Η Ν. Κεραμέως για την "κατάρρευση" της Τράπεζας Θεμάτων

"Υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση"

30/05/2023

Ενημερώθηκε: 30/05/2023, 13:55

Άκουσε το άρθρο

Θεσμικά μη με ρωτάτε. Δεν είμαι υπουργός ξέρετε. Το λέω για να μην παρεξηγηθώ, καθόλου, προφανώς¨δήλωσε  η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως , όταν μιλώντας στο Attica tv το βράδυ της Δευτέρα, ρωτήθηκε σχετικά με την "κατάρρευση" της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων, και συνέχισε:

  • Η τράπεζα θεμάτων λειτουργεί τρία χρόνια τώρα, κανονικότητα. Βγήκε μια ανακοίνωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης στην οποία αναφέρει ότι δέχθηκε μια δριμύτατη επίθεση 280 χτυπημάτων το δευτερόλεπτο.
  • Δεν μπορώ να πω περισσότερα, υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σχόλια (18)

Μ.Π
|

Στα Τεμπη ρωτουσατε τον υπουργο της προηγουμενης κυβερνησης "που ειναι εξαφανισμενος" και τωρα 10 μερες μετα τη ληξη της θητειας της σας λεει πωςδεν ευθυνεται και την επικροτειτε. Αξιοι της μοιρας σας ειστε

Χάσαμε την Ανατολή, χάσαμε και τη Δύση
|

@east side-3-
Δεν μας δίνετε και κανένα συγκεκριμένο παράδειγμα για να το τεκμηριώσετε?
Δηλαδή "είναι υπό κατάρρευση κ εντελώς δυσκινητες" οι κυβερνήσεις σε :
Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Φινλανδία, Δανία, Σουηδία, Αυστρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία και Πολωνία?
Ενώ αντίθετα πχ στην Τουρκία που έχουν 20 χρόνια Ερντογκάν.... όλα πηγαίνουν ρολόι λέτε ε?

Ποιος σερβερ του ΕΔΥΤΕ ήταν ευάλωτος?
|

Όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννης Αντωνίου, μιλώντας στην ΕΡΤ:
" .. με την ενίσχυση του τείχους προστασίας, ασχολήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας: «Οι επιθέσεις αυτές, οι οποίες έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη, ήταν πάρα πολύ μεγάλες. Χρειάστηκε να ενισχυθεί το τείχος προστασίας και αυτό το κάναμε τη Δευτέρα το βράδυ» ανέφερε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Ακούστε, εμείς έχουμε το software, η προστασία είναι, το hardware ο σέρβερ, είναι στον ΕΔΥΤΕ, εκεί εμείς φιλοξενούμεθα. Εμείς θεωρούσαμε ότι είμαστε προστατευμένοι. Τη Δευτέρα (29/5) καταλάβαμε ότι δεν ήμασταν και προσθέσαμε επιπλέον τείχος προστασίας»."
Μετά την τόση αναστάτωση, οφείλονται ακριβείς απαντήσεις, όχι αοριστίες.

east side-3-
|

Όπου υπάρχουν κυβερνήσεις συνασπισμού είναι υπό κατάρρευση κ εντελώς δυσκινητες

@ΔΜ
|

Η απάντηση σας αφορά την δράση του ΕΔΥΤΕ ή GRNET.
Η ερώτηση είναι:
Από την υπηρεσιακή κυβέρνηση ή επί υπουργίας Κεραμέως στήθηκε η πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων στο ΥΠΑΙΘ δίχως προστασία από επιθέσεις DDoS?
Η προφανής απάντηση στην ερώτηση είναι ότι η Τράπεζα στήθηκε προ τριετίας από το ΥΠΑΙΘ εντός του δικτύου λειτουργίας του ΕΔΥΤΕ.
Ο κ. Μάνος Σφακιανάκης βγήκε επώνυμα στα ΜΜΕ και δήλωσε ότι αν υπήρχε ομάδα κυβερνοσφάλειας να καλύπτει την Τράπεζα Θεμάτων, η επίθεση θα είχε αποκρουστεί δίχως να έχει προκαλέσει προβλήματα επί 2 ημέρες.
Εκ του αποτελέσματος, αποδείχθηκε ότι μόλις ενεργοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (την 2η μέρα) το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.
Το συμπέρασμα, είναι το ΕΔΥΤΕ ή/και το ΥΠΑΙΘ δεν περιέλαβε στον σχεδιασμό της Τράπεζας μέτρα προστασίας από επιθέσεις DDoS.
Το γεγονός ότι στο ΕΔΥΤΕ εργάζονται ειδικοί-γνώστες στο πεδίο, δεν καλύπτει την "παράβλεψη" μέτρων προστασίας από DDoS στην τράπεζα.
Η "κερκόπορτα άνοιξε" την 29 Μαΐου και "Η αξιοπιστία εάλω".

Μεγιστάνας από τον Άρη
|

@Ποιός έστησε την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων 31 Μάιος 2023 09:43
Ε μην ξαναλέμε τα ίδια.... Για όποια "στραβή" γίνεται είναι γνωστό ότι φταίει.... ή ο Φίλης ή ο συνδικαλισμός ή ο σταθμάρχης. Τώρα ίσως και οι εξωγήινοι (πάμπλουτοι) χάκερς.

ΔΜ
|

@Ποιός έστησε την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων,
Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. ή ΕΔΥΤΕ ή GRNET (πρώην Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας ή ΕΔΕΤ) ξεκίνησε σαν ένα δίκτυο παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου της ελληνικής πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας. Είναι ένα δίκτυο κορμού (backbone network) που συνδέει στο Διαδίκτυο (Internet) και εξασφαλίζει τη σύνδεση σε αυτό διάφορα επιμέρους δίκτυα χρηστών όπως των Πανεπιστημίων, των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των ερευνητικών κέντρων της χώρας[2]. Η βασική υποδομή του δικτύου, που καλύπτει όλη την Ελλάδα (σχεδόν 9.000 χιλ. οπτικών ινών - ταχύτητες έως 26x10 Gbps), διασυνδέει περισσότερους από 100 φορείς και περίπου 500.000 χρήστες.
Έτος ιδρύσεως 1998.

Να ερευνήσει ο κος Ντογιακος
|

Όλες τις επιθέσεις DDOS σε βάθος εικοσαετίας

Πιτσιφλής
|

Εσύ φταις, πού είναι το εφεδρικό σύστημα;
Πού είναι το σύστημα προστασίας;
Αλλά πού να μείνει χρόνος για τέτοιες σκέψεις, αφού το μυαλό ήταν στις αυλές, στα στρατόπεδα, στις φωτογραφίες και στο σκάι...

Ποιός έστησε την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων
|

στο ΥΠΑΙΘ δίχως να συμπεριλάβει την στοιχειώδη προστασία από επιθέσεις distributed denial-of-service (DDoS), που είναι τόσο στοιχειώδεις ώστε να μπορούν να γίνουν μέχρι και από εφήβους. Από την υπηρεσιακή κυβέρνηση ή επί υπουργίας Κεραμέως έγινε αυτό?

Πειραματικός
|

Η τράπεζα θεμάτων λειτούργησε μία μόνο φορά!
Δεν έγιναν εξετάσεις για να έχει δοκιμαστεί εδώ και τρία χρόνια κανονικότατα...
Πάει... άρχισε να ξεχνάει!

αυτοί είστε !
|

δώστε αυτοδυναμια, να σας σώσει από την υπηρεσιακή!
τι ζει ο τόπος;
τον εθέλαμε και τον εφεραμε ...

Μ.Π
|

Δηλαδη σοβαρα τωρα, υπαρχει διεθνης συνομωσια για να μην γραψουν αρχαια τα παιδια β λυκειου στο ΓΕΛ Κυπαρισσιας. Τι ειναι χειροτερο, οτι τα λετε η οτι σας πιστευουν?

Εκπαιδευτικός
|

Ότι θα δικαιωνα την Κεραμεως με ξεπερνάει

Ήταν δίκαιο έγινε πράξη
|

Τα τεχνικά ζητήματα αναλαμβάνουν άλλοι. Πρωτίστως το ΙΕΠ να ρωτήσετε, η κάθε υπουργός ορίζει τους υπεύθυνους και αυτοί λογοδοτούν. Συμβαίνει όμως και στο εξωτερικό πολλές φορές με τις πλατφόρμες.

Πάει σύννεφο το χτύπημα
|

280 χτυπήματα το δευτερόλεπτο.... είναι όντως ένα ρεκόρ που δεν καταρρίπτεται εύκολα....

@Εκπαιδευτικός
9 στις 10 χώρες της Ευρώπης έχουν απλή αναλογική και κυβερνήσεις συνασπισμού. Οι μόνες "περιπέτειες" που έχουν, είναι όταν πηγαίνει επίσκεψη κανένας μονάρχης ή σουλτάν πασάς....

Προς γνώση και συμμόρφωση
|

Νίκη θα λέτε και θα κλαίτε!!!

Εκπαιδευτικός
|

Μπράβο Νίκη. Σέβεσαι τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Οι περιπέτειες της απλής αναλογικής και η ανευθυνότητα των εμπνευστών της φταίνε για όλα. Όταν με το καλό επανέλθεις θα θωρακίσεις ακόμα περισσότερο τις πλατφόρμες που με τόσο κόπο μας εξασφάλισες! Σε ευχαριστούμε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ