ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ν. Κεραμέως για δηλώσεις Α. Τσίπρας περί «ΙΕΚ Φούφουτος»: Επιμένει στο εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, υποσχόμενος εισαγωγή στο πανεπιστήμιο με βαθμό 1 και 2

Εξακολουθεί να μην αποδέχεται τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, εμμένοντας σε μια θέση που δεν υπηρετεί ούτε το εκπαιδευτικό μας σύστημα ούτε τους νέους μας
Δημοσίευση: 08/05/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του περί  «ΙΕΚ Φούφουτος».

"Ακάθεκτος συνεχίζει στο δρόμο του λαϊκισμού ο κ. Τσίπρας" τονίζει στην απάντησή της η Ν. Κεραμέως, και σημειώνει:

Α. Με σημερινές του δηλώσεις:

  •     μιλώντας για «ΙΕΚ Φούφουτος» είναι αυτός που απαξιώνει πλήρως την Δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, που αναβαθμίστηκε και αποτελεί πλέον ποιοτικό εναλλακτικό δρόμο, με πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
  •     αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει πώς λειτουργεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία δεν εξαρτάται από το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων (όπως θα ίσχυε με μία σταθερή βάση, π.χ. του 10), αλλά προκύπτει από το μέσο όρο της επίδοσης των υποψηφίων.
  •     επιμένει στο εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, υποσχόμενος εισαγωγή στο πανεπιστήμιο με βαθμό 1 και 2, δίχως να τον προβληματίζει αν οι νέοι αυτοί άνθρωποι θα μπορέσουν να φοιτήσουν και να αποφοιτήσουν ή αν θα εγκλωβιστούν, για χρόνια, σε έναν δρόμο χωρίς διέξοδο.
  •     εξακολουθεί να μην αποδέχεται τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, εμμένοντας σε μια θέση που δεν υπηρετεί ούτε το εκπαιδευτικό μας σύστημα ούτε τους νέους μας, και η οποία καθιστά τη χώρα μας θλιβερή εξαίρεση στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη, και τούτο παρ’ ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί σε μη κρατικό πανεπιστήμιο.

Β. Στον λαϊκισμό του κυρίου Τσίπρα απαντάμε με υπευθυνότητα. Όσο και αν δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, η παιδεία αλλάζει. Στην πράξη.

Σχόλια (21)

 
Παραδεισένιος Κόσμος
09 Μάιος 2023 16:08

Με έναν άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι όλα τα Ελληνόπουλα, μετά το Λύκειο, πρέπει ή μπορούν να ακολουθούν 4ετείς σπουδές πανεπιστημίου είναι αδύνατο να συνεννοηθείς.
Όταν το λένε ευφυείς πολιτικοί, εκμεταλλεύονται την άγνοια και αφέλεια των πιο αδύναμων της κοινωνίας, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα (εξουσία).
Σε περισσότερο κόσμο μπορεί να είναι σύμπτωμα των ιδεοληψιών που έχουν ασπαστεί, η μεταφυσική πίστη που ξεπερνάει λογική και πραγματικότητα, και την οποία κηρύσσει ο ευφυής πολιτικός και επωφελείται.

Γιατί όχι λοιπόν 16 (6+6+4) χρόνια υποχρεωτικής εκπαίδευσης για κάθε Ελληνόπουλο.
Τις χειρωνακτικές και πρακτικές εργασίες θα τις καταργήσουμε. Θα εργαζόμαστε μόνο σε επιστημονικά επαγγέλματα.

θα βελτιώσουμε τα 6+6 χρόνια σπουδών πριν το πανεπιστήμιο ώστε όλα τα παιδιά να έχουν υψηλό επίπεδο για πανεπιστημιακές σπουδές. Αν δεν διαβάζουν ή δεν ενδιαφέρονται θα έχουμε σε κάθε σχολείο ομάδα ψυχολόγων, συμβούλων, κλπ. να τους αλλάζουν απόψεις. (θεωρούμε δεδομένο πως με κατάλληλο προπονητή όλοι θα γινόμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές).

Τα πτυχία όλων των προγραμμάτων σπουδών θα είναι ισότιμα, πανεπιστημιακού επιπέδου. Με ίδια θεωρητική κάλυψη της επιστήμης είτε πολιτικός μηχανικός, είτε οικοδόμος .... να μπορεί να συνεχίσει σαν ερευνητής στην επιστήμη.

Μόνο πρόβλημα ο αριθμός εισακτέων να είναι μεγάλος σε κάθε σχολή να σπουδάζουν ό,τι θέλουν όλα τα παιδιά. Και κοντά στο σπίτι τους.

Και αν για την ίδια επιστήμη, σε ένα τμήμα εισάγονται με βαθμό 8 και σε άλλο με 16, θα τους μαθαίνουν "γράμματα" οι πανεπιστημιακοί, θα παίρνουν όλοι πτυχίο και θα είναι ΙΣΟΤΙΜΑ Πτυχία πανεπιστημίου. Καμία υποβάθμιση! Όλοι θα διορίζονται στο Δημόσιο.

Παράδεισος!

 
Vivi
09 Μάιος 2023 10:26

Αλήθεια έχει επίγνωση ο αριστερός τι σημαίνει το σχόλιο του για όσους φοιτούν σε ΙΕΚ;

 
Ο τσιπρας τα ΙΕΚ φουφουτος
09 Μάιος 2023 09:46

δεν μας ειπε τι θα τα κάνει ομως... 5 χρονια διακυβερνησης του τα φουφουτακια δουλευαν μια χαρα..

 
Καθηγητής Δευτεροβάθμιας
09 Μάιος 2023 08:57

Φτάνει πλέον κυρία με τις νεοφιλελεύθερες εμμονές σας. Καταστρέψατε πολύ περισσότερα από όσα μπορούσατε και άντεχε η εκπαίδευση. Καιρός να εξαγνιστείτε να πάρει μια ανάσα η Παιδεία μας.

 
Polar_Fish
09 Μάιος 2023 01:56

Ιδιωτικά Πανεπιστήμιο θέλουμε? Καμμία αντίρρηση. Το ερώτημα είναι το εξης: αν οι φοιτητές που δεν εισάγονται στα κρατικά ΑΕΙ λόγω ΕΒΕ έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν και πάρουν πτυχίο απο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, τότε ποιό συμπέρασμα βγαινει για το συστημα των πανελληνιων και την ΕΒΕ? Ποιά η διαφορά να αποτύχουν να αποφοιτήσουν από ενα ιδιωτικό ΑΕΙ ή από ένα κρατικό ΑΕΙ?

 
Βαλάντης Ζ
09 Μάιος 2023 01:01

Μια άσχετη υπουργός.

 
ΕΒΕ
08 Μάιος 2023 23:54

Αν το Υπ. Παιδείας δηλαδή η Κεραμέως ήθελε να μην μπαίνουν στο πανεπιστήμιο μόνο όσοι γράφουν 1, 2 ή 3 (ή 5 κοκ) θα έπρεπε να έχει βάλει άνω όριο στη ΕΒΕ πχ το 10 ή το 9 το 11. [Θα έλεγα κάπου μεταξύ 7 και 10]

Με τον τρόπο που είναι φτιαγμένη η ΕΒΕ, δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη τον μέσο και αυτόν τον μέσο όρο πολλαπλασιάζοντας τον με συντελεστή από 0,80 έως 1,20 (αναλόγως του τι αποφάσισε το Τμη΄μα) μπορεί η ΕΒΕ να φτάσει πχ ακόμα και στο 12, στο 14. Οι υποψήφιοι αυτοί -με αυτές τις βαθμολογίες- δεν είναι η κατηγορία των φοιτητών που μπήκαν (θα έμπαιναν) στο Πανεπιστήμιο με λευκή κόλλα .
Έτσι όπως είναι φτιαγμένη η ΕΒΕ αυτό που σίγουρα εξυπηρετεί είναι πάντα να υπάρχουν κάποιοι που δεν θα μπορούν να μπουν στο Πανεπιστήμιο όχι λόγω περιορισμένων θέσεων αλλά λόγω βαθμολογίας και ας μένουν θέσεις κενές.

 
Εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας
08 Μάιος 2023 23:11

Γελοιότητες και λόγια δίχως αντίκρισμα, από την κυρία Κεραμέως, για να αντιπαρατεθεί στις εύλογες ανησυχίες της αντιπολίτευσης. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι στην συντριπτική πλειοψηφία έχουν απορρίψει τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της σημερινής υπουργού. Την αγανάκτηση και την απογοήτευση όλων αυτών εκφράζει ο Τσίπρας και μεγάλο μέρος των αντιπολιτευόμενων κομμάτων. Η ΕΒΕ δεν νομοθετήθηκε για να αποτραπεί η είσοδος όσων γράφουν 1 ή 2 (μολονότι επιμένει διαρκώς και προσχηματικά σ' αυτό η Κεραμέως!), αλλά για να μειωθούν οι φοιτητές του δημόσιου πανεπιστημίου και κάποια στιγμή να κλείνουν περιφερειακές σχολές λόγω ανυπαρξίας φοιτητών. Και βεβαίως για να δημιουργηθεί μια δεξαμενή υποψήφιων πελατών για τα ιδιωτικά κολέγια (και δυνάμει ιδιωτικά πανεπιστήμια, όταν η ΝΔ προβεί στο σχέδιο αναθεώρησης του συντάγματος).

 
dimitris
08 Μάιος 2023 23:01

Ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια και το πρώτο έτος να ειναι καθοριστικό για την συνέχιση της φοίτησης.

 
Άνεργος
08 Μάιος 2023 21:30

Ο φουφουτος μιλάει για φουφουτα και φουμαρα μαυριστε τον Τσίπρα !!!

 
Γονιός
08 Μάιος 2023 21:05

4 χρόνια και δεν καταφέρατε να στηρίξετε τη δημόσια εκπαίδευση. 30 € το μάθημα πληρώνουμε για το Λύκειο . Το βρίσκετε λογικό ; Έχουμε περιορίσει τα πάντα για να δώσουμε μια ευκαιρία στα παιδιά μας, εσείς όμως τι κάνατε για να βελτιώσετε το σημερινό Λύκειο πέρα από την Τράπεζα Θεμάτων που οδήγησε στην ενίσχυση των φροντιστηρίων και της παραπαιδείας;;;;

 
ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ
08 Μάιος 2023 20:57

Μαζέψτε την κατάστασ, δώστε διεξόδους στα παιδιά. Πλέον φτάσαμε στο άλλο άκρο γεμίσαμε απόφοιτους ΑΕΙ και δεν έχουμε τεχνίτες πχ.

 
Εκπαιδευτικός*
08 Μάιος 2023 20:35

Η αληθεια δεν ξερω για τι επιπεδο μιλας εχω παρει διπλωμα χρονια αλλα τοτε στα φοροτεχνικα ηθελε πολυ διαβασμα 3,5 ετων (εναμιση μονο εκτος υλης με επαγγελματικα βιβλια για να δωσεις πιστοποιηση ) ισως εχεις δικιο...γιατι εμαθα δεν παιρνει κανεις διπλωμα σε επιστημονικες ειδικότητες

 
TA IEK EINAI FOYFOYTOS
08 Μάιος 2023 20:33

ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΟΥΦΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ..ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΕΝΟΣ ΙΕΚ ΦΟΥΦΟΥΤΟΥ...ΤΟ ΖΩ 22 ΧΡΟΝΙΑ

 
Αξιολόγηση
08 Μάιος 2023 20:25

Αξιολόγηση και στα ΙΕΚ αλλιώς το Φουφουτος θα είναι δυστυχώς πραγματικότητα.

 
Λόγια που ανήκουν σε άλλον αιώνα
08 Μάιος 2023 19:52

Όπως είχε πει κάποτε η Μαριέττα Γιαννάκου "Αν αφήσεις να μπαίνουν στα Πανεπιστήμια παιδιά με 1,2,3,4 και 5 το επίπεδο θα είναι χαμηλό και αυτό που θα συμβεί είναι ότι το ίδιο το διδακτικό προσωπικό θα χάσει σε ποιότητα και το Πανεπιστήμιο θα σταματήσει να είναι Πανεπιστήμιο" Οπότε ο λαϊκισμός είναι κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ συνηθίζει να κάνει και να μετατρέπει με αυτόν τον τρόπο τα πανεπιστήμια σε ΙΕΚ....

 
Εκπαιδευτικός
08 Μάιος 2023 19:40

13 ημέρες ακόμη θα σε υποστούμε. Μετά θα πας εκεί που σου αξίζει.
Κατέστρεψες ότι έχει σχέση με την παιδεία στην χώρα μας.
Για ποια αναβάθμιση ιεκ μιλάτε. Ρωτήστε να σας πουν για το επίπεδο σπουδών τους.

 
γονεας
08 Μάιος 2023 19:26

και γιατί το ποσοστό να είναι 50 τοις εκατο η βάση εισαγωγής και όχι 40 ή 30 ή 20 ή 60 ή 70 τοις εκατο με ποια λογική το 50% δεν θα πανε στα πανεπιστήμια αλλά στα δημοσία ΙΕΚ για τους γονείς που δεν έχουν 5.000 ευρώ το χρονο για δίδακτρα.
ΕΛΕΟΣ κ. Κεραμεως

 
Η φουφου
08 Μάιος 2023 18:51

Απαξιώνονται τόσα παιδιά που φοιτούν στα ΙΕΚ. Είναι καλύτερα σε ΑΕΙ με 2;

 
Ν'αλλάξει η παιδεία..
08 Μάιος 2023 17:52

Προς το καλύτερο..
Και οι αμοιβές των εκπαιδευτικών προς το καλύτερο, και να φτάσουν τουλάχιστον τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών μισθών.. Είναι στο χέρι της υπουργού να το κάνει. Να το πει τώρα με το χέρι στην καρδιά, πριν τις εκλογές.. Να δεσμευτεί για να πάρει κανείς ανάσα και ελπίδα.. Για να δει ο κόσμος το πρόγραμμά της.. Άμεσα όμως..

 
ΙΕΚ φουφούτος
08 Μάιος 2023 17:48

Ενώ η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο με 2 σου εξασφαλίζει σίγουρη επιτυχία και δουλειά!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ