ΤΡ/ΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Υπ. Παιδείας: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την "κατάρρευση" της Τράπεζας Θεμάτων

"Υπήρχε μια επίθεση όχι μόνο στο σύστημα χθες, αλλά σε όλα τα παράπλευρα συστήματα, ακόμη και στο WiFi στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο"
Δημοσίευση: 30/05/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Ενώ όλη τη νύχτα ήμασταν πάνω στο θέμα και οι τεχνικοί μας χωρίς στιγμή ύπνου και δεν είχε γίνει τίποτα, είχαμε μια μεγαλύτερη επίθεση. Δεν θα τους περάσει. Το κράτος είναι εδώ και θα υποστηρίζει τους μαθητές μας. Δεν θα τους περάσει. Το λέω με κεφαλαία γράμματα. Υπήρχε μια επίθεση όχι μόνο στο σύστημα χθες, αλλά σε όλα τα παράπλευρα συστήματα, ακόμη και στο WiFi στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με σκοπό να μην μπορούν οι καθηγητές να μπαίνουν. Αυτή η στιγμή αποκαταστάθηκε. Πιθανόν πολλά σχολεία μπήκανε“.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης  (στην ΕΡΤ) για τη σημερινή νέα  "κατάρρευση" της Τράπεζας Θεμάτων, και σημείωσε:

  • Είμαστε ικανοποιημένοι από τη ροή.
  • Αυτή τη στιγμή τα παιδιά θα υποβληθούν σε αυτές τις εξετάσεις και πρέπει να πω ότι είμαστε εντός χρονικών πλαισίων.
  • Αυτό που είχαμε ορίσει ήταν ότι σήμερα τελειώνουν οι εξετάσεις, άσχετα αν κάποια σχολεία τελείωσαν νωρίτερα και αύριο βγαίνουν τα αποτελέσματα.

Σχόλια (16)

 
@Ψηφιακό κράτος
01 Ιουν 2023 10:34

Ας μην είμαστε γκρινιάρηδες. Έχει αλλάξει πολύ το τοπίο, προς το καλύτερο, αυτό όποιος δεν το βλέπει...
Ναι, οι Δήμοι δεν έχουν ψηφιοποιηθεί, αλλά άλλοι έχουν. Αλλά :
1. υπ δήλωση στο gov gr
2. εξουσιοδοτήσεις gov gr
3. πιστοποιητικά οικ. κατάστασης, ληξιαρχείο στο gov .gr για μένα που ίσως είμαι νεότερος
4. έβγαλε η κόρη μου ΑΦΜ με βιντεοκλήση από τον υπολογιστή μας χωρίς να πάμε πουθενα, ούτε ουρές ούτε εφορίες!
5. γονική παροχή, δηλώσεις φόρων κλπ, από τον υπολογιστή μου
6. e-ΕΦΚΑ χωρίς να ταλαιπωρούμαι για τα πάντα πηγαίνοντας εκεί
7. ανοίγω/κλείνω ατομική επιχείρηση χωρίς να πάω πουθενά, όλα ηλεκτρονικά, ακόμη και η εγγραφή στο επιμελητήριο.

Δε λέμε ότι όλα είναι τέλεια, αλλά πολύς κόσμος έχει γλιτώσει άπειρες ώρες στις ουρές, μην τρελαθούμε!

 
Ψηφιακό κράτος...
31 Μάιος 2023 21:01

-για να ταξιδέψει ένα στέλεχος του Δημοσίου και να πάρει διαμονή και οδοιπορικά απαιτούνται ψηφιακές υπογραφές, εγκρίσεις, χαρτιά, υπογραφές κλπ κάπου 14 χαρτιά στο σύνολο.....
-Οι παλαιότεροι Έλληνες πα΄νε να πα΄ρουν πιστοποιητικό γέννησης από το gov gr και λέει η παλτφόρμα "δεν υπα΄ρχει εγγραφή"
- Κάνεις αίτηση στο ΓΛΚ για αναγνώριση πλασματικών ετών και σου ζητάνε να στείλεις έγγραφο με άλλα 4-5 έγγραφα στο τμήμα συντάξεων και τα στέλνεις πληρώνοντας κούριερ με αίτηση να πα΄ρεις πρωτόκολλο και σου γυρίζει ο φάκελος ανέπαφος με την αιτιολογία ότι "δεν παρεδόθει γιατί υπήρχε μεγάλη ουρά και ο κούριερ δεν μπορούσε να περιμένει 2 ώρες να πα΄ρει πρωτόκολλο!!!!!"
- Δεν δίνει ο δήμος νερό το καλοκαίρι παίρνεις την εταιρεία ύδρευσης και δεν σηκώνει κανείς τα τηλέφωνα!! και δεν έχουν ούτε φόρμα επικοινωνίας ούτε email στο τμήμα να απαντήσεις!!!!
- Ζητάς αναγνω΄ριση ασφαλιστικών ετών και το ίδιο το ΙΚΑ που σου έδωσε τις καρτέλες ενσήμων ζητά να του προσκομίσεις το δικό σου αντίγραφο γιατί έχασαν το δικό σου και δεν μπορούν να το βρούν!!!!
- Πας στο κτηματολόγιο και υποθηκοφυλάκιο και ενώ ε΄χουν τίτλους και τοπογραφικά σου ζητάνε νέους και σου λε΄νε ότι θα σου δώσουν και τα έγγραφα που ζητάς σε 2-5 μήνες γιατί έχουν φόρτο εργασίας!!!

Αυτή είναι Ελλάδα της ψηφιακής εποχής....όλο να τρέχεις με χαρτιά!

 
ΟΠΑ
31 Μάιος 2023 19:19

το λεοντάρι βρυχάται...το ότι ήταν ανέτοιμοι, με πρόχειρα στημένες πλατφόρμες, χωρίς δικλείδες ασφαλείας και ταλαιπώρησαν χιλιάδες παιδιά//ούτε μια συγγνώμη...με αλαζονεία και κα΄τοιχοι του αλάθητου δυστυχώς εμφανίζονται πολλοί για να καλύψουν αδυναμίες και προχειροδουλειές

 
Στέλλα τρικ
31 Μάιος 2023 09:36

Χαχχαχα δεν προνοει ποτέ και για τπτ το Υπουργείο...Δεν υπάρχει οργάνωση ούτε προγραμματισμός. Αυτό όχι μόνο σχετικά με την τεχνογνωσια/πλατφόρμες αλλά και με όλα τα ζητήματα της εκπ/σης... είμαστε απελπισμένοι οι εκπ/κοι.

 
τώρα
31 Μάιος 2023 08:59

εμφανίστηκες κε Γραμματέα...τόσες ημέρες με το πρόβλημα...στη σκιά να μη μας πα΄ρει ο ήλιος!

 
@ Ιωάννης
31 Μάιος 2023 08:58

τόσος φανατισμός πιά!!!! το λόγο έχει ο λαός, μπορεί ο κος κυριάκος να είναι πρώτος (γιατί δυστυχω΄ς και οι αντίπαλοι φαίνονται κατώτεροι των προσδοκιών του λαού) αλλά δε σημαίνει ότι τα έκανε όλα τέλεια.
Και λάθη υπήρξαν, και βόλεμα ημετέρων, και σκιές πάνω από αναθέσεις έργων και πιστή εφαρμογή του μεταμεσοπρόθεσμου της Ευρώπης!!! ενώ είμαστε ανεξάρτητο κράτος!!!! και μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζεί με κουπόνια φτώχειας από το 2012 με τα μηνμόνια που με χαρά ο κος κυριάκος ψήφισε και μάλιστα ήθελε να μειώσει το κράτος απολύοντας εκπαιδευτικούς!!!!!!!!! από τα ΕΠΑΛ. Οι μετακλητοί και οι χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις στους ΟΤΑ δεν τον πείραζαν! (γιατί έδινα ψήφους).
Να χαίρεσαι τώρα γιατί μόλις βγεί και αυξηθεί ενφια, προϊόντα και το περίφημο ψηφιακό κράτος σε βάζει εσύ να μαζεύεις χαρτιά να του τα πηγαίνεις....
και έυχομαι να μη σου τύχει θέμα υγείας...γιατί αν δεν έ΄χεις λεφτά και στην Ελλάδα του κυριάκου πεθαίνεις!

 
Ελλάς 3.0
30 Μάιος 2023 22:48

Εργάζομαι στο χώρο της πληροφορικής εδώ και μερικές δεκαετίες. Αυτό που συνέβη το περιμέναμε όσοι γνωρίζουμε τα σχετικά. Είναι αδιανόητο να μην έχεις προστασία για τέτοιου είδους επιθέσεις, όπως έγραψε και άλλος. Απλά δεν το βάζεις μπρος το σύστημα καν. Απορώ πως για ένα τόσο κρίσιμο σύστημα δεν υπήρχε προστασία ddos. Το ΙΕΠ, που φαίνεται να διαχειρίζεται την πλατρόφμα, δεν ξέρω κατά πόσο έχει την τεχνογνωσία για να τη διαχειρίζεται. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν.
Δυστυχώς είναι το ίδιο μοτίβο με άλλες τραγωδίες που ζήσαμε. Ευτυχώς βέβαια εδώ δεν κινδύνευαν ζωές. Αλλά για μένα, Μάτι, Τέμπη, και τώρα αυτό, έχουν κοινά χαρακτηριστικά: ένα πολύπλοκο σύστημα στον "αυτόματο πιλότο", διαχείριση από μη-ικανά άτομα που νομίζουν ότι επειδή μέχρι χτες δεν ήρθε η καταστροφή, δε θα έρθει ούτε αύριο. Και μετά "σκάει" στη βάρδια τους.

 
CS
30 Μάιος 2023 22:23

Αυτά είναι πράγματα στάνταρ που προβλέπεται ότι θα συμβούν. Και λαμβάνεις τα μέτρα σου για ddos protection. Αλλιώς, είσαι ερασιτέχνης και δεν θα έπρεπε να διαχειρίζεσαι τόσο σημαντικά συστήματα. Δυστυχώς αυτό φαίνεται να έγινε σε αυτή την περίπτωση.

 
ΚΤ
30 Μάιος 2023 19:58

Το απόγευμα δεν λειτουργεί και η αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας του ΙΕΠ!!!
Φαίνεται συνεχίζεται η επίθεση...

 
Εκπαιδευτικός
30 Μάιος 2023 17:11

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί...δεν αντέχουμε άλλες ταλαιπωρίες και καθυστερήσεις...

 
Βασω
30 Μάιος 2023 15:14

ντροπή τους αισχος

 
Πατερας
30 Μάιος 2023 14:14

Παίζουν με τα νευρα μας και τη ψυχολογία των παιδιων και σήμερα τα ίδια ποιοι χάκερς;και σήμερα χάκερς;πολυ σανό ελεος!!

 
Όχι άλλο κάρβουνο
30 Μάιος 2023 13:43

Ναι αλλά τώρα έπεσε το myschool και δεν μπορούμε να στείλουμε ελέγχους β' τετραμήνου...

 
Παλιάς κοπής
30 Μάιος 2023 12:47

Συμβαίνει με την τεχνολογία. Είναι καλύτερα να γράφουμε στο χέρι ; Βρήκαν θέμα ορισμένοι.

 
jim
30 Μάιος 2023 12:39

Οπως και το 2007 με τις πυρκαγιές φταίνε οι ασύμμετρες απειλές. Αλλά είπαμε μίλησε ο κυρίαρχος λαός, οπότε σκασμός και τα κεφάλια μέσα.

 
Ιωάννης
30 Μάιος 2023 12:28

Το κράτος άντεξε και οι μπαχαλάκηδες έχασαν. Κυριάκος για 8 χρόνια ακόμα και βλέπουμε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.