Διαμόρφωση κτιρίου του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας για τη στέγαση Τμημάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

30/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός υπέγραψε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, τη σύμβαση κατασκευής του έργου:  «Διαμόρφωση κτιρίου του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας για τη στέγαση τμημάτων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών», παρουσία του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδωνος Κίντζιου, Καθηγητή και του Αντιπρύτανη Έρευνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης κ. Θωμά Μπαρτζάνα, Αναπλ. Καθηγητή.

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων και  παρευρέθηκαν ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων κ. Γιώργος Ντασιώτης.

Πρόκειται για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, με φυσικό αντικείμενο τη διαμόρφωση των χώρων του κτιριακού συγκροτήματος του παλαιού εκκοκκιστηρίου στην Αλίαρτο. Τα τρία κτίσματα χρονολογούνται από τα μέσα του 19ου αιώνα και περιήλθαν στο ελληνικό κράτος το 1953.

Η νέα μονάδα θα αποτελέσει τη νέα πρωτότυπη εκπαιδευτική και ερευνητική δομή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η παρουσία του τρίτου αρχαιότερου Πανεπιστημίου της χώρας στην Στερεά Ελλάδα και ειδικότερα προωθείται η διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομία και κυρίως τον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί και χαρακτηριστικό της Περιφέρειας. Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η λειτουργία των εγκαταστάσεων και η ισχυρή διασύνδεσή τους με το Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αποτελέσει εφαλτήριο για την καθιέρωση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ως προτύπου για την υπόλοιπη χώρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ