Κάλυψαν με… μπουφάν υπεράριθμους μαθητές σε σχολική εκδρομή

16/05/2023

Άκουσε το άρθρο

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Τρίκαλα, όταν κατά τη διάρκεια μεταφοράς μαθητών με λεωφορείο, κάποιοι αναγκάστηκαν να κάτσουν στην αγκαλιά συμμαθητών τους γιατί δεν υπήρχε θέση.

Σύμφωνα με το mega συμμαθητής της έχει βάλει το μπουφάν του επάνω της για να μην φαίνεται. Άλλα παιδιά κάθονται όπως να ‘ναι, άλλα είναι όρθια. Όταν η αστυνομία σταμάτησε το λεωφορείο για έλεγχο, βρέθηκαν δύο υπεράριθμοι επιβάτες και αφαίρεσαν το δίπλωμα από τον οδηγό.

Δεν ξεχνούν…

Οι μνήμες από το δυστύχημα το 2004 στο «φονικό πέταλο» του Μαλιακού, εκεί που 7 μαθητές στα 15 τους χρόνια σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, δεν σβήνουν ποτέ από το μυαλό των κατοίκων της Φαρκαδόνας.

Ήταν τα δικά τους παιδιά, μαθητές από το δικό τους σχολείο. Όταν έγινε γνωστό ότι στο λεωφορείο που επέβαιναν μαθητές του γυμνασίου της ίδιας περιοχής, ήταν υπεράριθμο, πατέρας τηλεφώνησε στην αστυνομία και ακολούθησε έλεγχος.

«Η αστυνομία πρώτα σταμάτησε για έλεγχο το ένα λεωφορείο, όπου εκεί βρέθηκαν τα δύο υπεράριθμα παιδιά, που κρύβονταν κάτω από τα καθίσματα. Όσο ωστόσο, κρατούσε η διαδικασία σε αυτό το λεωφορείο, ενημερώθηκε για τον έλεγχο τηλεφωνικά και ο οδηγός του δεύτερου, για να έχει τον νου του.

»Στη συνέχεια, τα πούλμαν επέστρεψαν στο γυμνάσιο της Φαρκαδόνας συνοδεία της αστυνομίας και εκεί βεβαιώθηκε η παράβαση και αφαιρέθηκε το δίπλωμα από τον οδηγό του πρώτου λεωφορείου», λέει μητέρα μαθητή.

Η διευθύντρια του σχολείου, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι τα πράγματα έγιναν διαφορετικά, αμφισβητώντας τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα με μαθήτρια να κρύβεται.

– Πήγαμε Τρίκαλα, κατεβήκαμε και στην επιστροφή που γυρίζαμε, επειδή κάποια είχαν κάποια παρεξήγηση εκεί η Β’ με την Γ’ γυμνασίου ‘γιατί ήρθες και κάθισες εδώ με μένα’ και λοιπά, πήρε τον μπαμπά της κι αυτός πήρε την Τροχαία, λογικά, για να τους σταματήσει στον δρόμο.

– Δεν υπήρχαν δηλαδή, παιδιά που ήταν καθισμένα κάτω και τα έκρυβαν με μπουφάν και τσάντες.

– Όχι βέβαια, όχι βέβαια.

– Υπήρξε αφαίρεση διπλώματος στον οδηγό, ξέρετε;

– Στον οδηγό. Ναι.

Τα… λυπήθηκε

Η διευθύντρια του σχολείου, μιλώντας στο LIVE NEWS, παραδέχεται ότι υπήρχαν δύο παιδιά υπεράριθμα, τα οποία έβαλε στο λεωφορείο για να συμμετέχουν στην εκδρομή στα Τρίκαλα, με τη σύμφωνη γνώμη, όπως λέει, του οδηγού επειδή… έκλαιγαν και τα λυπήθηκε.

«Στο γραφείο μου το πρωί, δύο παιδάκια ‘κυρία σας παρακαλώ, παρ’ τε μας κι εμάς’. Τελείωναν, Γ’ Γυμνασίου, έπαιρναν το απολυτήριο και το θεώρησα… να τα αφήσω πίσω… κάπως… καταλάβατε; ‘Κρίμα είναι’ λέω ‘κι αυτά, ας τα βάλω’. Λέω του οδηγού ‘να βάλω δύο παιδάκια που είναι παραπάνω; Πήρα και τον σταθμάρχη, μου λέει ‘βάλ’ τα, μήπως πού θα πάνε;’ λέει, ‘κοντά είναι’».

Γονείς όμως των μαθητών του γυμνασίου, ισχυρίζονται ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι κι ότι αυτά τα δύο παιδιά που βρέθηκαν υπεράριθμα δεν ήταν μαθητές του σχολείου, αλλά μεγαλύτερα και ότι η διευθύντρια χρησιμοποίησε το λεωφορείο της εκδρομής ως μεταφορικό μέσο για να επιστρέψει στο σπίτι της στα Τρίκαλα.

«Στην εκδρομή συμμετείχαν τα περισσότερα παιδιά του σχολείου. Τους συνόδεψαν οι περισσότεροι από τους καθηγητές και έφυγαν με δύο πούλμαν. Έφτασαν στα Τρίκαλα και εκεί κατέβηκε η διευθύντρια για να πάει στο σπίτι της. Εκεί μένει. Λίγο πριν ξεκινήσουν οι υπόλοιποι για την επιστροφή, βρήκαν δύο μεγαλύτερα παιδιά που τώρα πάνε λύκειο, τα οποία ετοιμάζονταν να γυρίσουν στην Φαρκαδόνα με το ΚΤΕΛ και τους είπαν ότι μπορούν να επιστρέψουν με το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές του γυμνασίου», λέει μητέρα μαθητή.

Η διευθύντρια επιμένει ωστόσο στην εκδοχή των μαθητών που δήλωσαν τελευταία στιγμή συμμετοχή στον περίπατο, στον οποίο όπως ισχυρίζεται, εκείνη δε συνόδευσε τους μαθητές.

– Πήγαμε έναν περίπατο. Ήταν δυο παιδάκια, επειδή έκλαιγαν, να τα βάλω, να τα βάλω και μπήκαν δυο παιδάκια παραπάνω. Αυτό. Ούτε παιδάκια από άλλο σχολείο μπήκαν, δύο παιδάκια από το ίδιο το σχολείο μπήκαν. Γιατί τελευταία στιγμή φέρνουν τις δηλώσεις.

– Εσείς ήσασταν μαζί ή ήταν και άλλοι καθηγητές;

– Όχι, όχι, όχι. Δύο καθηγητές. Ασυνόδευτα θα ήταν;

Κι όλα αυτά, στο γυμνάσιο της Φαρκαδόνας, που ακόμη θρηνεί τις 7 ψυχές των παιδιών που χάθηκαν πριν 19 χρόνια στο πέταλο του Μαλιακού, πηγαίνοντας μια εκδρομή.

Πηγή : https://www.megatv.com/2023/05/15/trikala-eklaigan-kai-me-kalypsan-me-m…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (6)

Ελλαδιστάν που θέλει και Χάρβαρντ
|

Η συζήτηση θα ήταν πολύ διαφορετική εάν υπήρχε ατύχημα. Ευτυχώς δεν υπήρξε. Το περιστατικό αποτελεί πάντως, ένα πολύ χαρακτηριστικό αντιπαράδειγμα, για όσους κάθε φορά συγκρίνουν την Ελλάδα με τη Σκανδιναβία και με το "σε όλες τις χώρες του κόσμου"....

Γφ
|

Οποίοι πάνε εκδρομές παίζουν το κεφάλι τους κορώνα γράμματα αυτό είναι και είναι αφελεστατος οποίος και οποία πιστεύει ...δεν θα συμβεί σε μένα !

Απορών
|

ΘΚ@ Τον μέγιστο βαθμό!
Ήταν; Είσαι σίγουρος;

good luck
|

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον κανονισμό των εκδρομών και την τήρηση των προϋποθέσεων για τα σχολικά λεωφορεία. Πέραν των κυρώσεων που μπορεί να υπάρξουν σε περίπτωση ελέγχων μπορεί να συμβούν και δυστυχήματα με θύματα που θα μας στενοχωρήσουν πολύ όλους!!!

ΠΕ 70
|

Το ωραίο είναι ότι όλα αυτά εμφανίζονται ως νέα και κατ'εξαίρεσιν περιστατικά. Εντός Αττικής είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι εκπαιδευτικοί να είναι όρθιοι διότι οι θέσεις δεν επαρκούν.
Για 2-3 παραπάνω χρειαζούμενες θέσεις σε κάθε πούλμαν, κανείς δεν κλείνει έξτρα λεωφορείο που κοστίζει 100 ευρώ .
Όποιοι θέλουν ασφάλεια ας συμβάλλουν στο κόστος των εκδρομών ή ας τις μειώσουν σε αριθμό με νομοθεσία για να μπορούμε να καλύπτουμε το κόστος που είναι αρκετά μεγάλο στις εποχές που ζούμε
Τα πράγματα είναι απλά αρκεί να τα προσεγγίζουμε με γνώση και ενδιαφέρον για το καλό όλων.

ΘK
|

Αν η συγκεκριμένη διευθύντρια ήταν μέλος του συμβουλίου της πρόσφατης επιλογής διευθυντών σχολείων του νομού Τρικάλων και κάποιος υποψήφιος στην ερώτηση "΄ τί ορίζει η νομοθεσία για τις εκδρομές", της απαντούσε "όποιο παιδάκι κλαίει το παίρνουμε εκδρομή", τί βαθμό θα του έβαζε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ