20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ο Α. Τσίπρας

Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης και αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ

31/03/2023

Άκουσε το άρθρο

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα, όπου βρέθηκε σήμερα, ανακοίνωσε  ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει Κυβέρνηση θα κάνει:

  •     20.000 διορισμούς μόνιμων δασκάλων και καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε βάθος τετραετίας.
  •     Διπλασιασμό  της κρατικής χρηματοδότησης στα πανεπιστήμια και του αριθμού των μελών ΔΕΠ σε βάθος τετραετίας.
  •     Δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα.
  •     Επαναφορά λειτουργίας των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών
  •     Αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ μετά της κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης και Δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στις σχολές χαμηλής ζήτησης.

Σχόλια (53)

Ελένη
|

Μην τους ακούς Δισκοβόλε! Πολύ καλά απάντησες και αυτή τη φορά ,όπως πάντα άλλωστε και με το κατάλληλο ύφος. Είσαι πρότυπο!

Θα, Θα, θα
|

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα;;
ή
Ψέματα, ψέματα φταίω εγώ που σ΄' έμαθα;;

Vael
|

Έχει δίκιο ο @Εκπαιδευτικός.
Ο @Δισκοβόλος δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ειρωνίες.Δεν το περίμενα από εκείνον.
Ο καθένας μας διαλέγει το όνομα- ψευδώνυμο με το οποίο νιώθει άνετα όταν γράφει το σχόλιο του.
Προσωπικά θαυμάζω τους σχολιαστές που γράφουν ή και αποκαλύπτουν ορισμένες φορές το πραγματικό τους όνομα ή και το επίθετο . Πρόκειται σίγουρα για άτομα με αυτοπεποίθηση.
Επίσης δεν είναι απαραίτητο αγαπητέ Δισκοβόλε να γνωρίζουμε όλοι αρχαία ελληνικά. Υπάρχουμε κι εμείς ξέρετε που δεν μας αρέσουν καθόλου.
.

Νάιν!!! Καπούτεν διοριστίεν με ΣΥΡΙΖΙΕΝ!
|

Φυσικά και το είπε. Εσείς δεν το ακούσατε? Αλλά η φροϊλάιν έβαλε τα μεγάλα μέσα.... κι έμεινε μόνη της απρόσκλητη άλλα 3 χρόνια. Ούτε κι αυτό το ξέρετε? Ούτε κι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ βγήκε η χώρα από τα Μνημόνια?
Γενικά οι πολιτικοί αρέσκονται να λένε. Άλλοι είπαν για τις βάσεις του ΝΑΤΟ..... άλλοι ότι λεφτά υπάρχουν κι ότι θα γίνουμε Δανία..... άλλοι ότι μαζί τα φάγαμε.... άλλοι ότι ήρθαν οι Άραβες επενδυτές και οι μπουλντόζες στο Ελληνικό.... άλλοι για τα ασφαλή τρένα.
Άλλοι τα έλεγαν και τα πίστευαν. Άλλοι τα έλεγαν και ήθελαν να τα πιστεύουν. Άλλοι τα έλεγαν και ήθελαν να τα πιστέψουμε εμείς. Άλλοι ούτε τα πίστευαν ούτε τα ήθελαν.... κι έλεγαν εσκεμμένα ψέματα.
Νοήμονες πολίτες είμαστε (κατά κανόνα) και μπορούμε να ξεχωρίζουμε τους πολιτικούς μας, τα λόγια τους και τα έργα τους.

Εκπαιδευτικός
|

@Δισκοβόλος 02 Απρ 2023 10:12

Τα "νταούλια" και το "ένας νόμος ένα άρθρο" δεν είναι δικές μου ατάκες
ΟΙ ατάκες καλό είναι να λέγονται όταν μπορούν να υποστηριχθούν.
Καλό θα ήταν να αντιπαρατίθεσαι με επιχειρήματα και όχι με φτηνής αισθητικής ειρωνείες (τι στολή φοράς, τι Ελληνικά καταλαβαίνεις)

@Νάιν!!! Καπούτεν διοριστίεν με ΣΥΡΙΖΙΕΝ! 02 Απρ 2023 16:09
|

άρα δεν είπε "γκόου μπακ μιςς Μέρκελ" τελικά;

Νάιν!!! Καπούτεν διοριστίεν με ΣΥΡΙΖΙΕΝ!
|

@Αν δεν κάνω λάθος…
Κάνεις λάθος.... ο Φίλης ήταν υπουργός για 10 μήνες. Όταν δε άκουσαν στη Γερμανία, για διορισμούς από το ΣΥΡΙΖΑ..... οι αλαλαγμοί του χερ Σόιμπλε ακούστηκαν από το Βερολίνο.... ως τον τρίτο όροφο του Αμαρουσίου.

χμ
|

Αυτό το κόλημμα με τα 2ετή προγράμματα που οφείλεται;

Αν δεν κάνω λάθος…
|

... και ο Φίλης για 20000 μιλούσε και αυτός… σε βάθος τετραετίας βεβαίως. Πόσους είχε διορίσει στην τετραετία, θυμάται κάποιος;

Λοταρία
|

Εγώ λέω να κάνουμε λοταρία για την είσοδο στα πανεπιστήμια να δω με βάση 3 μαθηματικούς, φυσικούς, μηχανικούς και ψυχολόγους. Θα πέσει γέλιο σε 10 χρόνια που θα είναι όλοι αυτοί στην αγορά εργασίας. Για να πάρει την ψήφο των 17ρηδων λέει ότι να ναι.

Χθες ήταν η Πρωταπριλιά
|

@Μάλιστα....02 Απρ 2023 09:38
"Τα πάντα... (ΔΕΝ) μπορούν να γίνουν αρκεί να έχεις δυνατή και σταθερή οικονομία". Τα παραδείγματα πολλά και γνωστά. Και οι ΗΠΑ και η Γαλλία και η Γερμανία και η Ρωσία και η Κίνα έχουν δυνατή και σταθερή οικονομία αλλά δεν έχουν κοινωνική ευαισθησία-μέριμνα. Όλα για το μεγάλο κεφάλαιο, τις πολυεθνικές και το τραπεζικό σύστημα και οι πολίτες στα τάρταρα.

Κανέναν δεν πείθετε γράφοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και οικονομία κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση. Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκαν τα ασφαλή τρένα στα Τέμπη. Δεν θα έπρεπε δηλαδή να υπάρχει "φορολόγηση και πλαφόν κερδών σε τράπεζες και επιχειρήσεις"? Και τί να υπάρχει? Αφορολόγητο και υπερκέρδη για τους λίγους και εκλεκτούς.... και ο πολίτης σε οικονομική αφαίμαξη, να κάνει ακόμα περισσότερη οικονομία στο ρεύμα, μάρκετ, θέρμανση, ίσως και στο νερό σε λίγο.... και να περιμένει το voucher του Νονού???

"υπάρχει προβληματισμός και ανασφάλεια αν διαβάζει κανείς οικονομικά site και εφημερίδες!!!". Από ποιούς??? Από όσους φοβούνται μην χρειαστεί να δώσουν τη Rolls-Royce και να πάρουν καμιά ταπεινή Jaguar? Τους προβληματισμούς και την ανασφάλεια των πολιτών, δεν τους διαβάσατε σε κανένα site και σε καμιά εφημερίδα από αυτές που αγοράζετε εσείς?

Πιτσιφλής
|

Ούτε οι σαράντα χιλιάδες προσλήψεις είναι αρκετές για να βελτιωθεί σημαντικά το πρόβλημα της σταθερής στελέχωσης των σχολικών μονάδων. Χρειάζονται επιπλέον δάσκαλοι και καθηγητές και για τα αναγκαία προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια. Πρέπει να βοηθάμε τα αδύνατα παιδιά στην αρχή, την ώρα που πρέπει, γιατί μετά όλα τα προβλήματα γίνονται δυσεπίλυτα...

Με κλήρωση...
|

... καλύτερα να μπαίνουν στα πανεπιστημια. Νοιάζεται ο άνθρωπος να πάει μπροστά η χώρα.

Δισκοβόλος
|

@Manolito
Καλέ μου λατίνε ή ό,τι άλλο είσαι (πλην Έλληνα προφανώς, αφού προτιμάς ξενική φορεσιά...), δε νομίζω πως πολυκατάλαβες αυτό που διάβασες, αν το διάβασες. Αν το είχες καταλάβει, θα είχες αντιληφθεί ότι είπα πως η υπόσχεση των 20000 διορισμών δεν είναι αρκετή, αφού τα κενά είναι διπλάσια!
Φυσικά και είναι εφικτή η υλοποίηση αυτής της υπόσχεσης σε ορίζοντα τετραετίας, αφού έτσι κι αλλιώς αυτό είναι πλέον αναπόφευκτο από τις ισχυρές πιέσεις που ασκεί η αδήριτη πραγματικότητα των σχολικών αναγκών, αλλά κυρίως η απαλλαγή από το εμπόδιο των μνημονιακών περιορισμών. Αυτό το τελευταίο πολύ αμφιβάλλω αν καταλαβαίνεις τι ακριβώς σημαίνει, δεδομένου ότι ακριβώς πάνω σ' αυτή τη σκόπιμη παραπλάνηση πολιτεύτηκε η Κεραμέως διατυμπανίζοντας ότι πρώτη αυτή έκανε διορισμούς! Εσύ μάλλον δείχνεις ικανοποιημένος από τις ψευδεπίγραφες κορώνες της υπουργού, ώστε οποιοσδήποτε άλλος πει τα δικά του να τον θεωρείς πανηγυρτζή με σημαίες και με ταμπούρλα! Αλλά τις προεκλογικές αστειότητες για ντέφια και ταμπούρλα του Τσίπρα δυστυχώς τις ζήσαμε όχι απλώς ως ψεύτικα μεγάλα λόγια, αλλά ως ωμή πραγματικότητα πλέον από την παρούσα κυβέρνηση (Κεραμέως, Άδωνης, εθνικά διαγγέλματα Μητσοτάκη κλπ.) και μάλιστα ακόμη και ως εθνική τραγωδία.
Στο τελευταίο που διατείνεσαι ότι δεν πρόκειται να στηλιτεύσω την αριστερά ως κυβέρνηση, δηλαδή ότι θα λειτουργήσω ως μεταλλαγμένος ... Πλατάρος, δεν έχω να πω κάτι άλλο αυτή τη στιγμή παρά το κλασικό: Καλομελέτα κι έρχεται. Ή αλλιώς: άμ' έπος, άμ έργον! Μην πανικοβάλλεσαι. Ελληνικά είναι κι αυτά!

Μάλιστα....
|

Τα πάντα...μπορούν να γίνουν αρκεί να έχεις δυνατή και σταθερή οικονομία. Καλώς ή κακώς στα οικονομικά (ανάπτυξη επενδύσεις ανεργία κίνητρα για έλευση μεγάλων επιχειρήσεων μείωση μη μισθολογικού κόστους κ.τ.λ.) Τσίπρας αλλά κυρίως ΣΥΡΙΖΑ κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση. Ήδη με τις πρόσφατες δηλώσεις για φορολόγηση και πλαφόν κερδών σε τράπεζες και επιχειρήσεις υπάρχει προβληματισμός και ανασφάλεια αν διαβάζει κανείς οικονομικά site και εφημερίδες!!!

Πινόκιο
|

Αυτό ήταν ωραίο πρωταπριλιάτικο, όχι τα γραμματόσημα.Ουπς, ο Τσίπρας το είπε; Τότε σοβαρά νομίζει ότι μας κοροϊδεύει ακόμα.

@Νίκος
|

δεν ξέρω πρός τι η χαρά και προσμονή των εκλογών με υποσχέσεις φούμαρα.
Από το 2010 που η χώρα πτώχευσε μέχρι σήμερα κυβέρνησαν όλα τα κόμματα που και τώρα είναι πρωταγωνιστές, μερικά αρπάζοντας την διακυβέρνηση με χοντρά ψέμματα (λεφτά υπάρχουν, θα σκίσουμε μνημόνια κλπ) και τελικά την πληρώνει ο Έλληνας που δεν είναι κομματικός να μπει σε θεσούλα στελέχους με επίδομα.
Τί έχουμε δει 13 χρόνια; Περικοπές αποδοχών, κατακρήμνιση επιτοκίων καταθέσεων και αύξηση επιτοκίων δανεισμού, υπερφορολόγηση των πάντων, ΦΠΑ στο 24% λες και δεν υπάρχει άλλο ποσοστό και κάθε χρόνο η στατιστική αρχή να ανακοινώνει ότι τα υποζύγια του πρροϋπολογισμού είναι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Στον ιδιωτικό τομέα νέα παιδιά να εργάζονται 12ώρα με 600 ευρώ το μήνα χωρίς ρεπό.. (εργασιακό μεσαίωνα).

Συνηθισμένη πρακτική όλων των κυβερνήσεων για την βιτρίνα να ανακοινώνουν κάποιες μικρές αυξη΄σεις 2-8% σε ιδιωτικούς υπαλλήλους,μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά με τον υψηλό ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και του ΕΝΦΙΑ και φυσικά την τεράστια φοροδιαφυγή κάθε χρόνο που κανείς δεν κυνηγά, όλο να μειώνεται το εισόδημα του ιδιωτικού υπάλληλου, μισθωτού και συνταξιούχου κατά 20-30% το χρόνο.

Άντε καλή επόμενη τετραετία με όποια κυβέρνηση με μία από τα ίδια...

Μας ρώτησε;
|

Αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ μετά της κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης και Δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στις σχολές χαμηλής ζήτησης.…. Περάστε κόσμε!!!!!!

Νίκος
|

Χαζομάρα του Τσίπρα που το λέει τώρα... αλλά για να μας πουν όσοι κριτικάρουν εκ δεξιών, πότε πήραν την τελευταία τους αύξηση; Με ποιο μισθολόγιο; Θυμούνται ή έχουν λοβοτομηθεί εντελώς από τον ΣΚΑΙ;

@
|

Το νέο μισθολόγιο του 2016 που αύξανε μισθούς κι αναγνώριζε μεταπτυχιακές σπουδές ΄ήταν μάλλον στη φαντασία μας! Προφανώς όσοι μπήκαν στον Β με το πρώτο μνημόνιο δεν αντιλήφθηκαν διαφορά! Ο Τσίπρας επίσης δεν έκανε διορισμούς. Είχε να βγάλει τη χώρα απ' τα μνημόνια. Ήταν καλύτερα με Σαμαρά και διαθεσιμότητες!

@dionzak
|

"Αύξησε τις ώρες προετοιμασίας στο σχολείο στα μαθήματα κατεύθυνσης για να μειωθούν τα φροντιστήρια" : Τα μαθήματα στο σχολείο εάν θεωρούνται προετοιμασία τότε υποβαθμίζονται. Όσο για τα φροντιστήρια δεν μειώθηκαν.

"και ουσιαστικά έκοψε σχεδόν το σύνολο των άλλων μαθημάτων στη Γ λυκείου": Όταν κόβεται το σύνολο των άλλων μαθημάτων και μένουν τα μαθήματα κατεύθυνσης για προετοιμασία τότε δεν έχουμε σχολείο αλλά φροντιστήριο,
"Κατάργησε τις πανελλαδικές για τα τμήματα χαμηλής ζήτησης και τις άφησε για τα τμήματα υψηλού ανταγωνισμού" : Τα πτυχία δεν αναγράφουν εάν η σχολή αποφοίτησης είναι χαμηλής ζήτησης ή υψηλού ανταγωνισμού. Είναι ισότιμα.

Μάνος
|

Είκοσι χιλιάδες επιπλέον από αυτούς που θα κάνει ο Γαβρόγλου η συνολικά;

stelios
|

Λίγο Τσιπ(ρ)α δε βλάπτει,τον είδαμε! Τον ξέρουμε!

Δεν το καταλάβατε;
|

Μάλλον πρωταπριλιάτικο. Ε τι; Με τα λεφτά άλλων πολλά γίνονται.

Με τα λόγια…
|

…χτίζω ανωγια και κατώγια. Κ επειδή τον ξέρουμε τον κύριο απο το 2015 που θα χόρευε την Μερκελ με νταούλια με ενα άρθρο κ με ενα νόμο ευχαριστούμε αλλα δεν θα παρουμε.

Οπισθεν ολοταχως
|

Για τους ψηφους και την εξουσια: Δυνατοτητα αποφοιτησης απο Δημοτικο, Γυμνασιο και Λυκειο χωρις υποχρεωτικη φοιτηση. Εισαγωγη ολων στα Πανεπιστημια και στις Σχολες που επιθυμουν. Το πτυχιο να στελνεται απευθειας στα σπιτια των φοιτητων. Και μετα Δημοσιο.

dionzak
|

Ο Τσίπρας απλά πρότεινε αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη τετραετία. Αν τώρα δεν τα είχατε παρακολουθήσει δικό σας πρόβλημα αλλά μη μιλάτε για σανό και ψέματα. Ας δούμε τι είχε κάνει. Αύξησε τις ώρες προετοιμασίας στο σχολείο στα μαθήματα κατεύθυνσης για να μειωθούν τα φροντιστήρια και ουσιαστικά έκοψε σχεδόν το σύνολο των άλλων μαθημάτων στη Γ λυκείου. Κατάργησε τις πανελλαδικές για τα τμήματα χαμηλής ζήτησης και τις άφησε για τα τμήματα υψηλού ανταγωνισμού. Έκανε τα πρώην ΤΕΙ πανεπιστήμια με σύγχρονα προγράμματα σπουδών. Είσοδο και από τα ΕΠΑΛ στα πανεπιστήμια κλπ κλπ κλπ Όποιος θέλει μπορεί να ψάξει αν τα έκανε ή όχι. Απλά πράγματα. Τι πρότεινε λοιπόν; Αυτά που είχε ήδη κάνει ... ψάξτε τα ...

ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΦΤΥΧΙΟΥΧΟΙ
|

Σωστή πρόταση για εκπαίδευση ανεκπαίδευτων. Επιτέλους, ως πότε θα έχουμε τέτοιους επικίνδυνους πολιτικάντηδες. Κανένας πολιτικός με αξίες και οράματα ρε παιδιάάααααααααααά.

Κουραστήκαμε
|

Όχι αλλα θα Θα θα

Μ ένα νόμο μ ένα άρθρο
|

Θυμάμαι ότι λέγανε προεκλογικά ότι αμέσως θα αυξάνονταν ο κατώτατος μισθός θα διόριζε ….δεν τα είδαμε ποτε όταν ήταν κυβέρνηση. Όχι δε θα πάρουμε. Γνωρίζουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ