ΒΟΥΛΗ

Τροπολογία για τις προθεσμίες επαναπροκήρυξης θέσεων μελών ΔΕΠ

Δημοσίευση: 10/04/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τροπολογία για τις προθεσμίες  επαναπροκήρυξης θέσεων μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, σύμφωνα με τον ν. 497/2θ22 (Α’ 141), κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως,, προς  ψήφιση, στη Βουλή, αργά σήμερα το βράδυ.

Ορίζεται ότι οι προθεσμίες αναφορικά με την επαναπροκήρυξη θέσεων και την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών για την εκλογή ή την εξέλιξη μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Α.Ε.Ι. του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, εφαρμόζονται αναλογικά και για τις περιπτώσεις επαναπροκήρυξης θέσεων στην περίπτωση που η εκλογή για την αρχικώς εγκριθείσα και προκηρυχθείσα θέση κατέστη άγονη σύμφωνα με το παλιό καθεστώς.

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το έγγραφο της τροπολογίας (Άρθρο 10)

Ειδικότερα η τροπολογία έχει ως εξής:

Άρθρο 10
Ρύθμιση για την προθεσμία επαναπροκήρυξης θέσεων μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού

Οι τασσόμενες από τα άρθρα 141, περί της επαναπροκήρυξης θέσης Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) που κενώθηκε, και 148, περί της διαδικασίας εκλογής ή εξέλιξης και ανακατανομής και επαναπροκήρυξης θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, του ν. 4957/2022 (Α’ 141) προθεσμίες εφαρμόζονται αναλογικά και για τις περιπτώσεις της περ. α) της παρ. Ι του άρθρου 41 του ν. 4521/2018 (Α· 38).

Σχόλια (1)

 
Εμμανουήλ Ανδρουλιδάκης, δρ. Φ. ΕΚΠΑ
11 Απρ 2023 10:56

Αγαπητή κ.Υπουργέ, θα ήταν σχετικό να προβλεφθεί η δυνατότητα προκήρυξης των δρ. ΕΔΙΠ σε θέση ΔΕΠ, αφού έχουν εκλεγεί με την προβλεπόμενη διαδικασία [προκήρυξη, εισηγητική έκθεση, γνωστικό αντικείμενο]
Καλ΄ή ανάσταση

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ