ΒΟΥΛΗ

Τροπολογία για τη δυνατότητας απορρόφησης των Ερευνητικών Πανεπιστημιακών Ινστιτούτων των Α.Ε.Ι. από τους ΕΛΚΕ

Δημοσίευση: 10/04/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η δυνατότητας απορρόφησης των Ερευνητικών Πανεπιστημιακών Ινστιτούτων των Α.Ε.Ι. από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων ’Ερευνας των ιδρυμάτων, προβλέπεται με τροπολογία, η οποία κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως,, προς  ψήφιση, στη Βουλή, αργά σήμερα το βράδυ.

Με την τροπολογία προβλέπεται η διαδικασία απορρόφησης Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου (Ε.Π.Ι.) από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του οικείου Α.Ε.Ι., με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Α.Ε.Ι. που εκδίδεται κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Ερευνών του Ε.Λ.Κ.Ε. και πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Π.Ι., καθώς και με την έκδοση διαπιστωτικής απόφασης του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το έγγραφο της τροπολογίας (Άρθρο 9)

Ειδικότερα η τροπολογία έχει ως εξής:

Άρθρο 9
Δυνατότητα απορρόφησης Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου από Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων ’Ερευνας Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με το οποίο συνδέεται το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο — Προσθήκη παρ. 5 στο άρθρο 475 του ν. 4957/2022

Στο άρθρο 475 του ν. 4957/2022 (Α’ 141), περί των μεταβατικών διατάξεων του Κεφαλαίου ΚΘ’ του νόμου αυτού, προστίθεται παρ. 5 ως εξής:

«5. Τα ΕΠΙ., που έχουν ιδρυθεί και συνεχίζουν να λειτουργούν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος, δύνανται να απορροφώνται από τον Ε.Λ.Κ.Ε. του Α.Ε.Ι., με το οποίο συνδέεται το ΕΠΙ., και να καταργούνται ως αυτοτελή νομικά Πρόσωπα. Η κατάργηση των ΕΠΙ. ως αυτοτελών νομικών προσώπων και η απορρόφησή τους από τον Ε.Λ.Κ.Ε. του πρώτου εδαφίου, διενεργείται με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Α.Ε.Ι., η οποία εκδίδεται μετά από σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ερευνών του Ε.Λ.Κ.Ε., κατόπιν Πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΠΙ.. Για τη διαδικασία της απορρόφησης των ΕΠΙ. του παρόντος εφαρμόζονται αναλογικά τα εδάφια δεύτερο έως πέμπτο της Παρ. 2. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, διαπιστώνεται η κατάργηση και η απορρόφηση των ΕΠΙ. του παρόντος.».

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ