Τροπολογία για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών στέγασης σχολικών μονάδων

10/04/2023

Ενημερώθηκε: 12/04/2023, 06:59

Άκουσε το άρθρο

Τροπολογία για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών στέγασης των σχολικών μονάδων, με τη δυνατότητα ανάθεσης από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού δημόσιων συμβάσεων προμήθειας προκατασκευασμένων αιθουσών, συναφών υλικών, υπηρεσιών και έργων για την τοποθέτησή τους, καθώς και του απαιτούμενου εξοπλισμού για τη λειτουργία τους,  λόγω κατεπείγουσας ανάγκης στέγασης σχολικών μονάδων, οι οποίες δεν δύνανται να καλυφθούν με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο, κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως,, προς  ψήφιση, στη Βουλή, αργά σήμερα το βράδυ.

Με την τροπολογία παρέχεται στους Δήμους η δυνατότητα να αναθέτουν δημόσιες συμβάσεις προμήθειας προκατασκευασμένων αιθουσών, συναφών υλικών, υπηρεσιών και έργων για την τοποθέτησή τους, καθώς και του απαιτούμενου εξοπλισμού για τη λειτουργία τους, με την προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σε περίπτωση που είναι απολύτως απαραίτητο, λόγω κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα για την αναθέτουσα αρχή, εάν υφίστανται στεγαστικές ανάγκες σχολικών μονάδων, οι οποίες είναι κατεπείγουσες και δεν μπορούν να καλυφθούν με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο. 

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε  το έγγραφο της τροπολογίας (άρθρο 7)

Ειδικότερα, η τροπολογία έχει ως εξής:

Άρθρο 7
Ρύθμιση για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών στέγαση ς σχολικών μονάδων

Ι. Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α' βαθμού δύνανται να αναθέτουν δημόσιες συμβάσεις προμήθειας προκατασκευασμένων αιθουσών, συναφών υλικών, υπηρεσιών και έργων για την τοποθέτησή τους, καθώς και του απαιτούμενου εξοπλισμού για τη λειτουργία τους, σύμφωνα με την περ. γ της παρ. 2 του άρθρου 32 του ν. 4412/2016 (Α 147), σε περίπτωση που υφίστανται κατεπείγουσες ανάγκες στέγασης σχολικών μονάδων, οι οποίες δεν δύναται να καλυφθούν με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο. Η ανάθεση των δημοσίων συμβάσεων του πρώτου εδαφίου γίνεται με απόφαση της οικείας Οικονομικής Επιτροπής.

Αν δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό πίστωση ή η υπάρχουσα πίστωση δεν επαρκεί, με την ίδια απόφαση γίνεται δεσμευτική εισήγηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η οποία εγκρίνεται υποχρεωτικά από το οικείο δημοτικό συμβούλιο, στην πρώτη μετά την ανάθεση συνεδρίασή του.

Για την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών εφαρμόζεται αναλογικά η περ. λη) της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4495/2017 (Α’ 167), περί της έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας για εργασίες τοποθέτησης προκατασκευασμένων αιθουσών νηπιαγωγείων για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης της παρ. 12 του άρθρου 220 του ν. 4610/2019 (Α’ 70), εκτός παραδοσιακών οικισμών.

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το έγγραφο της τροπολογίας (Άρθρο 7)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ