ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Π. Τσαπανίδου: Στο μέλλον των παιδιών μας δεν χωρούν ψηφιακοί ερασιτεχνισμοί

Δημοσίευση: 29/05/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες έμειναν για ώρες να περιμένουν μέσα στις τάξεις τους, εξαιτίας της κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων,τονίζει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τσαπανίδου,με αφορμή τη σημερινή κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων , και σημειώνει τα εξής:.

  • Η αγωνία και η αγανάκτηση μαθητών, καθηγητών και γονιών είναι απολύτως εύλογη. Μαζί με το άγχος της εξέτασης ήρθαν αντιμέτωποι και με μια ακόμη κατάρρευση του περίφημου επιτελικού κράτους της ΝΔ.
  • Μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις έπονται οι Πανελλαδικές. Τα ίδια θα έχουμε και τότε;
  • Στο μέλλον των παιδιών μας δεν χωρούν ψηφιακοί ερασιτεχνισμοί.

Σχόλια (15)

 
@φιλελεύθερος
31 Μάιος 2023 10:34

Το μέλλον δυσοίωνο. Σκοτεινό. Επικίνδυνο

 
ΓΙΑΝΗΣ
31 Μάιος 2023 09:31

ΠΟΠΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΘΑ ΠΑΤΕ.

 
Η ευθύνη έχει όνομα...
29 Μάιος 2023 23:41

Επιμονή στην αποποίηση ή τη μετάθεση των ευθυνών. Πολλές και συνεχείς οι αστοχίες και τα λάθη, ειδικά, στην εκπαιδευτική πολιτική. Όλα κατατείνουν στο ίδιο συμπέρασμα: ακατάλληλα πρόσωπα ηγούνται στο ΥΠΕΘ.

 
Φανταστική.... όπως πάντα
29 Μάιος 2023 23:03

@Υπατία
Διαβάζω πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον τα σχόλιά σου.... κι ένα θα σου πω. Είναι φανταστικά! Δηλαδή, ΔΕΝ υπάρχουν....
Που ήσουν λοιπόν το πρωί, να πήγαινες εσύ να τα πεις αυτά και να καθησυχάσεις.... καμιά 100ρια χιλιάδες μαθητές που δοξολογούσαν την επιτελική και ψηφιακή αριστεία?
Σκέψου λίγο επίσης, εάν πχ τα κάνεις θάλασσα σε κάτι απλό.... τι θα συμβεί σε κάτι σοβαρό....

 
Σοβαρή κριτική /σοβαρή αντιπολίτευση. Πότε άραγε;
29 Μάιος 2023 22:25

Τα Δεδομε΄να
1. Οντως υπηρξε πρόβλημα με την Τράπεζα
2. Υπήρξε ταλαιπωρία/αναστατωση στα σχολεία .
3. Δεν είχε προβλεφθεί ΘΕΣΜΙΚΑ εναλλακτικό σχέδιο ( γι' αυτό έχουμε την κυβερνηση.. ΚΑΙ για να προβλέπει)
2. Το ΙΕΠ-ΥΠΑΙΘ ΑΛΛΑ και το ψηφιακής διακυβέρνησης εντόπισαν το κενό προστασίας στην ΕΔΥΤΕ. Και έκαναν όλες τις απαιτούμενες ενεργειες αποκαταστασης του

Τα προβλήματα
1. Το κενό νόμου.. Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή της εκπαιδευσης δεν σημαινει ότι δεν πρέπει να προβλέπεται θεσμικά τι θα γίνεται όταν οι διάφορες πλατφόρμες δεν λειτουργούν.. Κενό θεσμικό. Πρέπει να καλυφθεί για όλες τις πλατφόρμεςτου ΥΠΑΙΘ
2. Η πολιτική εκμετάλλευση με όρους ..μη σοβαρότητας (για να μη γράψω τίποτα χειρότερο)... Ζήτα, βρε Πόπη, τα επισημα δεδομένα απο το ΙΕΠ-ΥΠΑΙΘ-ΕΔΥΤΕ-Ψηφιακή διακυβερνησης, πες σε κάποιον που γνωρίζει να στα εξηγήσει..Και ΜΕΤΑ άσκησε δριμεια κριτική..

Οι Λυσεις
1. Χρειαζεται με κάποιο τρόπο ΙΕΠ-ΥΠΑΙΘ - Ψηφιακής να δουν τη μεγάλη εικόνα απο κοινού. Των ψηφιακών συστηματων, γενικά. Στο χώρο της Παιδείας..
2. Η αντιπολίτευση αυτης της χώρας ας μάθει να κάνει σωστή κριτική..Με στοιχεία.. Αλλιώς καμιά βοήθεια δεν προσφέρει. Αυτός είναι ο ρόλος της . Σοβαρη, εμπεριστατωμένη, κριτική.Με τεκμήρια.
3.....
4.....

 
jim
29 Μάιος 2023 21:13

Τώρα μάλιστα. Βγήκαν να μιλήσουν και αυτοί που τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση ούτε καν ασχολήθηκαν με την ψηφιακή διακυβέρνηση.
Θυμάστε τις ουρές στις υπηρεσίες για ένα χαρτί κυρία μου; Τώρα τα περισσότερα έγγραφα εκδίδονται από τον καναπέ μας με λίγα κλικ.

 
Αριστεία, όχι αστεία
29 Μάιος 2023 19:22

@Φιλελεύθερος29 Μάιος 2023 16:24

Ενδιαφέρουν εμένα γιατι το παιδί μου περιμενε 3 ωρες και ταλαιπωρηθηκε άδικα λόγω των αχρηστων.
Να μιλάς για τον εαυτό σου λοιπόν.

 
Μάλιστα...
29 Μάιος 2023 19:15

Συνεχίζετε με τις δηλώσεις σας να αποδεικνύετε πόσο άσχετοι είστε. Για άλλη μια φορά οι δηλώσεις πήγαν...στον κουβά. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει γιατί όχι τρίτη δύναμη, αλλά καμία δύναμη δεν θα είστε πολύ σύντομα!

 
Εκσυγχρονιστική αντίσταση
29 Μάιος 2023 19:03

Δεν νομίζω κανείς να πιστεύει - ούτε και να έχει τέτοια εμπειρία - ότι οποιοδήποτε ηλεκτρονικό σύστημα / ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι αδύνατο να πέσει. Ακόμα και σε κανονική χρήση, πόσω μάλλον σε μεθοδευμένη επίθεση.

Προφανώς δεν είχαν ληφθεί όλες οι δυνατές προφυλάξεις, αλλά ποιό υγιές ανθρώπινο μυαλό θα φανταζόταν ότι κάποιοι θα έβαζαν στόχο την αναταραχή των εξεταζόμενων παιδιών μας. Τι είχαν να κερδίσουν?

Σε κάθε περίπτωση, το συμβάν δεν απαξιώνει την εκσυγχρονιστική τεχνολογία ως τεχνοφασισμό, στον οποίο πρέπει να αντιστεκόμαστε.

 
Πιτσιφλής
29 Μάιος 2023 18:20

Φουουουου.... Αυτό το πράσινο φόντο γιατί το βάλατε;
Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι θυμωμένος είτε μένει με τη ''μάνα'' του είτε με την ''παραμάνα'' του. Αν γυρίσουν από αντίδραση όλοι στη ''μάνα'' τι θα απογίνετε;
Μην τον προκαλείτε, κόψε ταχύτητα, απόφυγε τις προκλήσεις και μελέτησε τα τελευταία προσεκτικά βήματα του Προέδρου!
Φουουουου....

 
Πιτσιφλής
29 Μάιος 2023 18:02

Μην προτρέχεις, ειδικά όταν δεν κατέχεις!
Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ επιστημονικό επιτελείο για να τοποθετηθεί.

 
Υπατία
29 Μάιος 2023 17:41

Ποιοι είναι οι ψηφιακοί ερασιτεχνισμοί; Κρίνεται το μέλλον της α λυκείου από το αν θα δώσει τη λογοτεχνία σήμερα ή αύριο; Τι ακούμε;

 
Χάκερ χωρούν? What's up pro(fessional)?
29 Μάιος 2023 17:29

Μιας και δεν χωρούν ερασιτέχνες ... δίνουμε την δουλειά στους ψηφιακούς επαγγελματίες (χάκερ).
Το ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) δέχθηκε μεγάλης κλίμακας και διάρκειας κατανεμημένη επίθεση (DDoS), όπου με συντονισμένες μαζικές επισκέψεις (280.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο) έκαναν την σύνδεση στην τράπεζα μη-λειτουργική, δίχως να παραβιάζουν το σύστημα (την τράπεζα θεμάτων).
Όπως λέει και ο αρχηγός: What's up pro(fessional)? Τι γίνεται επαγγελματία? Θα αντεπιτεθούμε στις εκλογές? Φέρσου επαγγελματικά.

 
μικρό φάουλ
29 Μάιος 2023 17:22

δεν έπρεπε να αναφερθουν οι πανελλαδικές που είναι άλλο συστημα. τα λοιπά οκ . άχρηστο επιτελικό είναι... σοβαρευτείτε λίγο να σωθεί η χωρα από δαυτους . ουτε οριακή αυτοδναμία (άλλο που θα πάρουν τα παντα)

 
Φιλελεύθερος
29 Μάιος 2023 16:24

Κανέναν δεν ενδιαφέρουν αυτά. 50% και 200 έδρες ο Κυριάκος. Είστε παρελθόν. Το μέλλον είναι ο Κυριάκος και τα βαουτσερς!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.