ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ανοικτό το ενδεχόμενο η Ν. Κεραμέως να παραμείνει στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση

Αν και "βολιδοσκοπήθηκε" πανεπιστημιακός ΑΕΙ της Αττικής για τη θέση αυτή
Δημοσίευση: 22/05/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο η Νίκη Κεραμέως να παραμείνει στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση, υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό καθηγητή  και πρόεδρο  του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη  Σαρμά.

Ήδη το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε στο Μαξίμου, λόγω του γεγονότος ότι η 25η Ιουνίου που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές πέφτουν μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και συγκεκριμένα στην εξέταση των υποψηφίων στα Ειδικά μαθήματα.

Πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, σύμφωνα με πληροφορίες του esos,  η Ν. Κεραμέως δεν έχει καμία ενημέρωση ότια θα παραμείνει ως υπουργός  Παιδείας στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση .

Ο προβληματισμός, να παραμείνει η Ν. Κεραμέως στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση, διατυπώθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς με τον σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης ,μετά της 25 Ιουνίου, θα πρέπει να αλλάξει ο  υπουργός Παιδείας κι ενδεχομένως που κάτι δεν πάει καλά στις Πανελλαδικές , εκείνες τις ημέρες, να πέσουν οι ευθύνες  , στην αντικατάσταση του υπουργού Παιδείας.

Σημειώνεται ότι ποτέ στα χρονικά δεν έχει αντικατασταθεί υπουργός Παιδείας εν μέσω Πανελλαδικών και στις περιπτώσεις που οι εκάστοτε πρωθυπουργοί ήθελαν να κάνουν ανασχηματισμό, περίμεναν την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πάντως ήδη από το  Μαξίμου έγινε  "βολιδοσκόπηση" σε Πανεπιστημιακό που υπηρετεί σε ΑΕΙ της Αττικής , προκειμένου να αναλάβει τη θέση υπηρεσιακού υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων,μέχρι το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης , η οποία θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Αν επικρατήσει το πρώτο σενάριο, τότε υπουργός Παιδείας στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση θα είναι η Ν. Κεραμέως.

 Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ήδη , εδώ και καιρό, έχει εκφράσει την επιθυμία του, εφόσον θα είναι ξανά Κυβέρνηση, στη θέση του υπουργού Παιδείας να επανατοποθετήσει την Ν. Κεραμέως.

Ο Κ. Μητσοτάκης  θεωρεί ότι η Ν. Κεραμέως ακολούθησε πολιτική στο υπουργείο Παιδείας , χωρίς να υπολογίσει το προσωπικό πολιτικό κόστος.

Σε θέση αναπληρωτή ή υφυπουργού Παιδείας, ανεξάρτητα, εάν η Ν. Κεραμέως θα ηγηθεί του υπουργείου Παιδείας ή άλλου υπουργείου, θα τοποθετηθεί η νεοεκλεγείσα σε θέση Βουλευτού Επικρατείας η πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ Ιωάννα Λυτρίβη.

Ο Κ. Μητσοτάκης  εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες της Ιωάννας  Λυτρίβη, την οποία είχε συνεργάτη του κατά τη  θητεία του  ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η Ιωάννα Λυτρίβη πριν γίνει Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, ήταν Σύμβουλος της Ν. Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας.

Θέση στην επόμενη Κυβέρνηση αναμένεται να έχει και η νυν υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, την οποία ο πρωθυπουργός εκτιμά ιδιαίτερα κυρίως για τις διοικητικές ικανότητες , αλλά και τη δυναμική της στην επικοινωνία.

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (28)

 
"Ποιος τη ζωή μου"*
24 Μάιος 2023 10:16

Εγώ τώρα γιατί πιστεύω ότι θα μείνει υπουργός, ακόμα και με κυβέρνηση Αλέκας Παπαρήγα?....
* Μουσική Μίκης Θεοδωράκης - Στίχοι Μάνος Ελευθερίου

 
Το ταγκό θέλει 2.... τουλάχιστον
24 Μάιος 2023 10:02

@Μανώλης23 Μάιος 2023 10:31
Ναι αλλά οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που κάνουν μάθημα.... κι όχι οι ψηφοφόροι. Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, χωρίς να πεισθούν και να συνεργαστούν αυτοί που θα την υλοποιήσουν? Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, με δικαστικές αποφάσεις για παράνομες απεργίες-αποχές, πόση επιτυχία μπορεί να έχει λέτε?
Εσείς πχ στο σπίτι σας, μπορείτε να κάνετε άραγε μια επιτυχή "μεταρρύθμιση", εάν δεν συνεργαστεί και η κυρία του σπιτιού? Ή μήπως το αυτοκίνητό σας μπορεί να λειτουργήσει, εάν δεν "συνεργαστούν" τα πρατήρια καυσίμων, τα φρένα, το βολάν κι ο οδηγός.... μη σας πω κι ο οδηγός που έρχεται από απέναντι?....

 
@τοπικοι επιχειρηματίες
24 Μάιος 2023 09:00

ψήφισαν μητσοτάκη για να μην τους φορολογήσει η αριστερα ! δεν ξε΄ρουν ότι ειναι τίποτα και αυτός μιλά με τους μεγάλους μόνο. αλλά νιώθουν και αυτοί μεγάλοι με την ψήφο τους, ας ζήσουν το παραμύθι

 
ΕΥΗ
24 Μάιος 2023 00:17

Και 100.000 νεοδημοκρατικούς ψήφους να πάρει, δεν αλλάζει η άποψη των εκπαιδευτικών, των γονέων, των μαθητών και φοιτητών: Ά(χ)ριστη, αδιάλλακτη, ανίκανη και ανεύθυνη. Δεν περίμενα τους ψηφοφόρους της, για να μου επιβεβαιώσουν με πόση ιδεοληψία διαχειρίστηκε την πανδημία, αφήνοντας στη μοίρα τους και στην αγραμματοσύνη τους χιλιάδες μαθητές. Τα αποτελέσματα των ενεργειών της τα βιώνουμε ήδη από πέρσι και είναι δύσκολα αναστρέψιμα (ψυχολογικά, μαθησιακές δυσκολίες και άπειρα κενά, αδιαφορία κλπ.). Τι να μας πει λοιπόν η κυρία, που 4 χρόνια δεν μπόρεσε να κάνει κρίσεις και τις έκανε στο παρά 5 (αν και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί εντελώς...). Για τη διαδικασία, ας μην μιλήσουμε... Τα δικηγορικά γραφεία τρίβουν τα χέρια τους! Ακόμα και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΔΑΚΕ, καταφέρονται εναντίον της και ζητούν να πάψει να συμπεριφέρεται αυταρχικά. Αλλά αυτή δεν καταλαβαίνει... Μέχρι που θα το φάει το κεφάλι της!

 
@Διώξτε Κεραμέως
23 Μάιος 2023 21:51

Μαζί με τις μικρές σχολές στην επαρχία, θα καταστρέψει και όλους τους τοπικούς επιχειρηματίες τις εστίασης (σουβλάκια, καφέ κλπ).

 
Κώστας
23 Μάιος 2023 20:48

Βρε ότι και να σας κάνει από δω και πέρα όλα είναι σούπερ. Είστε άξιοι της μοιρας σας. Εγώ βγήκα στην σύνταξη. Αυτή δεν θέλατε; Τώρα να την λουστειτε. Με φόρα κορίτσι μου σάρωσε τα πάντα.

 
Διώξτε Κεραμέως
23 Μάιος 2023 18:18

Έχει καταστρέψει όλες τις μικρές σχολές με τις ελάχιστες βάσεις και έτσι αναγκάζει τον κόσμο να πληρώνει για κολλέγια. Απορώ πως μερικοί από εσάς θέλετε να μείνει υπουργός παιδείας.

 
Νίκος Δημ.
23 Μάιος 2023 15:35

Σε μία χώρα που το survivor σαρώνει σε τηλεθέαση, είναι λογικό να σαρώνει και η Κεραμέως. Το φαίνεσθαι και οι συνεχείς παρουσίες στην τηλεόραση έχουν πολύ μεγαλύτερη πέραση από την ουσία και την πραγματική δουλειά. Αλίμονο στην εκπαίδευση που χάνει πλέον πλήρως την παιδαγωγική της διάσταση.

 
@Πιτσιφλή
23 Μάιος 2023 14:12

Εμείς εδώ δεν υποστηρίζουμε κανέναν μέχρι να αποδείξει την αξία του

 
Με την ήττα
23 Μάιος 2023 14:03

Όλοι εσείς εδώ μέσα που θέλετε την κυρία νίκη, ελπίζω να καταλαβαίνετε και τι είναι και που το πάει...Ένας άνθρωπος που δεν είχε ποτέ επαφή με δημόσια παιδεία ούτε ως μαθήτρια ούτε ως φοιτήτρια ούτε σε κάποια φάση της ζωής της λανσάρεται ως το καλύτερο φάρμακο και επικροτειται με τόσους σταυρούς... Ελπίζω να πέσω έξω ειλικρινά

 
daskala
23 Μάιος 2023 12:27

Ευτυχώς που παίρνω σύνταξη, για σας εύχομαι τα καλύτερα...
τέτοιοι που είμαστε , μας αξίζει! Στην πόλη μας οι σύμβουλοι μιλάνε για ...τεκμήρια, κανονίστε να πάρετε φοιτητικά δάνεια στα 50 σας.

 
Μανώλης
23 Μάιος 2023 10:31

@Εκπαιδευτικός λυκείου 22 Μάιος 2023 23:14
"...Η αποδόμηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος με την υπογραφή Κεραμέως, αργά ή γρήγορα θα λάβει τέλος, διότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν αποδέχεται τις κυβερνητικές προχειρότητες που βαφτίζονται "μεταρρυθμίσεις"!!!!
Σοβαρά μιλάτε; Πέρα από την υποκειμενικότητα της δήλωσής σας, ξεχνάτε ότι ψηφίζει ο ελληνικός λαός, ο οποίος εμφανώς διαφωνεί μαζί σας και όχι μόνο οι 175 χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

 
Εκπαιδευτικός
23 Μάιος 2023 10:30

Οι αποσπάσεις πότε;Τι άδεια έδωσε το ΣτΕ τότε;

 
Αρετή
23 Μάιος 2023 10:07

Ψηφίζουμε την άριστη μας.για να πάμε μπροστά. Τι άλλο θέλουμε.

 
Φιλολογίζων
23 Μάιος 2023 00:04

Αυτονόητη η αντικατάστασή της και η μη συμμετοχή της στην υπηρεσιακή κυβέρνηση! Τα υπόλοιπα είναι υποβολιμιαία και εκφράζουν ¨αγαθές προθέσεις" ....

 
Εκπαιδευτικός λυκείου
22 Μάιος 2023 23:14

Δυστυχώς, οι παλινωδίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ορισμένες τραγικές επιλογές προσώπων έφεραν τα καταστροφικά εκλογικά αποτελέσματα που γνωρίζουμε. Αυτό ουδόλως δικαιολογεί την έπαρση και την αίσθηση επιβράβευσης για τα τεκταινόμενα στην ελληνική εκπαίδευση που αποπνέουν οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.
Η αποδόμηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος με την υπογραφή Κεραμέως, αργά ή γρήγορα θα λάβει τέλος, διότι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν αποδέχεται τις κυβερνητικές προχειρότητες που βαφτίζονται "μεταρρυθμίσεις".

 
Πιτσιφλής
22 Μάιος 2023 22:40

Εμείς εδώ υποστηρίζουμε την κυρία Ιωάννα.

 
Με τη νικη
22 Μάιος 2023 22:37

Ελπίζουμε να την έχουμε ξανά υπουργό. Σάρωσε με χιλιάδες ψήφους.

 
εκλογές
22 Μάιος 2023 21:58

Το 2019 οι εκλογές έγιναν στις 7/7 και όχι στις 30/6 όπως αρχικά είχε ειπωθεί λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων.
Φε΄τος βιάζονται πολύ, ούτε μια εβδομάδα πίσω δεν τις πάνε ώστε να ολοκληρωθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις [ειδικά μαθήματα].

 
Απορώ
22 Μάιος 2023 21:35

Προφανώς...
Εάν είναι τόσο καλή, απορώ γιατί δεν την βάζουν στο Εθνικής Αμύνης ή Υπ. Οικονομικών να σωθούμε....

 
Mr Nikos
22 Μάιος 2023 20:53

Μου φαίνεται ότι όσο περισσότεροι κατηγορούν την Κεραμέως στα μέσα, τόσο πιο αγαπητή και ισχυρή γίνεται, οπότε συνεχίστε κανονικά :)

 
Πωπωωωω
22 Μάιος 2023 20:30

Ελπίζω να μη χάσουμε αυτή την άριστη υπουργό. Με τα νομοσχέδια των 100άδων διορθώσεων, τις εγκυκλίους που ακολουθούνται από διορθώσεις εντός 24 ωρών, τα αποτελέσματα που βγαίνουν και ξαναβγαίνουν. Το νόμο για συμβούλια διοίκησης σε ΑΕΙ που προβλέπει ζυγό αριθμό μελών για να μπλοκάρουν σε ισοπαλίες. Και τόσα άλλα.

 
Δάσκαλος
22 Μάιος 2023 19:41

Δεν θέλω γκρίνιες. Όλα όμορφα όλα καλά. Νικουλα δεν θέλαμε τώρα όλα να τα λουστούμε. Όχι παράπονα. Μια χαρά μια χαρά.

 
Προφανώς...
22 Μάιος 2023 18:47

"Ο Κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι η Ν. Κεραμέως ακολούθησε πολιτική στο υπουργείο Παιδείας , χωρίς να υπολογίσει το προσωπικό πολιτικό κόστος."
Τι ακριβώς δεν καταλαβαινετε?
Ούτε μέρα εκτός από το πόστο της η άριστη αυτή κυρία!

 
Μακάρι!
22 Μάιος 2023 18:17

Η Νίκη ήδη έχει καταγράψει σημαντικό έργο!
Δίκαιο να της δοθεί η δυνατότητα να το ολοκληρώσει!

 
Έχει ο καιρός γυρίσματα, και ο μήνας εβδομάδες.
22 Μάιος 2023 18:14

Έχει ο καιρός γυρίσματα, να πληρωθούν τα κρίματα.
Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια
Πολλή φόρα πήρατε ... κι οι παροιμίες λένε πως θα πρέπει να περιμένουμε το κάθε πράγμα με υπομονή και να μη βιαζόμαστε. Όταν ακόμη δεν είναι ώρα για κάτι, δεν μπορούμε να το πιέσουμε.
Κάνε πλειοψηφία στην Βουλή πρώτα ... και μετά τα "υπουγιλίκια". Οι πανελλαδικές δεν προσφέρονται για τέτοια παιχνιδάκια.

 
Αθανασία
22 Μάιος 2023 18:03

Να μείνει αλλά να βγάλει τις αποσπάσεις, μην πάνε για Ιούλιο.

 
δεν έχει σχέση με τις εξετασεις η υπουργός
22 Μάιος 2023 18:01

μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες. μη λεμε τρελά

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ