ΟΠΣΥΔ: Διαθέσιμοι εκ νέου οι φάκελοι στους υποψήφιους εκπαιδευτικούς

"ουδεμία δυνατότητα υφίσταται από πλευράς των υποψηφίων περί υποβολής νεότερων αιτημάτων επικαιροποίησης στοιχείων ή/και προσκόμισης δικαιολογητικών (για υφιστάμενα ή νέα αιτήματα)"

25/05/2023

Ενημερώθηκε: 25/05/2023, 15:10

Άκουσε το άρθρο

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί-χρήστες του ΟΠΣΥΔ έχουν πλέον εκ νέου πρόσβαση στις καρτέλες του προσωπικού ηλεκτρονικού τους φακέλου, για την προεπισκόπηση των στοιχείων τους, σύμφωνα με νέα  εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία απευθύνεται προς τις Διυθύνσεις Εκπαίδευσης.

Με αφορμή την εν λόγω διαθεσιμότητα πρόσβασης στον ηλεκτρονικό τους φάκελο –και προκειμένου να αποφευχθούν παρερμηνείες και λανθασμένοι χειρισμοί– από το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζεται ότι:

 "ουδεμία δυνατότητα υφίσταται από πλευράς των υποψηφίων περί υποβολής νεότερων αιτημάτων επικαιροποίησης στοιχείων ή/και προσκόμισης δικαιολογητικών (για υφιστάμενα ή νέα αιτήματα)".

"Σε ενδεχόμενη, δε, επικοινωνία τους με τις Υπηρεσίες σας", επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης "οφείλετε να τους υπενθυμίζετε τα διαλαμβανόμενα
 στο γ’ σχετικό έγγραφο, περί συγκεκριμένων καταληκτικών προθεσμιών υποβολής αιτημάτων και μεταφόρτωσης δικαιολογητικών".

Κατά τα λοιπά, το υπουργείο Παιδείας  εφιστά  την προσοχή προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης:

  • αφενός στην αυστηρή τήρηση των όρων και προϋποθέσεων των σχετικών Προκηρύξεων της Ανεξάρτητης Αρχής του ΑΣΕΠ και
  • αφετέρου στην εμπρόθεσμη ολοκλήρωση αξιολόγησης των αιτημάτων επικαιροποίησης στοιχείων των υποψηφίων (και καταχώρισης στοιχείων στο ΟΠΣΥΔ, όπου κρίνεται απαραίτητο),

προκειμένου να αποφευχθούν στρεβλώσεις και να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι προαπαιτούμενες διαδικασίες για την έκδοση των προσωρινών πινάκων Γενικής Εκπαίδευσης.

Επιστολή-καταγγελία εκπαιδευτικού στο esos

Είμαι εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ80 και σήμερα 24/05/23 που μπήκα στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ για να επιβεβαιώσω τον φάκελό μου με τα έγγραφα, έκπληκτη διαπίστωσα ότι το πτυχίο αγγλικών μου δεν υπήρχε ανεβασμένο, ενώ η ίδια το είχα ανεβάσει σε αρχείο pdf και το είχα ελέγξει δεκάδες φορές.

Στη συνέχεια επικοινώνησα με το Υπουργείο και υποστήριζαν ότι το λάθος είναι δικό μου και ότι μου εμφανίστηκε μήνυμα στην οθόνη του υπολογιστή για μη ανέβασμα του αρχείου, κάτι που δεν συνέβη ποτέ, αλλά αντιθέτως εμφανίζονταν μήνυμα για την επιτυχή καταχώριση.

Για τη μη σωστή λειτουργία της πλατφόρμας ενδέχεται να χάσω 7 μόρια, τα οποία θα μου στοιχίσουν στη μη πρόσληψή μου σαν αναπληρώτρια. Αν αυτό δεν είναι ντροπή και αίσχος τότε τι είναι;

Από το να ονειρευόμαστε ένα ψηφιοποιημένο κράτος το οποίο όμως απ' ότι φαίνεται δεν λειτουργεί και μας χρεώνει με καταστρεπτικές συνέπειες στη ζωή μας τα δικά του λάθη, μήπως θα ήταν καλύτερο να καταθέτουμε τα χαρτιά στη Δευτεροβάθμια.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω ποιο το νόημα της κατάθεσης της αίτησης στο ΑΣΕΠ, όπου εκεί αναφέρουμε τους τίτλους που έχουμε και τους καταθέτουμε και στο μητρώο; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αυτών των λαθών.

Είναι δυνατό δεκάδες άτομα να έκαναν το ίδιο λάθος;

Πιστεύω να υπάρξει η βούληση για τη διόρθωση του λάθους και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ