ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πρυτανικές εκλογές Παν. Μακεδονίας: Συνεδριάζει σήμερα η Σύγκλητος για την ανάδειξη των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης

Μετά τις "άκαρπες" συνεδριάσεις των εσωτερικών μελών η αρμοδιότητα ανάδειξης των εξωτερικών μελών περιήλθε στη Σύγκλητο
Δημοσίευση: 30/05/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στη Σύγκλητο περιήλθε   η αρμοδιότητα ανάδειξης των  5 εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, μετά τις "άκαρπες" συνεδριάσεις των 6 εσωτερικών μελών, καθώς επικράτησε η ισοψηφία 3-3.

Η πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη.

Με τον Εσωτερικό Κανονισμό του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθορίστηκε ανώτατος αριθμός  τεσσάρων συνεδριάσεων   της Συγκλήτου.

Η ψηφοφορία θα διενεργηθεί  μεταξύ του συνόλου των υποψηφίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση του εξωτερικού μέλους. Ως εξωτερικά μέλη αναδεικνύονται κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας οι υποψήφιοι που λαμβάνουν την αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των μελών της Συγκλήτου.

  •     Πατήστε εδώ για να δείτε τους υποψηφίους για τις 5 θέσεις εξωτερικών μελών

Εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία κατά την πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα όπου απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Συγκλήτου.

Εάν εξαντληθεί ο ανώτατος αριθμός των συνεδριάσεων και δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την κάλυψη του συνόλου των θέσεων των εξωτερικών μελών, ενδεχόμενο δύσκολο, θα διενεργηθεί κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων που ισοψήφησαν στην πρώτη θέση, και σε περίπτωση μη ισοψηφίας στην πρώτη θέση μεταξύ αυτών που έλαβαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Εσωτερικά μέλη

Υπενθυμίζεται ότι ως εσωτερικά μέλη εξελέγησαν  οι καθηγητές:

1 Κατρανίδης Στυλιανός

2 Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

3 Αλεξανδροπούλου Ευγενία

4 Νίκας Χρήστος

5 Νεγκάκης Χρήστος

6 Δεληπάλλα Σοφία

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.