Διορισμοί Μονίμων

Υπ. Παιδείας/ Διορισμοί: Την άλλη εβδομάδα (Πέμπτη ή Παρασκευή) η ανακοίνωση των ονομάτων των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών

Ποιες οι επόμενες ενέργειες του υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 10/05/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Προς το τέλος της άλλης εβδομάδας, Πέμπτη ή Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα ονόματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι διορίζονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δήλωσε στο esos ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου παιδείας και Θρησκευμάτων Αλ. Κόπτσης.

Η υποβολή   αίτηση-δήλωσης περιοχών προτίμησης διορισμού από τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς λήγει την Παρασκευή 12 Μαΐου .

Στη συνέχεια   θα γίνει  καταγραφή των νεοδιορισθέντων στα Μητρώα Ανθρωπίνου Δυναμικού των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Είναι απαραίτητος ο αριθμός βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και ο αριθμός βεβαίωσης ΔΙΠΑΑΔ (στοιχεία τα οποία αντλούνται από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού) για κάθε διοριστέο εκπαιδευτικό.

Αφού ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες  θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα ονόματα των εκπαιδευτικών  οι οποίοι διορίζονται στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα κληθούν να εγγράψουν στο σύστημα της απογραφής (https://apografi.gov.gr/) τους διοριστέους  , που διορίζονται στην οικεία  Δ/νση  και στη συνέχεια να αποστείλουν /επιστρέψουν συνημμένα αρχεία excel   με συμπληρωμένα τα ζητούμενα στοιχεία  (ήτοι τον αριθμό βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΔ και τον αριθμό βεβαίωσης ΔΙΠΑΑΔ) για το σύνολο των εκπαιδευτικών που διορίζονται σε περιοχές της  οικείας Δ/νσης  

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης   σε χρονικό διάστημα που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να   ορκιστούν και να αναλάβουν  υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί  τοποθετούνται σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού τους με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.).

Οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης, με την επιφύλαξη του τελευταίου εδαφίου της υποπαρ. α΄ της παρ. 5 του άρθρου 62 του ν.4589/2019, όπως τροποποιήθηκε πρόσφατα με το άρθρο 42 του ν.5029/2023 (ΦΕΚ55 Α/10-3-2023).

Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν υπεύθυνη δήλωση περί αποδοχής ή μη του διορισμού τους

Στους προηγούμενους διορισμούς εκπαιδευτικών το υπουργείο Παιδείας είχε στείλει την ακόλουθη οδηγία προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης:

"Οι πράξεις διορισμού είναι δημοσιευτέες και ως εκ τούτου η δημοσίευση αποτελεί συστατικό στοιχείο της οικείας πράξης και συνιστά αφετηρία για την έναρξη των έννομων αποτελεσμάτων που συνεπάγεται η συγκεκριμένη διοικητική πράξη.  Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, μετά τη δημοσίευση της απόφασης διορισμών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση των  υπηρεσιών σας και των διοριζομένων  για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας. Ως εκ τούτου, στην παρούσα φάση, δεν προκύπτει υποχρέωση των υπό διορισμό εκπαιδευτικών για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης περί αποδοχής ή μη του διορισμού τους".

Σχόλια (4)

 
Πάλι δόκιμοι?
11 Μάιος 2023 15:34

Διορισμοί δόκιμων νέοι!

 
μμ
11 Μάιος 2023 00:19

Αλίμονο!να προλάβουμε τις εκλογές,να πάρουμε καμια ψήφο από τους ταλαίπωρους καθηγητές...μην ξεχνιέστε συνάδελφοι...είναι οι ίδιοι που τέσσερα χρόνια μας τσάκισαν!και θα συνεχίσουν αν τους αφήσουμε...

 
Κκ
10 Μάιος 2023 18:50

Για την Ειδική Αγωγή πότε θα υπάρξει νεότερο; Θα γίνουν στην κατηγορία αυτή διορισμοί;

 
την παράλλη
10 Μάιος 2023 17:44

πιο κοντά στις εκλογές , να πιάσει τόπο η χαρά

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.