ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

ΟΛΜΕ: Άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών αξιολόγησης

Δημοσίευση: 25/04/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΠΡΟΣ: την Υπουργό Εσωτερικών  κ. Καλλιόπη Σπανού

την Υπουργό Παιδείας  κ. Νίκη Κεραμέως

Κυρία Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το άρθρο 28 «Ρύθμιση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά τις προεκλογικές περιόδους» του ν.2190/94 ισχύουν τα εξής:

«1. Κατά το διάστημα από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Άρθρου 14 παρ.1 του παρόντος, εκτός από τις πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και τις πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.

2. Διαδικασίες σχετικές με τις κατά την προηγούμενη παράγραφο απαγορευόμενες μεταβολές, οι οποίες είχαν ήδη κινηθεί κατά την προκήρυξη των εκλογών, διακόπτονται.»

Με δεδομένο ότι η ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών αποτελεί νομικά προϋπόθεση για την μονιμοποίησή τους, που προφανώς είναι υπηρεσιακή μεταβολή, και ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων προσμετράται στην μετέπειτα ατομική τους αξιολόγηση, απαιτούμε την εφαρμογή του προαναφερθέντος ν.2190/94 με την άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών αξιολόγησης τόσο των εκπαιδευτικών (ν.4823/21) όσο και των σχολικών μονάδων (4692/20).

Για το ζήτημα αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Το ΔΣ  της ΟΛΜΕ

Ετικέτες: 
ΟΛΜΕ

Σχόλια (12)

 
ΝΔ δε θέλατε;
27 Απρ 2023 17:16

Η «αξιολόγηση» της δεξιάς εχει κάνει ΜΟΝΟ με τις εκλογές. Είναι δημιούργημα αυτής της κυβέρνησης και δεν είναι αποδεκτό ούτε στο 5% του εκπαιδευτικού κόσμου. Δεν είστε πια κυβέρνηση και ΔΕΝ πρόκειται να ξαναγίνετε. Η διαδικασία είναι στον αέρα.

 
Λογικός
26 Απρ 2023 11:12

Ο κ. Πλάταρος στην προσπάθεια του για μια ακόμη φορά να δικαιολογήσει το υπουργείο δεν εξηγεί για ποιον λόγο υπάρχει τόση βιασύνη για την αξιολόγηση.
Αυτό γίνεται ξεκάθαρα για να πουλήσει η ΝΔ χάντρες αριστείας στους ιθαγενείς.
Για το φαίνεσθαι δηλαδή και όχι για την ουσία.

Επιπλέον άσχετα με το αν είναι νομοτυπο νόμιμο ή όχι, είναι ανήθικο να υπάρχουν ενέργειες που επηρεαζουν τόσο σημαντικά τον εργασιακό βίο κάποιου υπαλλήλου σε εκλογικές περιόδους. Ακόμα και αν υποτεθεί ότι δεν έγινε και τίποτα (αν ισχύει αυτό τότε ποιο το νόημα;) υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος.

Οπότε η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ είναι (για πρώτη φορά) στη σωστή κατεύθυνση.

 
Θέλουμε ν' αγιάσουμε.... αλλά δεν είναι κι εύκολο
25 Απρ 2023 21:22

"Η εμπειρία που κατέχουμε λέει" 1.500 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα χωρίς καμία αξιολόγηση, μια νύχτα του 2013. Και να θέλουμε λοιπόν να έχουμε "καλή πίστη" ΜΕ ΕΣΑΣ, η εμπειρία που κατέχουμε δυστυχώς ΔΕΝ μας αφήνει....

 
Στοιχειώδης αντίλογος
25 Απρ 2023 20:51

Όταν η στόχευση είναι να στηρίξεις τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που επιχειρεί να ισοπεδώσει κάθε έννοια συλλογικότητας, παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατικού πνεύματος στη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, να εγκαθιδρύσεις ένα καθεστώς τρομοκρατίας, καχυποψίας και υποταγής, να νομιμοποιήσεις τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις ως κανόνα και όχι ως εξαίρεση και τελικά να το διαλύσεις προκειμένου να το παραδώσεις βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα, το «νομότυπο» της διαδικασίας που θα επιταχύνει και θα επιβάλλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και εμφατικά αυτή τη στόχευση είναι ψιλά γράμματα. Ούτε λίγες βδομάδες δεν πρέπει να χαθούν! Άλλωστε το υπουργείο (με τις ευλογίες των συνδικαλιστών που κατά τα άλλα αγωνίζονται ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση) ετοιμάζεται να ζητήσει εξαίρεση για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Για το καλό των αγωνιούντων εκπαιδευτικών και την ομαλή λειτουργία και τον έγκαιρο προγραμματισμό της λειτουργίας των σχολικών μονάδων βεβαίως βεβαίως. Όλα για το καλό μας γίνονται και με καλή πίστη πάντοτε...

 
@
25 Απρ 2023 20:21

Η αξιολόγηση είναι μία διαδικασία που δεν έχει να κάνει με τις εκλογές. Είνι έωλο το επιχείρημα. Ολοι καταλαβαίνουμε.

 
Φουμαρα
25 Απρ 2023 19:06

Ζακέτα να βάλει η ΟΛΜΕ!!!

 
πΕ19
25 Απρ 2023 16:59

Εντάξει δάσκαλε αφού όλοι θα περάσουν και αφού δεν θα πάθει και κάνεις τίποτα να μη τρέχεις και συ με δικά σου έξοδα στη Μεθώνη στη Πύλο η στη Κορώνη να το καταργήσουμε το πράγμα είναι καιρός για έξοδα δικά μας ή του κράτους άστο να πάει στην ευχή.β

 
Συνεχίζουμε δόκιμοι;;;;
25 Απρ 2023 16:02

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά δόκιμοι χωρίς υπαιτιοτητα τούς ,αλλά κυρίως γιατί ήταν απροετοιμαστο το ιδιο το σύστημα της αξιολόγησης ! Επίσης να θυμηθούμε ότι οι νεοδιόριστοι του 20 διορίστηκαν με το νόμο του 19 και όχι του 21! Έπρεπε ήδη να έχουν μονιμοποίηση.

 
Άρα δεν έχει και νόημα η αξιολόγηση..
25 Απρ 2023 15:47

.. όπως τα διαβάζουμε. Άρα δεν τη χρειάζεται ο εκπαιδευτικός κόσμος. Άρα οι εκπαιδευτικοί είναι άξιοι έτσι κι αλλιώς, άρα προς το όλο αυτό; Έδωσε χρήματα η ΕΕ απ'ότι ακούμε και έγινε η αξιολόγηση. Έτσι για να γίνει.. Γιατί εκπαίδευση και επιμόρφωση δεν.. δεν.. δεν..

 
Πλατάρος Γιάννης
25 Απρ 2023 14:47

Η άποψη της ΟΛΜΕ φαίνεται να είναι νομοτυπη, όμως ουσιαστικά, είναι μια διαδικασία ρουτίνας που αφορά το σύνολο των καθηγητών. Έτσι λέει ο νόμος. Και η ελελιξη όλων των εκπαιδευτικών, συναρταται με τα μόρια της αξιολόγησης.
Είναι δηλαδή ΕΚ ΤΟΥ ΝΌΜΟΥ, συνεχής, καθημερινή, τρέχουσα και καθολική ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ.
Δεν αφορά τους νεοδιοριστους, αφορά όλο τον κόσμο και είναι δια εργασιακού βίου εμπλοκη καθολική.
Επίσης οι επιπτώσεις δεν είναι τιμωτητικες. Ειδικά για τους νεοδιοριστους η ζώσα εμπειρία και λογική, λέει ότι έχουν εμπλακεί καλύτερα από τους παλιούς στις ΤΠΕ και άρα είναι σε καλύτερη θέση από όλους.
Ειδικά για τους νέους προβλέπεται εκτός από επιμόρφωση και επανάληψη της διαδικασίας μετά ένα έτος.
Η εμπειρία που κατέχουμε λέει ότι για να βγει ακατάλληλος κάποιος και μετά από δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να το κάνει... επίτηδες! Εκτός από αυτούς που θα το κάνουν επίτηδες να εξαιρέσουμε και ένα 1 τοις χιλιοις που δεν θα τα καταφέρουν να είναι μέσα στην τάξη και θα βγουν για γραμματειακή υποστήριξη;
Δεν στέκουν οι αιτιάσεις λοιπόν της ΟΛΜΕ...
( Θα διαβάσουμε και θα απαντήσουμε σε όποιον στοιχειώδη αντίλογο, με καλή πίστη)

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ