Οι αμοιβές των Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης

26/04/2023

Άκουσε το άρθρο

Καθορίστηκε, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, το  του ύψος της ωριαίας αποζημίωσης των Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης του άρθρου 55, του ν. 4692/2020 (Α’ 111), ως εξής:

α) Μέλη ΔΕΠ:

αα) Τακτικοί Καθηγητές σε Α.Ε.Ι. είκοσι επτά (27) ευρώ. 

αβ) Αναπληρωτές Καθηγητές σε Α.Ε.Ι. είκοσι πέντε (25) ευρώ. 

αγ) Επίκουροι Καθηγητές σε Α.Ε.Ι. και λοιπά μέλη ΔΕΠ είκοσι τρία (23) ευρώ.

β) Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, είκοσι (20) ευρώ.

γ) Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος, δέκα οκτώ (18) ευρώ.

δ) Πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεκαπέντε (15) ευρώ.

ε) Πτυχιούχοι Ανώτερων Κρατικών Σχολών, δεκατρία (13) ευρώ.

στ) Διπλωματούχοι Ι.Ε.Κ., πτυχιούχοι Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας, δεκατρία (13) ευρώ.

ζ) Απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δώδεκα (12) ευρώ.

η) Εμπειροτέχνες.

ηα) δεκατρία (13) ευρώ.

ηβ) δεκατέσσερα (14) ευρώ.

ηγ) δεκαέξι (16) ευρώ.

2. Η διαβάθμιση των αμοιβών των εμπειροτεχνών Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης, σε τρεις (3) κατηγορίες ωρομισθίων αμοιβών τελεί σε συνάρτηση με τα συνολικά χρόνια απασχόλησης στο αντικείμενο του επαγγέλματος για το οποίο παρέχεται διδακτικό έργο ως εξής:

α) μέχρι οκτώ (8) χρόνια επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενο του μαθήματος, δεκατρία (13) ευρώ.

β) Μέχρι δεκαέξι (16) χρόνια επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενο του μαθήματος, δεκατέσσερα (14) ευρώ. γ) Περισσότερα από δεκαέξι (16) χρόνια επαγγελμα- τική εμπειρία στο αντικείμενο του μαθήματος, δεκαέξι (16) ευρώ.

Η ανωτέρω διαβάθμιση αμοιβών των Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης καθορίζεται ύστερα από τεκμηριωμένη εισήγηση του Διευθυντή Ι.Ε.Κ. ή Ε.Σ.Κ. σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα και απόφαση έγκρισης του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας.

3. α) Η ισχύς της παρούσας απόφασης για τους εκπαιδευτές των Ι.Ε.Κ. αρχίζει από το επόμενο εξάμηνο κατάρτισης, ήτοι από 16 Φεβρουαρίου 2023 και έως 31 Δεκεμβρίου 2024.

Για τον καθορισμό της ωριαίας αποζημίωσης των Εκπαιδευτών των Ι.Ε.Κ. για το Β’ εξάμηνο του 2022 εξακολουθεί να ισχύει η υπ’ αρ. 2/106902/0022/10.12.2013 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων. (Β’ 3276).

Η απόφαση ισχύει  και έως 31 Δεκεμβρίου 2024.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

NA
|

Εκτός από το πενιχρόν ωρομίσθιο δεν αναγνωρίζουν στο ΑΣΕΠ την διδασκαλία σε ΙΕΚ σαν εμπειρία:
Οι εν λόγω προϋπηρεσίες δεν περιλαμβάνονται στις ρητώς αναφερόμενες στις οικείες προκηρύξεις ΑΣΕΠ. Η προϋπηρεσία σε ΙΕΚ δεν προσμετράται για κατάταξη στους αξιολογικούς πίνακες γιατί τα ΙΕΚ, δημόσια ή ιδιωτικά, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 2009/1992 (Α΄ 18), δεν εντάσσονται στο εκπαιδευτικό σύστημα και σε εκπαιδευτική βαθμ

NA
|

Τα ποσά που αναφερονται είναι μικτά ή καθαρα; Κι αν ζητηθεί να διδαξεις μαθημα ειδικότητας διαφορετικής του πρωτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διπλώματος ΙΕΚ, αμοιβεσαι ως εμπειροτεχνης;

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ
|

το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατακόρυφα και το ωρομίσθιο των εκπαιδευτών καθηλωμένο πολλά χρόνια (δεν άλλαξε κάτι προς τα πάνω μόνο προς τα κάτω οι εμπειροτέχνες κλπ) χώρια που το ΙΝΕΔΙΒΙΜ πληρώνει μετά από 7 μήνες....

Ελένη
|

Τι ακριβώς άλλαξε από την προηγούμενη απόφαση;

pakis
|

copy / παστε στις εκλογές η αξιολόγηση !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ