Πρυτανικές εκλογές Παν. Μακεδονίας: Οριστικά στη Σύγκλητο περιέρχεται η αρμοδιότητα ανάδειξης των εξωτερικών μελών

Μετά και τη σημερινή τελευταία συνεδρίαση η οποία απέβη "άκαρπη"

24/05/2023

Άκουσε το άρθρο

Στη Σύγκλητο περιέρχεται  η αρμοδιότητα ανάδειξης των  5 εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, μετά και τη σημερινή  τελευταία "άκαρπη" συνεδρίαση των 6 εσωτερικών μελών, καθώς επικράτησε η ισοψηφία 3-3.

Σήμερα το απόγευμα εκδόθηκε και η ημερήσια διάταξη , η οποία ορίζει ότι η συνεδρίαση της Συγκλήτου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Με τον Εσωτερικό Κανονισμό του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθορίστηκε ανώτατος αριθμός  τεσσάρων  της Συγκλήτου.

Η ψηφοφορία θα διενεργηθεί  μεταξύ του συνόλου των υποψηφίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση του εξωτερικού μέλους. Ως εξωτερικά μέλη αναδεικνύονται κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας οι υποψήφιοι που λαμβάνουν την αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των μελών της Συγκλήτου.

  • Πατήστε εδώ για να δείτε τους υποψηφίους για τις 5 θέσεις εξωτερικών μελών

Εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία κατά την πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα όπου απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Συγκλήτου.

Εάν εξαντληθεί ο ανώτατος αριθμός των συνεδριάσεων και δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την κάλυψη του συνόλου των θέσεων των εξωτερικών μελών, ενδεχόμενο δύσκολο, θα διενεργηθεί κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων που ισοψήφησαν στην πρώτη θέση, και σε περίπτωση μη ισοψηφίας στην πρώτη θέση μεταξύ αυτών που έλαβαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Εσωτερικά μέλη

Υπενθυμίζεται ότι ως εσωτερικά μέλη εξελέγησαν  οι καθηγητές:

1 Κατρανίδης Στυλιανός

2 Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

3 Αλεξανδροπούλου Ευγενία

4 Νίκας Χρήστος

5 Νεγκάκης Χρήστος

6 Δεληπάλλα Σοφία

Σχόλια (1)

Jeremy Pastor
|

Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτή η δύσκολη - και για πολλούς αμφιλεγόμενη - διαδικασία με την εμπλοκή της Συγκλήτου, εαν η αναλογία εσωτερικών - εξωτερικών μελών ήταν 7-4 αντί για 6-5. Ελπίζω να το αλλάξουν σύντομα. Να δούμε τι θα γίνει και με τα άλλα ΑΕΙ, ειδικά τα μεγάλα και κεντρικά ΑΕΙ όπως ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ. Στα δύο πρώτα φαίνεται να υπάρχει μια δυσκολία συγκρότησης του Συμβουλίου. Στο τρίτο θα φανεί σε λίγες μέρες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ