Η ΠΟΣΔΕΠ για την εξαίρεση των ΑΕΙ - ΑΣΕΙ από την απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο

30/05/2023

Ενημερώθηκε: 30/05/2023, 19:57

Άκουσε το άρθρο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

οι διαδικασίες εκλογής και εξέλιξης των μελών ΔΕΠ, καθώς και οι διαδικασίες πρόσληψης του έκτακτου επιστημονικού, ερευνητικού, εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού σε ερευνητικά έργα των ΕΛΚΕ των ΑΕΙ, δεν συμπεριλήφθηκαν κατά την πρόσφατη τροποποίηση του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 (άρθρο 27, ν. 5043/2023, 13.04.2023) στις εξαιρέσεις περί ρύθμισης προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά τις προεκλογικές περιόδους, παρόλο που η ΠΟΣΔΕΠ το ζήτησε με έγγραφό της (6.4.2023, βλ. [1]). Αν το αίτημα αυτό είχε ληφθεί υπόψη και είχε γίνει δεκτό, θα είχαν αποφευχθεί η αναστολή / διακοπή των διαδικασιών επί δύο εβδομάδες και οι δυσλειτουργίες που προκλήθηκαν, οι οποίες επανέρχονται με τη νέα προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών.

Στη συνέχεια, το Υπουργείο Παιδείας υπέβαλε αίτημα (Φ.112.1/46310/Ζ2/24.4.2023), στην Τριμελή Επιτροπή του ΣτΕ του άρθρου 28 του ν. 2190/1994, η οποία εξέδωσε την 5/2023 απόφαση, με την οποία εξαιρούσε υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικού προσωπικού των ΑΕΙ και συμβάσεις των ΕΛΚΕ από τις αναστελλόμενες διαδικασίες.

Ενόψει της επείγουσας υποβολής παρόμοιου αιτήματος εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας προς την Επιτροπή του ΣτΕ, το οποίο προφανώς θα γίνει αποδεκτό με το ίδιο σκεπτικό,  θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο ότι θα πρέπει στο αίτημα και στη σχετική απόφαση να περιλαμβάνονται και να αναφέρονται ρητά και τα ΑΣΕΙ – Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπου ένα σημαντικό μέρος του εκπαιδευτικού προσωπικού είναι έκτακτο, καθώς και στο γεγονός ότι η απόφαση 5/2003 της Επιτροπής του ΣτΕ δεν αποδέχτηκε στο σύνολό τους τα αιτήματα του Υπουργείου, λόγω αοριστίας στον προσδιορισμό του λοιπού προσωπικού που ζητείται να εξαιρεθεί.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Σεϊμένης Καθηγητής

Ο Γραμματέας Γιώργος Λιτσαρδάκης Καθηγητής

[1] ΕΓ ΠΟΣΔΕΠ-Εξαιρέσεις των ΑΕΙ από την αναστολή προσλήψεων λόγω εκλογών – Τροποποίηση άρθρου 28 ν. 2190/1994, 6-4-2023

http://www.posdep.gr/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Μάλιστα...
|

Το μισθολόγιό μας έχει κριθεί παράνομο εδώ και καιρό από το ΣτΕ. Το κράτος μας χρωστάει αναδρομικά για τα οποία μας έχουν δικαιώσει τα δικαστήρια, αλλά κανένας δε σέβεται τις σχετικές αποφάσεις.
Αλλά εσείς κκ. της ΠΟΣΔΕΠ έχετε ως 1η ανησυχία μην τυχόν και καθυστερήσουν για 1 μήνα λίγοι διορισμοί. Ωραία...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ