Υφ. Παιδείας: Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα έχουν γίνει οι διορισμοί 3. 772 μονίμων εκπαιδευτικών

"Θα κάνουμε αίτημα στην αρμόδια Επιτροπή να εξαιρεθούν από την αναστολή προσλήψεων και διορισμών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι διορισμοί αυτών των εκπαιδευτικών"

03/04/2023

Ενημερώθηκε: 04/04/2023, 00:10

Άκουσε το άρθρο

Το αμέσως προσεχές διάστημα -πάρα πολύ σύντομα,   - από το υπουργείο μας θα προχωρήσουν οι διαδικασίες έκδοσης απόφασης για την κατανομή των τριών χιλιάδων επτακοσίων εβδομήντα δύο θέσεων,  δήλωσε σήμερα στη Βουλή η υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης και τόνισε τα εξής::

Κενές οργανικές θέσεις: Προχωρά η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου μας στην επεξεργασία των οργανικών θέσεων που απέμεναν κενές μετά από τις μεταθέσεις του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Θα εκδοθεί κοινή απόφαση του υπουργείου μας και του Υπουργείου Οικονομικών που θα καθορίζει τον αριθμό των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών θα καλυφθούν κατά κλάδο, ειδικότητα, ειδίκευση όταν ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες. Και αυτό μπορεί να μου πήρε χρόνο να σας το πω, αλλά δεν θα πάρει χρόνο να υλοποιηθεί. Θα εκδοθεί η πρόσκληση για να υποβάλουν αιτήσεις οι υποψήφιοι για διορισμό.

Αίτημα να εξαιρεθούν οι διορισμοί: Επειδή ο στόχος μας είναι να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι διορισμοί, θα κάνουμε αίτημα στην αρμόδια Επιτροπή του ΣΤΕ να εξαιρεθούν από την αναστολή προσλήψεων και διορισμών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι διορισμοί αυτών των εκπαιδευτικών. Σε κάθε περίπτωση, για να μην περιοριστώ σε αυτό, θα πάρουμε όποια μέριμνα νομική απαιτείται, ώστε αυτά να ολοκληρωθούν νωρίτερα.

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου:  Διότι ο στόχος μας είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί μέχρι τα μέσα Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους.

Αναπληρωτές

Η υφ. Παιδείας παρουσιάζοντας τα στοιχεία  προσλήψεων κατά το τρέχον σχολικό έτος, ανέφερε τα εξής:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:  25.248 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το τρέχον διδακτικό έτος, 13.845 στη γενική, 11.413 στην ειδική αγωγή.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:  14.711 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια, πάντα για το τρέχον διδακτικό έτος, εκ των οποίων 11.382 στη γενική, 3.329 στην ειδική αγωγή και 8.225 προσλήψεις μελών ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Σχόλια (4)

ΚΡΙΜΑ
|

Το μάθημα θεατρικής αγωγής διδάσκεται στην πρωτοβάθμια. Για όλα όσα γίνονται στα σχολεία και μας τρομάζουν τελευταίες μέρες έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα και έχουν γίνει μελέτες σε όλον τον κόσμο για τη συμβολή της θεατρικής αγωγής. Το ίδιο και για τη σημασία των τεχνών στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών. Όσο για τα βασικά μαθήματα, έχουν πήξει τα παιδάκια με γλώσσα και μαθηματικά και ιστορία, πάν και φροντιστήριο και σε όλα στο τέλος πατώνουν. Δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Όποιος μιλά και λέει ότι τα άλλα μαθήματα είναι βλακείες, ας αναλογιστεί μια φορά ότι είναι εκπαιδευτικός και ας διαβάσει και ο ίδιος κάτι παραπέρα. Έτσι, μπας και ξεφύγει από την αριστεία της παπαγαλίας που και ο ίδιος έμαθε. Όσο για τους γονείς, θέλουν και άλλα πράγματα για τα παιδιά τους, για αυτό έχουν πλουτίσει ωδεία και κάθε είδους σχολές στη χώρα μας. Π΄άντως, σε μια σελίδα εκπαιδευτικών, πέρα από τα αιτήματα κάθε κλάδου, περιμένει κανείς ευρύτητα σκέψης και καλλιέργεια. Κρίμα.

ελευθέρας βοσκής
|

Με τον πρέποντα σεβασμό για κάθε επιστημονικό κλάδο, θα έλεγα στους θεατρολόγους ότι πράγματι δε φαίνεται η έλλειψή τους στα σχολεία της δευτεροβάθμιας (για τα δημοτικά δε γνωρίζω). Υπάρχει εξάλλου κι ένα πρακτικό ζήτημα: ένας θεατρολόγος για να καλύψει ωράριο, θα πρέπει να περνάει από τόσα σχολεία που η εβδομάδα θα έπρεπε να έχει περισσότερες μέρες. Βεβαίως, αν άλλαζαν τα αναλυτικά προγράμματα και αυξάνονταν οι αντίστοιχες ώρες, τότε θα άλλαζε η κουβέντα. Δυστυχώς όμως το ελληνικό σχολείο δεν είναι χώρος καλλιέργειας πολιτισμού, παρά μόνο προετοιμασίας για επαγγελματική αποκατάσταση. Και για να είμαστε δίκαιοι, αυτό δε χρεώνεται μόνο στην Πολιτεία αλλά και στους γονείς και μαθητές, αφού αυτοί κυρίως αγωνίζονται για την αποκατάστασή τους.

Θα
|

Σώνει και καλά οι απόφοιτοι όλων των Τμήματων ΑΕΙ πρέπει να γίνουν εκπαιδευτικοί; Ας σταματήσουν οι βλακείες. Λείπουν βασικές ειδικότητες από τα σχολεία. Ξεκινάτε τα παιδιά με τα 7ωρα.

ΠΕ91.01 μηδέν;;;
|

Να δούμε αν θα εξαφανιστεί επιτέλους το αδιανόητο ΜΗΔΕΝ στους διορισμούς θεατρολόγων. Το καλοκαίρι το Υπουργείο υπόσχονταν ότι στους επόμενους διορισμούς θα αποκατασταθεί η αδικία. Έφτασαν οι επόμενοι διορισμοί. Θα τηρηθούν οι υποσχέσεις; Σε κάθε άλλη περίπτωση, παραμένει το μηδέν στη δικαιοσύνη, το μηδέν στην παιδεία, το μηδέν στην τέχνη, το μηδέν στην εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση, το μηδε΄ν για το αύριο ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ