Είκοσι τέσσερα μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών βραβεύονται ως κορυφαίοι επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο

30/05/2023

Ενημερώθηκε: 30/05/2023, 15:19

Άκουσε το άρθρο

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 είκοσι τέσσερα μέλη (24) μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών βραβεύθηκαν για την υψηλού επιπέδου κατάρτισή τους ως επιστήμονες. Η τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πιστοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλού επιπέδου έρευνα που πραγματοποιείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναδεικνύοντάς το ως έναν ξεχωριστό κόμβο δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Καθηγητής και ένας από τους διακριθέντες επιστήμονες, στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε όλα τα διακριθέντα μέλη της μεγάλης γεωπονικής οικογένειας για την υψηλού επιπέδου γνώση που προσφέρουν και μεταλαμπαδεύουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Στη συνέχεια, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Θεμάτων, Διά Βίου Μάθησης και Εξωστρέφειας Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Φλεμετάκης χορήγησε τις τιμητικές διακρίσεις στα διακεκριμένα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

 Οι βραβευθέντες συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο, σύμφωνα με την πρόσφατη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του Ioannidis JPA., (2022), του εκδοτικού οίκου Elsevier, που δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2022 με τίτλο «Updated science-wide author databases of standardized citation indicators”. (https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4/), όπου περιέχει την ανανεωμένη λίστα κατάταξης με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στον κόσμο σε διάφορους επιστημονικούς τομείς. Η συγκεκριμένη λίστα ανακοινώνεται κάθε χρόνο και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για σχεδόν 10.000.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υπο-πεδία. Ειδικότερα, οι βραβευθέντες επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συμπεριλαμβάνονται σε ποσοστό 2% ή και παραπάνω στο αντίστοιχο επιστημονικό τους πεδίο.

Τα είκοσι τέσσερα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συγκαταλέγονται στη λίστα αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί με αλφαβητική σειρά και κατανέμονται ως εξής:

έξι (6) από το Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής

δύο (2) από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας

τέσσερα (4) από το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής

ένα (1) από το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης

έξι (6) από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου και

πέντε (5) από το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ