Κατατέθηκαν πάνω από 150.000 αιτήσεις υποψηφίων εκπαιδευτικών (για πρόσληψη-διορισμό) στο ΑΣΕΠ

Πριν τις 15 Αυγούστου οι μόνιμοι διορισμοί 3.770 εκπαιδευτικών

03/04/2023

Άκουσε το άρθρο

Περισσότερες από 150.000 αιτήσεις υποψηφίων εκπαιδευτικών για πρόσληψη και διορισμό δέχθηκε το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με πηγές από την Ανεξάρτητη Αρχή..

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων  έληξε την περασμένη Παρασκευή στις 6 το απόγευμα , μετά την τετράωρη παράταση που δόθηκε.

Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του  υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο των αριθμ. 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 Προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, λήγει σήμερα στις 3 το απόγευμα.

Εφόσον ο υποψήφιος δεν επιθυμεί να επικαιροποιήσει/συμπληρώσει πεδία του φακέλου του στο ΟΠΣΥΔ, δεν χρειάζεται να προβεί σε καμία ενέργεια στην υποενότητα «Επικαιροποίηση Φακέλου», ούτε και να καταχωρίσει εκεί το πρωτόκολλο που έλαβε η αίτησή του στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Αλ. Κόπτσης: Πριν τις 15 Αυγούστου οι μόνιμοι διορισμοί 3.770 εκπαιδευτικών

"Το υπουργείο Παιδείας, λόγω των εκλογών στις 21 Μαίου  θα ζητήσει από την αρμόδια Επιτροπή , την κατ εξαίρεση, συνέχιση τη διαδικασίας για τον διορισμό των 3.770 εκπαιδευτικών, θέσεις τις οποίες ήδη έχει εξαγγείλει η υπουργός Ν. Κεραμέως. Ανάλογο αίτημα θα κατατεθεί και για τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το επόμενο σχολικό έτος".

Τη δήλωση αυτή έκανε στο esos ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης, ενώ απαντώντας σε άλλες σχετικές ερωτήσεις μας είπε:

Α. Στόχος μας είναι οι διορισμοί των 3.770 εκπαιδευτικών να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στις 15 Αυγούστου, ώστε την 1η του Σεπτέμβρη να βρίσκονται στις οργανικές θέσεις των σχολείων τους.

Β. Αυτές τις ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου  θα εκδώσουν τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών

Γ.  Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα  εβδομάδα εκτιμώ ότι θα εκδοθούν από το υπουργείο Παιδείας οι πράξεις  στις οποίες θα ορίζονται οι θέσεις διορισμών κατά ειδικότητα και κλάδο.

Δ. Στη συνέχεια οι πράξεις αυτές θα σταλούν στα υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών.

Ε. Αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα δύο συναρμόδια υπουργεία θα ακολουθήσει η έκδοση προκήρυξης  για τον διορισμό των 3.770

Σχόλια (2)

Γιουλη
|

Οι εκπαιδευτικοί επιτελούν λειτούργημα.
Δεν είναι ρομπότ
Θα κριθείτε αναλόγως για τα ποια ψίχουλα δώσατε και για την παιδεία που πήραμε τα τελευταία χρόνια στις πλάτες μας.
Σας περιμένουμε σε λίγες εβδομάδες

Νεος
|

Κ. Κοπτση ευχαρίστως παραμονές δεκαπενταυγουστου να μην πάρει κανείς άδεια στο Υπουργειο να ψάχνουν οι νεοδιοριζομενοι εισιτηρια και ξενοδοχεία για να πάνε όπου προσληφθουν να ταλαιπωρηθουν όλοι και πάλι ΧΑΛΆΛΙ. Αρκεί να καμαρώσουμε ότι όλα έγιναν εγκαίρως χάρη στον προγραμματισμό του Υπουργείου. Εύγε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ