αυτή την ευκαιρία. Ευχόμαστε σε άλλες παρόμοιες συνεργασίες».

Ο Βαγγέλης Βαλαβάνης είπε: «Ο γνωστός σκηνοθέτης Pier Paolo Pazolini είχε πει ότι το ποδόσφαιρο είναι η τελευταία ιερή τελετουργία της εποχής μας. Ο Ολυμπιακός με τη σημερινή του πράξη αποδεικνύει ότι συνεχίζει να αποτελεί μύστη αυτής της ιερής τελετουργίας και πλησιάζει και τα 100 του χρόνια».

Ο Νίκος Ναούμ πρόσθεσε: «Αντιμετωπίσαμε προβλήματα τεχνικής φύσεως, αλλά τώρα είμαστε όλοι υπερήφανοι που καταφέραμε κάτι τέτοιο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ