Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για τα Πειραματικά-Πρότυπα και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΔΠ των ΑΕΙ

Ορίζεται το νέο χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου πρέπει να έχει περαιωθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού σχολικής μονάδας, που λειτουργεί ήδη, ως Πρότυπου ή Πειραματικού Σχολείου ή ίδρυσης νέου

30/03/2023

Ενημερώθηκε: 31/03/2023, 08:08

Άκουσε το άρθρο

Ψηφίστηκαν, σήμερα, κατά πλειοψηφία, στη Βουλή, οι δύο τροπολογίες,της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως,  οι οποίες προβλέπουν:

Πρότυπα- Πειραματικά: Ορίζεται το νέο χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου πρέπει να έχει περαιωθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού σχολικής μονάδας, που λειτουργεί ήδη, ως  Πρότυπου ή Πειραματικού Σχολείου ή ίδρυσης νέου.

Επίσης με την ίδια τροπολογία διευκρινίζονται ή θεσπίζονται ρυθμίσεις που σχετίζονται  με την υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών που είναι οριστικά τοποθετημένοι σε σχολείο που χαρακτηρίζεται ως Πρότυπο ή Πειραματικό Σχολείο, με τις οποίες διευκολύνονται για την περίπτωση που υποβάλουν αίτηση παραμονής στο σχολείο που χαρακτηρίζεται ως Πρότυπο ή Πειραματικό ή μετατεθούν πριν από την έναρξη της θητείας τους

Μέλη ΕΕΠ-ΕΔΠ: Με άλλη τροπολογία  παρέχεται η δυνατότητα απόσπασης , έως τρία έτη , στα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και τα μέλη Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των ΑΕΙ ως εμπειρογνώμονες σε διεθνείς οργανισμούς, κατ΄αναλογική εφαρμογή της παρ. 9 του άρθρου 157 του ν. 4957/2022 (Α΄141)  που ισχύει για τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού.

  •     Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το έγγραφο των τροπολογιών  (άρθρα 4 και 5)

Σχόλια (7)

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ
|

ο επόμενος (αν και δεν έχω ελπίδες) πρέπει να έχει έτοιμα νομοσχέδια για εξορθολογισμό και διόρθωση κάθε περίπλοκης βλακείας της κεραμέως ! εδώ μόλις ανακοίνωσε θέση διευθυντή σε 3ο ΣΔΕ σε ένα ρημαδοχώρι 2000 κατοίκων (λόγω βουλευτού προφανώς) και με θητεία τριετή ΜΟΝΟ του , ενώ λήγει του χρόνου η θητεια στα περισσότερα σχολεία (ενώ σε ολα τα άλλα σχολεία κανονικά τέτοιες κρισεις γίνονται για το υπόλοιπο θητείας ) ! είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ σε κάθε διοικητική πράξη για να ταλαιπωρούν , εγκλωβίζουν και αδικούν ! όλα πρέπει να ξηλωθούν από τον επόμενο : από τους δπε-δδε 4ετίας , τους νέους ΔΣΜ (ας πάρουν ένα ε΄τος) , τους συμβούλους , τους πάντες

Θα πάει μακριά η βαλίτσα παιδιά?
|

4 χρόνια!!! 2 χρόνια μετά την ψήφιση των "καλυτερότερων" (που αν και έτοιμοι στο συρτάρι χρειάστηκαν άλλα 2 χρόνια για να ψηφιστούν).... κι ακόμα ψηφίζονται τροπολογίες..... σε προηγούμενες τροπολογίες. Ως τις εκλογές θα προλάβετε?

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
|

΄Ολοι χωρίς αποκλεισμούς θα πρέπει να είναι υποψήφιοι δ/ντές πειραματικών και να επιλέγεται ο καλύτερος του νομού.Να καταργηθεί η 12μηνη προυπηρεσία για τον υποψήφιο δ/ντή.Είμαι πρώην σύμβουλος,δεν είχα 12μηνη προυπηρεσία και οδ/ντής που θα γίνει τώρα έχει 11 μόρια λιγότερα από μένα.

Διδάσκων ΑΕΙ
|

Καλημέρα σας,

συμφωνώ με το σχόλιο του "Ορθιανός" και τονίζω ότι τα μέλη ΕΕΠ και ΕΔΙΠ δεν γίνεται να είναι από τη μία μεριά μέλη και εμπειρογνώμονες σε διεθνείς επιτροπές και οργανισμούς ως εκπρόσωποι της Χώρας και από την άλλη, ενώ έχουν τα ίδια καθήκοντα με το ΔΕΠ, να μην τους δίνεται η δυνατότητα εξέλιξης σε βαθμίδα ΔΕΠ στο πανεπιστήμιο που ήδη διδάσκουν. Ούτε είναι σωστό το να τους έχει στερηθεί (από τον κ. Διγαλάκη ως υπουργό παιδείας) το δικαίωμα ψήφου για πρύτανη, αντιπρύτανη και κοσμήτορα στο ΑΕΙ, ενώ είναι καταρτισμένοι ως εν δυνάμει εμπειρογνώμονες σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές όπως τα μέλη ΔΕΠ, σύμφωνα με την παρούσα ρύθμιση. Υπάρχει ασυμφωνία εδώ, όντως. Παρακαλώ πράξτε τα δέοντα

Ορθιανός
|

Αγαπητή κ. Υπουργέ, καλημέρα.
Διάβασα μ' ενδιαφέρον τις ψηφισθείσες ήδη τροπολογίες για τους ΕΔΙΠ. Ασφαλώς και επιδοκιμάζω τις νέες δυνατότητες αξιοποίσης όπως η μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία, ΑΕΙ, διεθνείς οργανισμούς. Δεν είναι όμως αντινομία να μην επιτρέπεται η εξέλιξη των ΕΔΙΠ και μάλιστα με εγνωσμένη προσφορά στα ΑΕΙ ή τα Ερευνητικά Κέντρα. Οι ανάγκες είναι μεγάλες όπως και η αξιολογημένη προσφορά. Ελπίζω πως και ως νομικός θα το δείτε, όπως αξίζει το θέμα.
Σας ευχαριστώ πολύ
Με τη νίκη
Καλό Πάσχα

Eυχάριστα νέα!
|

Επιτέλους, κάτι θετικό για τα ΠΕΙ.Σ. και Π.Σ.

ΑΠΟΛΛΩΝ
|

Στα πειραματικά που ιδρύθηκαν το 2021 στην επαρχία, απαιτείτο 12μηνη προϋπηρεσία σε πειραματικό για να είναι κάποιος υποψήφιος διευθυντής . Έτσι, στα νεοϊδρυθέντα πειραματικά θα γίνουν διευθυντές μόνο όσοι έτυχε να υπηρετούν σε αυτά το 2021. Συνεπώς, οι νέοι διευθυντές όλων των πειραματικών της επαρχίας θα έχουν 27-28 μόρια. Μερικοί από αυτούς που θα γίνουν διευθυντές δεν έχουν διοικήσει ούτε μονοθέσιο σχολείο. Και κάποιοι διευθυντές κανονικών σχολείων με 45 μόρια που το 2021 υπηρετούσαν με θητεία και ήθελαν το πειραματικό, έμειναν απ' έξω από τη διαδικασία. Θα έπρεπε ο διευθυντής του πειραματικού να είναι αυτός με τα περισσότερα μόρια στο νομό και την περισσότερη εμπειρία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ