Που θα χτίσει τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)

17/05/2023

Άκουσε το άρθρο

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) δημοσίευσε στις 23/01/2019 σε δύο (2) εφημερίδες Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για ακίνητο η οικόπεδο με δυνατότητα ανέγερσης ακινήτου κατάλληλης για χρήση εκπαιδευτηρίου.

Από την πρόσκληση αυτή προκύπτει ως πλέον ενδιαφέρουσα περίπτωση λόγω γειτνίασης με το ΟΠΑ ακίνητο επί της οδού Πατησίων και Αντωνιάδου (έναντι της πτέρυγας Αντωνιάδου του ΟΠΑ).

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την αγορά δύο (2) συνεχόμενων οικοπέδων συνολικού εμβαδού 648,88 τ.μ. στο ένα εκ των οποίων υφίσταται διατηρητέο τριώροφο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής συνολικού εμβαδού 841,83 τ.μ.

Στα εν λόγω ακίνητα σύμφωνα με πρόταση του ιδιοκτήτη και την προμελέτη που συνόδευε αυτή, θα κατασκευασθεί σύγχρονο κτίριο υψηλής ενεργειακής απόδοσης ως προσθήκη στο υφιστάμενο παραδοσιακό ακίνητο και θα παραδοθεί στο Πανεπιστήμιο ολοκληρωμένο με το κλειδί στο χέρι (turn-key) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τελικού ελέγχου των υπηρεσιών του ΟΠΑ.

Με βάση την υφιστάμενη προμελέτη που κατατέθηκε στο ΟΠΑ από τον ιδιοκτήτη, το νεόδμητο ακίνητο που θα παραδοθεί στο ΟΠΑ με προδιαγραφές εκπαιδευτηρίου θα αποτελείται:

α) από ανωδομή συνολικής επιφάνειας 2247,42 τ.μ. η οποία περιλαμβάνει ισόγειο, 6 επιπλέον ορόφους και δώμα και

β) από υπόγεια με 3 ορόφους συνολικής επιφανείας 1937,64 τ.μ. στα οποία θα δημιουργηθούν και 30 θέσεις στάθμευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ