ΟΠΑ: Οι φοιτητές αρνήθηκαν να μετακινηθούν από τα δωμάτια τους δηλώνοντας την παραμονή τους έστω και χωρίς θέρμανση

Έγγραφο στη Βουλή

05/04/2023

Άκουσε το άρθρο

"Με αφορμή την διαμαρτυρία στον Τύπο στις 6-2-2023 του Συλλόγου Οικοτρόφων της ΦΕΑ για την κατάσταση ψύχους των συγκεκριμένων δωματίων, οι υπάλληλοι της ΦΕΑ πρότειναν εκ νέου στους οικότροφους των προβληματικών, λόγω έλλειψης θέρμανσης δωματίων, να μετακινηθούν σε άλλα θερμαινόμενα δωμάτια της Εστίας. ...Για διάφορους λόγους, οι φοιτητές αρνήθηκαν να μετακινηθούν από τα δωμάτια τους δηλώνοντας άλλοι με e-mail και άλλοι με Υπεύθυνη Δήλωση, την προτίμησή τους για παραμονή τους στο δωμάτιο που διέμεναν έστω και χωρίς θέρμανση".

Αυτό τονίζει το  Οικονομικό  Πανεπιστήμο Αθηνών,  σε έγγραφό του, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση της   Βουλευτού Μ. Απατζίδη,  ενώ σημιώνει τα εξής:

Α. Το ΟΠΑ, αν και στερείται εκ του νόμου αρμοδιότητες και τις αναγκαίες πιστώσεις για την καλή παροχή υπηρεσιών και δημιουργία έργων, αναφορικά κυρίως με την ασφάλεια των φοιτητών που διαβιούν στη ΦΕΑ, στο πλαίσιο της αναγκαίας εποικοδομητικής συνεργασίας, παρακολουθεί, ενημερώνει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποστέλλει σε αυτό, μέσω της Φοιτητικής Λέσχης, ως καθ’ ύλη αρμόδια, όλα τα αναγκαία στοιχεία για την αποκατάσταση και άμεση λύση, των λόγω παλαιότητας εγκαταστάσεων, πολλαπλών προβλημάτων με απώτερο στόχο την ολοκληρωτική αναβάθμιση του κτιρίου...  Ενέργειες που έχουν γίνει για τη ΦΕΑ (Ανακαίνιση, συντήρηση, κλπ)

Β. Σε συνεργασία της Φοιτητικής Λέσχης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προχώρησαν οι παρακάτω ενέργειες:

1. Μελέτη ανακαίνισης κτηριακού συγκροτήματος ΦΕΑ...

2. Εργασίες εγκατάστασης συστημάτων πυροπροστασίας για την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας του κτηριακού συγκροτήματος της ΦΕΑ...

3. Έλεγχος – Αποτύπωση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ηλεκτρολόγου του κτηριακού συγκροτήματος της ΦΕΑ...

4. Αντικατάσταση των κάθετων σωλήνων αποχέτευσης και ύδρευσης στη ΦΕΑ...

5. Αποξήλωση ορθομαρμαρώσεων στο κεντρικό κτήριο της ΦΕΑ...

6. Επισκευή στεγνωτηρίων του 3ου και 4ου ορόφου της ΦΕΑ ...

7. Αντικατάσταση κλειδαριών...

8. Πιστοποίηση Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων της ΦΕΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (2)

οτι νάναι
|

Αρνήθηκαν να πάνε σε δωμάτιο με θέρμανση ενώ τους προσφέρθηκε - τότε γιατί όλη η φασαρία;

Φοιτητής
|

Γιατί διαμαρτύρονται τότε; Έτσι για πλάκα ε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ