ΒΟΥΛΗ

Τροπολογία : Πότε αναλαμβάνουν υπηρεσία οι νέοι Διευθυντές Σχολείων

Eντός των 3 τελευταίων εργάσιμων ημερών του ίδιου διδ. έτους στα στελέχη που ανήκουν στη πρωτοβάθμια και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου μετά από τη λήξη του ίδιου διδ. έτουςτα στελέχη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 10/04/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως,, προς  ψήφιση, στη Βουλή, αργά σήμερα το βράδυ, η τροπολογία, η οποία ορίζει τις ημερομηνίες ανάληψης υπηρεσίας  των νέων Διευθυντών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία:

Τα νέα στελέχη της εκπαίδευσης του ν. 4823/2021

 •  Διευθυντών Νηπιαγωγείων.
 •  Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων.
 •  Διευθυντών Γυμνασίων.
 •  Διευθυντών Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.).
 •  Διευθυντών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.).
 •  Διευθυντών Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.).
 •  Διευθυντών Ειδικών Νηπιαγωγείων.
 •  Διευθυντών Ειδικών Δημοτικών Σχολείων.
 • Διευθυντών Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.).
 •  Διευθυντών Λυκείων Ε.Α.Ε..
 •  Διευθυντών Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.).
 • Διευθυντών Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.).
 •  Διευθυντών Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων.
 •  Διευθυντών Πρότυπων ή Πειραματικών Γυμνασίων.
 • Διευθυντών Πρότυπων ή Πειραματικών ΓΕ.Λ..
 •  Προϊσταμένων των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 •  Προϊσταμένων των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 •  
 • Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων.
 • Προϊσταμένων Δημοτικών Σχολείων.
 • Προϊσταμένων Πειραματικών Νηπιαγωγείων.
 • Προϊσταμένων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων.
 • Προϊσταμένων Ειδικών Νηπιαγωγείων.
 • Προϊσταμένων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων.
 • Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Υποδιευθυντών Ε.Κ..
 • Υπευθύνων τομέων Ε.Κ..
 • Υποδιευθυντών Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Υποδιευθυντών Σ.Μ.Ε.Α.Ε. Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

τοποθετούνται το τελευταίο τρίμηνο πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους αναλόγως της βαθμίδας εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν, αναλαμβάνουν υπηρεσία εντός των τριών (3) τελευταίων εργάσιμων ημερών του ίδιου διδακτικού έτους όσον αφορά στα στελέχη που ανήκουν στη  πρωτοβάθμια εκπαίδευση και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου μετά από τη λήξη του ίδιου διδακτικού έτους όσον αφορά στα στελέχη που ανήκουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σχόλια (28)

 
Εκπαιδευτικός
03 Ιουν 2023 11:23

Ασκούμε κριτική διαρκώς δικαίως και αδίκως (και καλά κάνουμε)
Το αποτέλεσμα της κριτικής είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ. Ετοιμάζεται να κάνει τους εκπαιδευτικούς δημοτικούς υπαλλήλους και να φέρει το κουπόνι, που θα κλείσει χιλιάδες δημόσια σχολεία.
Τι κουραζόμαστε άδικα;

 
Τέλειος
14 Απρ 2023 15:12

Σωπάτε ρε τέλειοι που όλοι είναι άχρηστοι και εσείς πάτε πετώντας.
Έξι χρόνια διευθυντές που βγήκαν από άλλη κυβέρνηση έχουμε, πηγαίνοντας από παράταση σε παράταση. Ρωτάτε αν αντέχονταν διευθυντές που βγήκαν σε σχολείο επειδή ασκούσαν "χαλαρή διοίκηση" (αν γνωρίζετε κάποιοι τι εννοώ) και τους ψήφισε ο σύλλογος και τώρα τραβάνε τα μαλλιά τους για τα αποτελέσματα;

Ας δείξουμε την τελειότητά μας στην τάξη μας.
Ας δείξουμε την τελειότητά μας στο σχολείο μας.

Είναι πιο εύκολο να κρίνεις από το να κριθείς: Λογικό! Αλλά κάποιοι έχουν ανάγκη να σε κρίνουν εσένα που μόνο κρίνεις!

Ήγκηκεν η ώρα! Πάμε τέλειοι συνάδελφοι, με μένα τον τέλειο πρώτα... να δείξουμε την τελειότητά μας, απέναντι στους ατελείς που μας διοικούν.
Κρίμα!

 
Πιτσιφλής είναι
12 Απρ 2023 09:56

το ψευδώνυμό του , όχι πιστιφλης οπως επιμένεις να τον αποκαλείς εσύ άνθρωπε που δεν ξέρεις να γράφεις . Ένας μαθητής Β´ Δημοτικού κάνει πιο σωστές προτάσεις από εσένα. Μάθε πρώτα και ξανά έλα.

 
Μετά το σχόλιο
12 Απρ 2023 04:10

της @Alice και την απάντηση από τον@ Δισκοβόλο ( πρώην ανήσυχος εκπαιδευτικός ) ελπίζω να τελειώσει εδώ αυτή η « διαμάχη» που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες. Σε όλες τις οικογένειες συμβαίνουν αυτά! Εξάλλου αν συμφωνούσαμε όλοι μεταξύ μας εδώ , το esos θα ήταν βαρετό!
Το Δισκοβόλο τον αγαπάμε πολύ κι ας μαλώνει κάποιες φορές. Από αγάπη το κάνει πιστεύω και οχι από ματαιοδοξία ή έπαρση . Προσωπικά τον θεωρώ πολύ σωστό πρότυπο. Δικαιολογεί παντα με λογικά επιχειρήματα την άποψη του και χειρίζεται άψογα την ελληνική γλώσσα .
Σίγουρα έχει “ξεφύγει” κι αυτός κάποιες φορές αλλά και ποιος δεν το έχει κάνει αυτό εδώ; ( καλά, ορισμένοι το έχουν παρατραβήξει πχ Πλατάρος και ΕΡΤ )
Το esos δίνει χώρο σε όλους για αυτό και το αγαπάμε.
Καλή Ανάσταση .

 
Ανέστης
12 Απρ 2023 00:18

Πρέπει να παραταθεί η θητεία των υποδιευθυντών 3-4 μήνες, ώστε να βοηθήσουν τους νέους δντες στην προσαρμογή τους.Ειδικά αν ο δντης είναι νέος στο σχολείο.

 
Γιώργος 20
11 Απρ 2023 22:34

Εχει μπλοκάρει η πλατφόρμα και δεν ανοίγει για να κατατεθούν-διορθωθούν αιτήσεις! Πρέπει να δοθεί παράταση!

 
Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)
11 Απρ 2023 22:28

@Alice
Αγαπητή Αλίκη, συμφωνώ σε όλα όσα επισημαίνεις. Ακόμη και στα περί ειρωνείας! Απλώς να διευκρινίσω ότι η ειρωνεία αποτελεί καμιά φορά θεμιτό όπλο απέναντι στην προπέτεια της άγνοιας ή στην προφανή δυσανεξία κάποιων να διαβάζουν τα αρνητικά της κυβέρνησης που υποστηρίζουν, χωρίς απαραιτήτως να γίνεται από υπεροπτική διάθεση. Θυμίζω κιόλας ότι είμαι κλασικός φιλόλογος και μύστης της αρχαιοελληνικής διαλεκτικής, εργαλείο της οποίας ήταν και η ειρωνεία (π.χ. Σωκρατική ειρωνεία...).
Βεβαίως η απρόσωπη ανταλλαγή απόψεων μέσω διαδικτύου οδηγεί πολλές φορές σε υπερβολές ή παρορμητικές αντιδράσεις και ενίοτε θύμα τους αναμφίβολα γίνομαι κι εγώ και ομολογώ ευθαρσώς ότι για μερικά σχόλιά μου έχω μετανιώσει, αλλά δυστυχώς πολλές απαντήσεις μου δεν δημοσιεύονται και μένουν μετέωρες κάποιες παραπλανητικές εντυπώσεις.
Πάντως ένας καλοπροαίρετος αναγνώστης μας δεν μπορεί να μην συμφωνήσει ότι από τα εκατοντάδες σχόλιά μου αυτά που έχουν εκτροπές σε δηκτικούς χαρακτηρισμούς είναι ελάχιστα, ώστε να μένει κανείς μόνο σ' αυτά και να παραβλέπει τη συνολική προσπάθεια και τη θετική διάθεση για ανάδειξη των καίριων προβλημάτων της εκπαίδευσής μας μέσα από τεκμηριωμένα επιχειρήματα.
Να είσαι καλά, ουδέν πρόβλημα για ό,τι έγραψες και Καλή Ανάσταση!

 
Αδεκαστος
11 Απρ 2023 22:03

Έπρεπε να φθάσει ένα μήνα πριν τις εκλογές για να τελειώσουν οι κρίσεις;;;;; ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!!!!! Όσο για τις συνεντεύξεις άστα να πάνε !!!! Για επιλογή συμβούλων με κριτές επίπεδου πήρε 20 για διευθυντης 18.4!!!! Διευθυντής στο συγκεκριμένο σχολείο ο κολλητός!!!!!!! Κρινόμενος με διδακτορικό, μεταπτυχιακό, κριτές χωρίς κάποιο από τα παραπάνω!!!!!!

 
Alice
11 Απρ 2023 19:57

@ Δισκοβόλος.
Είσαι αυστηρός με την παρούσα κυβέρνηση , την υπουργό παιδείας , ασκείς κριτική και πολύ καλά το κάνεις γιατί σίγουρα τα διαβάζουν κάποιοι από το υπουργειο τα σχόλια. Είσαι όμως αυστηρός και με τους σχολιαστές εδώ ( ειδικά με αυτούς που διαφωνούν μαζί σου )και δε χρειάζεται τόσο πολύ νομίζω γιατί ετσι δίνεις την εντύπωση ότι θεωρείς τον εαυτό σου «ανώτερο» από τους άλλους . Ειρωνία διέκρινα σε εσένα έντονα μια φορά και δε θυμάμαι άλλη. Στο σχόλιο που απάντησες στον @manolito .Νομίζω ότι προσπάθησες να τον μειώσεις. (ένα μαθηματικό είχα στην Α ´ Λυκείου που μας το έκανε αυτό ,μην το κάνεις κι εσύ είναι ο,τι χειρότερο please, please please). Νομίζω ότι εκεί βρήκε πάτημα ο @DD ,ξέσπασε και πήρε η μπάλα και τον @Πιτσιφλή γιατί αλληλοϋποστηρίζεστε.
Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να σε στενοχωρήσω απλά λέω τη γνώμη μου που μπορεί να μη σε νοιάζει και καθόλου στο κάτω κάτω.

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ
11 Απρ 2023 18:51

Κάθε μέρα αλλαγές΄.Αμετανόητοι κι αδιόρθωτοι ως το τέλος οι άριστοι.

 
good luck
11 Απρ 2023 18:39

Μας έχουν μπερδέψει σφόδρα με τις συνεχείς τροπολογίες!1Μήπως πρέπει να είμαστε απίκο για τροπολογία !!

 
Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)
11 Απρ 2023 18:06

@Bae
Αναρωτιέμαι μ' αυτό που έγραψες αν μπήκες στον κόπο καν να διαβάσεις το σχόλιό μου που βλέπεις λίγο παρακάτω κι αν υπάρχει ένα - έστω ένα! - σημείο που διαφωνείς με ό,τι γράφω. Κάνε τον κόπο να μου απαντήσεις, για να δούμε τελικά ποιος μιλάει σοβαρά εδώ μέσα και ποιοι μπαίνουν απλώς για ...χαβαλέ!

 
Bae
11 Απρ 2023 17:10

@ Δον Κιχώτης
Μάλλον ο @DD έχει δίκιο ....Και λίγα είπε.....

 
DD
11 Απρ 2023 16:52

@Δον Κιχώτης 11 Απρ 2023 11:26

Θα ξαναζούσαμε εποχές Πλατεία Κλαυθμώνος.
Για τέτοια "αλλαγή" μιλάμε !!!!

 
@ Δον Κιχώτης
11 Απρ 2023 16:48

ο πιστιφλής είναι ιστορίες και εκθέσεις ιδεών αλά κεραμέως (με 1-2 απαλά σχόλια), ο ανήσυχος είναι σοβαρός και ο μαστερ ο πλέον επικός . αλλά καλύτερα θα ήταν πλατφόρμα για ΟΛΑ τα θεματα αναλυτικά και κακώς κείμενα από όλους. αποδελτίωση και πολιτική βούληση να διορθωθούν 2-3 θεματάκια χωρίς κόστος με λογική και δικαιοσύνη . αλλά δεν...

 
T34
11 Απρ 2023 16:07

Δηλαδή οι Υποδ/ντες και Τομεάρχες θα επιλεγούν το διδακτικό έτος 23-24 και θα τοποθετηθούν το....24-25?.
Αν το κατάλαβα καλά μιλάμε πλέον για υπερβατική και βιβλική αντίληψη της έννοιας του χρόνου. Κάτι σαν τον Μαθουσάλα

 
Ο καλυτερότερος ever
11 Απρ 2023 15:33

Ο νόμος που ενώ "μελετήθηκε" για 2 ολόκληρα χρόνια(τουλάχιστον) και που περιλάμβανε 250 άρθρα(που θα έπρεπε να προέβλεπαν και να ρύθμιζαν τα πάντα)..... ίσως θα χρειάζεται τροποποιήσεις επί των τροποποιήσεων έως το 2223.
Μήπως τελικά είναι τόσες οι τροποποιήσεις, που κάποια από τα αρχικά άρθρα ΔΕΝ θα ισχύουν καν? Και που τελικά, κανείς δεν θα ξέρει με βεβαιότητα τί, πώς και πότε εφαρμόζεται?

 
Κώστας
11 Απρ 2023 13:58

όλο γκρίνια είστε βρε παιδί μου.
Έλεος. Όποιος δε θέλει να υπηρετήσει το δημόσιο ας πάει αλλού.
Έλεος!

 
ΔΑΣΚΑΛΑ
11 Απρ 2023 13:03

ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ <<ΚΟΥΡΕΛΟΥ>>
ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ , ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ- ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΩΝ- ΤΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ.
ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΔΙΑΒΛΗΤΑ ΕΙΝΑΙ.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΙΟΥ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ

 
Ελενη εκπαιδευτικος
11 Απρ 2023 12:07

Μονο μια λεξη ΤΡΑΓΙΚΗΗΗΗΗ

 
Δον Κιχώτης
11 Απρ 2023 11:26

Αν ειχαν το Υπουργείο ο Πιτσιφλής, ο Δισκοβόλος και ο Master chef, η Αλλαγή θα αποκτούσε για πρώτη φορά νόημα.

 
Αποσπασμένος
11 Απρ 2023 10:50

Και τι θα γίνει με αυτούς που υπηρετούν στα σχολεία του εξωτερικού; Σε πολλές περιοχές υπάρχουν μαθήματα τον Ιούλιο

 
Αριστεία όχι αστεια
11 Απρ 2023 10:14

Βγάζουν συνέχεια ανακοινώσεις με ημερομηνίες και μετά απλά τις αλλάζουν. Λογικό αφού σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση στο Ελλαδιστάν!

 
Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)
11 Απρ 2023 09:57

Οι νέοι διευθυντές λοιπόν της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλαμβάνουν "εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου..."! Όπως βλέπετε - κυρίως οι φωνασκούντες κακοπροαίρετοι - το υπουργείο με τη χαρακτηριστική πάντα καθυστέρηση και τα αργόσυρτα αντανακλαστικά κατάλαβε επιτέλους ότι δεν ήταν δυνατόν να γίνει αυτό την 1η Ιουλίου, ενώ ακόμη ήταν εν εξελίξει οι διαδικασίες των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φυσικά και πάλι αρέσκεται στη λογική της πίεσης των πραγμάτων, γιατί η καταληκτική ημερομηνία της 10ης Ιουλίου (ημέρα Δευτέρα) με πολύ μεγάλη δυσκολία μπορεί να προλάβει την ολοκλήρωση των προαναφερομένων διαδικασιών. Θα δοθεί κι άλλη προθεσμία, είμαι σίγουρος!
Συνήθης πλέον τακτική αυτή πάντως. Πίεση αφόρητη χωρίς κανένα απολύτως λόγο, αποφάσεις εκτελεστέες μερικές φορές μέσα σε αργίες και άλλα συναφή που δείχνουν πόσο σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα που αφορά τη γενικότερη κριτική στη συγκεκριμένη ηγεσία του υπουργείου. Ας μη χαλάμε τις καρδιές μας πάλι, χρονιάρες μέρες!

 
εκπαιδευτικός δημοσίου
11 Απρ 2023 09:44

Πρέπει να βγει προκήρυξη και για υποδιευθυτές σχολικών μονάδων και προϊσταμένων νηπιαγωγείων άμεσα, ώστε να αναλάβουν υπηρεσία μέσα στο καλοκαίρι. Αλλιώς, θα έχουμε πάλι παρατάσεις.....

 
Πεπαλ
11 Απρ 2023 09:31

Τα πεπαλ γιατί δεν είναι στον πίνακα; Θα ισχύσει κάτι διαφορετικό;

 
Πριν και μετά
11 Απρ 2023 09:04

Άλλοι αναλαμβάνουν πριν και άλλοι μετά τη λήξη του σχολικού έτους.
Μη φερεις τους δασκάλους μετά τη λήξη. Δε θα αναλάβει κάνεις

 
Δεξιόστροφος Αριστερός
11 Απρ 2023 08:51

Η ετήσια έκθεση αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας πρέπει να αναρτηθεί μέχρι 26/06/2023.
Αν κάποιος διευθυντής φύγει 18/06/23 ποιος θα ανεβάσει την αυτοαξιολόγηση στη φόρμα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ