Τράπεζα Θεμάτων: Οι τέσσερις οδηγίες του υπ. Παιδείας προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, μετά την την "κατάρρευση" της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Έκτακτη σύσκεψη υπ. Παιδείας με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για την "κατάρρευση" της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

29/05/2023

Άκουσε το άρθρο

Έκτακτη διαδικτυακή σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθυντών, συγκάλεσε  ο υπηρεσιακός υπ. Παιδείας  Χρήστος Κίττας για να εξετάσει τα προβλήματα  τα οποία έχουν προκύψει από   την "κατάρρευση" της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ο υπουργός Παιδείας , σύμφωνα με πληροφορίες του esos, αφού άκουσε τους Διευθυντές εκπαίδευσης, έδωσε τις ακόλουθες τέσσερις οδηγίες:

Α. Για τα Γενικά Λύκεια και Λύκεια Ε.Α.Ε. στα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 29 Μαΐου 2023, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, οι Δ/ντές/ντριές τους να προβούν σε αναμόρφωση του προγράμματος εξετάσεων εντός των ημερομηνιών που προβλέπονται στη με αρ. πρωτ. Φ1/41613/Δ2/07-04-2023 εγκύκλιο που αφορά στον προγραμματισμό των εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και των Λυκείων Ε.Α.Ε. για το σχολικό έτος 2022- 2023.

Β. Αντίστοιχα, στα ΕΠΑ.Λ., Π.ΕΠΑ.Λ. και Λύκεια των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ που δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 29 Μαΐου 2023, οι προαγωγικές εξετάσεις, οι Δ/ντές/ντριές τους να προβούν σε αναμόρφωση του προγράμματος εξετάσεων εντός των ημερομηνιών που προβλέπονται στις με αρ. πρωτ. Φ13α/41979/Δ4/10-04-2023 και 44885/Δ3/19-04-2023 εγκυκλίους των ΕΠΑ.Λ., Π.ΕΠΑ.Λ. και Λυκείων των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

Γ. Ειδικά για τις περιπτώσεις των ΕΠΑ.Λ. στα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 29 Μαΐου 2023, οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ ́ τάξης Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., οι Δ/ντές/ντριές τους να ολοκληρώσουν την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 τόσο τις ανωτέρω εξετάσεις όσο και τις εξετάσεις των μαθητών/τριών της ίδιας τάξης που απουσίαζαν δικαιολογημένα.

Δ. Την ίδια ημέρα, Τρίτη 30 Μαΐου 2023, θα πρέπει να εκδοθούν και τα αποτελέσματα των απολυτηρίων και πτυχιακών εξετάσεων.

Σχόλια (14)

Ελπίδα
|

@Μέλος ΔΕΠ,
Τυπικά ισχύει αυτό που γράφεις. Δεν πιστεύω όμως πως δεν μπορούν να βρουν παραθυράκια για οποιοδήποτε ασαφή νόμο. Δεν υπάρχει πχ η δυνατότητα έκδοσης εκτελεστικού προεδρικού διατάγματος για ρύθμιση λεπτομερειών υπαρχόντων νόμων?

Μέλος ΔΕΠ
|

@ΕΛΠΙΔΑ

Μα ο "σοφός νομοθε΄΄της" ΔΕΝ είχε προβλέψει το ενδεχόμενο να μην είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα, οπότε στον νόμο ΔΕΝ προβλέπεται αυτό το λογικό που όλες σκεπτόμαστε, για θέματα εν όλω από τους εκπαιδευτικούς τοπικά
Όπως ακριβώς ο "σοφός νομοθέτης" δεν είχε προβλέψει ότι στα 6 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου των πανεπιστημίων μπορεί η ψηφοφορία να οδηγήσει σε 3-3 και έτσι ΔΕΝ προβλέφθηκε διέξοδος
"Σοφός νομοθέτης", είτε με 40% είτε με περισσότερο.

Ελπίδα
|

Εφόσον παραδέχονται για 2η μέρα το πρόβλημα οι "υπεύθυνοι", γιατί τους είναι τόσο δύσκολο να δώσουν τη δυνατότητα να βάλουν οι εκπαιδευτικοί θέματα φέτος, να λυθεί το πρόβλημα και να μην ταλαιπωρούν μαθητές και εκπαιδευτικούς μέχρι να "διορθώσουν" την Τράπεζα? Τι θα πάθουν δηλαδή? Τόση έλλειψη εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς πια?

Κάποιος
|

ηλίθιος άκουσε Τράπεζα και λήστεψε τα θέματα

Εκπαιδευτικός
|

Υπηρεσιακές μεταβολές θα τρέξουν κύριοι;ο γενικός υποσχέθηκε μέχρι τέλη του μήνα..τι περιμένετε;

Σταθμάρχης (με webex)
|

@jim
Για συγγνώμες είμαστε τώρα? Δυο βαουτσεράκια ακόμα να σας δώσουμε ως τις εκλογές και θα ξεπεράσουμε και τον Ερντογκάν!
Άλλωστε ο κος ΓΓ δήλωσε στα κανάλια, ότι στα 9 από τα 10 σχολεία οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία!!! Μέχρι που θα μας βραβεύσει πάλι το Economist δηλαδή.....
Αφήστε λοιπόν τις κλάψες, τις γκρίνιες και τη μιζέρια.... κι ελάτε μαζί μας να πάμε μπροστά.... με το γαλάζιο τραίνο μας....

pakis
|

τέτοια τάξη τέτοια αλφαδια ...

Ρεζιλιστάν στο γαλάζιο Μπανανιστάν
|

Κίττα κοίτα να δεις γυρίσματα που 'χει ο καιρός! Χθες χαμόγελα, κλάματα, αγκαλιές και γαλάζιοι φάκελοι με τα sos.... και σήμερα τρεχάτε καλά και γαλάζια ποδαράκια μου. Ρεζιλίκια, που μόνο σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής (πιθανών) να συμβαίνουν. Εύγε άριστοι του Χάρβαρντ και του ΙΕΠ.

Εκπαιδευτικός
|

Δεν είναι πολιτικοί και θα έρπεπε να το πουν ούτε ψήφο ζητάνε ούτε τίποτα ένα έρμο ή .... ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΣΥΓΝΩΜΗ μπορούν να το πουν ???
Τεχνικά προβλήματα πάντα υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν αλλά να το μαθαίνει ο υπουργός από το ESOS ? Να μην υπάρχει Β-plan ? Να μην υπάρχει απόψη από πλευράς υπουργείου ???
΄΄Ένα μόνο πράγμα ΝΤΡΟΠΗ !!!!

Μάριο
|

Σε Ντοιτσλαντ πάντως Τράπεζες έχουν πολλές αλλά από εξετάσεις μηδέν..

Alexandros
|

Ου γαρ οίδασι τι λέγουσι........

jim
|

Θα υπάρξουν συνέπειες για το κακό που προξένησαν κάποιοι στα παιδιά μας ή τώρα που μίλησε ο κυρίαρχος λαός στις κάλπες "σκασμός και τα κεφάλια μέσα";

George
|

Πως θα βγουν την τρίτη τα αποτελέσματα αφού θα δίνουν εξετάσεις τα παιδιά? Τι εγκέφαλοι άριστοι είναι αυτοί? Που τους πετύχαμε?

Αφιερωμένο στο ΥΠΑΙΘ
|

Τι θα πει δε φταίμε εμείς
τι θα πει πως φταίγαν οι άλλοι
τι θα πει πως φταίνε αυτοί
τι θα πει ρε σεις τι θα πει;

Θα πει πως φταίμε κι εμείς,
φταίτε κι εσείς, ναι, φταίνε κι οι άλλοι.
Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς,
φταίει κι ο Χατζηπετρής.

Τι θα πει μας τα ‘παν αλλιώς
τι θα πει τα φάγαν οι άλλοι
τι θα πει πως φταίει ο χοντρός;
Φταίει κι ο χοντρός κι ο λιγνός.

Θα πει πως φταίμε κι εμείς,
φταίτε κι εσείς, ναι, φταίνε κι οι άλλοι.
Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς,
να σου κι ο Χατζηπετρής.

Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς,
ναι, φταίνε κι οι άλλοι.
Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς,
ναι, φταίει κι ο Χατζηπετρής.

Τι θα πει θα φάτε καλά
τι θα πει δεν έχουμε μία
τι θα πει χρωστάγαν πολλά
ήτανε στημένο αλλά…

Θα πει πως φταίμε κι εμείς
φταίτε κι εσείς, ναι, φταίνε κι οι άλλοι.
Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς,
φταίει κι ο Χατζηπετρής.

Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς,
ναι, φταίνε κι οι άλλοι.
Φταίμε κι οι τρεις, φταίμε κι οι τρεις,
άντε κι ο Χατζηπετρής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ