Τα "βρόντηξε" Διευθυντής Λυκείου-Η επιστολή παραίτησης

12/04/2023

Άκουσε το άρθρο

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, θα ήθελα να με αυτήν την επιστολή να σας ενημερώσω για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό που αφορά τη λειτουργία του σχολείου μας (Γενικού Λυκείου Ληξουρίου).

Αναγκάζομαι να παραιτηθώ από τη θέση του διευθυντή του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου και παράλληλα να μην υποβάλλω καν αίτηση τοποθέτησης εκ νέου, στην διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για επιλογή και νέους διευθυντές σχολικών μονάδων, από τη ΔΔΕ/Κεφαλληνίας και το ΥΠΑΙΘ.

Αυτό γιατί,αρνούμαι να παραβιάσω τις αρχές μου, όπως την αξιοπρέπεια και ακεραιότητα μου και μη αποδεχόμενος να σκύψω το κεφάλι ή να ενδώσω σε οτιδήποτε με προσβάλλει και αλλοιώνει βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μου.

Παράλληλα αρνούμαι να υπηρετήσω από θέση ευθύνης την μπαχαλοποίηση και την εγκατάλειψη της δημόσιας παιδείας.

Αντιπαραβάλλοντας σε αυτά, εργατικότητα και αγάπη για το δημόσιο σχολείο με αρχές και όραμα για την παιδεία και την γνώση.

Εξαλλου τα παράσημα μας από την ενασχόληση μας με τη παιδεία, είναι οι μαθητές/τρίες μας που διαπρέπουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους, ξεχωρίζουν στον επαγγελματικό τους χώρο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επανέρχομαι όμως στο λόγο της απόφασης μου αυτής.

Τα μηνύματα τα είχα από πριν, πλην όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τα αποτελέσματα της προφορικής συνέντευξης ενώπιον 5μελους επιτροπής στην οποία προεδρεύει ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Κεφαλονιάς.

Εκεί λοιπόν αξιολογηθηκα με το μικρότερο βαθμό σχεδόν από όλους/ες τους συμμετέχοντες/ουσες στη διαδικασία!!!!

Μαζί με μένα όμως φαίνεται ότι αξιολογήθηκε αρνητικά η λειτουργία του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου του οποίου έχω την τιμή να είμαι διευθυντής τα τελευταία 6 χρόνια.

Φαίνεται ότι αξιολογήθηκε αρνητικά ότι κάθε μέρα βρέξει χιονίσει από τις 7 το πρωί μέχρι να φύγει και ο τελευταίος μαθητής/τρια ήμουν στη θέση μου (αυτό μάλλον δεν το αντεχουν μιας και χαλάει την πιάτσα).

Φαίνεται ότι αξιολογήθηκε αρνητικά ότι το σχολείο μας ήταν πρώτο στην Κεφαλονιά στις προηγούμενες Πανελλαδικές εξετάσεις(χρονιά που ακολούθησε τον εγκλεισμό της πανδημίας) και από τα πρώτα στην Ελλάδα όχι τώρα αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μάλλον αξιολογήθηκε αρνητικά το ότι το σχολείο μας διαθέτει εξοπλισμό και δυνατότητες διδασκαλίας που μόνο σε ιδιωτικά σχολεία συναντάς.

Μάλλον αξιολογήθηκε αρνητικά το ότι το σχολείο μας δεν έχει ακόμη μπαχαλοποιηθει παρά την συνεχή προσπάθεια κάποιων.

  • ή εξακολουθεί την εύρυθμη λειτουργία του,
  • ή ίσως γιατί δούλεψε πολύ καλά την τηλεκπαίδευση στην πανδημία,
  • ή ίσως γιατί πρέπει να ξεθεμελειωθει ότι έχει απομείνει όρθιο στο Ληξούρι,
  • ή ίσως γιατί η κομματική μου τοποθέτηση δεν αλλάζει μαζί με το αξιακο μου είναι.

Η δε αξιολόγηση μου, έγινε από κάποιους αξιολογητές/τριες που δεν έχουν περάσει ούτε απ έξω από το σχολείο μας όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος μάλλον αξιολογήθηκε και ότι το σχολείο μας απασχολεί το Πανελλήνιο μόνο θετικά σε αντίθεση με κάποια άλλα....

Σεβόμενος όμως τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί, είμαι υποχρεωμένος να αποδεχτώ ότι υπάρχει πλήρης διάσταση μεταξύ της προισταμενης αρχής και μένα ως διευθυντή σχολικής μονάδας, για το ποιο σχολείο οραματιζόμαστε.

Εξάλλου φαίνεται ότι αυτοί που με αξιολόγησαν ,αγνοούν ή δεν τους ενημέρωσαν, ότι ποτέ δεν υπήρξα και δεν πρόκειται να γίνω αριβίστας και καρεκλοκενταυρος.

Ας είναι αυτό προνόμιο κάποιων που η διδακτική τους εμπειρία ( η τάξη δηλαδή) είναι πολύ λιγότερη από το 1/10 της συνολικής τους πορείας στην εκπαίδευση.

Εγώ ήμουν, είμαι και θα παραμείνω μάχιμος καθηγητής τάξης.

Είμαι όμως υποχρεωμένος να αναφέρω μερικά πράγματα για την αποκατάσταση της πραγματικότητας σαν απολογισμό πεπραγμένων.

Εκτός από τα αποτελέσματα του εκπαιδευτικού έργου που παράγεται τα οποία και μετρήσιμα είναι και συγκρίσιμα,σήμερα το σχολείο μας διαθέτει:

-Ένα πλήρες εξοπλισμένο και ξεχωριστό εργαστήριο υπολογιστών καθώς και μια δεύτερη αίθουσα με υπολογιστές.

-Επίσης ένα πλήρες εργαστήριο φυσικών επιστημών και 7 τοποθετημενους και σε λειτουργία projectors και 3 έτοιμους για τοποθέτηση.

-Με βοήθεια και δωρητών, το σχολείο μας έχει κλιματισμό σε όλες τις αίθουσες, γραφεία, αμφιθέατρο και εργαστήρια.

-Όλες οι αίθουσες διαθέτουν ενσύρματο internet, ενώ υπάρχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια (γραφίδες,τάμπλετ, λάπτοπ κλπ) για μαθητές και καθηγητές σε περίπτωση ανάγκης (ό μη γένοιτο) εφαρμογής τηλεκπαίδευσης.

-Τα γραφεία των καθηγητών διαθέτουν θέσεις εργασίας για καθένα και καθεμία, με πλήρη εξοπλισμό , pc, internet και 2 φωτοτυπικα μηχανήματα με όσο χαρτί απαιτείται για όλους. -Το αμφιθέατρο μας έχει πλήρη εξοπλισμό με μικροφωνικη εγκατάσταση, ηχεία και μόνιμα και για εξωτερικές εκδηλώσεις και μεγάλη οθόνη για προβολές και εσωτερικά και εξωτερικά. -Το σχολείο μας με συμβολή δωρητή διαθέτει συναγερμό σε λειτουργία σε όλες τις εγκαταστάσεις του (θυμάστε την κλοπή όλου του εργαστηρίου πληροφορικής στα προκάτ). -Στον περιβάλλοντα χώρο τοποθετήθηκε κιόσκι με χορηγία δωρητή,που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του,και ομόρφυνε ο υποβαθμισμένος ανέκαθεν πίσω χώρος του σχολείου. -Στην παρακαταθήκη του σχολείου μας για το μέλλον, θα συμπεριλάβω δύο πρωτοποριακές δράσεις: 1)την ψηφιοποίηση των παλιών μισθοδοτικων καταστάσεων (για τις συντάξεις μας) και 2) την ψηφιοποίηση επίσης του μεγαλύτερου μέρους των μητρώων μαθητών.

-Το σχολείο μας διαθετει απινιδωτη που εξασφάλισε από δωρητή και που εκπαιδεύτηκαμε στη χρήση του με σεμινάριο, για τη χρήση του, από το ΕΚΑΒ.

Παράλληλα οι εξωτερικές αθλητικές του υποδομές συντηρούνται (όπως και όλο το συγκρότημα)και διαθέτουν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας των παιδιών.

Τίποτε από τα παραπάνω όμως δεν θα υπήρχε (σε αυτή τη μορφή), χωρίς το μεράκι και τον άπειρο διατεθεντα χρόνο από μένα και μέλη του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου.

Όπως και τίποτα δεν θα υπήρχε χωρίς τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας με επώνυμους αλλά και ανώνυμους ανθρώπους που συνέβαλαν από το υστέρημα τους.

Τέλος να τονίσω την καθοριστική συμβολή του Δήμου και της Σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας που συνέδραμε άμεσα και αποτελεσματικά σε όλα αυτά.

Όλους όσους και όσες συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτού του πολύ μεγάλου έργου, τους ευχαριστώ από καρδιάς.(Ας μην ξεχνάμε τις συνθήκες στα παραθαλάσσια προκάτ που επιβιώσαμε αξιοπρεπώς για 8 χρόνια).

Ξεχωριστά να αναφερθώ στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, που στο σύνολό τους άξιζαν και με το παραπάνω, όλο αυτό τον αγώνα,όλα αυτά τα χρόνια.Το μήνυμα που θέλω να τους μεταφέρω είναι πολύ απλό.
"Παιδιά αφήστε πίσω σας την κοινωνία της διαπλοκής και μην θυσιάζετε υψηλές αρχές και αξίες μπροστά στην πρόσκαιρη και με ξύλινα πόδια ανέλιξη σας.Στο τέλος η ίδια η ζωή θα σας ανταμείψει"
Εύχομαι η συνέχεια για το σχολείο μας να είναι περισσότερο επιτυχής και αποδοτική.

Όσο για μένα θα παραμείνω στο σχολείο ως απλός καθηγητής και δάσκαλος. Ρόλος υπέρτατος και μοναδικός.

Ο σοφός λαός λέει “Μόνο τα καρποφόρα δέντρα τα πετροβολούν”
και καταλήγω
Δεν ελπίζω τίποτα...
Δεν φοβουμαι τίποτα..
Είμαι λευτερος...
(Δανεικό από τον μεγαλο Νίκο Καζαντζάκη)

ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Δ/ντης ΓΕΛ Ληξουρίου

Υ.Γ. Αλήθεια αυτή είναι η περιβόητη αξιολόγηση που ευαγγελίζονται;
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (80)

Μαίρη Σ.
|

@mitsos
Φέρτε μας κι από εδώ αυτόν τον επιστάτη που με 3 τηλέφωνα φτιάχνει σκεπές και παίρνει υπολογιστές...
Επίσης δε μας είπατε τι πρέπει κατά εσάς να κάνει ένας καλός διευθυντής.
Στα ελληνικά σχολεία πέφτουν σοβάδες, οπότε ο καλός διευθυντής ξεκινάει από εκεί και μετά πάει στη ρομποτική...
Στη χώρα μας το ουσιαστικό πάντα έδινε τη θέση του στο φαίνεσθαι, γι' αυτό είμαστε έτσι όπως είμαστε.
Με τα τυπικά προσόντα είδα πολλούς συναδέλφους να παίρνουν θέσεις και να τα κάνουν μαντάρα.
Εάν θέλουμε αξιολόγηση, καλό είναι να είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, όχι επιφανειακή, αλλιώς άσ' το να πάει άσ' το!

Master chef (η καλή κοτόσουπα δεν διδάσκεται)
|

@George
Αγαπητέ συνάδελφε, δεν νομίζω ότι ο κύριος διευθυντής θ' ανοίξει "διάλογο", ούτε κι ότι οφείλει να απαντήσει στις ερωτήσεις σας-μας (δεν είμαστε συμβούλιο επιλογής οι αναγνώστες-σχολιαστές του esos). Έγραψε αναλυτικά για την 6ετή θητεία του ως διευθυντής, καθώς και για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του. Ο καθένας μας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Δεν ξέρω επίσης, πώς θα έπραττε άραγε ο καθένας μας στη θέση του .

Τα μοντέλα-κουλτούρες-φιλοσοφίες διοίκησης, οι εξωτερικοί κριτές, οι μέθοδοι αξιολόγησης, η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και τόσα άλλα θετικά περί διοίκησης της εκπαίδευσης, διδάσκονται πλέον σήμερα σε κάθε σχετικό μεταπτυχιακό. Όμως νομίζω ότι :
α) Ούτε όλοι όσοι τα διδάχτηκαν, μπορούν απαραίτητα και με τον κατάλληλο-αποτελεσματικό τρόπο να τα εφαρμόσουν.
β) Ούτε μπορούν να εφαρμοστούν με τον ίδιο τρόπο ή με την ίδια ευκολία, σε κάθε σχολείο της χώρας ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές του σε προσωπικό, μαθητικό δυναμικό, υποδομές, μέσα, χρηματοδότηση κλπ.
γ) Ούτε τα σχολεία (μαθητές-εκπαιδευτικοί) "διευθύνονται" μόνο με αυτά.
δ) Ούτε η εφαρμογή τους εξασφαλίζει απαραίτητα, την ομαλή λειτουργεία του κάθε σχολείου.

Επειδή τελικά όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, η τοπική κοινωνία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα είναι οι τελικοί κριτές, που θα αποφανθούν εάν ο νέος διευθυντής ή η νέα διευθύντρια, θα τα καταφέρει καλύτερα ή όχι.

ΥΓ. Όταν πχ δοκιμάζω την κοτόσουπα της θείας Τούλας στο χωριό, δεν μπαίνω στον κόπο να τη ρωτήσω ποια μοντέλα-κουλτούρες-φιλοσοφίες και ποιες τεχνικές μαγειρικής εφάρμοσε σύμφωνα με τον Alain Ducasse. Και να τη ρωτήσω άλλωστε, το πιο πιθανό είναι να μου απαντήσει σε άπταιστα "γαλλικά".....

George
|

Αγαπητέ συνάδελφε πρώην Διευθυντή του σχολείου.

Στα γραφόμενά σου δεν βλέπω και πολλά πράγματα για τη συνοχή μεταξύ εσού και του Συλλόγου Διδασκόντων. Επίσης, μια ερώτηση βασική: στο υπέροχο έργο που πραγματοποίησες ως Διευθυντής, μπορείς να μας πεις πιο μοντέλο Διοίκησης ακολούθησες, ποια κουλτούρα υιοθέτησες, πώς άλλαξες το κλίμα της μονάδας σου, σε ποια φιλοσοφία Διοίκησης πάτησες,ποιους θεσμούς εξωτερικών κριτών αξιοποίησες, πόσο συχνά αξιολογούσες και με ποιο τρόπο τα αποτελέσματα της σχολικής σου μονάδας κλπ;

Please αν δεν ξέρεις κάποιους από τους όρους που αναφέρω, μην απαντήσεις... γιατί αν απαντήσεις χωρίς να ξέρεις θα κριθείς!!!

Δε με πείθεις....
|

Δε με πείθεις αγαπητέ πρώην διευθυντή .... όχι ως προς την ικανότητά σου, αλλά ως προς τις αγνές σου προθέσεις.... Η παραίτησή σου 3 μήνες πριν την ολοκλήρωση του σχολικού έτους το αποδεικνύει περίτρανα...

Δε θυμάμαι πόσα σχολεία έχω αλλάξει μέχρι στιγμής και πόσους-πόσες διευθυντές/ντριες έχω γνωρίσει απο κοντά.
Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι συνάντησα ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορά μία γυναίκα με ικανότητες και δεξιότητες ηγέτη στη θέση αυτή. Είχε τον απόλυτο σεβασμό των μαθητών, του συλλόγου διδασκόντων και γονέων....
Δυστυχώς και τα τυπικά προσόντα δεν αρκούν.... όποιος αναλαμβάνει αυτό το ρόλο πρέπει να έχει όραμα για το σχολείο που υπηρετεί, χωρίς αυτό δε γίνεται τίποτα...

Loukas Dagd.
|

Τα ουσιαστικά δεν παντρεύονται με τα τυπικά.
Στο δικό μου εργασιακό περιβάλλον ως ιατρός του ΕΣΥ, υπάρχουν κρίσεις για να μπεις. Εκεί υπάρχει μοριοδότηση για Προϋπηρεσία (ποσοτική όχι Ποιοτική!).
Εκπαιδευση ως εκπαιδευτής και ως εκπαιδευόμενος (ποσοτική όχι Ποιοτική)
Διδακτορικά, Μεταπτυχιακά, Δημοσιεύσεις (ποσοτικά και λιιιιγο Ποιοτικά)
Κλινικό έργο : Μικροί συντελεστές, καθόλου μετρήσιμη αποδοτικότητα, καμμία παράμετρος ποσοτική και καμμία ποιοτική. Αυτό το τελευταίο λοιπόν είναι που δε θέλουν να μετρήσουν ή να αξιολογήσουν.
Αυτό πιστεύω θέλει να μας πει η επιστολή παραίτησης.
Νούμερα που μαγειρεύονται, που δεν αξιολογούνται ως εφαρμογή στην κοινωνία.

Master chef (δεν φθάνουν μόνο τα μόρια)
|

Από 15 έως 20 μετρήσιμα, δεν θεωρώ ότι είναι λίγα μόρια για ένα περιφερειακό σχολείο. Στην περιφέρεια νομίζω ότι έχουμε και ΣΕ με ανάλογα μόρια.
Η διεύθυνση ενός σχολείου απαιτεί εκπαιδευτικούς, με συγκεκριμένες διοικητικές ικανότητες (δεν πρόκειται για το διοικητή της ΔΕΗ ή της Motor Oil). Εκπαιδευτικούς της τάξης, αποτελεσματικούς στην καθημερινότητα και στις ανάγκες του σχολείου. Με αγάπη και με κατανόηση για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ενωτικούς, κοινής αποδοχής και με υψηλό βαθμό στο δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης (και όχι σοφούς ερευνητές και Νομπελίστες).
Δεν ξέρω πόσα από τα παραπάνω προσόντα "διασφαλίζει" πχ ένα μεταπτυχιακό ή μια άριστη ξένη γλώσσα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει, ότι δεν είναι και θεμιτό ή χρήσιμο να υπάρχουν.
Στους μικρούς τόπους πάντως, όλοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Εάν ο τέως ήταν ένας εξαιρετικός διευθυντής, είναι πολύ πιθανόν ένας/μία υπερπροσοντούχος(του καλυτερότερου) να μην τα καταφέρει εξίσου καλά.
ΥΓ. Είχα εξαιρετικούς διευθυντές και διευθύντριες με ελάχιστα μόρια και που τα σχολεία τους δούλευαν ελβετικό ρολόι. Δεν θα τους άλλαζα ακόμη κι αν χρειαζόταν να τους βάλω 21 στη συνέντευξη. "Γιου νορ α μην?" που λέει κι ο Πλανητάρχης.

George
|

Συνάδελφοι, πόσο άδικο να μην ξεχνάμε ότι είχαν να γίνουν κρίσεις Διευθυντών τόσα χρόνια. Η θητεία των απερχόμενων διευθυντών κράτησε έξι χρόνια. Έλεος πια. Θεωρείτε όλοι εσείς ότι είναι καλύτερο να έχουμε κουρασμένους, και γερασμένους, ανειδίκευτους διευθυντές... για πόσα χρόνια ακόμα; Και αν σας πείραξε το ανειδίκευτος, μάλλον πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι μαζί. Η διοίκηση είναι επιστήμη, και όποιος δεν την κατέχει είναι σαν τη κυρά μαμή που ξεγεννούσε κάποτε τις έγκυες! Μέχρι να βγουν οι πρώτοι γιατροί, είχαμε την κυράμαμή. Τι να κάνουμε; Αλλάζουν οι εποχές και βελτιωνόμαστε, εξελισσόμαστε ως είδος. Οι έχοντες τη γνώση και το θεωρητικό υπόβαθρο θα αξιολογηθούν σε 4 χρόνια από τώρα και θα δείξει αν στάθηκαν καλύτερα από εκείνους που διορίστηκαν το 1990 ως απόφοιτοι μιας σχολής, και το πήγαν σερί μέχρι σήμερα χωρίς κανενός είδους επιμόρφωση! Αλλάζουν οι καιροί, σας αρέσει ή δεν σας αρέσει. Είδαμε και το οικτρό σύστημα της ψηφοφορίας του ΣΥΡΙΖΑ που δίχαζε τους συλλόγους. Ψήφιζε ο κάθε κατακαημένος με βάση αν τα πίνει και αν τρώει στο σπίτι του Διευθυντή. Άλλος ψήφιζε με βάση αν γούσταρε το ντύσιμο του εκάστοτε υποψηφίου. Το χάλια σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκρίνεται με μια αξιολόγηση που τα είχε όλα. Πρέπει να ζητήσουμε βελτίωση και θωράκιση του συστήματος, και όχι διάλυσή του!

Δάσκαλος Π.Α
|

Συνάδελφε ορθά τα λες!Η πικρία όλων των εκπαιδευτικών βρίσκει στα λόγια σου και στους λόγους της παραίτησης σου ταύτιση.Ποτε δεν επιδίωξα θέσεις ευθύνης γιατί απλούστατα σπούδασα δάσκαλος, ο υπέρτατος τίτλος τιμής και στην ουσία γίναμε δάσκαλοι μετά την πολυετή επαφή μας με τα παιδιά χωρίς την υλική και οικονομική στήριξη της πολιτείας,με μόνο μας όπλο το μεράκι μας και την αγάπη μας στα παιδιά.Αλιμονο σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς που δίνουν βαρύτητα στις αξιολογήσεις επιτροπών.Πρεπει να στοχεύουμε στην αξιολόγηση της κοινής μας πορείας από τους ίδιους τους μαθητές μας.Αυτοι είναι το"αντικείμενο" της εργασίας μας και όχι η υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων.Και μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα δολοφονήθηκε ένας Καποδίστριας, λοιδοριθηκαν τόσες προσωπικότητες γιατί μας κάνει τώρα εντύπωση.Μηπως θα έπρεπε αντί να παραιτηθείς να σκεφτείς καλύτερα την ψήφο σου; Διαχρονικά......;

mitsos
|

Συνάδελφοι, το γεγονός που μερικοί θεωρούν ότι άμα φέρουν υλικό στο σχολείο από χορηγίες δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι άλλο και ότι είναι θα ισοβιοι ήρωες δεν στέκει σε καμιά περίπτωση, διότι οι χορηγίες ειναι ΑΛΛΟΝΩΝ, αυτοί τις πληρώνουν αυτοί παίρνουν τα εύσημα, όχι εσύ, εσύ πήρες 3 τηλέφωνα και μετά θεώρησες ότι αυτό ήταν!

ΟΠΟΤΕ καλές οι χοσηγίες, καλοί οι υπολογστές, καλή η αίθουσα υπολογιστών καλή η επισκευή της σκεπής, καλό το καθάρισμα με τα λούκια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σε κάνουν αυτά καλό διευθυντή.
Αυτά τα κάνει και ένας οποιοσδήποτε επιστάτης.
Εμείς οι παλαιότεροι δεν είχαμε καθόλου υπολογιστές. Πότε μαθαίνανε τα παιδιά καλύτερα λέτε; Τότε ή τώρα με τις οθόνες όλη μέρα;

Σωστά τα λέει!
|

Πολύ καλά τα λέει! Τα ζήσαμε αυτά!

Καλά έκανε και τα βρόντηξε
|

Καλά έκανε και τα βρόντηξε. Αφού δεν είχε μετρήσιμα προσόντα καθόλου. Λογικό ήταν να φύγει. Απλά έπρεπε να περιμένει μέχρι τον Ιούλιο για να μη διαταραχθεί η λειτουργία της σχολικής μονάδας.
Μην βιάζεστε συνάδελφοι να εκθειάζετε κάποιον αν δεν δείτε το "ολον"!
Η συνολική εικόνα είναι ότι στο τέλος τα "βρόντηξε" καθώς δεν έφτασε ούτε τα 17 μόρια, την ώρα που οι συνυποψήφιοί του έχουν πολύ περισσότερα προσόντα τυπικά και αναμφισβήτητα.
Καλή συνέχεια στη διδασκαλία συνάδελφε που τα βρόντηξες!

Έφαγες τον γάιδαρο άφησες την ουρά
|

Καλά... αδικήθηκες συνάδελφε. Δεκτόν.
Καλά.... έκανες έργο συνάδελφε. Δεκτόν.
Καλά... δεν έφτιαξες κανονικό σχολείο τόσα χρόνια και είχες λυόμενα... Δεκτόν.
Καλά... έφτιαξες σκέπαστρο... Δεν σε βάλαμε για αυτό εκεί... Ωστόσο, Δεκτόν.

Αυτό που δεν είναι ΑΠΟΔΕΚΤΟ είναι ότι όσο και να νιώθεις ότι αδικήθηκες από μια επιτροπή συναδέλφων, δεν τα παρατάς τρεις μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Δεν θίχτηκες τόσα χρόνια από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα υπουργεία και οι εκάστοτε υπουργοί παιδείας την εκπαίδευση και σε πείραξε η τριμελής επιτροπή που δεν κατάλαβε το έργο σου;
Ας πήγαινες μέχρι το τέλος... σε τρεις μήνες παραδίδεις... Σε κάθε περίπτωση αν συνεχίσεις στην τάξη με τόσο ζήλο... θα είσαι λεβεντιά (σχόλιο συναδέλφου)! Προχώρα ακάθεκτος στην εκπαίδευση και άσε εκπαιδευτικό έργο. Ας κάνει άλλος τη λάντζα. Μην τρελαίνεσαι, μια χαζοθέση .. για 200 ευρώ κάνεις έτσι; Όσο έργο και να έχεις κάνει, μπορεί πολλοί άλλοι να έχουν κάνει μεγαλύτερο και να μην έχουν πιθανότητες να γίνουν διευθυντές για άλλους λόγους. Ζήσε δασκαλάκο, γιατί μεγαλώνουμε και περνάει η ζωή έτσι απλά!

Συνάδελφος
|

Να καταργηθεί η συνέντευξη.

ένας απλός εκπαιδευτικός
|

Ας είναι οι καλύτεροι στην τάξη! Οι μαθητές τους χρειάζονται! Η διοίκηση με τη γραφειοκρατία της μπορεί να λειτουργήσει και με τους λιγότερο καλούς. Φυσικά, και δυστυχώς, η ανικανότητα μπορεί να διαλύσει ένα σχολείο....

Αλέξης
|

Δάσκαλε είσαι λεβεντιά

Ιωαννα
|

Το έργο μιλάει από μόνο του.

ΝΙΚΌΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
|

Μάλλον μας περνάτε για καθυστερημένους.
Είναι σαφέστατο τι προσπαθείτε νσ κάνετε κ. τέλειε.
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΊΝΑΙ Ο ΜΌΝΟΣ ΤΡΌΠΟΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ. Δεν είναι δυνατόν να είστε ο καλύτερος οπως με περισσή μετριοφροσύνη μας γράφετε και να σας έβγαλαν τελευταίο. Με την παραίτηση τι ακριβώς προσδοκάτε;;; Μαλλον δεν μας τα είπατε όλα.......

Ευανθία Κοντογούρη
|

Χρήση του ονόματός μου: Στον/στη συνάδελφο που χρησιμοποιώντας το όνομά μου έγραψε: "Αγαπητή συναδέλφισσα, μήπως μπορείς να εξηγήσεις πως υποψήφιος με πολλά αντικειμενικά κριτήρια και 7 χρόνια διευθυντής βαθμολογήθηκε με 11,5 στη συνέντευξη, πέφτοντας από την 19η στην 40η θέση, ακριβώς δηλαδή όσο χρειαζόταν για να τον προσπεράσουν κάποιοι που ήταν πολύ πίσω στα αντικειμενικά αλλά ήταν μέλη της ΔΑΚΕ;" έχω να απαντήσω τα εξής:
α) όταν δημοσιεύει, να το κάνει με το δικό του/της όνομα και όχι με το δικό μου (είναι ποινικό το αδίκημα),
β) εγώ γράφω επώνυμα και δε χρησιμοποιώ ονόματα άλλων,
γ) εάν συνέβη κάτι τέτοιο, τότε είναι απορίας άξιον το πώς τα 21 άτομα που προήγήθηκαν αυτού -ενώ έπονταν- είναι όλοι μέλη της ΔΑΚΕ ή οποιασδήποτε παράταξης,
δ) εάν συνέβη, τότε δεν θα το εξηγήσω εγώ, αλλά αυτοί που πρέπει και εκεί που πρέπει: στα δικαστήρια,
ε) δεν εξηγώ, σχολιάζω αυτά που βλέπω και με θλίβουν.

Θεοδώρα Φαρ.
|

Βάστα γερά συναδέλφε!

Κ.Ι.
|

Οι ξένες γλώσσες δεν κάνουν τον διευθυντή. Και τα τυπικά προσόντα είναι αυτό που λέει η λέξη τυπικά. Αν το σχολείο είναι και λειτουργεί έτσι όπως περιγράφεται, ο άνθρωπος αυτός κατά την γνώμη μου είναι ένας άκρως επιτυχημένος διευθυντής. Πόσα σχολεία τέτοια υπάρχουν στην Ελλάδα; Όσοι είμαστε εκπαιδευτικοί ξέρουμε τι ικανότητες πρέπει να έχεις για να υπάρχει κάποιο επίπεδο και τι μάχες πρέπει να δίνεις. Για να παραιτείται προφανώς έχει θιχτεί. Όσοι θέλουν να δείξουν την αξία τους, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό. Άδειασε η θέση.

Γιωργος
|

Αλλά, αν έπαιρνε καλό βαθμό στη συνέντευξη, τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.......... Έξοδο Μεσολογγίου την λένε αυτή συνάδελφε, 2 μήνες πριν τις πανελλήνιες μάλιστα.......

Υποψήφιος
|

Μόνο η μονιμότητα ως στελεχών και η αξιολόγηση αυτών θα δώσει λύση στο θέμα. Η θητεία είναι για συγκεκριμένο διάστημα και καλώς ή κακώς τίποτε μόνιμο. Όσο πετυχημένος είναι. Μήπως ήρθε η ώρα της μονιμότητας των στελεχών;

Ευανθία Κοντογούρη
|

Κράτει!
(Προς τον/την ανώνυμο/η που έγραψε: "Η μήπως μπορείτε να μας εξηγήσετε πως υποψήφιος στην συνέντευξη των συμβούλων παίρνει 19,75 και στη συνέντευξη των διευθυντών 12" και προς τους αναγνώστες του παρόντος άρθρου που δεν διαμαρτύπονται όταν συμπεραίνουν από τα λόγια του γράφοντος ότι δεν πήρε καλό βαθμό για να αναλάβουν άλλοι "γιατί πρέπει να ξεθεμελειωθεί ό,τι έχει απομείνει όρθιο στο Ληξούρι".)
Δεν είναι πρέπον να επιχειρείται προσβολή, υποβάθμιση ή διασυρμός όσων πήγαν καλύτερα στη συνέντευξη. Υποδαυλίζουμε την αξιοπρέπεια τη δική μας και του κλάδου μας.
Ως άνθρωποι, τείνουμε να συμπονούμε τους φερόμενους ως αδικημένους και να "τρώμε" τους φερόμενους ως ευνοημένους. Δεν εξετάζουμε εάν οι αδικημένοι είναι όντως αδικημένοι και οι ευνοημένοι όντως ευνοημένοι.
Για την περίπτωση του γράφοντος του άρθρου: παραπέμπω στα όσα ορθώς παρατήρησε ο κος Πλατάρος, για να μην επαναλαμβάνω. Μήπως ο γράψας θα πρέπει να θεωρεί τελικά τον εαυτό του τυχερό που κατά τις προηγούμενες κρίσεις -στις οποίες έγινε Διευθυντής- δεν απαιτου΄νταν ιδιαίτερα τυπικά προσόντα;
Για τον διαμαρτυρόμενο για τη διαφορά στη συνέντευξη διευθυντών και συμβούλων: ο εν λόγω συνάδελφος ισχυρίσθηκε αναληθώς ότι δεν του δόθηκε η δυνατότητα να καταχωρήσει μεμονωμένες προϋπηρεσίες σε διοικητική θέση στην πλατφόρμα. Επίσης, είπε ότι του προσμετρήθηκαν μόρια για το Proficiency στους συμβούλους και όχι στους διευθυντές, ενώ δεν είχε καταθέσει τη μετάφραση (παρά το γεγονός ότι ήταν απολύτως σαφές στις οδηγίες και είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι απαιτείται μετάφραση). Διερωτώμαι: α) πόσο ικανοποιητικά θα ασκήσει διοικητικό έργο σε σχολείο ένας ο οποίος δυσκολεύεται να κάνει σωστή χρήση των πλατφορμών και δεν διαβάζει τις οδηγίες (πώς θα μπορεί να ελέγξει το έργο που αναθέτει σε άλλους) και β) μήπως -αντί να τον θεωρούμε αδικημένο- θα πρέπει να θεωρηθεί ευνοημένος που πήρε μόρια που δεν έπρεπε στις κρίσεις των συμβούλων; Μήπως να του αφαιρεθούν τα μόρια που δημοσίως καθιστά σαφές ότι δεν έπρεπε να του είχαν προσμετρηθεί;
Προσοχή λοιπόν σε αυτά που αναπαράγουμε, διότι δημιουργούμε αναιτίως -τις περισσότερες φορές- δυσπιστία απένατι στον κλάδο μας.

ΔΑΣΚΑΛΑ
|

Σκεφτείτε τι έχει να γίνει με την αξιολόγηση που θα ξεκινήσει άμεσα.Έχεισ γνωστούς, όλα καλά! Δεν έχεις πιασε το αυγό και κούρευτο.
Η Ελλάδα των άριστων και της πλατφόρμας-κουρελούς.

Αν.Μ.
|

Καλά κάνετε και παραιτείστε, για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζεται πολλή κούραση και μεγάλο τρέξιμο, από τον Διευθυντή, κατά κύριο λόγο. Τα προσόντα και τα χαρτιά δεν κάνουν τον Διευθυντή, αλλά η αγάπη, η φροντίδα, η έγνοια για το σχολείο και τους μαθητές του, η επιμονή, η συνεργασίες, η έμπνευση. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί και όσοι στο παρελθόν έχουμε περάσει από ανάλογες θέσεις. Κύριε πρώην Διευθυντά, σας συγχαίρω!!! Φροντίστε και λίγο την οικογένειά σας, σίγουρα τους έχει λείψει η φροντίδα σας!!! Καλή Ανάσταση!!!

Κιτσος
|

Άριστη ακρίβεια και ανάλυση κ. Πλαταρε. Συγχαρητήρια!

Δημήτρης
|

Καλά, το ότι έχει επιτυχίες το σχολείο στις Πανελλήνιες οφείλεται στο ότι είστε καλός Διευθυντής; Το ότι έχει εργαστήρια, εξοπλισμό, κλιματισμό, το ότι ήσασταν εκεί καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου σας κάνει καλό διευθυντή; Τι είναι αυτά που γράφετε; Νομίζετε ότι απευθύνεστε σε ηλίθιους;

Thanasis
|

Για να κρίνει κάποιος έντιμα θα πρέπει να μας πείτε πόσα ήταν τα αντικειμενικά σας μόρια και ποια ήταν η θέση σας στην λίστα υποψηφίων πριν τα προφορικά. Όσα περιγράφετε παραπάνω δεν αποτελούν μετρήσιμα μόρια. Πόσα σχολεία έχει η Κεφαλονιά; Υπονοείτε μεροληπτική στάση της επιτροπής ; Για ποιο λόγο; Πολιτικό; Προσωπικό; Από ποιον; Τι σας ρώτησαν στην επιτροπή και τι απαντήσατε; Πως θα κρίνουμε την βαθμολογία αν δεν ακούσουμε την συνέντευξη; Είναι μαγνητοφωνημένη έτσι δεν είναι; Όχι κύριε. Δεν με πείσατε.

Πλατάρος Γιάννης
|

Σε δεύτερο χρόνο είδα κάποια στοιχεία:
α) Σχολικές μονάδες ΔΔΕ Κεφαλληνίας 23 . Υποψήφιοι γι αυτές τις μονάδες 30 πρόσωπα.
Πρώτο συμπέρασμα : Γίνονται όλοι Διευθυντές , μπορεί να υπάρξουν έως και ορφανά Σχολεία (Έτσι λέει η εμπειρία μου)
β) Αν είναι αλήθεια το 16,7 στα σταθερά μόρια που έγραψε κάποιος ανώνυμος, έχουμε 33,95-16,70=17,25 (Βαθμός συνέντευξης στο «πολύ καλά»)
Αν αντί για 17,25 που φέρεται να πήρε ο συνάδελφος έπαιρνε 20,00 , θα είχε 2,75 παραπάνω μόρια πράγμα που (θεωρητικά) θα τον κατέτασσε στα 36,70 και από την 25η θέση θα πήγαινε 3 θέσεις πιο πάνω στην 22η θέση. Θα υποσκέλιζε 3 συνάδελφούς του με πιο πολλά χρόνια απ΄αυτόν. (Φαίνεται αυτό από τον Αριθμό Μητρώου)
γ) Ο συνάδελφος πήρε στην συνέντευξη παραπάνω από τα μόρια που είχε.
δ) Ο συνάδελφος ανήκει στην ειδική ομάδα «παλιών διευθυντών» με λιγότερα μόρια από το άριστα της συνέντευξης. Οι μισοί απ΄αυτή την ομάδα που έχουν περιφερειακά Σχολεία θα διασωθούν. Αυτοί οι μισοί στις άλλες κρίσεις θα φύγουν από πολύ νεώτερους. Ο διαμαρτυρόμενος διευθυντής δεν είναι σε περιφερειακό Σχολείο, αλλά στο Ληξούρι , την «συμπρωτεύουσα» με το Αργοστόλι.
ε) Το 17,25 δεν μπορεί να αλλάξει σε κανένα δικαστήριο εκτός αν απάντησε εξοφθάλμως άριστα δεν είχε την παραμικρή ανακρίβεια , αλλά και πάλι υπεισέρχονται και άλλα , όπως η διατύπωση σκέψης , η ικανότητα επικοινωνίας, που είναι κάπως πολυσήμαντα. Δεν ζυγίζονται μονοσημάντως.
στ) Δηλώνει ότι θα παραμείνει στο Σχολείο . Με τον θυμό που εκφράζει όμως μαντεύω ότι αυτό δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Μπορεί και να κάνω λάθος, μαντεψιά εξέφρασα, εικασία...
ζ) Τα Σχολεία που υπηρετούμε, όσο και να συνδεόμαστε με αυτά ποικιλοτρόπως, ΔΕΝ είναι δικά μας. Το αίσθημα ιδιοκτησίας το έχω δει πάρα πολλές φορές απέναντί μου. Δείχνει μεγάλο εγωϊσμό. Τίποτε άλλο. Αν μάλιστα είναι αληθές ότι «εγώ το έφτιαξα πρότυπο και δουλεύει ρολόϊ και υποδειγματικά», αυτό, αν είναι αλήθεια, είναι ένα τεράστιο κίνητρο να το....πάρουν !
η) Αν από το 1993 περίπου που εικάζω ότι διορίστηκε (από Α.Μ.) έχει τα 9 προϋπηρεσίας +6 διευθυντίας = 15. Μένει το 1,7 από τις επιμορφώσεις 30 ετών. Αντικειμενικά είναι λίγο και η αντίδραση υπερβολική.
Θα σας το πουν κι άλλοι ψύχραιμοι...
(Έχουμε και εκλογές και ψύχραιμες φωνές δεν υπάρχουν)

Γιωργος. Μαλωνας
|

Μάλιστα! Να πάει στα δικαστήρια και να βγει το αποτέλεσμα μετά από 5 χρόνια;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ