ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

"Μπλόκαραν" την αξιολόγηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη Λήμνο

Δημοσίευση: 27/04/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Λήμνου,  απέτρεψαν σήμερα το πρωί την προγραμματισμένη επίσκεψη του σχολικού Συμβούλου-αξιολογητή στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Μύρινας, που σκοπό είχε να αξιολογήσει νεοδιόριστες εκπαιδευτικούς.
 
«Με απόλυτη ηρεμία και σε πολιτισμένο πλαίσιο διαλόγου ενημερώσαμε τον Σύμβουλο ότι θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος ως Σύμβουλος, που θα συνδράμει το εκπαιδευτικό μας έργο, αλλά ΟΧΙ ως αξιολογητής, που επιχειρεί να εφαρμόσει την αντι-εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης που θέτει τους συναδέλφους μας σε ομηρία!» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λήμνου η οποία ζητά την άμεση και οριστική μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.  

Σχόλια (28)

 
Ελένη
30 Απρ 2023 17:30

Δρόμο και η αξιολόγηση και όλοι σας

 
Popi .Lel
29 Απρ 2023 09:30

@ Δήμητρα
Δεν έχω υπηρετήσει σε σχολείο σε αυτές τις περιοχές ξέρω όμως ότι έχουν κάθε χρόνο κενά τα οποία καλύπτονται συνήθως από αναπληρωτές ! Υποθέτω ότι τις αναφέρεις λόγω των μορίων που δίνουν. Ο Αγ. Γεώργιος αν δεν κάνω λάθος δίνει τα περισσότερα μόρια σε όλο το νόμο Λασιθιου κι αν σου αρέσουν τα χιόνια , μια χαρά θα περάσεις. Στις Μάλλες έχω πάει 2 φορές. Ένα ορεινό , γραφικό χωριο είναι μισή ώρα από την Ιεράπετρα .Η διαδρομή θέλει προσοχή μεγάλη!
Με το καλό να μας έρθεις λοιπόν .Όλοι περνάνε τέλεια στην Ανατολική Κρήτη και δε θέλουν να φύγουν!

 
Τηλεφώνησε μου
28 Απρ 2023 22:00

Δε χρειάζεται αξιολόγηση. Για να καλυτερεύει η εκπαίδευση αρκεί να γίνουν τα εξης: πρόσληψη επιστατη ,γραμματέα, νοσηλευτη, ψυχολόγου σε κάθε σχολείο. Και ένας μόνιμος δάσκαλος για το ολοήμερο μόνο.

 
@ph
28 Απρ 2023 21:58

Δεν είναι έτσι. Πολύ απλουστευμενο και απλοϊκό παράδειγμα/παραλληλισμός. Θα σας πω γιατί: η εφημερία πρέπει να γίνεται γιατί συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Ενώ η αξιολόγηση όχι μόνο δε συμβάλλει σε κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως θα επιφέρει τραγικά αποτελέσματα ( βλ. χώρες του εξωτερικού όπου εφαρμοστηκε) .

 
@ph
28 Απρ 2023 21:55

Υπάρχει και άλλο με τον Τοτο ?????????

 
@ph
28 Απρ 2023 21:55

Σε όλα δηλ εφαρμόζεις τον νόμο εσύ και θες και στην αξιολόγηση...
Θα μας τρελανετε κάποιοι. Λες και οι νόμοι τηρούνται στην Ελλάδα...
Ελεοςςςςςςςς. Όχι, δεν τον τηρούμε τον νόμο όταν είναι παράλογος και επιφέρει υποβάθμιση της εκπαίδευσης.

 
@OMG
28 Απρ 2023 21:49

Σε ένα σοβαρό κράτος...δεν επιτρέπεται. Εδώ όμως...φυσικά και ναι. Μάντεψε γιατί...
Γιατί ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!¡!!!!!!!!!!!!¡!!!!

 
@ΟMG
28 Απρ 2023 21:48

Φυσικά!! Στη χώρα αυτη που ζούμε όλα επιτρέπονται. Δεν το έχεις καταλάβει???

 
@Γονιός
28 Απρ 2023 21:46

Δε σας παρεξηγώ...έχετε άγνοια και γι αυτό τοποθετήστε απογοητευτικα. Αν θέλετε να επιλέγετε το σχολείο του παιδιού σας όπως λέτε, ξέρετε τι συνεπάγεται αυτό;;;; Προφανώς όχι γι αυτό και το λέτε. Θα σας πω εγώ που είμαι σχολικός σύμβουλος εδώ και μια δεκαετία. Θα συγκεντρωθεί ο μαθητικός πληθυσμός σε 2-3 " καλά σχολεία " της περιοχής και τα υπόλοιπα θα υποβαθμιστουν και θα κλείσουν. Θα χαθούν οργανικές των δασκαλων και τα σχολεία μοιραία θα περάσουν στους δήμους. Πρόκειται για το αγγλοσαξωνικο μοντέλο αυτό που πάει να εφαρμοστεί και εδώ. Με ολέθριες συνέπειες όπως έχει φανεί ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 
@Γονιος
28 Απρ 2023 21:43

Να πάτε σε ιδιωτικό

 
@Σκέψεις μόνιμου εκπαιδευτικού…
28 Απρ 2023 19:05

Εγώ είμαι 12 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και πήγα να συναντήσω τον Σύμβουλο κρυφά από τον διευθυντή μου γιατί ο ίδιος δηλώνει κατά της αξιολόγησης. ´Εχω κανονίσει ημερομηνία και φοβάμαι ότι αν το καταλάβουν κάποιοι από τον Σύλλογο ή προλάβει ο διευθυντής (που αναγκαστικά θα πρέπει να του το πω) και ειδοποιήσει την ΕΛΜΕ θα με μπλοκάρουν και θα διώξουν τον Σύμβουλο. Στο Υπουργείο ακούει κανείς;

 
Figaro
28 Απρ 2023 16:39

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ!!!

 
ph
28 Απρ 2023 14:18

Νομίζω ότι και οι εφημερίες είναι υποχρεωτικές, σύμφωνα με το νόμο. Μπορούμε και εδώ να κάνουμε απεργία-αποχή.
ΔΕΝ συμφωνώ με το νόμο για την αξιολόγηση όπως ψηφίστηκε, αλλά είναι νόμος. Μέχρι ν αλλάξει εφαρμόζεται.

 
Δήμητρα
28 Απρ 2023 13:19

@ Έλεν
Θα έρθω με μετάθεση στο νομό Λασιθίου και θέλω να μου δώσεις κάποιες πληροφορίες για τις περιοχές Μάλλες Ιεράπετρας και Άγιο Γεώργιο Οροπέδιο. Εσύ ως γνήσια Λασιθιώτισσα θα γνωρίζεις. Μήπως έχεις δουλέψει σε σχολείο σε αυτές τις περιοχές?
Ευχαριστώ πολύ.
(Αν ξέρει και κάποιος άλλος συνάδελφος ας απαντήσει)

 
Χρήστος
28 Απρ 2023 10:10

Πολύ καλά έκαναν και εμπόδισαν την αξιολόγηση.

 
ελεύθερη επιλογή διευθυντή εκπαιδευσης από εκπαιδευτικούς
28 Απρ 2023 08:46

επιλογή σχολείου που θα εργαστεί ο εκπαιδευτικός, επιλογή διευθυντή (από κάποιους, όποιους θέλετε - ακόμα και τον σύλλογο που θα επιλέξει από τα μέλη του που θα έχουν επιλέξει το σχολείο) και επιλογή μαθητών . θέλετε να το δούμε έτσι; αυτορρύθμιση;

 
DD
28 Απρ 2023 08:45

Υπάρχουν 2 πιθανότητες

1. Ο συνάδελφος να ήθελε να αξιολογηθεί. Γιατί η ΕΜΛΕ αποτρέπει την αξιολόγησή του και δεν σέβεται την απόφασή του;

2. Ο συνάδελφος δεν θέλει να αξιολογηθεί Γιατί δεν δηλώνει απεργία-αποχή και αφήνει την τοπική ΕΛΜΕ να βγάλει από την φωτιά τα κάστανα έτσι ώστε να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο; Μπορεί να "φοβάται" θα πει κάποιος. Και η ερώτηση είναι. Μήπως υπάρχει κάποιο νομικό θέμα με τη απεργία-αποχή και θέλει να προστατευθεί;

 
Γονιός
28 Απρ 2023 06:44

Θα ήθελα να επιλέγω το σχολείο των παιδιών μου. Δε μου αρέσει να μη θέλουν την αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί και να εμποδίζουν συναδέλφους τους. Κρίμα.

 
ΤΑΣΟΣ
28 Απρ 2023 06:31

ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ; ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ Ή ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΙΑ....ΟΛΟ ΦΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΟΥΣΙΑ! ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!

 
Σκέψεις μόνιμου εκπαιδευτικού...
28 Απρ 2023 00:15

Πολύ καλά λοιπόν! Ας μονιμοποιήσει η ΕΛΜΕ τους νεοδιόριστους (με 15 χρόνια διδακτικής εμπειρίας!!!).
Εναλλακτικά ας τους μονιμοποιήσουν με υπογραφή οι ΔΔΕ και ΠΔΕ.
Τι όχι;
Υ.Γ. Μήπως να μας γράψουν για την δική τους εμπειρία οι εκπαιδευτικοί των οποίων απετράπη η αξιολόγηση; Θα ήταν πληρέστερη η ενημέρωση της ΕΛΜΕ αν επέτρεπε να ακουστεί και η άποψη του/της εκπαιδευτικού. Συνάδελφός μου κατέρρευσε όταν είδε την εκδιωγμένη Σύμβουλο να απομακρύνεται ...

 
@acritas
27 Απρ 2023 23:39

Κι ύστερα λένε τα καλύτερα μυαλά φύγανε στο εξωτερικό

 
Νεοφιλελέ και τρελελέ
27 Απρ 2023 23:36

@acritas
Σαν το φροντιστήριο ή το ιδιαίτερο λέτε δηλαδή ε? Ναι ναι μια χαρά. Να κλείσει αύριο το δημόσιο σχολείο. Αααα το ίδιο και στα νοσοκομεία, υπηρεσίες, αστυνομίες please. Μην κάνουμε μισές δουλειές.

 
μισθός και τμήματα
27 Απρ 2023 23:27

Έχει διαφορά αν ένας εκπαιδευτικός διδάσκει πχ 20 ώρες σε 6 τμήματα ή αν διδάσκει πάλι 20 ώρες αλλά σε 4 τμήματα; (αν το σχολείο είναι πχ πιο μικρό). Θα καθορίζεται ο μισθός από τα τμήματα;

 
επιλογή σχολείου
27 Απρ 2023 23:25

Η "ελεύθερη επιλογή σχολείου και καθηγητή από τους γονείς" μπορεί να μας οδηγήσει και στην αντίστροφη επιλογή δηλαδή επιλογή μαθητή από το σχολείο και τους καθηγητές -και αυτό είναι το χειρότερο από τα δύο-. Τότε δεν θα μιλάμε για την παιδεία ως δημόσιο αγαθό.

 
OMG
27 Απρ 2023 22:41

Εκλογές έχουμε.
Ερώτηση:
Επιτρέπεται δημόσιος λειτουργός να κλείνει σχολεία, να εμποδίζει υπάλληλο να εκτελέσει τα καθήκοντά του;

 
acritas
27 Απρ 2023 21:58

Κατάργηση της αξιολόγησης αλλά με ελεύθερη επιλογή σχολείου και καθηγητή από τους γονείς. Σύνδεση του μισθού του εκπαιδευτικού με τον αριθμό των τμημάτων που διδάσκει. Αυτή είναι αξιολόγηση. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!

 
Ξεροκαρπης
27 Απρ 2023 21:51

Ήρωες, επανάσταση, αγώνας, δράση όχι αστεία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.