ΤΡ/ΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Νέο "χάος" με την Τράπεζα Θεμάτων:Κληρώνει "λειψά" θέματα στα Λύκεια και "κλειδώνει" η πλατφόρμα

Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι αύριο λήγει η προθεσμία έκδοσης βαθμολογιών για τους μαθητές της Γ' Λυκείου , καθώς την Πέμπτη ξεκινούν οι Πανελλαδικές
Δημοσίευση: 29/05/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί από το πρωί στους μαθητές και εκπαιδευτικούς όλως των Λυκείων της χώρας, καθώς έχει προκύψει νέο πρόβλημα μετά την "κατάρρευση" της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ενω από τις 10 το πρωί, φαίνεται πως αποκαθίσταται το πρόβλημα λειτουργίας της πλατφόρμας, πάρα πολλά Λύκεια που μπήκαν στην"κλήρωση" πήραν "λειψά" θέματα.

Στη συνέχεια οι Διευθυντές, βλέποντας αυτό το νέο πρόβλημα ξαναπροσπάθησαν να εισέλθουν στην πλατφόρμα αλλά τους επιτρέπεται και η πλατφόρμα βγάζει το μήνυμα ότι "για το Λύκειο σας έγινε η κλήρωση".

Από το υπουργείο Παιδείας και το ΙΕΠ τηρείται "σιγή ιχθύος" για το πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι όπως έχουμε ενημερωθεί σε πολλά Λύκεια οι μαθητές αποχώρησαν από το σχολείο τους, χωρίς να δώσουν εξετάσεις

Γ' Λυκείου

Στο μεταξύ το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι αύριο λήγει η προθεσμία έκδοσης βαθμολογιών για τους μαθητές της Γ' Λυκείου , καθώς την Πέμπτη ξεκινούν οι Πανελλαδικές.

Το υπουργείο Παιδείας πρέπει άμεσα να δώσει παράταση μιας ημέρας για την έκδοση των  αποτελεσμάτων για τα Λύκεια τα οποία σήμερα δεν καταφέρουν να δώσουν τις απολυτήριες εξετάσεις.

Σχόλια (32)

 
@ Master chef (περί "σιγής ιχθύος")
30 Μάιος 2023 13:26

μην τα βάζετε με τα ψαράκια παρακαλώ , τα μουγκά ! και αυτά της επετειακής Αλώσεως χτες. τότε που πετάχτηκαν όξω από το τηγάνι (θαύμα, θαύμα, είχαν plan b φαίνεται) πάλι μιλιά δεν είχαν.

 
Master chef (περί "σιγής ιχθύος")
30 Μάιος 2023 11:13

@μουσικοχορευτικόν : πού είν' το μαρικάκι ; 29 Μάιος 2023 11:33
Please please, μην το μαλώνετε κι εσείς τώρα το esos!
Και να είναι μουγκά τα ψαράκια, δεν είναι και άοσμα όταν τηγανίζονται.....
Και να μη θέλει λοιπόν να μας πει το μαρικάκι, ότι ξέχασε το τηγάνι στο 9 κι έκαψε τα ψαράκια..... οι μυρωδιές, οι φωτιές και οι καπνοί από τον 3ο όροφο του Αμαρουσίου, δεν μπορούν να "αποσιωπηθούν" με τίποτα. Μύρισε ο τόπος ψαρίλα.
ΥΓ. Έστω και με καθυστέρηση (το είδα αργά), το σχόλιό σας είναι απολαυστικό και άξιο για αστέρι Michelin. Εύγε συνάδελφε!

 
Εκπ λυκείου
29 Μάιος 2023 22:47

Εμείς μια χαρά τα εκτυπώσαμε.

 
Πιτσιφλής
29 Μάιος 2023 21:55

@ Αλέξανδρος
Δύο είναι τα "είμαστε". Να προσέχεις!

 
Alexandros
29 Μάιος 2023 20:57

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα....

 
IωANνA
29 Μάιος 2023 20:22

"Στη συνέχεια οι Διευθυντές, βλέποντας αυτό το νέο πρόβλημα ξαναπροσπάθησαν να εισέλθουν στην πλατφόρμα αλλά τους επιτρέπεται και η πλατφόρμα βγάζει το μήνυμα ότι "για το Λύκειο σας έγινε η κλήρωση"."

ερώτηση: στην περίπτωση αυτή βγάζει οριστικοποίηση ή όχι;;

 
ΘΓ
29 Μάιος 2023 18:31

Που να δείτε τί θα γίνει αν δεν δουλέψει το Σύστημα Αυτόματης Μετάδοσης θεμα΄των (ΣΑΜ) στις πανελλήνιες. Το plan B που έχουν αγοράσει (USB stick με SIM κάρτα) δεν λειτούργησε ποτέ. Ακόμα και όταν επρόκειτο να γίνει παράδοση - παραλαβή του νέου συστήματος, όλες οι προσπάθειες χρήσης του εναλλακτικού τρόπου μετάδοσης θεμάτων απέτυχαν. Γι' αυτό από τότε που χρησιμοποιούμε το ΣΑΜ, ακόμα και στις δοκιμαστικές εκπομπές, δεν ελέγχεται η λειτουργία του εναλλακτικού τρόπου αφού γνωρίζουν ότι δεν δουλεύει.

 
Πέτρος
29 Μάιος 2023 17:59

Εγώ λέω να στείλει μία ακόμη άριστη εγκύκλιο η οποία θα ορίζει ΄ότι οι βαθμοί (0) των μαθητών στο τελευταίο μάθημα της Γ τάξης θα καταγράφονται αλλά δεν θα προσμετρούνται.

 
Αντώνης
29 Μάιος 2023 15:50

Έλα, προχωράμε παρακάτω. ΝΔ 40%, Κεραμέως 60.000 ψήφοι και ψηφίζουμε σταθερότητα. Δεν μας απασχολούν Τέμπη, φωτιές, πανδημίες, σκάνδαλα, ακρίβεια και τράπεζες θεμάτων (γενικότερα θέματα παιδείας), έτσι δεν είναι; Επόμενο θέμα.

 
Βασιλης
29 Μάιος 2023 15:24

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΟΥ!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
29 Μάιος 2023 15:20

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΧΡΗΣΤΙΑΣ ΤΗΣ!
ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ!

 
Ρανια
29 Μάιος 2023 15:18

Τα παιδιά ταλαιπωρηθηκαν ασκοπα σημερα.....Κι έδιναν άσχετο κόντρα μαθημα σημερα....
Η κορη μου αν καθ Ανθρωπιστικων σπουδών, εδινε Μαθηματικα.....Αντί να διαβάζουν για τις Πανελλήνιες....περίμεναν ως τις 13 να ξεκολλήσει το σύστημα!!! Και δεν τ αφηναν τα φύγουν... Απαραδεκτο

 
Μινα
29 Μάιος 2023 15:18

Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΟΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ!
ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΕΠ!

 
Ελπίδα
29 Μάιος 2023 15:03

Plan B δεν υπάρχει ούτε για την περίπτωση εξόδου της χρεοκοπημένης χώρας από την ευρωζώνη, πιστεύει κανείς πως θα υπήρχε για την δυσλειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων? Απαγορεύονται τα plan B διότι αυξάνουν το κόστος. "Πάμε κι όπου βγει" με το plan A .

 
Ο καλός εκπαιδευτικος
29 Μάιος 2023 14:45

Αναρχοκομμουνιστές χάκερ χτυπάνε το επιτελικό κράτος. Να μην ανησυχούν οι νομοταγείς πολίτες. Στις επόμενες εκλογές η αυτοδυναμία θα τα λύσει όλα αυτά τα προβλήματα!!!

 
Dodo
29 Μάιος 2023 14:43

Έτσι ανεβαίνουν τα ποσοστά! Μετά από αυτό βλέπω να ανεβαίνει 5%

 
Yanna
29 Μάιος 2023 14:34

Έτσι ανεβαίνουν τα ποσοστά! Μετά από αυτό βλέπω να ανεβαίνει 5% ακόμα….

 
Ευάγγελος
29 Μάιος 2023 14:27

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Οι 180 έδρες είναι κοντά και το ποσοστό-ρεκόρ της παράταξης θα εξαλείψει κάθε διαλυτικό στοιχείο στην εκπαίδευση. Οι ζαίοι είναι σε πανικό και κάνουν τα πάντα για να χάσουμε την αυτοδυναμία!!!

 
Κ.Α.
29 Μάιος 2023 13:44

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΛΕΙ ! ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ !

 
ΝΙΚΟΛΑΣ Δ.
29 Μάιος 2023 13:41

ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ή ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΦΥΡΑΝΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ???? ( ΑΚΟΥΕΙ Ο Κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ?)
ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΙΕΠ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ?
ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗ !!!

 
Σπάρτακος
29 Μάιος 2023 13:09

Νέο "χάος" με την Τράπεζα Θεμάτων;;;

Κληρώνει "λειψά" θέματα στα Λύκεια και "κλειδώνει" η πλατφόρμα;;;

Εντελώς τυχαία και συμπτωματικά! Δεν φταίει κανένας!

 
ΓΜ
29 Μάιος 2023 13:04

Τεχνικά θέματα πάντα μπορεί να προκύψουν. Το θέμα είναι ότι το αντίστοιχο ΦΕΚ δεν προβλέπει plan B, οπότε δεν ξέρω τι θα ήταν νόμιμο και τι παράνομο. Σε κάθε περίπτωση εφόσον υπάρχει αποτυχία λειτουργίας της πλατφόρμας θα έπρεπε ή να ακυρώνεται η εξέταση της ημέρας ή να δίνονται θέματα από τους καθηγητές του εκάστοτε σχολείου, δεν είναι όπως τις πανελλήνιες που πρέπει όλοι να έχουν τα ίδια θέματα. Εκεί στο Υπουργείο ας αναθεωρήσουν την εμμονή τους με την τράπεζα θεμάτων και ας προβλέψουν τη μη χρήση της για λόγους ανωτέρας βίας.

 
ΓΡΗΓΟΡΗΣ
29 Μάιος 2023 12:52

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ, εκλεκτός της κας Κεραμέως και εκλεκτός της κας Διαμαντοπούλου ας γίνει μετά τις εκλογές πρώην εκλεκτός. Ας αναλάβει την ευθύνη για το μπάχαλο. Η ευθύνη είναι καθαρά του ΙΕΠ και όχι φυσικά πολιτική. Παραιτήσεις. Να έρθουν αυτοί που έχουν και γνώση και εμπειρία και όρεξη για δουλειά και όχι για " λεζάντα".

 
Φιλελεύθερο
29 Μάιος 2023 12:38

Υποψήφιοι για πανελλήνιες διατηρείστε την ψυχραιμία σας!Μην αφήσετε να επηρεάσει το γεγονός αυτό την ψήφο σας!!! Πάμε γερά όπως και στις 21 Μαϊου!!! ΄ Από καρδιάς καλή επιτυχία στον ηγέτη μας!!!

 
ΧΗΜΙΚΟΣ
29 Μάιος 2023 12:29

Η Τράπεζα θεμάτων είχε καταρρεύσει ξανά πριν από μερικές εβδομάδες και οι άχρηστοι δεν έκαναν τίποτα για να μην επαναληφθεί το πρόβλημα!

 
Ελπίδα
29 Μάιος 2023 12:27

Οι τραπεζικές καταρρεύσεις είναι σύνηθες φαινόμενο τελευταία. Κύκλοι της αγοράς όμως, που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, λένε πως δεν χρειάζεται πανικός και προβλέπεται μεγάλο deal εξαγοράς της Τράπεζας Θεμάτων από μεγάλη συστημική τράπεζα του εξωτερικού για να διασωθούν τα θέματα.

 
Έχει πάει 12 η ώρα, να μετατεθούν άλλη μέρα οι εξετάσεις
29 Μάιος 2023 11:56

Σήμερα να μείνουν για εξέταση μόνον της Γ-Λυκείου. Στις υπόλοιπες τάξεις να μετατεθεί η σημερινή εξέταση σε άλλη κενή-με΄ρα.
Υπομονή δεν μπορεί να ζητάτε όταν έχει τιναχθεί ήδη στον αέρα ο σημερινός προγραμματισμός εξετάσεων στα σχολεία.

 
Γινεται ακομη καλυτερο...
29 Μάιος 2023 11:47

Λυκεια που ζητησαν ακυρωση για να ξανακληρωσουν εχουν το αιτημα τους να μη φαίνεται στη ΔΔΕ να ξεκλειδώσει.

 
good luck
29 Μάιος 2023 11:43

Υποψήφιοι για πανελλήνιες διατηρείστε την ψυχραιμία σας!Μην αφήσετε να επηρεάσει το γεγονός αυτό την απόδοση σας στις Πανελλήνιες!!! Από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλους σας!!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ