ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Πρόσκληση ΙΕΠ προς όλους τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης για συμμετοχή στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση

Υποβολή αιτήσεων από τη Τρίτη 25-04-2023 ώρα 13:00 έως και τη Δευτέρα 08-05-2023 ώρα 13:00
Δημοσίευση: 22/04/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την με αριθμό πρωτοκόλλου 20031/21-4-2023 (ΑΔΑ: ΡΓΠΙΟΞΛΔ-3ΟΘ) πρόσκληση προς όλους τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση για τo έτος 2022-2023.

Υποβολή αιτήσεων από τη Τρίτη 25-04-2023 ώρα 13:00 έως και τη Δευτέρα 08-05-2023 ώρα 13:00

οπότε και θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα εισόδου/επεξεργασίας των στοιχείων των αιτούντων.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Οι εκπαιδευτικοί για την υποβολή της αίτησης καλούνται να επισκεφθούν τη δικτυακή πύλη e-IEP: https://www.iep.edu.gr/services/mitroo

Η διαδικασία υποβολής αίτησης περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

α) Εγγραφή και είσοδο στο μητρώο του ΙΕΠ, https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/

β) Συμπλήρωση υποχρεωτικών προσωπικών στοιχείων (Μενού Portfolio/Καρτέλα «Προσωπικά Στοιχεία»)

γ) Επιλογή από το μενού Αιτήσεις της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης: «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα Προγράμματα Σπουδών», MIS 5035543 – Β’ Φάση-Β’ Κύκλος και δήλωση των ακόλουθων στοιχείων:

  •     Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
  •     Τύπος σχολείου οργανικής υπηρέτησης (Προσχολική-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο).
  •     *Για αναπληρωτές: Τύπος σχολείου υπηρέτησης με τις περισσότερες ώρες.
  •     Ειδικότητα
  •     Επιμορφωτικό πρόγραμμα (δηλώνεται η επιθυμητή σειρά προτεραιότητας-έως 2 προτιμήσεις) στην περίπτωση των ειδικοτήτων για τις οποίες προσφέρονται περισσότερα του ενός προγραμμάτων.

δ) Συμπλήρωση απογραφικού δελτίου εισόδου (το οποίο βρίσκεται μέσα στην αίτηση και το οποίο υποβάλλεται ξεχωριστά).

ε) Οριστική υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα επιμόρφωσης.

Προσοχή: Η επιλογή «Αποθήκευση» δεν θεωρείται υποβολή της αίτησης. Η υποβολή αίτησης οριστικοποιείται με την επιλογή «Οριστική Υποβολή».

i) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση στον Α΄ κύκλο της Β΄ Φάσης, αλλά δεν τοποθετήθηκαν σε επιμορφωτικό τμήμα λόγω εξαντλήσεως των διαθέσιμων επιμορφωτών, αυτοδίκαια τοποθετούνται κατά προτεραιότητα σε επιμορφωτικό τμήμα στον Β’, διατηρώντας τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης τους.

ii) Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση στον Α’ κύκλο της Β΄ Φάσης της Επιμόρφωσης και παρά το ότι τοποθετήθηκαν σε επιμορφωτικό τμήμα δεν συμμετείχαν ή αποσύρθηκαν κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης, δύνανται να υποβάλουν νέα αίτηση παρακολούθησης για τον Β’ κύκλο της Β΄ Φάσης της Επιμόρφωσης.

iii) Δεν δύνανται να υποβάλουν αίτηση για την παρούσα επιμόρφωση οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Επιμόρφωση της Πιλοτικής Εφαρμογής των ΠΣ ή στον Α΄κύκλο της Β΄ Φάσης Επιμόρφωσης και είναι δικαιούχοι Βεβαίωσης Παρακολούθησης/Πιστοποίησης.

Η διάρκεια κάθε επιμορφωτικού προγράμματος μεικτού τύπου είναι τριάντα έξι (36) ώρες και πιο συγκεκριμένα οκτώ (8) ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση, είκοσι (28) ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οκτώ (8) ώρες μελέτη για την εκπόνηση διδακτικού σεναρίου) και οι οποίες πραγματοποιούνται σε χρονικό διάστημα έως επτά (7) εβδομάδων.

Η επιτυχής παρακολούθηση και υλοποίηση του συνόλου των υποχρεώσεων του κάθε επιμορφωτικού προγράμματος οδηγεί σε πιστοποιημένη επιμόρφωση τριάντα έξι (36) ωρών.

Τα προσφερόμενα επιμορφωτικά προγράμματα ανά γνωστικό αντικείμενο αποτυπώνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Ετικέτες: 
ΙΕΠ

Σχόλια (6)

 
Καλοκαιράκι...
27 Απρ 2023 13:49

Με λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων 8/5 και διάρκεια του προγράμματος 8 εβδομάδες, να υποθέσουμε ότι το πρόγραμμα θα τελειώνει περίπου στις 10 Ιουλίου. Με 8 υποχρεωτικές σύγχρονες εξ' αποστάσεως συναντήσεις (δικαίωμα μίας απουσίας), και μία τελική εργασία, πόσοι να θέλουν να ακολουθήσουν αυτόν τον κύκλο επιμόρφωσης;

 
Σταθμάρχης (στην εκπαίδευση)
24 Απρ 2023 11:52

Γιατί δεν το κάνουμε όπως στον ΟΣΕ βρε παιδιά, με fast track επιμόρφωση μιας εβδομάδας και μετά μισθό 3.000 ευρώ?
Τελικά φαίνεται, ότι όσα περισσότερα προσόντα έχει κανείς σ' αυτό τον τόπο, τόσο περισσότερο ανεπαρκής και ότι χρήζει επιμόρφωσης, θεωρείται. Και φυσικά, τόσο λιγότερο πρέπει να αμείβεται.... για "την παιδία και το μέλλον των παιδιών μας".
Ο δρόμος για το Χάρβαρντ και τις ξένες πολυεθνικές για τα παιδιά σας, επιτέλους άνοιξε! Έπιασε τόπο η ψήφος σας το 2019....

 
ΚατεριναΜ
24 Απρ 2023 07:23

Η Β ξένη γλώσσα στο δημοτικό γιατί δεν υπάρχει; Δεν είναι μάθημα σαν όλα τα άλλα; Τι σχέση έχει η επιμόρφωση σε Λυκειακο επίπεδο με έναν εκπαιδευτικό ειδικότητας δημοτικού;

 
ΔΑΣΚΑΛΑ
23 Απρ 2023 22:52

Σε κανενα αλλο κλαδο δεν απαιτουνται τοσες πολλες επιμορφωσεις. Για ενα μεροκαματο μας εχουν βγαλει κυριολεκτικα την ψυχη!
Να πεις οτι παιρνουμε και τους μεγαλους μισθους, να πεις οτι το εκπαιδευτικο συστημα ειναι και το καλυτερο, να πεις ότι οι γονεις ενδιαφερονται,
Μονο οι δασκαλοι τους ενδιαφερει να ειναι στην τσιτα!Και με την επιμορφωση γινονται καλυτεροι; σε δουλεια να βρισκόμαστε..

 
Φιλόλογος Γυμνασίου
23 Απρ 2023 14:39

Νεοελληνική γλώσσα Γυμνασίου: αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσει κανείς το επιμορφωτικό αυτό πρόγραμμα . Θα αποκομίσει σημαντικές γνώσεις ειδικά πάνω στην πρόσληψη πολυτροπικών κειμένων αλλά και στην παραγωγή αντίστοιχου λόγου.

 
Κώστας
23 Απρ 2023 12:00

Πότε ακριβώς θα γίνουν οι επιμορφώσεις; Μέσα στην εξεταστική, στις πανελλήνιες ή κατά τις καλοκαιρινές διακοπές; Είναι απαραίτητο να το διευκρινίσουν, γιατί οι παρακολουθήσεις είναι υποχρεωτικές και υπάρχουν και εργασίες και τελικά παραδοτέα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ