Μεταπτυχιακό στην Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων

16/05/2023

Ενημερώθηκε: 16/05/2023, 11:37

Άκουσε το άρθρο

Στις σύγχρονες κοινωνίες της πληροφορίας και της γνώσης η διοίκηση οργανισμών τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα είναι απαραίτητο να γίνεται από στελέχη που έχουν εξειδικευμένες γνώσεις στο σχετικό αντικείμενο.

Η αναζήτηση στελεχών στο χώρο της εκπαίδευσης με γνώσεις διοίκησης είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένων των αυξημένων αναγκών, αλλά και της σχετικής έλλειψης που υπάρχει.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων» του Πανεπιστημίου Πειραιώς είναι ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό πρόγραμμα, εφάμιλλο των προγραμμάτων που προσφέρεται από αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

Είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως θέλοντας να περιορίσει τους «αποκλεισμούς» στο χώρο της εκπαίδευσης.

Απευθύνεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, καθώς επίσης και στους αποφοίτους τμημάτων και σχολών που ενδιαφέρονται να εργαστούν και να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της εκπαίδευσης.

Η εξ αποστάσεως ολοκλήρωση του συγκεκριμένου ΠΜΣ επιτρέπει σε όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους, των επαγγελματικών και οικογενειακών τους υποχρεώσεων.

Η φιλοσοφία του προγράμματος του ΠΜΣ στηρίζεται στο γεγονός ότι η εκπαίδευση είναι μία υπηρεσία που παράγεται μέσα από μία παραγωγική διαδικασία και ως εκ τούτου υπόκειται στους οικονομικούς νόμους. Η άσκηση διοίκησης εκπαιδευτικών οργανισμών συνδέεται όχι μόνο με εξειδικευμένες γνώσεις γύρω από θέματα διοίκησης και ηγεσίας, αλλά και με την κατανόηση του ρόλου της εκπαίδευσης στο σύγχρονο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον.

Το ΠΜΣ «Οικονομική της εκπαίδευσης και διαχείριση εκπαιδευτικών μονάδων» αποτελεί μία σύγχρονη πρόκληση για όσους είναι ή και θέλουν να ενταχθούν στον εκπαιδευτικό χώρο να αποκτήσουν οικονομικές και διοικητικές γνώσεις για το αγαθό «εκπαιδευτικές υπηρεσίες».

Είναι ένα σύγχρονο πρόγραμμα σχεδιασμένο με βάση τις τρέχουσες προκλήσεις των εκπαιδευτικών συστημάτων που υλοποιείται από ένα Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης με σημαντική ιστορία και επιδόσεις τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στην έρευνα.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία (3) εξάμηνα και τα μαθήματα, δέκα στο σύνολο, κατανέμονται ανά πέντε στο χειμερινό και στο εαρινό εξάμηνο.

Στη διάρκεια του τρίτου εξαμήνου οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν μεταξύ εκπόνησης διπλωματικής εργασίας ή επιτυχούς παρακολούθησης δύο μαθημάτων.

Στο πρώτο και στο δεύτερο εξάμηνο διδάσκονται 3 υποχρεωτικά μαθήματα και 2 μαθήματα επιλογής από ένα σύνολο επτά προσφερόμενων μαθημάτων.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος δύνανται να εγγραφούν μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Τα μαθήματα διδάσκονται κάθε Παρασκευή (16.30 – 22:00) και Σάββατο (8.30 – 16.30).

Για  πληροφορίες  οι  ενδιαφερόμενοι  μπορούν  επίσης  να  επισκέπτονται  την ιστοσελίδα  του προγράμματος (http://www.msc-econedu.gr) ή στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ, (e-mail: despoinanimo@unipi.gr, κιν.6972831319) ή  στον  Διευθυντή  του  Π.Μ.Σ,  Καθηγητή  κον  Μιχάλη  Χλέτσο  (e-mail: mchletsos@unipi.gr).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ